Palīdzība!!

Reitings 122
Reģ: 17.12.2011
Sveikas, meitenes!
Situācija sekojoša -
Gadu atpakaļ rakstiju vides projektu, sarunājām ar skolotāju, ka šo pašu darbu varēšu pārveidot par ZPD, bet šodien skolotāja uzrakstija ziņu, ka darbs nav pasniedzams kā ZPD.
Tā kā darbs ir jānodod pēc trim dienām, neko jēdzīgu uzrakstīt nevarēšu. Tāpēc meitenes, es būtu ar mieru atpirkt no kādas no Jums ZPD vidusskolas līmenī.
Protams, tādu, kurš nav likts atlantā utt.
06.01.2013 21:28 |

10 gadi
Reitings 485
Reģ: 29.01.2009
Man šķiet, ka ZPD vajag aptaujas vai pētījumu (eksperimentu). Vismaz mums ģimnāzijā vajadzēja pāris mēnešus iepriekš ik pa laikam iet pie skolotājas un atskaitīties, kas ir izdarīts. Tāpēc par domu 3 dienās uzrakstīt tādu darbu bez iepriekšējas gatavošanās (anketām, mēģinājumiem) man šķiet diezgan traki.
Tiešām ej runāt ar klases audzinātāju, mācību pārzini par termiņa pagarināšanu. Kaut gan arī to vajadzēja darīt ātrāk, vienīgi, jocīgi, ka skolotāja svētdienā uzraksta, ka nepieņems darbu.
Savu pārdod nevarēšu, jo veicu to vienā no institūtiem, kā arī bija pieaicināti klāt pasniedzēji kā konsultanti.
06.01.2013 22:46 |

Reitings 779
Reģ: 27.11.2012
Un kāpēc tad nevari pasniegt kā ZPD, kas par vainu?
06.01.2013 22:47 |

Reitings 3755
Reģ: 22.10.2012
Elsa, tieši tā, pētījumu vajag, tāpēc es arī mazliet brīnījos par to, kā to var izdarīt dienas laikā. Man vajadzēja veselu mēnesi, lai savāktu pietiekoši daudz respondentu anketai, lai varētu uzskatīt manu darbu par pētījumu.
06.01.2013 22:49 |

Reitings 3755
Reģ: 22.10.2012
Varbūt kāda jauc ar biznesa plānu, jo to es pati uzcepu pa 5 h lēnām uzpīpējot un paēdot pusdienas.
06.01.2013 22:50 |

Reitings 122
"trūkst speciālistu -ihtiologu viedokļi(intervijas,), nav akvāriju īpašnieku domas, veterināro darbinieku viedoklis. Visā visumā darba ir ļoti daudz." tā lūk.
06.01.2013 22:50 |

Reitings 137
Summertime ,

Domāju, ka Tev tik viegli padoties nevajag!
Visticamāk Tu nevienas citas darbu nedabūsi (un Manējais nu vispār ir ne pa Tēmu, bet privāti sazināties varam)

Ja jau tu esi ielikusi smagu darbu tajā vides projektā - tad ej un pacīnies par viņu.
Ja skolotājs reiz ir apsolījis,tad tomēr ir jāturas pie solītā.
Ej ar konkrēti sastādītiem jautājumiem :
Kas ir mainījies? Kapēc teicāt tā un tā ? Kā Jūs domājat kā es pa trīs dienām varu uzrakstīt zinātniski pētniecisko darbu ? Kāpēc neder pašreizējais variants? Kas ir jāmaina esošajā variantā?
06.01.2013 22:53 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Anketas vai eksperiments visos gadījumos nav vajadzīgs, var arī iztikt, ja ir attiecīgā tēma, joma izvēlēta. Man tāda nebija.

"trūkst speciālistu -ihtiologu viedokļi(intervijas,), nav akvāriju īpašnieku domas, veterināro darbinieku viedoklis. Visā visumā darba ir ļoti daudz." tā lūk.

Bet tas taču nav daudz! Atrodi internetā šādus speciālistus, aizsūti viņiem kaut vai ar interneta starpniecību jautājumus, noformē kā interviju to visu un viss. Pa 3 dienām šo noteikti var paspēt. Varbūt pat var saorganizēt tikšanos ar kādu.
06.01.2013 22:54 |

Reitings 1791
Reģ: 17.11.2011
Bet šodien aizsūtot savu ZPD variantu skolotājai, saņēmu atbildi tādu, ka šo es kā ZPD pasniegt vienkārši nevaru! Lai gan pirms tam bijām runājušas par to un saņēmu apstiprinošu atbildi.

Man bija tāda pati situācija skolā. Bet es nemetu plinti krūmos, nedaudz palaboju un prezentēju tādu pašu un dabūju ļoti labu atzīmi. Vienkārši pasniedzējai tajā dienā kad parādīju nebija laba oma, bet prezentācijas dienā viņai patika :)
Pamēģini.
06.01.2013 22:54 |

10 gadi
Reitings 485
Man skolā ir studējošie (topošie un esošie) ihtiologi, nezinu, vai varu iedot viņu kontaktus, domāju, ka puiši par kādu aliņu meitenei uztaisīs interviju.

Un ne pa tēmu,
Ance es nesen redzēju video, kur dziedi. Kaut man būtu tāda balss! :)
06.01.2013 22:57 |

Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
Manā skolā gan aptauja, intervija vai eksperimenti ir obligāti.
Tikko pati uzrakstīju 8lpp prakstisko daļu, palikušas vēl pāris lpp teorētiskajā daļā un tad paliek tikai salikt atsaucas, pārbaudīt gramatiku un citi sīkumi.

Un melesiii, tas ir pilnīgs absurds.Es tīri fiziski nevarētu nakts laikā uzrakstīt un nav tur nekāds sakars ar stulbumu vai gudrību.Teksts man rakstās labi, bet ilgi sēžot pie datora man doma nojūk,jo vienkārši vairs nav spēks-ir nogurums un miegs nāk.
06.01.2013 23:02 |

Reitings 228
Reģ: 26.12.2012
Ieteiktu Tev uzlabot savu projektu ar tām lietām, ko skolotāja Tev rakstīja. Kad es rakstīju savu bakalaura darbu, man arī pasniedzējs īsu brīdi pirms darba galējās nodošanas teica, ka uz pārāk labu atzīmi nevaru cerēt, pēdējā brīdī izlaboju visu, ko vien varēju paspēt un aizstāvēšanā tas pats vadītājs nespēja mani vien beigt slavēt, cik lielisks darbs man esot. Dabūju beigās 9.

Ar to es gribēju pateikt, ka skolotājiem patīk pārspīlēt.
06.01.2013 23:15 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
paga, bet vai téma nav ieprieksh jápasaka skolotájiem? un pie kádas skolotájas tu "rakstísi" zpd, kuru tev káda nosútís? tas tachu nav reáli, jo ZPD darbá noteikti bús pétíjums, analízes, utt, ká tu taisies iestástít ka pa 3 dienám uzcepi tádu darbu, kas taisíja pétíjuma dalju un kad?

jápielabo tas variants, kas tev ir! citádi visi sapratís, no kurienes véjsh púsh, ja nodosi ideálu darbu par citu tému

un tu laikam vienkárshi aizmirsi pártaisít un papildinát savu veco darbu, ne? domáji, ka tiksi cauri neko nedarot? tev vél ir labi paveicies - 3 dienas priekshá - akváriju ípashniekiem aptaujas internetá, ihtiologu pameklé universitáté, pusi piedomá pati un viss!
06.01.2013 23:18 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Manā skolā gan aptauja, intervija vai eksperimenti ir obligāti.

Manā skolā arī, bet nu ir tādas tēmas, kur bez tā var iztikt. :D Mana tēma, piemēram, pati par sevi bija kā pētījums un to varēja nodot arī bez anketām un intervijām (varēja, protams, arī uztaisīt), tēma nebija, piemēram, par anoreksiju, kur var atrast daudz literatūras un kaut ko salikt kopā no tā visa.
06.01.2013 23:20 |

10 gadi
Reitings 166
Reģ: 26.08.2012
Es tavā vietā to, kas tev trūkst piedzejotu pati klāt un viss. Nav jau nekāds valsts pētījums. Es savu ZPD uzcepu pāris dienās pārveidojot draudzenes darbu no citas skolas, un pusi piedomājot klāt, man nevajadzēja nekadus ekserimentus neko, tas jua no skolas atkarīgs. Manā laikā visi, kam bija slinkums, taisīja par tatoo, kosmētikām un ko tur vēl. Arī augtskolā nekad neesmu iespringusi uz studiju darbiem, nekad neesmu konsultējusies ar pasniedzējiem, vienmēr uzcepu darbu pēdējā nedēļa un iegūstu 7,8,9. Nu es gan mācos biznesa vadību, protams, ne jau visas nozares to var. Daļu vienmēr piedomāju, visādas aptaujas u.t.t. Neviens to reāli tāpat nevar pārbaudīt. to pašu darīšu šogad ar bakalauru, tas jau protams katrm individuāli, bet laikam vienmēr esmu bijusi diezgan veiksmīga uz šīm lietām :D
06.01.2013 23:22 |

10 gadi
Reitings 166
Reģ: 26.08.2012
Un galu galā, kada nozīme tavai ZPD atzīmei, galvenie taču ir CE, un tas ZPD tak nevienu neinteresē, nu vismaz pirms 4 gadiem tā bija, tgd varbūt kkur skatās "?
06.01.2013 23:23 |

Reitings 834
Reģ: 29.01.2012
Man no 5-12.kl. katru gadu bija jāraksta ZPD, un kāds noteikti tapa pēdējā brīdī un vērtējums arī nekad nav bijis slikts. Es varētu aizsūtīt, ja man kāds būtu saglabājies, bet diemžēl šajā pc nav. Par tām aptaujām runājot, var taču ātri uzcept kaut vai visidati, apkopot un ir. Var paspēt, ja labi grib, bet varbūt tiešām pārjautā par esošo darbu vai aizej izstāsti, kā ir gadījies. Lai veicas!
06.01.2013 23:32 |

Reitings 122
Paldies, meitenes! Rīt iešu aprunāties, redzēsim, kā viss izskatīsies rīt.
06.01.2013 23:38 |

Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
Lanelle, kurā skolā tu gāji? Pirmo reizi kaut ko tādu dzirdu. :O
06.01.2013 23:50 |

Reitings 834
Ērzeli, Jelgavā tas ir. Mūs jau gatavoja no mazām dienām šiem darbiem :D Vienkārši toreiz tā ģimnāzija bija no 5.kl., tagad ir no 7.kl., bet, cik zinu, arī tagad visi raksta ZPD vai arī projekta darbus, citreiz bija izvēle :)
06.01.2013 23:56 |

Reitings 834
Protams, 5.kl. tēma arī bija "Mani draugi" un darbs šausmīgs, nekas no pareizām normām utt., taču tas noderēja ar gadiem, kad visu izpraktizējām, tagad rakstīt studiju darbus tiešām liekas daudz vieglāk :)
06.01.2013 23:57 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits