Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Nevaru "atrast" sevi!

Reitings 1668
Reģ: 31.03.2011

Delj shis problemas esmu iedzivojusies vegjetativaja distonija...Lai kadu darbu es stradatu-man ar laiku tas nepatik!Lai cik divaini,ari sakarigi par cik man ir pedagogjiska izglitiba,vienmer sanacis stradat ar berniemagrak bernudarza,tagad esmu skolotaja,klases audzinataju un plus macu pamatskolu.Viss skaisti,bet ATKAL saprotu,ka tas nav tas!Ir dienas,kad 3 jau esmu majas,bet esmu beigta!Ka izspiesta janjoga...Jutos izsmelta,kaut skola stradaju tik 3 menesi...Tur valdosais stress,darbu kaudzes,kas velkas uz majam,es nespeju,bet ko pati gribu ari nezinu, jo liekas,ka citu neko neprotu.Itka saka-japriecajas,ka ir darbs, no otras puses-kapec dzivot nelaimigu dzivi-ikdienas.Ka Jus atradat savu nishu?Vai kada ir bijusi pie astrologa sajos jautajumos?

04.11.2011 22:15 |

Reitings 1257
Reģ: 16.03.2011
Sit pieci - arī es esmu pedagoģijas jomā, es Tevi pilnībā saprotu par to izspiesto jāņogu :-D ir brīži, kad ir ļoooti grūti, bija periods, kad pāris dienas uz darbu braucu ar asarām acīs, jo vnk organisms prasa atpūtu.

Man palīdzēja tas, ka mēģinu saskatīt katrā dienā pozitīvu lietu, kāpēc es to daru un kā tas mani pilnveido! Tik tiešām palīdz!

Un jā, pedagogam ir tas, ka uz darbu viņš nevar iet nesagatavojies. Tas nu ir jāizdara, jāmēģina ieiet tajā ritmā, kad viss darbs tiek padarīts skolā, lai nekas nav "jānes" mājās. Atzīšos, ka man pašai tas izdodas tikai šajā nedēļā, pirms tam katru vakaru sēdēju mājās un vēl gatavojos nākamajai dienai (t)

Plus vēl tam visam pašlaik man notiek divu veidu kursi, brīvdiena ir tikai 7diena un tad jau ar` - kas tā vairs par brīvdienu.

Ticu, ka arī Tu vari savā darbā saskatīt kko pozitīvu, kā dēļ Tu to dari. Mani motivē arī tas, kad atnāku uz darbu un skolēni burtiski staro ieraugot mani, nu patīk viņiem tās jaunās skolotājas :-D

Pie astrologa neesmu bijusi, bet kādreiz bija vēlēšanās aiziet.
04.11.2011 22:27 |

Reitings 1668
Es jau sevi censos savakt-berniem ari patiku, pamatskolai itseviski :D Tas ta,jokam,bet ir dienas,kad man ir pagarinata grupa,kamer tieku majas ir 7 vakara,celos 6 no ritaun,vel majas jastrada...Vnk juutu-tas nav man.Nespeju pienemt ari to, ka musdienas tiesibas ir tikai skolenam,vecaki vispar...Katru dienu cininsh ar sevi.Lai ka uzmundrinatu-tas nav man,bet -kas ir-ari nezinu.Pats stulbakais,ka ja gribesu iet prom,pirmais par ko domaju ir nevis ES pati,bet-ko man teiks direktore, kas bus ar berniem.Itka man butu 14 gadi,vot mulkje.
04.11.2011 22:32 |

Reitings 1257
Varbūt tie ir pirmie mēneši tādi, jo vēl nav tā ritma, kā visu sakārtot, lai mājās nebūtu jāstrādā. Man arī tā bija un droši vien, ka būs, jo tikai pirmā nedēļa, kad mājās varu atļauties nestrādāt.

Un visgrūtāk jau ir pierast pie tā agrā ritma - es ceļos 5.30, jo ir jāierēķina arī ceļš, kamēr aizbraucu uz darbu, "garajās" nedēļās mājās esmu 20.00 Loģiski, ka tīri fiziski nav spēka nekam (t)

Kādās jomās vēl esi strādājusi? Varbūt ir kāds knifs, kas jāatrod, lai darbs nebūtu tikai zobu sāpes.
04.11.2011 22:37 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Pedagoģija ir aicinājums. Un punkts. Ja nav, tad nav. Tas ir tā pat kā ar mediķiem - visi nevar graizīt cilvēkus.
Strādāt ar mūsdienu bērniem - nē, paldies.
04.11.2011 22:46 |

Reitings 1668
Pieredze liela-ar berniem.
Warrior-piekritu ;)
1. klase-kamer iedzinu skolas ritmu,un vecaki,kas grib,lai aukljas ar 24 berniem ka silites grupaa...Darbs ir ok-bet man nervi netur to spriedzi.Un galvnais-gatavo metodiskos materialus pati, mapi perc pati kur tos salikt-BET par savu naudu!Vel pajauta vai man klase lidzi ir dators! Ja skolotaja alga butu vismaz 600 -vel padomatu,bet alga smiekliga,njemot vera,ka uz papira 1,8 slodze,plus majas stradasana,vel pa savu naudu japerk materiali no ga gatavot uzskates lidzekljus. Ta gan ir valsts vaina,izdoma e-klases,bet nenodrosina skolotajus ar datoriem,mekle kur gribi, ja skola visi aiznemti.
04.11.2011 23:08 |

Reitings 1257
Lūk tā jau ir vadības vai valsts vaina - no skolas ir atkarīgs, cik ļoti viņa "cīnās" par pedagogiem, par darba apstākļiem, lai viņi vēlētos nākt uz darbu un, protams, par to, kas maksā par metodiskeim līdzekļiem.

Šajā gadījumā es nevaru sūdzēties - visi materiāli man tiek atmaksāti, atliek tikai saglabāt čeku. Plus vēl vadība organizē kvalifikācijas celšanas kursus, kas būtiski ietekmē algas apjomu.

Un jā, mums vadība teica, ka no janvāra tiks paaugstinātas algas, viņi to esot izcīnijuši, nemāku gan teikt vai visā Latvijā, bet mūsu novadā tas notiks.
04.11.2011 23:21 |

Reitings 1668
Mums atkal pateica,ka samazinas...:@ Mums neko nedod,tik auro par to,kas nav izdarits,galvenais,ka skola stradaju pirmo gadu-Riga,nezinaju kada t kartiba,laukos tadu e-klasu nav,man neko nepateica,kas man jadara,kam obligati jabut utt,tik katru dienu atnak-noblaujas-tev nav izdarits sitas,sitas un sitas...Kas jadara-rauj no zila gaisa.Tad Tev ir loti pavicies :)
04.11.2011 23:31 |

Reitings 1257
Es arī strādāju pirmo gadu.. Eh, tad Tev tiešām nav paveicies ar vadību un tāpēc jau arī nav brīnums, kāpēc uz to darbu negribās.. Jau iedomājoties vien, ka bļauj, neko nepaskaidro, šausmas (t)

Manuprāt, tieši jaunajam pedagogam ir svarīga vadības attieksme, kolektīva attieksme, ja šādā veidā sabojā visu patiku pret darbu - nu nav ko teikt. Nav jau man arī zelta bedre, prasības ir ļoti augstas, bet vismaz kāda uzslava arī tiek :-D

Varbūt ir iespēja vnk mainīt skolu? Jo pedagogi IR nepieciešami!
04.11.2011 23:39 |

Reitings 1402
Reģ: 17.10.2010
Tu skaidri zini, ka tā ir VD, vai vienkārši izdegšana? Ej uz masāžām, jogām, pie psihoterapeita, ja vari atļauties! Lasi grāmatas, mājās esot vismaz 2 h velti tikai un vienīgi sev.
04.11.2011 23:44 |

Reitings 1668
Kad saku stradat man pat nparadija ka to e-klasi pildit,buuros NEDELAM cauri pati.Ka jau mineji-man sabojata jbkada patika pret so darbu,brni forsi,bet...Man muzigi gadas IPASA vadiba.Visstulbakais seit,ka gribas macit pec savam metodem ieskatiem,bet ne-kada veca sieva,kas skola praktiski dzivo,uzskata,ka jadara ta un ne savadak.Nu nbusu ruksis un nepametisu mazos,kas 1.klase sakusi iet,lidz vasarai jaizvelk...
04.11.2011 23:44 |

Reitings 1668
VD ir, to sapratu,kad izlasiju par to materialu, lidz gjibsanai vel nav,bet ir sirdsklauves, svist rokas, muzigs satraukums,bailes no cilveku masam,tostarp autobusa,reizm atnakot majas vel smu stresaina,ka pat past nevaru kaut veders burkskj,ka skan visa maja,un tada sajuta,ka visu laiku smu miga bada,kaut ari gulu pietiekamas stundas prieks pieaugusa cilveka.Un ja-svara ari esmu nokritusies un tie,kas mani satiek uzreiz jauta vai es vispar gulot:D Ja gulju, bt rezultatu nav...
04.11.2011 23:47 |

Reitings 1257
Tiešām pameklē labāku skolu, jo nu nav visur tā, ka vadība ir tik drakoniska (t)

Novēlu Tev izturību :-)
04.11.2011 23:48 |

Reitings 1668
paest nevaru-,e burts nikjojas,piedosanu.
04.11.2011 23:48 |

Reitings 1668
Paldies.Lai Tev izdodas saglabat Tavu jauko darba vietu :)
04.11.2011 23:49 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Tu strādā mazpilsētā vai Rīgā?
04.11.2011 23:52 |

Reitings 1402
Reģ: 17.10.2010
gan ar izdegšanu, jo vairāk ar VD, no sirds iesaku apmeklēt psihoterapeitu. Ja tev tas ir tikai nesen, spriedze darbā būs arvien lielāka, un tu nezini, vai tev lēkme nevar uznākt arī mazajiem kādu stundu vadot, piemēram kad kāds mežonēns atkal grib izcelties.
Un piekritīsu meitenēm par darba maiņu - pirmsskolas skolotājiem ir diezgan daudz iespēju.
04.11.2011 23:59 |

Reitings 1668
Riiga...Praksi gaju gan laukos,gan pilseta-lauku skolotajus un vidi nevar salidzinat,kaa es to tagad noverteju...
05.11.2011 00:00 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)