Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

siera kūka

 
Reitings 1068
Reģ: 05.10.2012
meitenes,velos uztaisit siera kūku,padalieties pieredzē kā taisat,kādas sastāvdaļas? taisīšu pirmo reizi gribu lai sanāk garšīga..
18.10.2012 10:07 |
 
Reitings 2494
Reģ: 29.01.2009
oo.. mani arī interesē receptes.. liekam iekšā.. :)
18.10.2012 10:14 |
 
Reitings 991
Reģ: 11.05.2012
Arī gaidu!
Esmu pārliecināta, ka DIO iemetīs kādu labu receptīti. :)
18.10.2012 10:16 |
 
Reitings 1123
Reģ: 18.04.2012
ooo es arī gaidu :) Moš varētu šodien izcept.
Tik ja receptei vajadzīgi selgas cepumi, ar kādiem cepumiem varētu tos aizstāt?
Man šeit Vācijā vienā veikalā ir selgas cepumi, bet baigi tālu jābrauc pakaļ.
18.10.2012 10:19 |
 
Reitings 1068
Reģ: 05.10.2012
18.10.2012 10:20 |
 
Reitings 1068
Reģ: 05.10.2012
vienā ir filadelfijas siers,otrā mascarpone,kurš tad labāks?
18.10.2012 10:22 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Mascarpone ir ļoti treksns siers. Es parasti cepu ar kāruma svaigo sieru. Iznāk lētāk nekā ar mascarponi un filadelfija sieru.
18.10.2012 10:26 |
 
10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
1 un 1/2 pac. Selgas cepumi
1/2 pac. Sviests
3 pac. Filadelfijas siers
2 olas
1 glāze cukura ( var arī 1/2 glāzi cukura, lai nesanāk par saldu)
2 tējk. vaniļas cukura
1 lielais krējums 500gr. (skābais)
Cepumus sadrupina + izkausēts sviests.
Visu izlīdzina uz formas pamatnes.
Sakuļ olas + cukurs 1/2 glāze + vaniļas cukurs 1 tejk. + lēni, iecilājot piekuļ klāt Filadelfijas sieru.
Visu pārsmērē pāri cepumiem. Cep 20 - 30 min 160°. Atdzesē 15 min.
Samaisa krējumu + 1/2 glāzi cukura + 1 tējk. vaniļas cukura. Visu pārlej pāri kūkai un cep 10 - 15 min 160°.

mana recepte, un neviens man neiegalvosk, ka kāda ir vēl garsīgāka :)
tikai es Filadelfiju aizvietoju ar Alpenrose.
18.10.2012 10:31 |
 
Reitings 1123
Reģ: 18.04.2012
Piparene, tiešām pietiek ar 160grādiem 20-30min?

Un tiešām kādus vēl cepumus var izmantot? Jebkuri smilšu cepumi derēs?
18.10.2012 10:39 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Seleste, pēc tava komentāra, vairs nav kur sprukt :D
Dalos ar savu favorīt recepti pēc kuras gatavoju.

Kūkas pamatnei:
250 g cepumu
100 g izkausēts sviests
Kūkas masai:
10 želatīna plāksnes
400 g filadelfijas siers ( var izmantot arī citu sieru)
200 g baltās šokolādes (šī ir variācija par tēmu, varat izmantot arī ogas saldētas/svaigas) 250 ml saldā krējums
pūdercukurs
vaniļas ekstrats vai vaniļas cukurs.
Process:
Cepamo papīru izklāj formā.
Blenderī liek cepumus un sablenderē, kamēr sanāki pulveris. To var izdarīt arī, ieliekot cepumus maisiņā un sasitot ar mīklas rulli vai ko stingru. Cepumus liek bļodā, pievieno sviestu un samaisa. Ieber sagatavotajā pannā un sablīvē, lai tiem ir viens līmenis un ir pa visu pannas pamatni.
Bļodā aukstā ūdenī liek želatīna plāksnes un patur 5–10 minūtes.
Katliņā lej ūdeni apmēram 3 cm, uzvāra. Kad ūdens burbuļo, nogriež pavisam mazu liesmu, liek virsū bļodu, kas atbalstās uz katla maliņām un nesaskaras ar ūdeni, tikai ar tvaiku. Bļodā liek šokolādi, 125 ml saldā krējuma un kausē uz tvaika. Kad šokolāde labi pakususi, tad to apmaisa, pakausē vēl, līdz vairs nav neviena gabaliņa. Tad paņem želatīna plāksnes, izspiež no tām ūdeni un tikai pašas plāksnes (ūdeni ne) pievieno siltajai šokolādei. Ļauj, lai pastāv.
Tikmēr citā bļodā ar mikseri 1 minūti puto filadelfijas sieru ar cukuru un vaniļas ekstraktu (vai cukuru). Tad pievieno vēl 125 ml saldā krējuma un puto vēl minūti.
Tad katliņā vēlreiz samaisa balto šokolādi, lai pilnībā izkūst želatīna plāksnes. Mikserim darbojoties, pie siera lēnām lej klāt šokolādes masu, līdz pielieta visa. Neputo lielā ātrumā, bet lēni un ne pārāk daudz. Tikai tik daudz, lai samaisās.
Visu siera masu pārlej kūkas formā, lai tā vienmērīgi izlīdzinās, un liek ledusskapī, lai sastingst apmēram 3 h. Ja tur ilgāk, jāpārklāj pannu ar pārtikas plēvi.

Ļoti viegli pagatavojama.
18.10.2012 10:48 |
 
Reitings 1068
Reģ: 05.10.2012
a kaa labak ka cep vai kad ar želatīnu?
18.10.2012 10:52 |
 
10 gadi
Reitings 3077
Reģ: 05.09.2010
Būs jāpamēģina ar balto šokolādi. Taisu tā pat kā DIO, tik putukrējuma vietā lieku jogurtu. :)
18.10.2012 10:53 |
 
Reitings 6531
Reģ: 18.08.2010
es taisu ļoti vienkāršu,bet šausmīgi garšīgu!

Sastāvdaļas:
800 g svaigā siera „Kārums”
4 olas
30 g kartupeļu cietes
230 g cukura
300 g cepumu (Selga)
60 g sviesta
1 puse no citrona sulas
Ķiršu kompots vai ievārījums.

Pagatavošana:
Cepamās formas pamatnē ieklāj cepumus. Gatavo pamatmasu:
Saputo olas ar cukuru, pievieno sieru ”Dzintars”, sviestu (izkausētu) un kartupeļu cieti, citrona sulu - visu saputo. Uz cepumiem liek ķiršus vai ievārījumu un uzliek to siera masu.
Cep apmēram 1h 180 grādos
18.10.2012 10:57 |
 
Reitings 37
Reģ: 14.02.2009
http://www.receptes.lv/receptes/randina-siera-kuka/
Pati nesen pamēģināju to kūku, ko Veidemanes meita cepa "Gandrīz ideālā randiņā". Apakšā liku bez cukura blenderētas avenes, TUC krekeru vietā bija Selgas cepumi, tāpēc kanēli var likt mazāk nekā norādīts. Sierus samiksēju - 500g Mascarpone + 180g Filadelfija.
Visi bija sajūsmā, lai neteiktu vairāk.
18.10.2012 11:03 |
 
Reitings 2230
Reģ: 29.01.2009
nazīc, tad "Dzintars" vai "Kārums"? :D
18.10.2012 13:04 |
 
Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Meitenes, es gribu uztaisīt siera kūku vai arī mazos skdru pūznīšus(kaut ko, kas NAV jācep cepeškrāsnī), bet sakiet, vai siera kūka izturētu 4h ārpus ledusskapja? Vai arī sabojāsies&nebūs laba?
18.10.2012 13:14 |
 
Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
_paris, manuprāt, ja iepriekš ir stāvējusi kādu laiku ledusskapī, tad izturēs. Ja nav, tad tekstūra varētu nebūt tik laba... Vispār siera kūkām ir jānostāvās un ja to posmu izlaiž, tad tik laba tā siera kūka vairs nav.

Es arī šodien, pēc ļoti, ļoti ilga pārtraukuma, taisu mājās siera kūku vīrietim par godu! Es gan nevarēšu pastāstīt savu recepti, jo man viss ir uz tausti. :D
18.10.2012 13:50 |
 
Reitings 6531
Reģ: 18.08.2010
Lapsīgā "kārums" :D man liekas,ka dzintaram vairs nemaz nav :D es nepamanīju,ka ir vēl vienā vietā rakstīts dzintars :D
18.10.2012 13:52 |
 
Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
Par sieriem... Diemžēl, protams, ka ir atšķirība, kādu sieru lieto - kārumu vai philadelphia /mascarpone (es gan jaucu ricottu kopā ar mascarpone, lai noņemtu to trako treknumu un radītu tādu kā gaisīgumu kūkai). Esmu taisījusi arī ar kārumu, ikdienai jau var, jo garšīgi tāpat, bet nav tomēr TĀ..
18.10.2012 13:54 |
 
Reitings 6531
Reģ: 18.08.2010
Salomē man garšo treknums,tā kā man kārums ir ņam ņam

starpcitu šito siera kūkas recepti arī dabūju no kādas cosmo meičas pirms daudz daudz gadiem :D
18.10.2012 13:59 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!