Meklēju tādu kažoku!

Reitings 378
Reģ: 29.01.2009
Varbūt nav īstā vieta, kur meklēt, bet tomēr! :)

Gribu sev šādu kažoku:

Varbūt kāda pārdod savu vai zin, kur tādu var nopirkt, ne pa kosmiskām naudiņām. :D

Meklēju tāda griezuma, garuma, krāsas.
02.12.2012 18:07 |

Reitings 6531
Reģ: 18.08.2010
*pārstāvēm
04.12.2012 16:42 |

Reitings 1602
Reģ: 12.04.2012
Apskaties Punto, tur parasti ir ļoti laba izvēle gan dabīgām, gan mākslīgām :)
Bet jā, nosaukums arī mani maldināja, biju domājusi, ka meklē kažoku, bet izrādās meklē vesti.
Ir taču milzīga atšķirība starp vesti un kažoku, tāpat kā garo kažoku un puskažoku :)
04.12.2012 16:48 |

Reitings 7497
Kaitiņa,
pirmkārt, pagaidām neiemācījās taisīt tādus mākslīgos kažokus, kas nelektrizējas. man personīgi traucē drēbes, kas elektrizējas, jo man ar elektrību sit pilnīgi viss - sākot ar ratiem lielveikalā, beidzot ar veļas mašīnas durvīm. pat vienkārši piekaroties sienai, bieži dabūju ar strāvu.

mākslīgie kažoki saveļas pāris gadu laikā, bet dabīgos tu vēl mazbērniem varēsi atdod. parasti Latvijā satieku uz ielas meitenes, kas savus mākslīgos kažoķus galīgi nekopj un tie izskatās 20 gadus nēsāti.

nemaz nerunāšu par ķīmiju, no kādas šie kažoki ir saražoti. tad jau te var pieminēt arī CO2 izmešus, smago nabaga filipīniešu darbu utt.

es atbalstu dabīgumu cilvēkam apkārt - gan mājoklī, gan apģērbā
04.12.2012 16:52 |

Reitings 1542
Reģ: 14.07.2011
Nazi, tu labāk atbildi uz savu jautājumu, nevis trakoti stulbā veidā centies pievērst sev uzmanību. Es ne no viena neslēpju, ka mans vārds ir Liene, kā Tu to zini, man ir ir pilnīgi vienalga, bet ja Tu mani pazīsti personīgi, tad arī Tev vajadzētu ar savu neizdevušos sarkasmu piebremzēt, jo es esmu vegāne.

Lancaster, manuprāt šobrīd tehnoloģijas ir attīstījušās tik tālu, ka mākslīgā kažokāda nav ne ar ko sliktāka par dabīgo. Mākslīgā ir daudz vieglāka par dabīgo, mūsdienās ir iespējams iegādāties ļoti kvalitatīvas mākslīgās kažokādas, pat tik kvalitatīvas, ka ir grūti atšķirt no dabīgajām un tas visam + ir tas, ka neviens netiek nogalināts.

Ja mēs liekam plusus un mīnusus, manuprāt, plusu mākslīgajai kažokādai sanāks krietni vairāk.

Un ja mēs runājam par dabas aizsardzību, tad Tev būtu jāzina, ka vietas, kur dzīvnieki tiek apstrādāti, lai no tiem iegūtu kažoku, un kažoka apstrādāšana kā tāda bieži vien ir dabai ļoti kaitīga – tiek izmantotas dažādas ķīmiskas vielas, lai panāktu vēlamo efektu.

Kad modē savu uzvaras gājienu svin kažokādas, tiek nogalināti daudz vairāk dzīvnieku, tostarp arī retas sugas.

Kažokādu pieprasījuma dēļ dzīvnieki tiek speciāli audzēti nogalināšanai. Viņu nāve kādam cilvēkam sagādā materiālu prieku, nevis izglābj dzīvību.

Vienam kažokādas mētelim vidēji ir nepieciešamas 15 bebru, 10 lūšu, 15 lapsu, 10 jenotsuņu, 25 ūdeļu, 60 vāveru, 200 šinšilu, 40 kaķu, 20 suņu, 240 nercu un 40 trušu ādas. Ir nepieciešams tikai viens cilvēks, kurš nenopērk kažoku, lai dzīvnieki paliktu dzīvi.

Tā kā kažokādu ražošana nav humāna, šobrīd pasaulē no kažokādu valkāšanas ne tikai atsakās slavenības, ne tikai zaļie protestē pret šādu necilvēcību, bet pat tāds itāļu modes nams kā ‹‹Prada›› atsakās no jebkādas kažokādu izmantošanas, kas savukārt nozīmē kažokādu modes norietu.
04.12.2012 17:06 |

Reitings 7497
Kaitiņa,
kā jau minēju - esmu pret retu sugu iznīcināšanu.

es saprotu vegānus un cienu viņu viedokli, daudzam arī piekrītu. bet man Latvijas mīnus 30 grādos nekad nebūs silti māklīgā kažokā. tam man ir dabīgs jēra jēlādas kažoks līdz zemei - lai viss mans ķermenis ir siltumā. reti kad lietoju kažokādas tikai smukumam, man tas ir siltuma avots.

dabīgos kažokos ir pavilna, kas darbojas kā siltuma barjera. mākslīgos tādas nav. tie der kādiem -5°C. un es nevaru izturēt to elektrizēšanos, man bija viens mākslīgās ādas puskažoks. nomocījos ar to.

es daru pasauli labāku citos veidos, uzskatu, ka manaz dzīves laikā pāris speciāli fermā audzētas sudrablapsas var arī mirt, lai dotu man papildus spēkus darīt kaut ko labu arī turpmāk ;)

lielākā daļa cilvēku tāpat nevar atļauties / negrib nēsāt tos super krutos kažokus , tā kā nevajag uztraukties par to, ka tagad visi pasaules bebri vai vilki izmirs.
04.12.2012 17:14 |

Reitings 6531
Liene man sev nav radies nekāds jautājums uz kuru atbildēt :) un par tavu super inteleģenci es uzzināju no šīs diskusijas
http://cosmo.lv/forums/topic/127935-es-uzzinaju-kas-jus-esat-d/
tāpēc jebkuru tevis rakstīto komentāru ir ļoti grūti uztvert nopietni.

Uzskatu,ka cilvēks,kurš tik cītīgi cenšas pasauli veidot labāku,nenositīs savu laiku bezjēdzīgi ķerstot meitenes no foruma un izlecot ar tizlām diskusijām! ;)

Tāpēc esmu vairāk kā pārliecināta,ka tavs garais komentārs ir 70% google,tikai izteikts savos vārdos,un tagad tik izmisīgi esi iesaistījusies šajā diskusijā,jo vēlies parādīt cik "gudra" tu esi.

Starpcitu,vari netērēt laiku uzbraucot man šeit,tas ir kā kaķim zem astes,labāk to aizpildi ar kādu noderīgāku informāciju :)
04.12.2012 17:14 |

Reitings 6531
Tāpat es pazīstu personīgi dažus vegānus un viņu inteleģences līmenis noteikti ir daudz augstāks par tavējo,arī vārdu krājums daudz plašāks par tavējo. Vienīgais iemesls kāpēc tu iespējams esi vegāne,noteikti ir modes kliedziens nevis patiesā vēlme palīdzēt dzīvniekiem. Jo līdz šim tu šeit neesi nekur spīdējusi ar jebkādām zināšanām vai komentāriem,kas būtu piepildīti ar plašu un argumentētu saturu.
04.12.2012 17:20 |

Reitings 1542
Lancaster, es nemaz necenšos uzspiest Tev savu viedokli, es tikai dalos ar savām domām par šo tēmu, tāpat kā Tu dalies ar savām.
04.12.2012 17:26 |

Reitings 1542
Nazi, mani tiešām "interesē" kādas nogribējušās tīnes viedoklis, jā.

pasaki,ka gribi viņam pasūkāt un viņš gaidīs vakaru

nu labi uztaisīsim nevulgāri

"nevaru sagaidīt,kad vakarā varēšu sajust tavu lielo peni savā mutē"

Monro, nu tā jau ir,vispār jau man ar actiņās iemirdzas uguns,kad man pasaka,ka šodien mani drāzīs nenormāli no muguras tik manējais tādas sms reti,kad sūta
04.12.2012 17:39 |

Reitings 6531
es jūtos ļoti pagodināta,ka tik cītīgi seko man līdzi,jo šie citāti ir tik seni kā pasaule,it īpaši jau pēdējais! :D
04.12.2012 17:53 |

Reitings 6531
Un vispār tas nebija mans viedoklis,bet gan ļoti loģisks izsecinājums! :D un man tiešām žēl tevis,ka sekss un dzimumorgāni tevī izraisa riebumu! Tāpat es varētu noteikti atrast tavas zelta pērles,taču atšķirība ir tāda,ka man tam nav nedz laiks,nedz vēlme! ;)

Katrā ziņā tēma ir par kažoku un savas problēmas pret mani vari izlikt citur! ;)
04.12.2012 17:56 |

Reitings 4113
Reģ: 14.11.2012
Ārprāts :D
04.12.2012 18:00 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
Bļaviens, šeit sēž tik daudz meiteņu, kas grib pasauli padarīt labāku, un tikai divas pieteicas man piepalīdzEt bērnu koncertiņam. Godīgi sākot, jau sen nāk smiekli, lasot šos komentārus (ne tikai cosmo, bet arī citur, ieskaitot manu draugu lokā).
04.12.2012 18:01 |

Reitings 6947
Reģ: 21.10.2010
Hahaha :D
Tie citāti vnk super , nazi !!!!!!! :D Aaaaaaaweeesomeeeee!
04.12.2012 18:41 |

Reitings 3350
Man ari si bilde loti patik, saglabaju ka outfit ideju.

Es aizietu uz humpalu, noskatitu labas kvalitates kazoku un aizietu pie shuvejas uztasit vesti.
04.12.2012 18:51 |

Reitings 1170
Reģ: 05.09.2012
kaitiņa,jauki,ka zini par pradu,tad kā izskaidrosi to,ka man ir jauns pradas mētelītis,kam visa iekša ir no kažokādas.
ja gribi,nepērc un glāb zvērus,es sargāšu savu mājdzīvnieku,bet ziemā sildīšos ar kažokādu..
un tāda ir tā barības ķēde jau kopš aizvēstures.
mēs ēdam gaļu un sildamies kažokos.
ja,ir žēl,ka moka dzīvniekus,bet cenšos par to nedomāt.
tā par visu domājot var sajukt prātā!
04.12.2012 18:55 |

Reitings 1170
dabīgā kažokāda ir daudz smukāka.
nav izspūrusi un savēlusies.
04.12.2012 19:06 |

Reitings 1542
Anna, patiešām laikam būšu nokļūdījusies par Pradu..kaut arī man likās, ka bija info par to, ka Prada ir Fur-free fashion designer.

Jā, apskatījos, Pradas sarakstā nav, toties ir Calvin Klein, Lacoste, Guess, Nike, Diesel, Timberland, Tomy Hilfiger, utt.

Pirmkārt, lai ilgstoši saglabātu dabisko kažokādu, tā tiek ķīmiski apstrādāta, tātad ir indīga. Otrkārt, lai iegūtu kvalitatīvas kažokādas, dzīvnieki tiek audzēti briesmīgos apstākļos un pēcāk nežēlīgi nogalināti. Gribi piemērus? Lai nesabojātu kažokādu, savvaļā noķertos zvēriņus parasti nosit vai nožņaudz. Savukārt fermās audzētos nabadziņus visbiežāk noindē ar gāzi, nosit ar elektrību vai tiem pārlauž sprandu. Tomēr ne vienmēr šīs metodes ir drošas. Nereti gadās, ka daži dzīvnieki atjēdzas, kad tiem jau velk nost ādu... Lai iegūtu pirktspējīgo cilvēku tik kārotās kažokādas, daži ir gatavi ne uz to vien. Atklātībā nākuši fakti, ka Eiropā tiek nelegāli ievestas kaķu un suņu kažokādas, kuras maskēšanās nolūkos pārdod ar viltotu etiķeti un nosaukumu kalnu kaķis vai Āzijas vilks...

Pareizi saka, Anna, ka vienaldzība nogalina. Man piemēram 100 gadus kažoks nebūs vajadzīgs, noskatoties vienu video kādus upurus tas prasa..
04.12.2012 20:04 |

Reitings 1170
tieši guesā reizēm viļos,ieraugu skaistu apģērbu vai aksesuāru,skatoties tuvāk,nav īsts. nu nepirkšu neko tādu,kas pēc mazgāšanas izskatās ārā metams.
04.12.2012 22:24 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits