Kādas jūs bijāt skolas laikā un tagad??

 
Reitings 1376
Reģ: 22.09.2009
Būtu interesanti, ja katra pastāstītu kādas bijāt skolas laikā?Populāras,pelēkas peles,klusās,sabierdrības dvēseles utt.
Pati es biju diezgan klusa,bet draudzīga.Vidusskolā,kad sāka parādīties pašapziņa daudzi teica,ka esot ne tikai skaista,bet arī gudra.
Pamatskolā,gan jutos kā neglītais pīlēns un droši vien daudzi to juta,tāpēc reizēm dzirdēju nejaukus komentārus no klasesbiedriem.Nekad nebiju "atstumtā" vai arī "klases populārā ".Atceros,ka mums pamatskolās klases izlecējas noteica visu un jutās pasaules nabas,bet šobrīd paskatoties uz viņām,izskatās,ka dzīve ir pamatīgi atspēlējusies.
Tagad universitātes laikā jūtos patiešām brīnišķīgi.Mācos ārzemēs un šeit arī viss ir citādāk,reizēm šķiet,ka esmu atpakaļ pamatskolā,kur ir iedalījum"populārie un " nūģi,kur reizēm aprunā apģērbu, izkatu utt,bet tas jau ir citādāk,lai pavilktu kādu uz zoba nevis briesmīgi noliktu.
19.11.2012 17:01 |
 
Reitings 1431
Reģ: 09.10.2012
Pamatskolā man bija savs "pulciņš". 6-9. klasi pavadījām bastojot, slaistoties apkārt un pa retam - arī skolas solā.Dažreiz arī pa kādai ballītei nedēļas nogalēs. Tā sitāmies pa dzīvi- bez mērķa. Nevienu neapcēlām, neviens mūs neaiztika. Pēc tam sapratu,ka tā vairs turpināt nevaru. Nomainīju skolu, jauni draugi. Citas vērtības, bet joprojām pa retam uz skolu neaizgāju, bet salīdzinot ar iepriekšējo laiku - var teikt,ka vispār nebastoju. Atceros kā cilvēki bija šokā par mani. Laikam jau sen mani bija norakstījuši. :D Tā pabeidzu vidusskolu ar pavisam citām vērtībām, iestājos augstskolā, pašlaik arī jau strādāju. Kas arī visus pārsteidz! Nekas daudz jau nav mainījies, joprojām es dzīvoju kā gribu,citu dzīvēs nelienot! :)
19.11.2012 19:22 |
 
10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
3., 6. un 9. klases - manas zvaigžņu stundas :D biju krutā. 8. klasē savukārt visi mani ienīda :D Esmu bijusi abos galos, lai gan nekad tā nepamanāmā, pelēkā pele - vienkārši vai nu no foršajiem, vai arī tā, kura tā brīža krutajiem nepatīk. Vidusskolā mēs visa klase, izņemot 3 meitenes, bijām krutie. Tiešām. Nebija vairs populārie/nepopulārie individuāli, bet visi tādi superīgi čomi un daaaauudz foršāka klase par visām pārējām.
Universitāti ienīdu. Visi franču tie pushipiji, kuri ir par komunismu un pīpē zaļo nonstop - tā šeit ir, ja mācies kaut ko no humanitārajām lietām. Dabūju vienu labāko draudzeni zviedrieti un tā nu mēs plūdām caur to universitāti tādas 2 cukur cacas (priekš frančiem. uz latviešu fona mēs būtu tādas vidējās aritmētiskās, laikam :D). Abām draugi ir tikai ārpus universitātes. fui - gribu tādu kursu, kāda klase bija vidusskolā
19.11.2012 19:34 |
 
10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
ā, un mūsu klases (lielākā daļa bijām kopā no 1. līdz 12. klasei) gudrās meitenes netika apceltas par zubrilām. Drīzāk nepatika tie pāris idioti, kuri bastoja VISU laiku.
un kas tas par pieņēmumu, ka populārie nekur dzīvē netiek, un nūģi izsitas? tas ri tas pats, kas pateikt, ka ja smuka - tātad dura, un ja neglīta pēc suņa, tad pavisam noteikti ar labu sirdi un dvēseli :D
19.11.2012 19:37 |
 
10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Skolā biju centīga mācībās, klusa un pelēka. Nebiju populāra un skumji par to bija tikai pamatskolā(tīņu vecumā tak vispār no visādām stulbībām varēju uzburt traģēdiju :D ). Ar laiku sapratu, ka es negribu būt tāda, kā populārie manā klasē, jo man ir pilnīgi citas intereses. Vidusskolu vispār negribas atcerēties - kaut kāds murgs, bet tas bija jāpārcieš, lai tiktu tālāk. Salidojumus arī tagad neapmeklēju - nav man tas vajadzīgs. Tāpat nav par ko ar tiem cilvēkiem runāt. Augstskolā nonācu kā paradīzē - es ieguvu neiedomājami daudz un tieši pirmajos gados beidzot varēju uzelpot un būt. Iepazinos ar pilnīgi savādākiem puišiem, ar pilnīgi citādām meitenēm utt.
Nebiju skaista tad un neesmu tagad. Tādā ziņā nekas nav mainījies. Tikai tagad es to tā nepārdzīvoju kā skolas laikā.
Kopumā, es varētu teikt, ka pamats ir palicis, bet esmu mainījusies un šobrīd noteikti esmu labāka sevis pašas versija.
19.11.2012 19:51 |
 
Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
Spotorno

tu izklausies pēc tā vienīgā cilvēka, kurš aizgāja uz kādu stundu, ko visi nolēma bastot


es arī tā darīju, vienkārši sirdsapziņa neļāva. Un tagad arī tā ir :D
Par sevi. Es biju pa vidu, nebiju baigi populāra, un nebiju pelēkā pele. Centos draudzēties ar visiem, pamatskolā un vidusskolā biju kārtīga meitene, ne pīpēju, ne dzēru, pa tusiņiem nestaigāju, lielākoties tas bija vecāku ietekmē, jo mamma neļāva nekur vazāties, bet, ja godīgi, tad es pati tā īsti negribēju nekur iet. Biju klusa, kārtīga,centīga- visām skolotājām patiku :D
Vidusskolā bija pirmās nopietnās attiecības, tad arī nevarēja šā tā...
Augstskolas laiks-viena liela dzīves skola, ko es nemainītu ne pret ko citu. (l)
19.11.2012 20:03 |
 
Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Tāda pati, pratu draudzēties, bet arī pastāvēt par sevi. Man vienmēr riebies sadalījums - populārie un tie, kas ļauj sev kāpt uz galvas, necietu ne vienu, ne otru pusi.
Videnē vispār kaut kā peldēju pa dzīvi, atceroties viss liekas tik vienkārši un gaišos toņos.

Ok, tagad vienīgi no puikām tik ļoti vairs nekautrējos :D Vienkārši man apkārt nebija daudz vīriešu, ne brāļu, ne tēta, so es diezgan tāda izvairīga biju pamatskolā no viņiem... pasarg dies, kad kāds no vecākajām klasēm pievērsa uzmanību.. :D
19.11.2012 20:06 |
 
Reitings 378
Reģ: 29.01.2009
Man ar gribās izstāstīt savu stāstu! :D

Pamatskolā mana klase dalījās uz 2 pusēm - stilīgie un nestilīgie! :D

Es biju stilīgo barā, tā mēs tur visi draudzējāmies puiši ar meitenēm, bastojām stundas, taisījām ballītes. Bet mēs nebijām ļauni, nevienu traki neapcēlām tā, kā tas ir dzirdēts no citiem. Bijām samērā gudri bērni un centāmies būt draudzīgi savā starpā! :)

Savukārt, vidusskolā viss mainījās! :) Kļuvu par populāro meiteni, abas ar draudzeni, draudzējāmies ar puišiem no vecākām klasēm, mums bija tik jautri, ka nekad par to nedomāju pie kā es piederu - populāriem vai nepopulāriem. Vienkārši biju draudzīga ar visiem, kas gribēja draudzēties! :D Līdz visa skola sāka par mums runāt, aprunāt un sazin vēl ko izdomāt! Bet mums tik jautri gāja, ka nekad neņēmu to galvā. Man ļoti patika! :)

Žel, ka universitātē man nebija laika draudzībai, viss laiks tika veltīts darbam, draugam un mācībām!
19.11.2012 20:11 |
 
Reitings 178
Reģ: 06.10.2012
Visu skolas dzīvi esmu pavadījusi kā pa kalniem un lejām, lecot no foršās statusa uz galīgās t.s. lūzeres.. Nepārtraukti cīnījos ar sevi, pašapziņu, dzīves problēmām, kamēr citi staigāja pa diskotēkām vai dzēra, vai draudzējās viens ar otru. Esmu nomainījusi kopumā 5 vai 6 skolas. Labi mācījos, bet ne izcili, kaut arī diplomu un dažādu goda rakstu ir zem simts. Manuprāt, manas spējas un mācīšanās līmeni ļoti ietekmēja visi klases kolektīvi, jo vienmēr nonācu klasēs, kurās cilvēki bija viduvēji un vairāk mīlēja ārdīties, nekā izprast doto vielu.
Draugu no skolas laikiem nav, toties paziņu daudz jo daudz :)
19.11.2012 20:13 |
 
Reitings 700
Reģ: 03.01.2012
Pamatskolas pēdējā klasē biju autoritāte (to pēc tam sapratu pēc gada) nebija daudz draugu. bet pastāvēju uz savu stilu un izturēšanos. Vidusskolā biju pa vidu, ne pelēkā pele, ne stilīgā - biju ļoti draudzīga pret visiem, tādēļ visi mani atceras, tagad kā vienu no jaukākajiem cilvēkiem no vidusskolas. Augstskolā biju pa vidu arī. Tagad laikam ir pavisam savādāk, bet tas atkarīgs no vides - esmu vēljoprojām visam pa vidu un ordināra, daudz kas mainījies pēc augstskolas, to tik redzēšu vairāk, kad drīzumā aizbraukšu uz LV, redzēšu ko tad par mani atkal cilvēki domā ! :) noteikti tagad daudz vairāk smaidu un baudu dzīvi, daudz laimīgāka, kaut gan skolas gadi arī bija ļoti laimīgi ! :)
19.11.2012 20:14 |
 
Reitings 1516
Reģ: 01.07.2011
pamatskolas pēdējās klasēs biju "sliktā meitene" -- tusējos ar visādām kompānijām ārpus skolas, stils arī bija tāds patumšs utt. vispār tas bija jautrs laiks, taču pagreiziena punkts bija tas, ka 9.klasi pabeidzu ar diviem četriniekiem, bet vidusskolā tajā pašā skolā varēja tikt tikai tad, ja atzīmes bija no 5. tā vēl joprojām ir viena no Rīgas labākajām skolām

tāpēc vidusskolā, kad pārgāju uz ne tik prestižu skolu, nopietnāk pievērsos mācībām, rezultāti bija jūtami un jaunajā klasē iekaroju vienas no gudrākajām meitenēm statusu, taču par zubrilku mani nevienam nenāca prātā saukt. neesmu jau arī no tām, kam sirdsapziņa neļauj nobastot stundu :D man bija pretrunīga reputācija -- no vienas puses, mani uzskatīja par gudru, zinošu literatūrā un valodās, pedantisku, uzticamu, bet no otras -- par trakulīgu meiteni, kas visu pamēģinās vismaz vienreiz

pēc skolas gan viss krasi mainījās, kļuvu nopietnāka. ja līdz 19 gadu vecumam man vispār nebija gribējies attiecības, tad pēkšņi uznāca pēc tām vēlme. atbrīvojos no vecāku ieaudzinātās domas, ka man vajag būt vislabākajai, visu izdarīt perfekti utt., bet vairāk sāku koncentrēties uz reāli izdarāmām lietām. godīgi sakot, nezinu, ko par mani domā tie, ar kuriem kopā studēju
19.11.2012 20:25 |
 
Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
tuseeju kopaa ar abiem galiem - gan nuugjiem, gan razbainiekiem. pati biju teicamniece ar nesekmiigu uzvediibu. veel jo projaam esmu sho sevii saglabaajusi - manii miit vienlaikus gan labaa, gan sliktaa meitene un varu labi iejusties pilniigi preteejaas kompaanijaas.
19.11.2012 21:03 |
 
Reitings 1457
Reģ: 18.03.2009
kā es mēdzu "smieties" vidusskola bija mani labākie gadi! iemācījos būt par sevi pārliecināta, apzinājos sevi, jutos labi! iemācījos paust savu viedokli un pastāvēt par to! :) savu nedrošību un izteikto kautrību biju atstājusi pagātnei! :D
klase bija lieliska, visi bijām ļoti draudzīgi, ar lielāko daļu kopā bijām jau no sākumskolas! patiesībā bijām divas klases, kas "saplūda" vienā, tikai stundas mums nebija kopā! :D
tādu apceļamo mūsu vidū nebija - visi bijām personības, kas kopā gan ballējās, gan skolas pasākumus "stutēja"!
mācībās nekad nebiju izcila, jo mācīties man nepatika, taču sekmes bija labas!

augstskolā man patika, bet tas bija pavisam kas cits! pilnīgi citādi cilvēki.. bet esmu draudzīga, līdz ar to attiecības ar kolēģiem/ kursabiedriem man veidojas viegli :)
19.11.2012 21:15 |
 
Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Pamatskolā klasesbiedrus uzskatīju par muļķiem, un droši vien viņi tādi arī bija, jo mācījos pavisam parastā mikrorajona skolā, kur jauniešus tiešām neinteresēja ne kultūras pasākumi, ne iedziļināšanās mācībās, ne grāmatās, atskaitot, varbūt tādi bija 3-5 cilvēki katrā klasē. Protams, domāju, ka arī citās skolās tajā vecumā tīņi mēdz būt ar ļoti nenopietnu attieksmi pret dzīvi, bet domājams, ka manā skolā tas bija izteiktāk nekā kādā prestižākā.
Bet tur, principā biju autoritāte, jo mācēju pastāvēt par sevi tieši tāpēc, ka viņi domāja, ka es esmu tāda kā intelektuāle. :D Smieklīgi tagad atcerēties, jo piemēram, kad vidusskolā sāku mācīties mākslas skolā, izcelties bija krietni grūtāk. Tad nu ar inteliģentiem vārdiem, nevis lamāšanos un pīpēšanu aiz stūriem izkaroju cieņu pret sevi, tādēļ mani neviens nekad neaiztika un neapsmēja. Es pati mēdzu aizstāvēt vājākos, jo neuzskatu, ka viņi bija pelnījuši apsmiešanu. Pārsvarā kontaktējos ar vienu meiteni, ar kuru vienmēr sēdējām kopā, ar pārējiem nebija interesanti.
Vidusskolā vairāk vilka pie frīkiem, kaut tur vairs nebija atstumto un mākslas skolā iedalīšana reti kuru interesēja, pati biju grupā, kur mazliet centās izveidot tādu stilīgo bariņu, tādēļ ar šiem cilvēkiem neko kopīgu neatradu. Toties atradu kopīgu ar daudziem citiem, citās grupās. :) Joprojām kontaktējos ar daudziem saviem bijušajiem kursabiedriem, no pamatskolas laikiem gan neviens paziņa nav palicis.
Nav ne jausmas kā ir tagad, jo vairs jau nu nav nekādu iedalījumu un vispār nekā. Vismaz manā augstskolā.
19.11.2012 21:16 |
 
Reitings 1283
Reģ: 02.09.2012
Skolas laikā biju klusa, ļoti apzinīga. Kaut kur 7.-8. klasē sākās dalīšanās pa bariņiem, tad nu es paliku pie ''nūģiem'', jo nevarēju ar meitenēm apspriest savus gultas biedrus un labākos grādīgos dzērienus. Ar laiku izaudzēju pamatīgāku mugurkaulu, sapratu, ka nav jātiecās būt kā visiem. Gāju uz skolu,mācījos, vienmēr bija labas atzīmes un visi griezās pie manis pēc padoma. Nevar teikt, ka biju tā pareizākā meitene, bet tomēr skolas laikā neizmēģināju visus dzīves piedāvātos priekus.

Draudzenes bija vienmēr, mainījās viņas pa posmiem-pamatskolā bija vienas, vidusskolā - citas. Bariņa man nebija, bet parasti varēju pieiet pie jebkura un parunāties.

Skola noteikti nebija mana mīļākā vieta, drīzāk posms, kas bija jāiziet. Klasesbiedri skolas laikā neko daudz par mani nezināja un nezin, jo nekad to nevēlējos.
19.11.2012 21:22 |
 
Reitings 601
Reģ: 14.07.2011
Lou, Tu mācies kādā no kultūras/ mākslas nozares augstskolām?
19.11.2012 21:24 |
 
Reitings 6797
Reģ: 06.07.2009
Skoals laikā biju tā, kuru visi cienīja, jo biju gan draudzīga, komunikabla, gan gudra un sabiedriski aktīva. Nekad nenostājos kāda indivīda vai cilvēku grupas pusē, par citiem neņirgājos. Ar skolotājām bija labas attiecības, izņēmot ar ķīmija sskolotāju, jo viņa nevarēja izturēt to, ka es sēžu pirmajā rindā ar nolakotiem nagiem(viņsa uzskatījā to par vaļību augstākajā pakāpē :D).

Zubrēm es nepatiku, jo man mācību ziņā viss nāca viegli bez piepūles. Ar tādiem Krutajiem īsti nepinos, jo viņi tiešām bija un ir vēljoprojām(lielākā daļa noteiki) pajoliņi. Uzturējos vairāk tādu ierēcēju bariņos, kur vienmēr bija par ko piedurties.
19.11.2012 21:36 |
 
Reitings 6797
Reģ: 06.07.2009
Tagad ir pagājuši 4 gadi and nothing has changed. :D
19.11.2012 21:36 |
 
Reitings 3376
Reģ: 18.03.2012
Pamatskolā biju ar teicamām atzīmēm, skolas avīzes redaktore, aktīvi iesaistījos skolas teātra aktivitātes un biju arī skolas skolēnu domē. Bieži braucu uz olimpiādēm, dažādiem rajona pasākumiem. Klasē biju mīlēta, jo, tāpat kā tagad, biju mīļa, jautra un patika aprunāties ar visiem saviem klasesbiedriem, arī tiem, kas klasē skaitījās neveiksminieki. Man nekad nav paticis šis iedalījums starp populārajiem un lūzeriem. Reizēm tieši šie lūzeri ir daudz dziļāki un interesantāki cilvēki. Bijām četras draudzenes - viena no manas klases un vēl divas meitenes no vidusskolas. Tieši ar viņām varēju kratīt sirdi, pirmo reizi uzpīpēt un nobaudīt alko. :D Ar desmito klasi nomainīju skolu. Noslēdzos sevi, nepatika man tās pārmaiņas. Daudz mācījos, lai novērstu domas. Tajā periodā man ļoti tuva kļuva šī meitene no manas klases. Kļuvām par nešķiramām draudzenēm un visādus podus kopā gāzām. Tagad man ir cita, sava dzīve. Dzīvoju citur, kontaktus uzturam reti. Bet es pati - viennozīmīgi esmu kļuvusi gudrāka un pārliecinātāka par sevi. Esmu iemācījusies atšķirt cilvēkus. Vairs neesmu tik mīlīga, tik smaidīga. Kļuvusi nopietnāka. Droši vien arī riebīgāka. :D Bet nu vismaz tagad beidzot zinu, ko gribu savā dzīvē sasniegt.
19.11.2012 21:48 |
 
Reitings 287
Reģ: 20.10.2010
Es esmu bijusi tā teikim pa vidu gan pamatskolā, gan vidusskolā. Manī nekas īpaši nav mainījies tā pat kā vienmēr klusi un mierīgi rullēju pa savu dzīvi. :)
19.11.2012 21:52 |
 
Reitings 3376
Reģ: 18.03.2012
Klasē biju mīlēta, jo, tāpat kā tagad, biju mīļa, jautra un patika aprunāties ar visiem saviem klasesbiedriem

Pārlasīju un sapratu, ka nonācu pretrunās pati ar sevi. :D Laikam jau tomēr gribētos atkal būt tādai kā agrāk.
19.11.2012 21:57 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits