Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Kabači, Kabači, Kabači!

 
Reitings 4604
Reģ: 11.05.2010

Sveikas! (l)

Nu tā, pastāstiet lūdzu, kā jūs gatavojat kabačus! :D

vienalga vai cepot, vārot, marinējot vai zupās vai kkā tā!

Padalieties lūdzu ar receptēm! :)

man tgd ir daži milzīgi kabači mājās, nezinu ko lai ar viņiem dara :D

un vēl, man mājās ir daudz svaigi gurķi, izskatās, ka es turpmāko mēnesi varētu ēst tikai svaigus gurķus, jo ir daudz!

Tie lkm būs vien svaigi jāēd! :D

02.08.2011 18:36 |
 
Reitings 995
Reģ: 03.12.2009
http://absolutsed.blogspot.com/search/label/kaba%C4%8Di Te vari smelties dažas idejas :)
02.08.2011 18:39 |
 
Reitings 4718
Reģ: 29.01.2009
Kabačus kopā ar malto gaļu un sīpoliem apcepu pēc tam visam pievieno tomātu mērci.

Cepju kabaču pankūkas. Kabaci sarīvē, sieru arī, olas un milti.
02.08.2011 18:40 |
 
Reitings 671
Reģ: 29.01.2009
Man pašreiz līdzīga situācija, pilna māja ar dārzeņiem.
Kabaču taisu sautējumā, kopā ar kāpostiem, burkāniem, kartupeļiem, zirņiem, pielieku klāt sēnes un gaļu.
No kabačiem var taisīt arī pankūkas, gan vnk sagriežot šķēlēs un apvārtot olā un miltos, gan sarīvējot :-)
02.08.2011 18:40 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Man it kā kabači negaršo, bet ir viens veids, kādā ēdu labprāt.
Sagriežu ripiņās, apviļāju olā un rīvmaizē - pēctam cepu. Ēdu ar krējumu.
Tik manā receptē vislabāk der mazie, īsti vēl nepieaugušie kabači
02.08.2011 18:42 |
 
Reitings 4129
Reģ: 29.01.2009
Jā, es labprāt dzirdētu receptes, kā kaut ko tik briesmīgi negaršīgu kā kabači, var pārvērst kaut kā tādā, kas labi garšo. :-D
02.08.2011 18:43 |
 
Reitings 651
Reģ: 20.06.2009
Es sagriežu gabaliņos un izsautēju, klāt pielieku tomātu,(ja nav, tad var tomātu mērci) sīpolus, garšvielas! Ja ir pārauguši un cietas sēklas, tad tās nesautēju! Ēdu tāpat , citreiz izmantoju kā piedevu kartupeļiem ,makaroniem ! :-)
02.08.2011 18:45 |
 
Reitings 4604
Reģ: 11.05.2010
Fiducia - tas blogs baigi foršais (l)

Ak, paldies arī pārējām :D vismaz kko es pagatavošu :D

njā, griezīšu ripās, un katra ripa būs pa visu pannu :D šaize :D

bet nu jā, paldies (l)
02.08.2011 18:45 |
 
Reitings 4604
Reģ: 11.05.2010
klincha - tu ēd ķirbju sēklas? :)
02.08.2011 18:46 |
 
Reitings 1441
Reģ: 09.04.2011
kabačus pati neēdu, bet manās mājās visi pārējie labprāt neatsakās :D
mammas klasika - kabaci sagriež ripās, apviļā olā, uzmet kādu garšvielu un apcep. īsti nezinu, ko viņa liek klāt kā piedevu, bet nereti esmu redzējusi, ka kādu gaļas kumosu pievieno :-P
mamma šogad tā pavairāk arī samarinējusi ziemai burciņās kabačus kopā ar tomātiem un gurķiem :-) dažiem sautējumiem arī pievieno mazliet kabaci. ir tādi saucamie dārzeņu plāceņi, nezinu, kā gatavo, bet viss ir rīvētā veidā - burkāns, kabacis, kartupelis, drošivien, ka pievieno arī tai masai kādu olu un miltus, lai turētos kopā tas plācenis :-P
02.08.2011 18:46 |
 
Reitings 1383
Reģ: 03.10.2010
ooiii, man tas arii ir ljoti aktuaali, jo pashai daudz kabachu :D
es parasti arii sagriezu kubikos kabaci, apcepju, pievienoju klaat seenes/gurkjus/tomaatus uml... sakulju olas ar majoneezi, lai uzpuushaas un ir maigaaka omlete, apleju un virsuu uzberu sariiveetu sieru.
02.08.2011 18:48 |
 
Reitings 995
Reģ: 03.12.2009
Laviize, piekrītu! Iesaku paskatīties arī citas sadaļas (l)
02.08.2011 18:49 |
 
Reitings 1013
Reģ: 27.07.2011
man ļoti gar šo cepti, ripās sagriezti kabači, kas apviļāti olā un miltos, uzspiesti virsū ķiploki un vēl siers pa virsu - mmmm :)
02.08.2011 18:49 |
 
Reitings 651
Reģ: 20.06.2009
Bērnībā esmu grauzusi ķirbju sēklas, cik zinu, tad kabača sēklas jau laikam tā pat var uzgrauzt? :) :D
Man arī vēl 3 lieli makani stāv, tuvākajās dienās būs jāpagatavo :)
Lavīze, paldies par sava veida atgādinājumu ;-) būs jāizžāvē sēklas, kojās būs man krutākās "sēmuškas" :D :D
02.08.2011 18:51 |
 
Reitings 1383
Reģ: 03.10.2010
aaa veeel....es tak nesen taisiiju tieshi...uztaisiit no kabacha laivinjas, respektiivi iekshu izgriezt un iekshaa iepildiit dzintara sieru, kas ir sajaukts ar valriekstiem :) ljoti garshiigi iznaak.
02.08.2011 18:51 |
 
Reitings 285
Reģ: 12.02.2011
Tāpat kā vairākumam es par klasiku - ripiņas apviļātas olā un garšvielās, šķīvī iekšā un pa virsu svaigs siers (l) Jau divas nedēļas šitā ēdam, jo kabaču jūra šogad :-D
02.08.2011 18:51 |
 
Reitings 1383
Reģ: 03.10.2010
aizmirsu piebilst, ka tas jaacepj cepeshkraasnii :-P
02.08.2011 18:51 |
 
Reitings 4604
Reģ: 11.05.2010
es zinu, ka ķirbju sēklas ir veselīgas, bet es nez, vai kabaču.. gan jau tās ar ir veselīgas :)

skaidrs, man nākošās nedēļas būs kabaču gurķu ēšana :D :D
jācer, ka šī būs laba diēta un dabūšu nost kādus 10 kg :D
02.08.2011 18:55 |
 
Reitings 2279
Reģ: 29.01.2009
Ja nelieli, tad parasti cepu uz pannas, kā meitenes te jau minēja. Vēl nesen atklāju ideālu uzkodu: mazos kabačus sagriež ripiņās, saliek uz cepešpannas, kur ieklāta follija un katrai kabača ripiņai pa virsu uzliek siera gabaliņu (vizideālāk der Krievijas siers) - uz pāris minūtēm cepeškrāsnī, līdz siers izkusis - un aiziet uz urrā visiem vēderos iekšā!
Ja kabacis liels, tad vai nu griežu to gabalos un pievienoju sautējumiem, vai taisu pildīto kabaci, ko cepu cepeškrāsnī vai arī marinēju! :D
P.S. Kabacis ir viens no garšīgākajiem dārzeņiem!!! :D
02.08.2011 18:57 |
 
Reitings 1257
Reģ: 16.03.2011
Eh, kā man garšo kabači (l)

Pašlaik topā man ir kabaču karbonādes - sagriež ripiņās, apber ar dārzeņu garšvielām un sadrupinātiem ķiplokiem, miltos un olā un uz pannas, pēc tam ēd ar krējumu (l)

Tad vēl Fiducias ieteiktais blogs, vnm tur smeļos iedvesmu.

Tikko pagatavoju kabaču salātus ziemai - precīzas proporcijas nepateikšu, bet sastāvs: kabači, paprika, burkāni, tomāti, dažādi garšaugi (dilles, loki, baziliks). Ja dārzeņu masa kopumā ir 2,5 kg, tad uz to masu ir pusglāze eļļas, 1 tējk.sāls, 1.tējk. citronskābe un glāze cukurs un 300g tomātu mērce. Ja dārzeņi vairāk, tad proporcionāli ņem vairāk to visu.

Sanāca garšīgi, atliek tikai sapildīt burciņās! :-)
02.08.2011 19:05 |
 
Reitings 503
Reģ: 29.07.2009
Mmm, man pēdējā laikā topā ir pildītie kabači - taisu no mazajiem kabačiem (gareniski pārgriežot) "laiviņas", pildu ar malto gaļu un rīsiem, tad sagatavoju mērcīti, apcepot ķiploku, sīpolu, tomātus un garšvielas un tajā pasautēju kabaču laiviņas uz plīts, tad pārvietoju cepeškrāsnī uz kādu pusstundu un beigās apkaisu ar rīvētu sieru (l)
02.08.2011 19:38 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits