Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Omlete parastā!

 
Reitings 26
Reģ: 03.03.2011

Čau!

Pirmoreiz savā dzīvē taisīšu omleti. Jautajums- cik tad biezai tai masai jābūt? Patiešām jāliek 8 olas, kā receptēs raksta? :-O Un cik piena lejat klāt? Man ir tikai puslitriņš :) Pietiks?

17.08.2011 19:47 |
 
Reitings 55
Reģ: 06.03.2011
Man ar puslitrinjs, nac ciemos :D
17.08.2011 19:54 |
 
Reitings 1202
Reģ: 29.01.2009
Tak liec tik olas, cik apēdīsi. Tu domā taisīt to omleti, kas ir vnk olas un piens? Iesit pāris olu, pielej uz aci pienu un viss, lej uz pannas un maisi vislaik. Nav svarīgi, cik tur tā piena.
17.08.2011 19:56 |
 
Reitings 2226
Reģ: 29.07.2009
tu mežā augusi??,cik daudz cilvēki ēdīs omleti no astoņām olām un puslitra piena??:D, man vienai pietiek ar divām olām un pāris ēdam karotēm tā piena vai krejuma
17.08.2011 19:56 |
 
Reitings 26
Reģ: 03.03.2011
Nu man ir pieci cilvēki :-P Un jā, to parasto. Pannā cepot jāmaisa? Un uz kādas t. tad cepjat? :-)
17.08.2011 19:58 |
 
Reitings 2226
Reģ: 29.07.2009
aizmirsu teikt ka omletei nepieciešams mazliet sāls,pipariņi un zaļumiņi tad ir ņamma,bet šo parasto es reti taisu,man garšo ar krabju nuujiņām,sieru, papriku,tomātiņiem,tāda ņamma :-D
17.08.2011 19:59 |
 
Reitings 26
Reģ: 03.03.2011
Superbēbi, es droši vien pārāk tālu dzīvoju :-D
17.08.2011 19:59 |
 
Reitings 26
Reģ: 03.03.2011
Jā, jā- dilles es jau saplūcu un sāls man ar' būs! :-D Vēl ir mazliet siera. Tas jākaisa pa virsu?
17.08.2011 20:00 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Es pienu leju klāt tik daudz, lai nezustu tas olu staipīgums. Pielejot pa daudz - sulosies un omlete būs ūdeņaina. Respektīvi pienu pa maz nevar pieliet.
Parasti vēl pirms olas un piena maisījuma ieliešanas pannā, tur apcepu desiņas vai gaļu. Uzleju olu, nedaudz pacepu, līdz no malām lec nost un tad maisu visu kopā, līdz viss šķidrais ir pārvērties omletē.
17.08.2011 20:01 |
 
Reitings 2226
Reģ: 29.07.2009
es to sartiivēju un karstam uzkaisu
17.08.2011 20:01 |
 
Reitings 117
Reģ: 10.06.2011
Ja Tu maisīsi, tā jau nebūs omlete, bet gan olu kultenis. Jo vairāk piena pieliesi, jo masa būs šķidrāka, un līdz ar to omleti būs grūtāk apgriezt uz otru pusi. Puslitrs piena ir daudz par daudz arī priekš 8 olām.
17.08.2011 20:01 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
āa, un visideālāk ir pēctam, kad gatavs, virsū uzrīvēt sieru, uzbērt zaļumus un uzlikt vāku un neilgu laiciņu.
17.08.2011 20:02 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
sieru var mierīgi arī olu-piena maisījumā. :-) Un, ja Tu gatavo 5 cilvēkiem, tad arī liec tās 8 olas..cik tad Tu biji plānojusi? TIK daudz jau nemaz tā omlete nesanāk..
17.08.2011 20:04 |
 
Reitings 1202
Reģ: 29.01.2009
Ā, tev vajag tādu, kas ir vienā gabalā? Es biju iedomājusies to ķemiņu - kur tiešām piens ir padaudz un ir gan ēdamais, gan tā sula:)
Olas liec tik, cik visi apēdīsiet. Ja 5 cilvēki grib katrs pa divām olām, tad sit 10.
17.08.2011 20:04 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
ah, un par to pienu - es lieku uz 6 olām pus glāzi, un ir pilnīgi pietiekami.

http: //silva.prieksgatavot.lv/brokolu-omlete/
http: //silva.prieksgatavot.lv/darzenu-un-siera-omlete/

tas tā, ja nu Tu kādreiz sadomā ne-parasto pagatavot :-D
17.08.2011 20:06 |
 
Reitings 26
Reģ: 03.03.2011
Paldies, paldies, paldies!!! (l) Viii, es ticu, ka internets glābs pasauli! :-D
17.08.2011 20:08 |
 
Reitings 215
Reģ: 19.01.2011
kāda zin kā taisa tās resnās omletes, ko sagriež gabalos kā kūku un pārdod kafejnīcās? :-)
17.08.2011 20:12 |
 
Reitings 26
Reģ: 03.03.2011
Nu ko, omlete tapa :-D Varēja mazāk diļļu būt, par daudz piegāzu. Un siera arī drusku par daudz, apakša maaaazlietiņ piedega, bet citādi ēdama :-D
17.08.2011 20:53 |
 
Reitings 521
Reģ: 14.07.2009
apsveicu ar pirmo omleti :D
17.08.2011 21:15 |
 
Reitings 26
Reģ: 03.03.2011
Bright, paldies! :-D
17.08.2011 21:43 |
 
Reitings 1149
Reģ: 31.12.2010
zinu, kad nav smiekligi, bet smejos par to, kad prasa ka omleti taisit :):D
bet esmu pat taisijusi ar grikjiem, loti garsiga, kad izsledzu uguni uzmetu sieru pa virsu un uzlieku pannas vaku, lai siers izkust, garsigi.. :)
17.08.2011 22:24 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!