Tām, kas ēd !

 
Reitings 12
Reģ: 13.11.2012
Varbūt ir kāds/kāda, kam interesē cepti nēģi želejā. Ir metāla bundžiņās pa 300 gr.- 2.20 Ls un plastmasas kārbās pa 1,250 kg - 9 Ls. Ir pvd atļauja. Vedam uz Rīgu 2 reizes nedēļā.

Nēģis nav zivs, tas pieder apaļmutnieku klasei.
Kalorijas tik pat cik baltajā saldajā vīnā.
13.11.2012 17:53 |
 
Reitings 25
Reģ: 03.09.2012
Puuce-man ari smiekligi,kā tu sevi par mulki pataisi,jo kaa autore teica,negus liek zelejaa,kuram termins jau nu toch nav gads!!! Tapec teicu,ka mistiska marinade!taa kaa bevajag te ne pa temu par gurkiem !:D
16.11.2012 10:49 |
 
Reitings 25
Reģ: 03.09.2012
Un es runaju konkreti par negiem,nevis voblam,tejaam utt kam termins ir gadiem!mulke kas mulke-puuce
16.11.2012 10:57 |
 
Reitings 44
Reģ: 24.09.2012
Jammī, es labprāt. Atceros, ka mums bērnībā, laukos šad tad "vietējie zvejnieki" atnesa nēģus, sacepām cepeškrāsnī, riktīgi labi.
Diemžēl esmu ieprecējusies zivju neēdāju ģimenē un arī bērni mantojuši šo (pēc manām domām) trūkumu. Tā kā vairāk kā ar mazo bundžiņu netikšu galā ;)
16.11.2012 10:58 |
 
Reitings 12
Reģ: 13.11.2012
Puuce - tieši to pašu gribēju rakstīt! Cilvēki ir smieklīgi!
Demoiselle - arī tu vēl sāc. Pagaršo pati un salīdzini. Carnikavas nēģi nav firmas nosaukums! Kas ar jums ir? Rudens depresija?
16.11.2012 12:16 |
 
Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Pat, ja būtu nosaukums - konkurentu "norakšana" ir daļa no mārketinga, te gan pareizās salasījušās :D
16.11.2012 12:20 |
 
Reitings 12
Reģ: 13.11.2012
Beta - nēģus liek krāsnī cepties. Tad tos ņem ārā, nogriež galvu un astes galiņu. Sagriež pa gabaliņiem un liek bundžiņā. Pa virsu uzlej mazliet sāls uzlējumu tā lai nosedzas nēģu gali. Liekot metāla bundžas vāku virsū, liekais šķidrums izspiežas. Tā ir labāk - lai gaiss nebūtu iekšā. Tad viņas liek sterilizēties, lai pārbaudītu vai visas ir kārtīgi ciet. Jo bundžiņa ir hermētiski noslēgta un tai nepiekļūst gaiss, tad var glabāties ilgi.

Bundžas sastāvs - nēģi, ūdens, sāls, želantīns.

Tas ir tāpat kā ar šprotēm, skumbrijām un citām bundžām. Pati esmu šprotes likusi bundžās.
Tāpēc arī kalnos kāpēji bieži ņem līdzi pārtiku bundžās un rupjmaizi, jo tā glabājas ilgi.
16.11.2012 12:24 |
 
Reitings 6531
Reģ: 18.08.2010
ak dievs pat te kā vistu kūtī būs?

katrs tirgojas kā grib un jūsu izvēle ir pirkt/nepirkt...vsjo!
16.11.2012 12:31 |
 
Reitings 12
Reģ: 13.11.2012
16.11.2012 12:38 |
 
Reitings 12
Reģ: 13.11.2012
http://content8-foto.inbox.lv/albums/k/kristaps.55/16-11-2012/DSCN1899.jpg

Arī nemāku pievienot bildi.
16.11.2012 12:39 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
Gribi - pērc, negribi - nepērc.
16.11.2012 12:39 |
 
Reitings 12
Reģ: 13.11.2012


AITA :D
16.11.2012 12:40 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits