vedēji kāzās

Reitings 76
Reģ: 22.03.2011
Ar draugu esam izvēlēti par vedējiem draudzenes kāzās. kāzas notiks vasarā, sarakstīšanās dz-sarakstu nodaļā , tad jaunais pāris dodas bildēties ar fotogrāfu (un iespējams ar mums) un tālāk banketa galds restorānā ar terasi (vai uz terases, atkarībā no laika). restorāns rezervēts līdz pašam vakaram. Mums ir jāizdomā kaut kādas aktivitātes viesiem (kamēr jaunais pāris dodas fotogrāfēties) un jaunajam pārim, bet tā kā šīs būs manas pirmās kāzās, kurās piedalīšos, tad es pat nezinu ko dara kāzās, it īpaši ja tās tiek svinētas restorānā, būtu stulbi sēdēt un ēst visu vakaru! :(
Un līgava arī nevēlas nekādu mičošanu vai trakas spēles ar baloniem u.tmldz.
Ir kādi ieteikumi ko darīt? Es ticu, ka Jūs varat ieteikt kaut ko foršu! :) Man noderēs jebkādas idejas, galvenais lai ir pie kā pieķerties, tālāk jau varu improvizēt! :)
09.02.2013 12:03 |

Reitings 2264
Reģ: 21.01.2013
Vienās kāzās pēc ceremonijas pa ceļam uz viesu namu katram viesu pārim bija jāsagādā iepriekš izlozēta lieta, piemēram, "jaukai dzīvošanai", "sirdsmieram", "salabšanai" utt. Pēc tam bija vakara gaitā jāprezentē. Tad nu viesi izpaudās - pa maziem lauku veikaliņiem pirka visādus nieciņus, pļavā lasīja tējas, pina vainadziņus utt.

Manās kāzās bija tāda atrakcija, ka katram viesim izdalīja kaklā pakaramu sirsniņu un to sirsniņu no otra varēja dabūt, tikai ar viltu uzdodot kādu jautājumu, uz kuru atbilde būtu nē. Savukārt savu sirsniņu vajadzēja sargāt, lai kāds cits neizviļ ar tādu pašu jautājumu. Beigās tas, kurš bija savācis visvairāk sirsniņu, dabūja pārsteiguma balvu.
12.02.2013 14:11 |

Reitings 2295
Reģ: 29.01.2009
Nē, nē, nesabīsties :) Nu nav jau tiik traki, būs labi. Ja vēl tikai uz pāris stundām restorānā, tad jau tiešam nav tik traki kā 3dienu lauku kāzas.
12.02.2013 14:38 |

Reitings 76
Reģ: 22.03.2011
Rumpumpele, šito sirsniņspēli es arī zinu! :D Tā ir laba!
12.02.2013 14:43 |

Reitings 1
Reģ: 20.08.2015
Sveiki.
Esmu izvēlēta kā vedējmāte tuvu draugu kāzās. Ir liels lūgums varbūt padalīties vēl ar kādām idejām. Darīšu to pirmo reizi tāpēc meklēju kaut kādus scenārijus vai ieskicējumus ko pamēram vajadzētu darīt vedējiem kāzās no rīta līdz pat kāzu dienas nobeigumam. Kur var smelties idejas kāzu vadīšanai pār tiltiem. Būšu pateicīga visiem par idejām. Prieks ka dažas idejas jau var pasmelties no iepriekš komentētiem.
20.08.2015 08:35 |

10 gadi
Reitings 3281
Reģ: 18.01.2011
Ja tev pašai to tik ļoti negribas darīt, tad dāvanas vietā uzdāvini jaunajam pāri vakara vadītāju uz tām pāris stundām.
Jo nekas nekas tā nevar sabojāt kāzas, kā slikts vadītājs/ organizators.
20.08.2015 08:56 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Es neieteiktu ņemt profesionālu pasākumu vadītāju, ja neesi bijusi viņa vadītā pasākumā kā viesis. Visās kāzās ar profesionāļiem man ne visai patika-joki un spēles veci (un tāpēc neinteresanti un nesmieklīgi) vai vulgāri. Un to vadīšanas stilu arī iepriekš nevar paredzēt-ir bijis tā, ka viesi smagi nopūšas ik reiz, kad profesionālis parādās zālē. Tā ka-labu gribot, var sabojāt kāzas draudzenei.

5h restorānā tev ir pa spēkam!
Ja ir vairāk nekā 20 viesi-obligāti izmanto mikrofonu, jo kāzās mēdz runāt sirsnīgas runas un tās bļaujošā balsī (lai visi dzird) izklausīsies slikti, turklāt viesiem ar klusākām balsīm būs ērtāk teikt tostus.
Vēlams neizmantot divdomīgas vai vulgāras spēles-daudziem tomēr nepatīk. Tāpat var izlaist tik populārās lietas, kā amati (kāda jēga uz tik īsu laiku ko tādu piešķirt?!), un lapiņas uz kurām rakstīts viesa ierašanās iemesls (tas ir banāli un daudziem nepatīk).
Vadot pasākumu, jāņem vērā, ka viesi pie galda sēdīsies izsalkuši (pirms ceremonijas-frizieris, vizāžists, ceļš, ceremonija), tāpēc pirmo runu pie galda labāk teikt maksimāli īsu-2-3 minūtes. Pēc tam viesus labāk netraucēt-ļaut paēst. Kad visi vairāk vai mazāk beiguši ēst, tad var sākt viesus izklaidēt.
Ka nav vietas kustībām, tad diezgan labi aiziet spēles ar vadītāja paša izdomātu mīklu minēšanu (tikai ne tautiskās) un par atminēšanu mazas balviņas (tās var būt konfektes).
Visi ieteikumi balstīti uz to, ko esmu redzējusi citās kāzās un kā viesi reaģē.
20.08.2015 09:19 |

Reitings 249
Reģ: 30.07.2015
Ja neesi tāda, kas spēj savākt dažāda vecuma un rakstura cilvēkus, tad tiešām ieteiktu nolīgt vakara vadītāju.

Cik man ir bijusi pieredze, visi bijuši tādi ar tādām inčīgām un āķīgām spēlēm, atrakcijām. Bet, kas pats, pats svarīgākais, nevienu speciāli nespieda neko darīt. Nekas netika uzspiests. Kas man liekas ļoti labi. Visi viesi jutās ērti. Atraktīvākie paši metās spēlēs iekšā, kautrīgākie, tad, kad bija gatavi to darīt, vai arī vēroja no malas. Katrā gadījumā smējās visi ( pat tādi ietturēti un kategoriski vecmodīgi cilvēki)

Ko varu ieteikt- Viesturs Vizulis, Agris Bušs..
Bet nu jā, ir ļoti svarīgi, lai Tev pašai, vai kādam pazīstamam ir bijusi darīšana ar plānoto cilvēku. Cik nav dzirdēts, ka vadītāji visu salaiž grīstē, piedzerās, aizvaino viesus un jauno pāri galu galā.

Un žetons visām, kas uzņēmās šo grūto lomu. Es noteikti nevarētu, tāpēc apbrīnoju tos, kas var :D
20.08.2015 09:45 |

Reitings 2337
Reģ: 14.07.2014
Njaaaa. Lasu diskusiju ar šausmām.
Drauga māsa palūdza būt par lieciniekiem - viss jau jauki, doma bija aiziet parakstīties dzimtsarakstu nodaļā, iedzert šampanieti četratā. Nu tur viss vienkārši, sagatavot aploksnītes, kur viens otram uzraksta vēstuli, ko lasīs pēc gada un uzdāvināt ko smuku, sagatavot apsveikuma runu.

BET tagad viss izmainījās, jo pēkšņi viņa nolēma, ka pievienosies arī vecāki, māsas, brāļi utt, būs ēšana utt. Kas nozīmē, ka no lieciniekiem esam piespiedu kārtā pārvērtušies par vedējiem (ļoti ļoti ļoti negribu). Tātad jādomā arī izklaides utml. Tas nekas, ka viss notiek pēc mazliet vairāk kā mēneša, un joprojām viņa man ne precīzo viesu skaitu nav pateikusi, ne to, kur tieši notiks pēc oficiālās daļas pasēdēšana, neko. Bet visiem tak skaidrs, ka draņķīgs, neinteresants pasākums ir vedēju vaina - kaut gan neko darīt mēs arī nevaram, ka nav nekādas informācijas no pašas līgavas.. Un vēl viņas ģimene ir visi forši, bet mazrunīgi un ļoti grūti izkustināmi.. Esmu sūdos līdz ausīm
20.08.2015 10:25 |

Reitings 249
Ieva294
Galvā skan- gribējām kā labāk, sanāca kā vienmēr :D

Vēlu, lai viss izdodas pa pirmo.
20.08.2015 10:34 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Ieva294, lai Tev viss izdodas!!! Tas nemaz nav viegli, atbildīgs pasākums..
Apsolu savās kāzās (kad tās pienāks) šitā neapgrūtināt tuvos un mīļos :D :D :D
20.08.2015 10:37 |

Reitings 2337
zazy1 - paldies!
Laikam nedēļas nogalē piespiedu kārtā izvilināšu līgavu uz tikšanos un likšu stāstīt, ko viņa grib :)
Ak jā, lai viss būtu vēl krāšņāk - viņa ir stāvoklī, kāzu laikā būs 3.mēneša beigas/4 mēneša sākums (un viņa jau tagad ir no tām grūtniecēm, kuras ir nervozas, raudulīgas utml, jo traki traki iedarbīgi hormoni) - kas nozīmē, ja jādara viss super labi, lai neraud tai dienā.
20.08.2015 10:39 |

Reitings 3934
Ieva294
Es ieteiktu atteikties no vedēju lomas.
Ja līgava nerēķinās ar tevi, tev nav jārēķinās ar viņu. Mazāk kā mēneša laikā noorganizēt kāzu izklaides, turklāt vēl neprofesionālim-tas ir gandrīz neiespējami. Tad jāsēž pa naktīm un stresaini jāskraida apkārt līdz pat ceremonijai. Ja līgava to nesaprot, lai algo pasākuma vadītājus-ja vien viņi uzņemsies to tik vēlu.
20.08.2015 10:40 |

Reitings 3934
Un ja vēl viņa ir hormonu mākta grūtniece-vispār ieteiktu turēties pa gabalu no kāzu organizēšanas :D Beigās būsi noskrējusies, pārgurusi un līgava kā pateicību izteiks, ka esi sabojājusi viņas kāzu dienu :D Es neriskētu :D
20.08.2015 10:43 |

Reitings 2337
cormeum
Tas tikai manā izpildījumā izklausās pēc apgrūtinājuma, vispār jau tas ir pagodinājums - es ļtoi labprāt organizēju visu ko uz pasaules, bet man briesmīgi liek justies tas, ka līgava ar līgavaini paši nezin, ko vēlas. Līgavainis ir visintrovertākais cilvēks uz pasaules - kad es pateicu vienreiz viņa klātbūtnē "tradicionālās aktivitātes", viņa acīs SPĪDĒJA BAILES. Nopietni. Kad pirmo reizi ar viņu iepazinos un pajautāju, kā viņu sauc, viņš nosarka - tas ieskatam :D
Vienkārši pāris ir sarežģīts, nekonkrēts, tāpēc tas ir ļoti sarežģīti.
20.08.2015 10:44 |

Reitings 249
Ieva294

AAaa.. jo tālāk, jo trakāk ! :D

Tad sirsnīgi iesaku Tev no jaunā pāra izdabūt maksimāli daudz precīzu informāciju kādas kāzas viņi vēlētos. Lai nesanāktu tā kā izteicās teika_spolite.

Zini, varbūt, ja pāris ir tik introverts. Tad spēlē uz viesiem. Lai viesi ir tie, kas dara lielāko darbu. Apdzied, apspēlē, utt utt. Lai jaunais pāris tik sēž un uzklausa laba vēlējumus.
20.08.2015 10:49 |

Reitings 16391
Ieva294, nav tik traki, ja pāris nesaprot, ko vēlas. Ļaunāk ir tad, ja pāris vedēju labākās idejas noliedz utt. Manā gadījumā tā bija lielākā problēma. It kā saprotu.. viņu diena, pāra uzskati ir svarīgi. Bet tās reizēm idejas var nelabvēlīgi ietekmēt pasākuma gaitu :D
20.08.2015 10:50 |

Reitings 3934
Nu ja pāris vēl ir introverts... dārgā, tu esi pamatīgi ieberzusies! :D
Pieredze rāda, ka introvertiem ir nevis vienalga, bet viņiem ir lielas gaidas, ko uzskata, ka citi tāpat zina :D Introverts+grūtniece... hmmm..... :D Ja man ir taisnība, tad pēc kāzām var iznākt, ka tev jāraud.
Un vēl-ka viesi introverti, noslēgti, no pieredzes saku, pat profesionāļi nespēj viņus iekustināt. Tu vari pušu plīst no centības, bet ja kompānija ir pilnīgi neatsaucīga, bezcerīgi. Biju vienā tādā pasākumā, bija žēl vadītāja.
20.08.2015 11:02 |

Reitings 2337
teika_spolite
Esmu jau gatava tam, ka būs nepatīkama pēcgarša pēc pasākuma. Pagaidām gan vēl kaut kur ir cerība, ka varbūt tomēr visi uz kāzām atvērsies un paši mīlas dziesmas pie galda dziedās, varbūt mammas un tēti būt tik ļoti priecīgi, ka laidīs ārā tās emocijas, tāpēc viss vēl nav neveiksmei nolemts :)
20.08.2015 11:15 |

Reitings 16391
Protams, nozīme ir budžetam.. reizēm arī jestri muzikanti viesos atmodina sparu un enerģiju :)
20.08.2015 11:16 |

Reitings 3934
Ieva294
Ja apņēmība liela, iesaku sagatavot plānu B, t. i., pasīvu izklaidi-jaunā pāra kopbilžu parādi ar jautriem komentāriem, varbūt sarunāt kādus draugus, kas spelē kādu mūzikas instrumentu un var piedāvāt muzikālu izklaidi, var uztaisīt lasāmu kāzu avīzi (rakstīt pašai rakstus par jauno pāri nevis ņemt tos banālos paraugus), utt.
20.08.2015 11:31 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits