Par mums, meitenēm

Reitings 826
Reģ: 27.04.2012
Sveikas!
Sestdien biju tādā interesantā seminārā, kuru vadīja pieredzējuši profesori no ASV, Norvēģijas un Dānijas. (Varbūt kāda no Jums bija)
Diskusijas bija par to, ka sievietes, kuras dziļi sevī ir bijušas vai joprojām ir ar kaut ko neapmierinātas, savā ziņā mēģina to kompensēt, piemēram, ar pārmērīgu kosmētikas pirkšanu, drēbju vai kurpju iegādi.
Ir veiktas lielas aptaujas par to, ka sievietes, kuras ikdienā iztiek ar 1 tonālo, 1 pūderi, 1 vaigu sārtumu, 2 skropstu tušām, 3 lūpu balzamiem/krāsām - ir daudz apmierinātākas ar sevi nekā tās, kurām ir n-tie krājumi ar visādiem "smāķiem".
Doma tāda, ka tās, kuras pārmērīgi daudz (ik nedēļu, ik dienu) kaut ko iegādājas, mēģina kādu pagātnes vai tagadnes "tukšumu"aizpildīt. Protams, viņas to noliegs un noliedz, aizbildinoties ar to, ka viņām patīk izmēģināt ko jaunu un viņas savu naudu tērē kā grib..
Šo diskusiju veidoju nevis lai kādu "norietu", bet , lai katra pie sevis padomā, kā tad īsti ir.. Varbūt ir vērts aizdomāties?
18.02.2013 09:08 |

10 gadi
Reitings 2587
Reģ: 07.03.2011
Ja, tad uz mani to viennozimigi var attiecinat :D Esmu kaa traka uz gramataam, izglitojoshiem zurnaliem utml., nepaeju garam nevienai gramatnicai, bibliotekai un tad naaku majaas ar maisiem, kurus knapi panest var. Man beernibaa nebija attiecigas literaturas, kas man patiktu.

Vai ari stasts bija tikai par kosmetikam?! Nu, es labak aizeju pie kosmetologa uz proceduuraam vai uz bezmaksas uzkrasoshanos, nevis peerku kosmetiku, kuru neprotu izmantot. Taa kaa celoju apkart, gribot negribot jaiztiek ar vienu chemodaanu; cik tur ielien, tas ari viss, nekadu kvantumu ar drebem, ja negribu sabeigt sevi fiziski.
18.02.2013 15:33 |

Reitings 472
Reģ: 11.07.2010
o man gribas to "tīro" vannasistabas plauktu sasniegt- pāris idealu kosmētisko līdzekļu,kur nav neka lieka.
Tas arī par mani. :) Bet visvairāk gribētu ideālu, veselīgu sejas ādu, lai pietiek tikai ar tušu un uzacu želeju... :)

Apģērbu gan varētu saukt par savu vājību. Nav tā, ka varu/gribu atļauties pieblīvētu viesistabas izmēra skapi vai neēst tā dēļ, bet kleitas un kurpes... Mīlu! Nedomāju, ka tie ir kompleksi. Pavisam vienkārši - ir ārkārtīgi patīkami izskatīties un justies pievilcīgi. :)
18.02.2013 15:37 |

Reitings 2295
Reģ: 29.01.2009
Domāju, šis viss varētu attiekties uz cilvēkiem, kas laimi meklē ārējos apstākļos. Piemēram, meitene ir laimīga puiša dēļ (ārējs apstāklis). Tad, līdzko sastrīdēsies, būs jāmeklē kāds cits ārējs apstāklis, lai to kompensētu - jānopērk šokolāde vai jauna lūpukrāsa. Savukārt, ja cilvēkam laime ģenerējas viņā pašā un nav atkarīga no apstākļiem, tad arī mazāk šādu izpausmju. Cilvēks būs mierīgs, stabils un laimīgs ar sevi, lai kas arī notiktu.
18.02.2013 15:38 |

Reitings 826
Reģ: 27.04.2012
chanely+++++++++++++++

perfekti pateici!
18.02.2013 15:40 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es pilniigi piekriitu!Domaaju-sievietes sacensas savaa starpaa-vienai ir tas un tas ,un otrai noteikti arii to vajag-un veel paarspeet...:D
18.02.2013 17:23 |

Reitings 2288
Reģ: 10.02.2013
Man vienmēr ir bijis tā, ka mīlu daudz iepirkties pat nevajadzīgas lietas, zinot, ka tā naudiņa noderētu kam citam. Piekrītu, ka cenšos aizpildīt kādu savu dzīves caurumu jeb kompleksu..
18.02.2013 17:24 |

Reitings 1062
Reģ: 26.12.2012
Es zinu, ka dzīve man ir daudz tukšumus atstajusi, bet kaut kā neaizpildu tos ar pirkšanu, itseviški kosmētikas.
Katrs to aizpilda savādak, bet ne visas ar pirkšanu...
18.02.2013 18:06 |

Reitings 448
Reģ: 25.01.2013
Nezinu, vai tas ir kāds kopmlekss, jo pērku nevis tāpat vien visu laiku, bet pērku tad, kad slikta diena bijusi, kaut kas nav noticis tā kā gribētos... Tad gan varu pusveikalu izpirkt, bet to drīzāk saistu ar tādu kā sava veida stresa noņemšanu, retail therapy (Retail therapy is shopping with the primary purpose of improving the buyer's mood or disposition.), ne tik ļoti kompleksiem par sevi
18.02.2013 18:19 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Es pērku dārgu ēdienu, kad man ir slikts garastāvoklis. Pilnīgi nopietni. Lai cik jocīgi tas nebūtu, man tas tiešām palīdz un liek justies labāk. Interesanti, kuru no visiem kompleksiem es mēģinu aizpildīt ar tām laša filejām. :D

Lai arī man riebjas iepirkties, tomēr patīk jaunas lupatas un jaunas nagu lakas. uz sevi tiešām varu attiecināt to, ka droši vien aizpildu kaut kādu pagātnes tukšumu, bet vispār nekad neanalizēju, kas tas ir un kā ar to cīnīties, jo skaistas drēbes ir un paliek skaists drēbes :D
18.02.2013 18:21 |

Reitings 1761
No kosmetikas man viss ir pa vienam. Visa pareja esmu kritusi uz kvalitati, ne kvantitati.
Man vajag visu to labako, bet noteikti ne kvantuma.
Neuzskatu, ka man butu kompleksi vai mazvertibas kompleksi arejo faktoru ietekme.
Sen esmu tikusi tam pari un dzivoju harmonija, jo esmu bijusi gan zemaka par zali, gan pasa virsotne. Esmu iemacijusies laimigu kopdzivi pasai ar sevi.
18.02.2013 18:22 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
jā, tā ir. Es arī kad man ir slikti pazūdu veikalos:D
18.02.2013 18:25 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Peetiijumam piekriitu. To visbiezjaak var noveerot pie sievieteem, kuras ir naakushas no ljoti nabadziigaam gjimeneem un tad tikushas pie naudas vai arii kuras skolaa ir tikushas apsmietas deelj aareejaa izskata. Mantas, kosmeetika vinjaam sniedz komfortu un droshiibas sajuutu. Nekaa slikta tajaa nav, ja vien nenoteeree visu naudu uz to un peec tam ir jaaielien paraados. Katram no mums ir kaadi kompleksi uz kaut ko. Ja nebuutu, tad cilveeki nemainiitu auto, telefonus, neietu pie frizieriem utt.
18.02.2013 19:00 |

10 gadi
Reitings 3244
Reģ: 18.12.2012
Pēc apkārt novērotā - piekrītu!
Ir daudz draudzeņu, paziņu, kas savu neapmierinātību ar kaut ko izliek dažāda veida precēs, slēpjas aiz saviem kankaru kalniem. Dažas atzīst, citas nē. Bet, protams, kā ikvienā situācijā, ir arī savi izņēmumi.
Arī pēc sevis varu spriest - bija laiki, kad vajadzēja. Tagad kosmētiku/drēbes patiešām iegādājos vien pēc nepieciešamības. Kosmētiku kā tādu vispār lietoju izteikti maz, vien tuša un lūpu balzams.
18.02.2013 19:13 |

Reitings 844
man bērnībā arī vajadzēja daudzus jo daudzus knupīšus. Tikai neviens kaut kā nenomierināja. Domāju, ka slikts knupītis...
18.02.2013 20:13 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Es piekrītu, man tā ir!
18.02.2013 21:20 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits