Seleste, pēc tava komentāra, vairs nav kur sprukt :D
Dalos ar savu favorīt recepti pēc kuras gatavoju.
Kūkas pamatnei:
250 g cepumu
100 g izkausēts sviests
Kūkas masai:
10 želatīna plāksnes
400 g filadelfijas siers ( var izmantot arī citu sieru)
200 g baltās šokolādes (šī ir variācija par tēmu, varat izmantot arī ogas saldētas/svaigas) 250 ml saldā krējums
pūdercukurs
vaniļas ekstrats vai vaniļas cukurs.
Process:
Cepamo papīru izklāj formā.
Blenderī liek cepumus un sablenderē, kamēr sanāki pulveris. To var izdarīt arī, ieliekot cepumus maisiņā un sasitot ar mīklas rulli vai ko stingru. Cepumus liek bļodā, pievieno sviestu un samaisa. Ieber sagatavotajā pannā un sablīvē, lai tiem ir viens līmenis un ir pa visu pannas pamatni.
Bļodā aukstā ūdenī liek želatīna plāksnes un patur 5–10 minūtes.
Katliņā lej ūdeni apmēram 3 cm, uzvāra. Kad ūdens burbuļo, nogriež pavisam mazu liesmu, liek virsū bļodu, kas atbalstās uz katla maliņām un nesaskaras ar ūdeni, tikai ar tvaiku. Bļodā liek šokolādi, 125 ml saldā krējuma un kausē uz tvaika. Kad šokolāde labi pakususi, tad to apmaisa, pakausē vēl, līdz vairs nav neviena gabaliņa. Tad paņem želatīna plāksnes, izspiež no tām ūdeni un tikai pašas plāksnes (ūdeni ne) pievieno siltajai šokolādei. Ļauj, lai pastāv.
Tikmēr citā bļodā ar mikseri 1 minūti puto filadelfijas sieru ar cukuru un vaniļas ekstraktu (vai cukuru). Tad pievieno vēl 125 ml saldā krējuma un puto vēl minūti.
Tad katliņā vēlreiz samaisa balto šokolādi, lai pilnībā izkūst želatīna plāksnes. Mikserim darbojoties, pie siera lēnām lej klāt šokolādes masu, līdz pielieta visa. Neputo lielā ātrumā, bet lēni un ne pārāk daudz. Tikai tik daudz, lai samaisās.
Visu siera masu pārlej kūkas formā, lai tā vienmērīgi izlīdzinās, un liek ledusskapī, lai sastingst apmēram 3 h. Ja tur ilgāk, jāpārklāj pannu ar pārtikas plēvi.
Ļoti viegli pagatavojama.