ieteikumi darba meklētājām

Reitings 1487
Reģ: 04.11.2010
1. Почему вы выбрали именно нашу компанию?

Вы идиот? Я направил резюме в десяток мест. Где устроюсь быстрее и выгоднее — там и хорошо.

2. Как вы считаете, почему мы должны выбрать именно вас?

Вам работники вообще нужны? Ну вот он я. Работник. Именно меня стоит выбрать хотя бы потому, что я явно умнее всех тех, кто заливал на эти вопросы стандартную чушь. И умнее вас, между прочим, потому что я никогда таких дурацких вопросов бы не задал.

3. Какую зарплату вы хотели бы получать?

2,5 млн. $ в год, как президент США. Что за вопрос? Естественно, я хочу получать настолько высокую зарплату, насколько вы сможете мне заплатить. Только ведь вы всё равно не заплатите. Тогда нечего и выпендриваться. Всё равно выбор за мной: вы говорите цену, я говорю — согласен или нет.

4. Почему вы ушли с предыдущего места работы?

Предположим, отвечу честно: маленькая зарплата или отсутствие карьерного роста, или бесперспективность, или не сошелся с коллективом, или не понравился собаке начальника. И что? Вы же не знаете, сойдусь ли я с вашим начальником, коллективом и их собакой. И не узнаете, пока не попробуете.

5. Кем вы видите себя через 5 лет в нашей компании?

Вот вам встречный вопрос: какие планы компании на ближайшие 5 лет? Нет таких? Так если вы сами не знаете, что с вами будет через 20 лет, будет ли компания и какую нишу она намеревается занять, то мне-то откуда это знать?

6. Какие у вас были достижения на предыдущем месте работы?

А резюме недостаточно, значит. Ну хорошо. Я отлично работал и великолепно справлялся со своими обязанностями. Вот это — достижение! Я вас разочарую: при правильном руководстве и хорошей работе никаких достижений быть не должно! Работать надо, а не ерундой маяться и достижения достигать!

7. Каким бы вы хотели видеть своего начальника?

Я бы хотел его не видеть. Серьезно, мне нет разницы как он выглядит. Главное, чтобы он был начальником: тем, кто может нормально и внятно сформулировать задачи. А в остальном, пусть хоть в красных труселях на белой капибаре разъезжает по офису.

8. Какие у вас есть достоинства?

На гуслях я умею играть и плеваться на 15 метров в длину. Если вам нужна моя квалификация, то она указана в резюме. Если вам что-то нужно еще — то об этом и спросите. А если вы сами не знаете, чего вы хотите и что вам нужно, то тут, извините, ничем помочь не могу. Формулировать скрытые и неясные желания — это вам к психиатру нужно.

9. Каковы ваши недостатки?

Хорошо тенором пою, соседи жалуются, а в консерватории сказали — талант. Вот еще: когда ем суп, зачерпываю ложкой к себе, а не от себя!
11.07.2012 15:08 |

Reitings 646
Reģ: 05.03.2011
un latviešu valodas nezināšana nav aprobežotība??? ar tādiem ir pilna Latvija..ar tiem arī jāsāk, nevis latviešiem jāmāca krievu valoda, mēs jau tā padaram sevi par muļķiem pārsvarā pārejot uz krievu valodu..ar to arī panākam, neiedomājamus referendumus utt,cilvēki pārāk daudz atļaujas savā valstī.
11.07.2012 19:17 |

Reitings 1487
Reģ: 04.11.2010
un latviešu valodas nezināšana nav aprobežotība???

ir, bet mums jābūt gudrākam
11.07.2012 19:29 |

Reitings 446
Reģ: 05.03.2012
bizy, tad seedi ar savu muljkja lepnumu gluzhi kaa vinji...
Krievu valoda nav jaazina tikai te, pie mums, taa ljoti labi arii noder komunikaacijaa ar citiem Baltijas valstu iedziivotaajiem... Nu kaa var domaat tik aprobezhoti?
11.07.2012 19:41 |

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Nē, es arī darbā nerunāju krieviski un man pilniiiiigi vienalga, kad kāds nesaprot valsts valodu. Es atbildu latviski, ja saprotu, ko man vaicā, ja nē vienkārši atvainojos, un pasaku ka nesaprotu. K`mmooon, tas ir tāpat kā ienāktu veikalā kkāds dānis vai vēl kas, nu ja nemāk valsts valodu, nemāk. Lai pats meklē!
11.07.2012 20:12 |

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Un jocīgi tas vai nē, bet pēc mirklīša šie "latviešu valodas nesapratēji" sāk saprast un pajautā saprotami. Tā kā - dzīvojam latvijā, un nevienam nav jākaunas, ka nezin svešvalodas. Tas, protams, ir liels pluss, bet ne oligāts pasākums :)
11.07.2012 20:14 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Dažās Eiropas valstīs ir vairākas oficiālās valodas un jā, tad arī tās zināt ir vēlams tur dzīvojot. Piemērs par dāni tāds pats, kā piemērs par ķīnieti Somijā, jo sakara nekāda, ne jau ķīnieši vai dāņi vēsturiski Latvijā dzīvoja lielā skaitā.
11.07.2012 20:21 |

Reitings 1705
Reģ: 29.01.2009
member, nu gan pateici tā, it kā ir divas iespējas - vai nu būt bezdarbniekam, vai strādāt apkalpojošā sfērā. Es nestrādāju apkalpojošā sfērā, amats man labs un krievu valodu man nav jāzina. Netaisos iespringt mācīties, tikai tādēļ, ka šeit dzīvo daudz krievu. Ja kaut kam tērēšu laiku un kaut ko mācīšos, tad tikai to, ko man pašai vajag.
11.07.2012 20:23 |

Reitings 469
Reģ: 03.07.2012
es iesaku linsēklas, klijas, vispār daudz šķiedrvielas uzņemt. var jau arī, protams, aptiekā nopirkt kādu zarnu trakta tīrītāju, bet neiesaku pārāk ar tiem aizrauties.
12.07.2012 02:19 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Member, iedomājies, man darbā ir parādījies cilvēks no Krievijas un mēs sarunājāmies angliski. No problems :D
Bet ja nopietni, tad es krievu valodu zinu ļoti slikti. Es ar to nelielos un nelepojos, tomēr es brīvi pārvaldu angļu un vācu valodas, kā arī man ir pamatzināšanas franču valodā, kas mani par bezdarbnieku nepadara ;)
12.07.2012 06:54 |

Reitings 925
Reģ: 20.04.2012
Darba meklētājām vēl ieteiktu pirms intervijas vai CV sūtīšanas pačekot http://tavsdarbs.lv.
Ehh, šodien intervija, bet salasījos tādas šausmas (2012.g. ieraksti), ka bail iet pat uz interviju :D
12.07.2012 08:44 |

Reitings 248
Reģ: 29.01.2009
Man ar bija paredzēta intervija un iepriekšējā vakarā salasījos tavsdarbs.lv visu to sliktāko par potenciālo darba devēju, vairāku gadu garumā vienas vienīgas negatīvas atsauksmes. Satraukums dubultojās visu šito izlasot :D laikam'to visu vajadzēja izlasīt pirms CV sūtīšanas :D
15.07.2012 14:02 |

Reitings 2739
Reģ: 25.02.2009
nu gan member ir mana oficiālā cosmo.lv antisimpātija. tad jau pat ar aiju no randiņu šova es varētu cauri vienai kafijas krūzei izvilkt :D
taču teksts ir smieklīgs un patiess
15.07.2012 14:14 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Jūs tajā tavsdarbs.lv par kādu no zināmajiem uzņēmumiem vispār kādreiz esat redzējušas labas atsauksmes?
Cik es esmu skatījusies, gandrīz viss slikti.
15.07.2012 15:11 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Nu nezinu krievu valodu. tikai pamatus. Vispaar nav kauna. Skolaa nemaaciija, nekur dziivee nav bijusi nepiecieshamiiba un ar krieviem taapat maaku kontakteeties latviski/krieviski/ar roku vicinaashanu. Kaads tur veel kauns??? Vispaar tu, member, saaki pirmaa kaut ko lekties. Meitenes pateica, ka nesaprot un tu saaki kauninaat. B*e :D:D
15.07.2012 15:18 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits