Jau 25 un bez bērna???

Reitings 11
Reģ: 29.01.2009
Mūsdienās laikam jau tas vairs nav nekāds pārsteigums, kad pirmais bērniņš tiek ieņemts pēc 25 gadiem. Taču, ja godīgi, esmu saņēmusi daudz nosodījumus, kapēc man vēl nav bērns, un kad mans pēdējais pulkstenis jau tulīt nositīs? Un mani tas tiešām sāpina. Un nav tā, ka bērniņu negribu, 22 gados varēju kļūt par mammu, bet Dieviņš izlēma savādāk, tad parādījās stipras veselības problēmas, un tad jau sāku baidīties no visa, no tā kur dzīvosim? kā būs tālāk? vai varu paļauties uz šo vīrietis? vai manam bērnam būs viss? Bet nu, nekad jau neko nevar paredzēt, morāli esmu gatava, es gribu bērniņu, pat ļoti un jau sen, bet laikam jau vairāk ir nostrādājušas šīs bailes. Un reizēm, tas sabiedrības spiediens, tevi nogremdē un tu ieslēdz kaut kādu pretestību. Esmu lasījusi ļoti daudz, arī par to, ka mūsdienās nav jājūtas vainīgai, kad bērnus negrib vispār, un ir tak tādas sievietes, kas tos ļoti grib, bet viņas vienkārši nevar palikt stāvoklī. Dažkārt cilvēki ir ļoti neiejūtigi un nezin, kādas problēmas ir citam, bet tikai māk nosodīt. Cik gados jums bija pirmais bērniņš? Un kam jūs dodat priekšroku karjerai, dzīves izbaudīšanai vai ģimenes veidošanai?
12.04.2012 15:32 |

10 gadi
Reitings 1698
Nez, man ir 24, bet neviens nekad nav neko tādu jautājis vai nosodījis (nu, izņemot omiņas pus-pa-jokam izteiktas piezīmes par to, ka nevajadzētu pārāk ilgi vilkt ar šo lietu :D ). Iespējams, tas ir tādēļ, ka mana draugu lokā pagaidām nevienam bērnu nav. Bērnus pagaidām negribu, man nav nekāda instinkta un ir bail no tā, ka kļūšu no bērna atkarīga, ka nāksies pakļaut viņam savu dzīvi vismaz pirmajos dzīves gados, ka nevarēšu vairs tik vienkārši aizbraukt ceļojumā vai aiziet uz nakts seansu kino. Nez, man liekas forši, kad ir bērniņi un perspektīvā sev laikam tādus gribu, bet tikai ne tagad, kaut kad nākotnē :)
12.04.2012 15:57 |

Reitings 1493
Man šķiet, šādiem jautājumiem jābūt sagatavotai humorīgai atbildei, jo zinu, kā tādi mēdz iedzīt stūrī un samulsināt. Tā kā brīvajā laikā nedaudz ņemos ar palīdzēšanu bezsaimnieku dzīvniekiem, arī pašai mājās liels suns, mēģinu atjokot, ka man jau viens bēbja prātā (mūžīgais "kucēns") mājās ir, vai, ka man visādu "mazulīšu" pietiek, varu arī jautātājam piedāvāt :D
Dīvaini, ka man jau otrās attiecības, kur vīrietis pirmais izsaka vēlmi pēc bērna.. nu, protams, arī pēc pāris gadiņiem. Bet - doma kā tāda... Šķiet, mūsu, ~25gadīgo sieviešu "mātišķais instinkts" šobrīd pirmām kārtām izpaužas tā, ka mēs reāli domājam, kāda dzīve mazuli tālāk sagaida. Var jau būt, ka bērns nav kā (atvainojiet par salīdzinājumu) mājdzīvnieks, kur "pirms ņemšanas nopietni jāizvērtē sava atbildība", bet gan jāļaujas visādiem dabas pulksteņiem, sabiedrības standartiem un hormonu vētrām... Es gan tomēr arī izvēlos pagaidīt, kamēr vismaz saprotams, kas ar šo valsti, pirmkārt, nākotnē notiks, lai paplašinātu ģimeni.
12.04.2012 15:57 |

Reitings 131
Man vēl nav 25, bet drīz būs.
Līdz šim nekādu lielo nosodījumu, ka man nav bērni neesmu saņēmusi. Esmu jau savu nostāju tuvākajiem pateikusi - vispirms karjera un tikai tad bērni.
Bērnu gribētu ātrākais 30 gados un tad vēl padomātu.
Pa lielam - man vienalga, ka bērnam patīk jauni vecāki, man ir jādomā par sevi. Domāju, ka bērnam labāk patiktu gudra (vecāka) mamma, kas spēj viņu nodrošināt materiāli, nekā jauns skuķis, kas knapi savelk galus kopā.
Pa lielam sīko šobrīd varbūt arī varētu atļauties, jo ir gan izglītība, gan patstāvīgs darbs, bet negribu. Nepatīk man tie sīči. Varu padzīvoties max stundu.
12.04.2012 15:59 |

10 gadi
Reitings 3701
Man 24. Bērnu nav.
Nosodījumu neesmu sajutusi.
12.04.2012 15:59 |

10 gadi
Reitings 6337
Reģ: 01.04.2009
Un vispār man līdzīgi kā Zakjim*, mammai piedzimu 29 gados, bet tas nav traucējis, man mamma labi izskatās arī tagad 54 gados, daudzi dod viņai ne vairāk kā 45:) Katrā ziņā neesmu izjutusi kaut kādu kaunu, ka man veca mamma. Vispār kaut kā esmu ievērojusi, ka sievietes, kurām vēlu bērni piedzimst, arī ilgāk izskatās jaunas, nekā tās, kas jau no agriem gadiem pa māju ar bērniem dzīvojas, apveļas izskatā un iestieg mājas dzīvē (neuztvert to personīgi, lūdzu, tas tik tāds mans novērojums):)
12.04.2012 16:03 |

Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
Man 27. Vienīgie, kas piesienas, ir mamma un kādi pensijas vecuma kolēģi. Dažreiz ģ.ā. pajautā.
Pašreizējos apstākļos es bērnu nevēlos. Nezinu, vai vispār gribēšu...
12.04.2012 16:06 |

Reitings 775
Reģ: 27.05.2009
Un visas sievietes,manuprāt,nav domātas bērnu būšanai.

Starp citu,mēs tā jau uz šīs Zemes esam cik? 7 miljardi?
Drīz elpot nebūs ko,bet mums vēl tos cilvēkus vajag.
Nē,lai ir tām,kas grib,un mūs-tās,kas negrib lieciet mierā :p :D

(neuztvert šo naidīgi)
12.04.2012 16:07 |

Reitings 3685
Reģ: 14.11.2011
Klača
bet atceries,ka ikdienu cilvēki arī mirst, netikai dzimst.
12.04.2012 16:10 |

Reitings 6324
Mūsu ģimenē ir bērnu radīšanas galējības - 17 vai 35, tikai māsīca demdēja savos 24, bet tagad izskatās nelaimīgāka kā bija. Veselības problēmu dēļ pieņēmās svarā par 40 kg, jūtas slikti un ārsti saka, ka neko padarīt.
Man 23 un par bērniem vēl nedomāju, vispirms man vajag justies ļoti stabili un droši, lai bērniņš pasargāts.
Tām, kuras grib bērnus, bet nav no kā, Jūs neuztrauc kas un kāds būs bērna tēvs? Vai būs kas palīdz audzināt? Tas nav tā, ka gribu suni un varu viena audzināt.
12.04.2012 16:12 |

Reitings 775
Reģ: 27.05.2009
Uzmini, es saprotu,ka arī mirst. Es jau nesaku,ka bērnus nevajag vispār.
Vienmēr i bijis,ka visām nav- kaut kā izmiruši neesam. Un,bērnu nami pilni... Tā kā..
Tas viss ir jāapsver no 100 pusēm.
12.04.2012 16:16 |

Reitings 2728
Man arī ir jau pāri 25 un teorētiski bērniņu gribētu tuvākajā laikā, bet praktisku apsvērumu dēļ neesmu gatava to apzināti realizēt. Piekrītu khmmm komentāram par izglītības un nākotnes perspektīvas iespējām šajā valstī un, ja godīgi - savam bērnam to visu nenovēlu. Ja izdosies plāns aizceļot uz dzīvi kādā civilizētākā valstī, tad bērnu gribētu.
Spiedienu neesmu izjutusi, tikai brālis nesen atveda Mans Mazais žurnālu paku, kas palikusi no viņa bērna laikiem! :D Smalks mājiens laikam..?
12.04.2012 16:16 |

Reitings 12651
Man joprojām visur prasa dokumentus, tā kā man vienalga, ka 2 gadi tikai līdz tam 25 palikuši :D Ja tagad ar beibiku apkārt staigātu, visi drīzāk domātu, ka es mazgadīgā māmuliņa :D :D :D

Mums ir teikts tikai tādā joka līmenī vienā bariņā, bet tā vispār neviens nemēģina pārliecināt, ka noteikti vajag. Kad gribēsim, tad arī būs. Man vēl bik pastrādāt un paballēties gribas, atrast jaunu, foršu dzīvokli un tad moš var sākt domāt, tā kā - ne tik drīz :D
12.04.2012 16:20 |

Reitings 3216
Reģ: 12.01.2010
Man ir 25, bērnu nav un kā vairākumam šeit (vispār brīnos) nemaz negribas. Tāpat kā ņam ņam man arī bieži prasa dokumentus. pagājušreiz veikalā ilgi skatījās manās tiesības un kaut ko murmināja - "oo,hmm..tiešam, nē nu bet tas ir labi" :D :D
es uzskatu, ka var taisīt bērnu, ja ir dzīvē viss stabili - es dzīvoju īrētā dzīvoklī, strādāju 240 h mēnesī, lai kaut ko nopelnītu, vēlos vēl mācīties, neesmu vēl nekur tālu ceļojusi utt - nu kur vēl bērnu.
12.04.2012 16:24 |

Reitings 651
Man ir 25 un ir mazais.. Tas gan nebija plānots, bet esam ļoti lamīgii. Sākumā likās, ka pasaule sabrūk, jo kā mēs visu varēsim nodrošināt mazajam, kau arī abi jau strādājām.. Bet nu viss kas notiek, notiek uz labu..
Man drīzāk ir otrādāk, cilvēki izbrīnās.. ō tev jau ir bērns? :D
Nav ko ņemt galvā citus cilvēklus.. Tā ir tava dzīve un tu pati izlemsi, kad būsi tam gatava.. 25 gadi nepavisam nav daudz, lai sāktu jautāt kāpēc nav bērniņa..
12.04.2012 16:25 |

Reitings 94
Reģ: 10.02.2012
Man 21, neko nosodošu nedz no paziņām, nedz no vecākiem nedzirdu :)), bet ar mīļoto domājam kaut ko nopietnāku.
12.04.2012 16:29 |

Reitings 1677
Reģ: 19.04.2011
Man arī bērnu vēl nav, taču man viņi ļoti patīk, un vismaz šobrīd nepieļauju domu, ka man nākotnē nevarētu būt bērni. Ja vien kādi augstāki spēki nebūs lēmuši citādi. Attiecībā uz apkārtējo cilvēku viedokļiem par to, kā būtu pareizi un kurā laikā kam būtu jābūt, neesmu hiperjūtīga, jo ne jau tie jautātāji audzinās un rūpēsies par maniem pēcnācējiem:D Uzskatu par sliktu audzināšanu uzbāšanos citiem ar savām bioloģiskajām rūpēm...
12.04.2012 16:39 |

Reitings 540
Reģ: 18.11.2011
Man 25g., bērnus negribas, tuvākajā laikā nemaz nevarētu būt veselības problēmu dēļ.
Es nejūtos gatava bērniem, neesmu tik atbildīga. Gribu 3-5 gadus padzīvot tikai sev, tad arī sākšu domāt.
12.04.2012 17:00 |

Reitings 2817
Reģ: 04.06.2009
Man shogad buus jau 23. Pashai neticaas,ka laiks taa skrien! :o
Man beerni ljoto patiik un pienjemu,ka driiz buus.Draugs jau tagad ljoti veelas. Es "parakstiishos" varbuut peec kaada gada,diviem.. Gatava esmu,tachu materiaalaa zinjaa ir lietas,kuras vajag nostabilizeet. :)
12.04.2012 17:06 |

Reitings 3350
Shii diskusija apstiprinas manas izjutas. Man liekas, ka es jau no 16 gadiem biju gatava bernam, bet jo vecaka es klustu, jo vairak atbildiga un apdomiga palieku. Man ir 25 un liekas, ka ir izgaisusi jaunibas bezatbildiba un maksimalisms, tagad skaidri strada veselais saprats. Man gribas bernu, bet vel ne tagad. Dotaja situacija es nevaru palikt stavokli vel vismaz divus gadus. Un tad kad vareshu, man jau bus 27 un gan jau bus vel vairak bazhas un raizes " nu ka tad bus?" Laigan apzinos, ka bernam jau nekad isti nav gatavs - vienmer jau bus kaut kas: vairak izceloties, vairak pelnit, lielaks, dzivokli, masina, labaka veseliba utt. Bet nu ja ta domatu musu vecaki padomju savieniba, tad puse no mums vispar nebutu piedzimusi.

Atbildot uz jautajumu ne, man neviens neprasa par berniem (laigan pec 7 gadu attiecibam, tas butu logiski), bet es pati sevi patirzu, ka jau 25 un nav berni, vel 2 gadus nevar but un bus par velu un bla bla bla... Bet manuprat, katram tas laiks jau zvaigznes ierakstits un nav ko iespringt :)
12.04.2012 17:08 |

10 gadi
Reitings 319
Man 25.
Bērnus gribēšu kkad nākotnē, ne tuvākajā.
Besī omes un vecās tantes, kas ieminās par "man tavā vecumā jau divi bija", bet viņas es ātri atšuju ar - man izglītība, man darbs, es pati sevi uzturu.
Pēdējā laikā draudzenēm un paziņām sāk dzimt bērni, citām jau otrais drīz būs, dažas arī tādas muļķīgas, izdomājušas, ka tā tagad ir dzīves jēga un pārmet pārējām, ka izniekojam laiku veltīgi. Nu reizēm sagruzī, bet globāli neņemu vērā.
12.04.2012 17:09 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)