Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Kāda jēga no strādāšanas.....

Reitings 344
Reģ: 29.01.2009

Vai darba dziļākā jēga nav tas, lai varētu sevi nodrošināt, dzīvot, baudīt dzīvi?

Liekas, ka man darbs ir tāpēc, lai es varētu paēst un būtu par ko aizbraukt uz to pašu darbu, un tur ko pusdienās paēstu.

Nu kas tā par dzīvi?? :%27-(

14.09.2011 19:14 |

Reitings 1013
Reģ: 27.07.2011
1. meklē citu darbu
2. ēst ņem līdz no mājām

Bet ja pa nopietno, tad uzskatu, darbs ir, pirmkārt, lai izdzīvotu, kad tu vari izdzīvot, paralēli vari mācīties, augt, savās zināšanās un personībā, un meklēt tādu darbu un atalgojumu, lai varētu dzīvot.
14.09.2011 19:17 |

Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
+++ kalena
14.09.2011 19:20 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
ar savu darba algu arī nevarētu nodrošināt sev stabīlu, pastāvīgu dzīvi, bet iesākumā būs labi, kamēr nav jādomā par sava dzīvokļa īri. man patīk darbs, priekšniece ir laba.
14.09.2011 19:22 |

Reitings 1867
Reģ: 14.07.2011
Pirmkārt, strādāšana nepieciešama, lai varētu sev nodrošināt pamatvajadzības - pārtiku un jumtu virs galvas. Otrkārt, lai cilvēks nedegradētos un būtu iespēja sevi parādīt/pierādīt, kontaktēties ar cilvēkiem un realizēt sevi kā kādas sabiedrības daļu. Pārējais jau ir atkarīgs no spējām, vēlmes un centības.
14.09.2011 19:24 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
es sāku strādāt,lai par katru sīkumu nav jāprasa nauda vecākiem vai vīrietim, lai sajustu stabilitāti,lai sakrātu naudu un paralēli varētu iet mācīties,ko vēlos, kas mani interesē, lai nav jāsēž mājās, lai darbā iegūtu jaunas iemaņas.
14.09.2011 19:27 |

Reitings 1852
Meklē jaunu darbu, ja tavs esošais darbs liek domāt par ko tādu.
Man darbs sniedz ienākumus, paplašina redzesloku, paplašina paziņu loku un es patiešām labi pavadu laiku, neskaitot dienas, kad gribas nošauties. :-D
14.09.2011 19:30 |

Reitings 2224
Nu tas jau atkarīgs, kāda iemesla pēc cilvēks strādā...
Piemēram daudzi stādā, nevis galvenokārt naudas dēļ, bet lai paplašinātu savas zināšanas, iegūtu aunus kontaktus un pieredzi!
Tavā gadījumā tu strādā, lai izdzīvotu, bet ja tāds nav tavs mērķis, tad jāmeklē cits darbs, kur ienākumi būs lielāki, vai jāmeklē kāds papildu darbiņš :)
14.09.2011 20:00 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Ja to darbu varētu tik viegli atrast, protams apkalpojošā personāla darbiniekus, IT speciālistus meklē uz urrā, bet ja gribi kaut ko specifiskāku, ziniet ir kā ir, es katru dienu skatos sludinājumus un priekš sevis atrodu varbūt 2 nedēļā, tad iedomājieties cik cilvēki uz tiem 2 pretendē, pārsvarā jau tiek caur paziņām, un pat tad no tiem paziņām atrodas tāds kas čīkst- nav labi.
Un pārsvarā jau ļoti daudziem ir tā problēma, ka nevar izdzīvot par to aldziņu, ja parēķinu cik man aiziet ēšanā un transportā uz darbu, es labāk nerēķinu. Ņemu darbu kā pieredzi, kā iespēju sev pilnveidoties, jo cilvēks kas nedarbina savu galveno mehānismu agri vai vēlu degradējas, kamēr esi apritē tikmēr nezaudē neko! Pieciešu visu to sāpi, gan par atalgojumu, gan ik rīta celšanos 6 no rīta, jo ceru, ka paveiksies un viss mainīsies!
14.09.2011 20:02 |

Reitings 1550
Reģ: 29.03.2010
Darba dziļākā jēga ir pati strādāšana un tikai tad nāk sevis nodrošināšana. Lielākajai daļai cilvēces nākas strādāt, lai izdzīvotu, nevis lai dzīvotu. Tā viņš ir 8-) . Ir trīs varianti, lai iegūtu darbu ar tādu algu, lai varētu dzīvot un vēl uzdzīvot - īpaša ideja vai iemaņas, kas praktiski nepiemīt citiem un tas uzsit tev cenu, labi paziņas īstajās vietās, izglītība tikai varbūtēji - tā nenodrošina naudas kalnus (Brensonam taču nebija izglītības, ne tā? Šleseram arī ne :-D ). Vēl jau ir attieksme pret naudu, kā tu to uztver, ko domājam par naudu. Vēl jau apetīte aug ēdot. Te ir viena diskusija, kur meitenei nepietiek ar 345 ls, jo iepriekš alga, acīmredzot, ir bijusi lielāka un vēl paņemti kredīti...jā, tad tiešām tā alga sarūk stipri maziņa, ka nepietiek. Priekš kāda cita tā alga būtu stipri lielāka. Es arī agrāk strādāju darbu, kur maksāja pat mazāk par minimālo. Piegriezās, jo jutos totāli izmantota. Tagad meklēju jaunu darbu. Arī strādāju, lai mācītos, pilnveidotu sevi, kā arī kaut vai ar zobiem un nagiem būtu neatkarīga. Čiks vien no tā sanācis :-/ , bet man nelabi paliek, ja iedomājos, ka jāatgriežas pie vecā scenārija. Tā turpmāk vairs dzīvot nevaru.

Padoms tev - vai nu iemācies ietaupīt, vai arī meklē jaunu darbu, pagaidām saglabājot veco.
14.09.2011 20:21 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits