Svēts rituāls

17.04.2007, baiba_gabranova

Man ir mans rīta rituāls, bez kura neeju ārā no mājas. Tas ir ļoti banāls – balta krūzīte melnas kafijas. Vai kafijas ar pienu (ja ir ledusskapī un atkarībā no garastāvokļa). Taču man šis rituāls gadu gaitā ir tā atstrādāts un pieslīpēts, ka man jau sen šķiet – neviens cits man tādu kafiju pagatavot nevar. Tam ir nepieciešama:
1) draudzenes dāvināta un pa šo laiku briesmīgi apkvēpusi metāla kanniņa ar pilnīgi ģeniālu kafijas pagatavošanas mehānismu (to dēvē visai neglītā vārdā – par perkolatoru);
2) Lavazza espresso kafija melnajā iepakojumā – un tikai tā;
3) ūdens no krāna.

Ja nestāvu klāt, kafija ar joni izburbuļo no kanniņas, nolejot visu gāzes plīti pa perimetru, un tas gadās bieži. Arī tas pieder pie rituāla – laiku pa laikam es par ilgi aizkavējos vannasistabā, kanniņa dzīvo savu dzīvi, bet es, lādēdamās skrienu saglābt savu virtuvi.

Nesen nolēmu sākt no rītiem veselīgi skriet. Pirms kafijas, protams – pa taisno no gultas. Pēc dažiem dzestriem rītiem mana rīkle saķēra angīnu, un ģimenes ārste mani sabāra par muļķību. „Kā tu domā, kā jūtas tavs organisms, kuru tu piepeši izrauj no siltas gultas aukstā rīta gaisā? Nedodot tam iespēju lēnām pamosties, paēst brokastis un iedzert siltu dzērienu?” Un pateica, ka no rītiem skriet nav veselīgi.

Ar prieku paklausīju savai ārstei un tūlīt pat pieliku punktu šai vardarbībai. Rituāls jau tāpēc ir rituāls – tas liek mums justies harmonijā ar sevi. Arī tev taču noteikti ir savi ikdienas rituāli, no kuriem tu neesi gatava atteikties, vai ne?

Komentāri [10]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
Mans rīts nemaz nav iedomājams bez sieriņa "Kārums" ar šok. gab. (l)un kapijas :-P
10.05.2007 15:39 | saite | Atbildēt

+0
ltv1 rīta ziņas ar neatvairāmi neveiklo Andri Buli. šokolādes kellogi ar trekno pienu :D smaids spogulim. prieks :-)
26.04.2007 22:59 | saite | Atbildēt

+0
Es no rītiem iedzeru tēju bez cukura un apēdu pusi no desmaizītes.:) Tad ir kaitīgā, bet nepieciešamā rīta cigarete un tikai, tad dodos dienas gaitās.:)
23.04.2007 01:32 | saite | Atbildēt

+0
Mans rituāls - litriem melnas, stipras tējas:D Kaut gan tas jau nav rituāls, drīzāk atkarība.
21.04.2007 20:48 | saite | Atbildēt

+0
manējais - katru rītu pēc brokastīm OBLIGĀTI apēst ko saldu - šokolādes gabaliņu vai ko tamlīdzību! :-) tas rosinot domāšanu!
18.04.2007 22:50 | saite | Atbildēt

+0
vai ir raii kaads, kas no riitiem nedzer kafiju? man vina liekas vnk pretiigaa... uuu
18.04.2007 18:09 | saite | Atbildēt

+0
kafija ar pienu un Kārums :) un vēl kāds rituāls.. skriešana uz darbu. :-P
17.04.2007 23:39 | saite | Atbildēt

+0
Mans rīta rituāls nu jau vairākus gadus ir dzert kafiju ar pienu - gultā. Ja daudzus gadus no rītiem kafiju pie gultas pienesa mans mīļais tētis, tad tagad šo "pienākumu" esmu uzticējusi savam draugam. Bet ne piespiedu kārtā, protams. :-)
17.04.2007 16:04 | saite | Atbildēt

+0
Riitu bez kafijas nevaru iedomaaties. 8-) Pats labaakais un gardaakais dzeeriens,protams peec tam seko otrs gardaakais dzeeriens-karstaa shokolaade. :-P
17.04.2007 15:08 | saite | Atbildēt

+0
Mans rīta rituāls - kafija, tomātmaizītes un avīze šorīt nenostrādāja. Vēl joprojām acis nevaru īsti atvērt :) Labi, laižu uz interviju.
17.04.2007 14:04 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!