Cik daudz atļaujies Tu?

Reitings 94
Reģ: 10.02.2012
Sveikas meitenes. Iepriekšējās brīvdienās sanāca atpūsties, paballēties un iegūt jaunas paziņas, kā arī piedomāt pie tā kā cilvēki dzīvo. Tad arī tur sastapu divas jaunietes-viena sasniegusi 21gada vecuma, otra tikko kā 19gadus, bet pašas jau dzīvo paststāvīgi, proti, mašīna(nav nekāda šikā, bet tomēr), jaunākie telefonu modeļi, abas studē, maksa par mācībam-viss ir saprotams, bet nesapratu vienu-ka viņas atļāvās šķaidīties ar naudu-nemelošu, katru dienu, katra atstāja veikala pie 30-40Ls, šo trīs dienu laikā.

Protams, daudz klausījos un uzzināju, bet vai tiešām strādājot par bārmeni un viesmīli var nopelnīt tik daudz? Saprotams, ka dzeramnaudas nav mazas, bet atkal teikšu TOMĒR...

Gribēju pajautāt, cik daudz Jūs bijāt sasniegušas šajā vecumā un, cik daudz atļāvāties terēties?

P.S.-īsti nezinaju pie kā likt-izklaides vai karjeras...
19.09.2012 15:44 |

Reitings 94
Reģ: 10.02.2012
Hmm, lielākā daļa saka, ka dara ,tā saukto, netīro darbu, cik tālu, Jūs, būtu gatavas iet, lai sasniegtu to, ko vēlaties?
19.09.2012 16:03 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
19 gados strādāju par akopēju brīvdienās (60Ls menesī). Un mācījos.
Arī savos 24 gados nevaru atļauties jauno mašīnu vai atstāt veikalos tik lielas naudas summas.
19.09.2012 16:06 |

Reitings 1603
Reģ: 22.06.2012
Anne Studēt ir labi un apsveicami, bet darba tirgū visiem vajag cilvēkus "ar pieredzi". Iesaku sākt strādāt pēc iespējas agrākā vecumā, ja tas ir apvienojams ar mācībām, jo vienlaicīgi arī krājās darba pieredze, kas vēlāk lieti noderēs un ļaus daudz ātrāk kustēties pa karjeras kāpnēm (pats strādāju jau no 16g vecuma).
Autorei - man sliecas domas uz to, ka viņas pelna naudu ne tur, kur Tu mini ..
19.09.2012 16:09 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Es laikam vairs nekomentēšu tēmas, ja reiz jāsāk tik aktīva manas dzīves apspriešana.
Ja nu interesē - studijas esmu pabeigusi un strādāju atbilstoši savai kvalifkācijai tajā pašā nozarē, kurā studēju. Te bez augstākās izglītības, tāpat nav iespējams iegūt darbu.
19.09.2012 16:17 |

Reitings 475
Reģ: 03.03.2011
Man pašai tagad tikai 20, bet es no 17 gadiem pelnu naudu pati. Tagad krāju pilna laika studijām, jo mamma nevar atļauties man apmaksāt dzīvošanu Rīgā,studijas utt. Tiesa tagad gan dzīvoju Londonā. Strādāju,mācos,bet tikai 1 dienu nedēļā,jo dēļ darba nesanāk. Īrēju dzīvokli, noliku tiesības, braukāju ceļojumies,atjaunoju garderobi reizi nedēļā,ballēties arī sanāk. Esmu patstāvīga. :)
19.09.2012 16:18 |

Reitings 218
Reģ: 10.08.2012
Tagad man ir 21.gads, jau no 16.gadiem drebes perku pati,kad vasara esmu sapelnijusi naudinu, vai no stipendijam pirku!
No 19.gadiem, jau no mammas vairs ne santimu nenemu!
Tagd stradaju pati un tikai somenes cerams varesu atlauties nopirkt UGG zabakus, kadu labu fimras kurtku vai k-ka ta!

Pedejos 2.gados esmu pargajusi uz Kvalitati drebem, nevis uz kvantitati!

Man vel viss tik prieks :)

Nebedajos par to ka ir bijis. Ir bijis labi, nesmu skiedusies ar naudu, bet ari nesmu bijusi bez naudas, vnm ir bijusi nauda,kas nopelniita ar pasas spekiem!
19.09.2012 16:20 |

Reitings 218
Reģ: 10.08.2012
Un ja es piekriitu SANY, vinas netsrada tikai par viesmileem.

Man 9.klase bija klasesbiedrene kurai nebij,nekadi spidosie dziives apstakli, staigaja normalas drebes, zinaju kad gimene iet gruti.
9klases beigas vina vnk burtiski izmainijas,stiliigas drebe, telefons uttt, pat neieradas uz izlaidumu, jo mauca uz 2dienu partiju.
Nju velak protams visi uzzinaja, kadu darbu tad vina ir atradusi!
Nejau tirgoja, k-kadus niekus ko vina mums stastija!
19.09.2012 16:23 |

Reitings 8272
Anne, neiztirzājot situāciju, man vēljorprojām šķiet, ka tu klausi tikai to, ko saka tavi vecāki. tev savu domu nebija? mani vecāki domāja tā.. maniem vecākiem nepatika tas.. bet tu pati?kā ir ar tevi?
un atbalstu ^^, jo kā tu iekļūsi darba tirgū, ja nestrādāsi,. prasmes vajag iegūt agri. tev nebija vajadzības strādāt, bet manuprāt uz to visu vajag paskatītires arī no cita skata punktu. vēlāk darba devējam nepateiksi, ka vecāki neļāva strādāt..un uzskatu, ka nu vismaz cilvēkam kļūstot pilngadīgam ir jāsāk domāt par to, kā būt gatavam dažādām dzīves situācijām. nu katrā ziņā pat , ja man būtu nauda pilna pakaļa es tāpat strādātu. darbs attīsta cilvēku un dod praktiskas iemaņas, mācības -diemžēl tikai teorētiskas. pati gan strādāju, gan mācos.
19.09.2012 16:23 |

Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
vispār man bija tāpat kā Annei. kad studēju, nestrādāju. izteicu vēlēšanos, mamma atrunāja ar domu, ka visu mūžu vēl būs jāstrādā, lai atpūšos un studēju.

4.kursā atradu nelielu darbiņu, bet pēc 3 mēn. metu mieru, jo nevarēju savienot ar studijām.
darbu atradu mēneša laikā un ir labi apmaksāts.

un studijas tāpat bija tik intensīvas, ka ar darbu apvienot to nebija reāli. tikai 4.kursa beigās.
19.09.2012 16:24 |

Reitings 8272
Anne tas ir normāli, ka bez augstākās izglītības vai īpašas specializācijas labu darbu darbu nedabūsi. nu katrā ziņā, ja izmācīsies par pārdevēju (komercdarbinieku), tas ir tikai kā piemērs, nebūsi advokāts.
ko tev tur ko apvainoties? visi nāk dalās domās un komentē arī citu viedokļus. vnk man šķita dīvaini, ka tik ļoti pakļaujies vecākiem. par to nav jāuzmet lūpa
19.09.2012 16:27 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
baarmenja amataa VAR nopelniit ljoti daudz. ja vieta ir labi apmekleeta un ar turiigu publiku,ja atveerta ir liidz veelai naktij (iedzeerushie vairaak atstaaj dzeramnaudas) tad tikai dzeramnaudaas vien sanaak laba summa. veel var sarunaat ar "saveejiem" taksistiem, ka par katru klientu vinjiem buus baarmenim jaatmet bik nauda, toties vinjiem buus regulaari darbs. dazi pat pamanaas sitaa aarzemniekiem maukas atrast uz shaada principa. ja prieksnieciiba nav paaraak stingra, tad var akcepteet klientu dzeerienus, pasham dzert uudeni snabja vietaa un to summu sev kabataa ielikt.
19.09.2012 16:29 |

10 gadi
Reitings 6339
Reģ: 01.04.2009
Tas jau nenozīmē, ka viņai bija kaut kāda akla pakļaušanās vecāku gribai :D Vnk iespējams, labākais risinājums viņu situācijā.
19.09.2012 16:31 |

Reitings 8272
priori- ja mācās dienas grupā noteikti. lai gan es nepajautāju Annei, kādā grupā viņa mācījās dienas/vakara/neklātienē. par tām mācībām un strādāšanu atkarīgs protams, ko mācies kā to ir iespējams savienot. bet es vnk sacepos par to, ka visu laiku Anne piemin, mani vecāki , vecāki , vecāki... varbūt vnk tādēļ, ka es daru tā, kā man tīk. ja es neatbalstu vecāku viedokli, tad arī to neatbalstu. un mani kaitina, ja kāds man liek darīt pretēji tam, ko es vēlos. atsevišķās niansēs varbūt piekāpjos, bet ne man svarīgos jautājumos.
19.09.2012 16:36 |

10 gadi
Reitings 13809
Pieredzes uzkrāšanai mums bija jāiziet prakse (3), kas deva daudz lielākas iespējas darba tirgū nekā darbs neprofesijā. Kursabuiedrenes, kas negāja praksi tur, kur vajag, bet strādāja par viesmīlēm vai pārdevējām, arī pēc diploma saņemšanas turpina to darīt. Jo mana darba vidē to neuzskata par priekšrocību darba pienākumu pildīšanā.
19.09.2012 16:37 |

Reitings 48
Reģ: 16.09.2012
Meitenes atradušas labus sponsorus.

Skolas laikā mācības bija mans darbs. Saņēmu augstāko stipendiju un, pieliekot klāt vecāku nelielo kabatas naudu, pilnīgi pietika visiem tēriņiem. Nebiju izšķērdīga, taupīju un krāju. Un zini, vēl šodien šī nauda ir mans iekrājums un atspēriens nebaltām dienām.
19.09.2012 16:37 |

Reitings 6676
Reģ: 07.02.2009
Es 19 gados mācījos, strādāju un man bija sava mašīna... tie bija treknie gadi, strādāju reālu rabotņika darbu apkalpojošā sfērā un vispaŗ bez pieredzes, bet varēju atļauties mašīnu līzingā, brokastis, pusdienas un vakariņas kafeinīcās, un ballēties 4 reizes nedēļa + vēl rēbes iepirkt... tagad pusi no tā neatļaujos :(
19.09.2012 16:40 |

Reitings 8272
Anne- šajā gadījumā es biju domājusi puslīdz strādāt savā profesijā. bet katrā ziņā nedrīkst aizstāt praksi ar kādu citu darbu citā profesijā. tas ir normāli, savādāk visi varētu iziet prakses ne pa tēmu un būt baigie varoņi :)
bet par to praksi ir stulbi. ja nestrādā saistībā ar to jomu, kur mācies, manuprāt, praksi iziet ir neiespējami. nu es strādāju tajā jomā, par ko mācos. problēmas jau ir, bet manā gadījumā bez darba pieredzes atbilstošas būtu grūti ko labu atrast. un šis darbs man dod milzigas zināšanas :) par to man liels prieks :)
19.09.2012 16:42 |

10 gadi
Reitings 3077
Reģ: 05.09.2010
Man liekas, ka diskusija bija par to cik daudz mēs bijām sasniegušas 19-21 gadu vecumā! nevis par to kā Annei iet ar otrā pusītēm, kādā amatā viņa strādā un cik ļoti klausa vecākus. :)

par mani - 17 gados sāku dzīvot pie drauga, tad vēl mācxījos profesionālajā visdusskolā, saņēmu skolas stipendiju un par labām sekmēm, nekavētām stundām saņēmu Eiropas mērķstipendiju un + man vēl maksāja praksē. Kopā savācās normāla summiņa. Centos no vecākiem neaizņemties, reizēm bija vajadzība. :)
19.09.2012 16:49 |

Reitings 1531
19 gados saņēmu mantojumā nelielu summiņu un tā sāku dzīvot tikai no tās naudiņas + mans bijušais mani uzturēja. 3. kursā atradu darbiņu, kuru apvienoju vēl ar alimentiem un sanāca normāla summa. Mašīnu vai tādus skaistus tēriņus nevarēju atļauties. Un tagad, kad 23 gadi, joprojām nevaru atļauties. Liela daļa algas aiziet obligātajos maksājumos un maksai par dzīvokli mammai.
19.09.2012 17:01 |

Reitings 39
Reģ: 04.09.2012
Naudu, cik nu varēja tajā vecumā deva vecāki, tā lai pietiktu kojām, mēnešbiļetei, ēdienam, ne vienmēr varēju atlauties to, ko gribējās. Kad studēju vēl pati piestrādāju, bet tikai uz pusslodzi,tomēr kaut kāda naudina pašai arī bija.

Tagad zinu dažas meitenes(pat vairākas), kuras visiem stāsta, ka strādā par viesmīlēm utt, bet patiesībā ir eksportmeitenes. Viena tāda kaimiņos dzīvo! Un tur nauda apgrozās, braukā loti jaunā mašīnā, atļaujas sev visu, ko vien vēlas!!!
19.09.2012 17:19 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits