vīrieši un galantums

Reitings 2295
Reģ: 29.01.2009

Šodien pamanīju interesantu situāciju - puisis palīdzēja iekāpt transportā savai meitenei, bet tajā pašā laikā gandrīz ar varu nostūma malā vienu citu meiteni, lai varētu apsēsties.

Tas man lika aizdomāties par mūsu vīriešu galantumu. Vai vispār ir vēl sastopami vīrieši - īsti džentlmeņi? Vai tikai tādi, kas tādus tēlo savu sieviešu priekšā, bet uz pārējām sievietēm kaut spļauj virsū. Vai tā nav sava veida liekulība?

Viena meitene sarunā gan man atzinās, ka viņai ir pilnīgi vienalga, kā viņas vīrietis izturas pret citām, ka tik pret viņu labi. Turklāt - pat labi, ka pret citām slikti izturas, jo tas viņai liek justies īpašākai...

Vai jums ir svarīgi, kā jūsu vīrieši izturas pret sievieti kā tādu?

19.07.2011 23:19 |

Reitings 136
Reģ: 22.05.2011
Mans draugs arī reizēm nes somu, jo kad ejam sapirkt pārtiku, visu sastūķējam tur iekšā. :-D Reizēm kaitina ka manējais pirmais ieiet pa durvīm, citādi visādi ir pieklājīgs un mani ciena, be tes uzskatu, ka savu sievieti ir jāpalaiž pirmo pa durvīm :-D Labi, ja palīdz sabiedriskajā transportā kādai vecai tantiņai iecelt smagumus vai palaiž apsēsties, bet noteikti patriektu pārspīlēti galanto - ja piemēram mēs ietu iekšā veikalā un viņš atvērtu durvis un stāvētu kamēr visi skuķi saiet iekšā, vai arī ja ikdienā visām smaidītu un tik vērtu durvis vaļā un maisus staipītu :-D Uzskatu ka jābūt pieklājīgam pret savējo meitenei un veciem cilvēkiem un tiem kam tiešām grūti. Ja danco apkārt visām meičām, tad lai tinas prom, neuztvertu tādu nopietni :-D
20.07.2011 21:52 |

Reitings 136
Reģ: 22.05.2011
Ak jā un mani tracina ja kaut kādi onkuļi (priekš manis onkulis ir jau no 30 gadiem) mani kādreiz palaiž pa priekšu, vai vēl trakāk ja atver durvis - vispār reizēm gribas uzbrēkt ka neesmu inmvalīds, man pašai ir rokas :-D Tādā ziņā esmu feministe, pati varu par sevi parūpēties, man nevajag svešu vīrišķu uzmanību, tikai no savējā pieņemu un novērtēju, ok vēl saprotu ja mani vienaudži ir pieklājīgi, bet ne jau daudz vecāki vīrieši - sākot no 30+ (priekš manis jau tie skaitas veci).
20.07.2011 21:55 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Par vīrieša iešanu pa priekšu - pēc etiķetes tā arī ir, ka vīrietim jāieiet iekšā pirmajam un jāiet pa priekšu - gan restorānos, gan operā. Idejiski viņam jāpārliecinās par situāciju un jākontrolē tā.
20.07.2011 21:58 |

Reitings 953
Reģ: 13.02.2010
Taisnības labad gan jāsaka, ka tas galantums visbiežāk ir tikai teātris. Esmu redzējusi triju veidu- vīrietis smalki izturas tikai pret savu sievieti un pret pārējām pat uz robežas ar rupjību, vīrietis smalki izturas pret visiem sievietes klātbūtnē, vīrietis smalki izturas tikai pret sievietēm (sauksim lietas īstajā vārdā- babņiks). Nepazīstu nevienu vīrieti, kas smalki izturētos pret citu vīrieti, kad sievietes to neredz. Tāpēc tos galantos pārējie vīrieši tā baigi nemaz neuzliela, jo skaidri zina, ka tas tikai teātris. Tāpēc man nepatīk tie vīrieši, kas ir pārlieku galanti. Jo patiesi galants vīrietis sev pa priekšu transportā palaidīs ne tikai draudzeni, bet arī pārējās sievietes un visus gados vecākos kungus :D Vai esat kādreiz kaut ko tādu redzējušas? :D Tāpēc pilnīgi pietiek, ja vīrietis pret citiem izturas pieklājīgi- var nepalaist un var neatvērt durvis, bet citus lai nepagrūž, neapsaukā, utml.
20.07.2011 22:01 |

Reitings 345
Reģ: 07.06.2009
Man nav gadijies satikties ar vīrieti, un redzēt to,ka viņš pret citām sievietēm izturās diezgan rupji.
Bet man tas ir svarīgi, lai ne tikai mani ciena,bet arī citas sievietes.

Protams, vairāk ir dzirdēts. Piemēram es paskatos uz kādu garāmejošu sievieti, un saku "Cik viņai skaisti mati.."
Uz ko atbildē saņemu "Kas viņai Tur skaists, es tur neko tādu nesaskatu.."
20.07.2011 22:03 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
nu ja kadu sievieti pagrustu, lai ari man vieta butu kur sedet...man butu kauns vina vieta.
ja , ta ir sava veida liekuliba.
un man liekas, ja ta meitene doma, ka ir labi, ja pret citam ta izturas, tad vinai kas nav kartiba ar pasvertejumu
21.07.2011 03:42 |

Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
Es, kad biju Berliinee, un gaaju kaada lielaa namaa iekshaa ar pasmagaam durviim (nu taadam senatniigaam), tieshaam sashokeejos, kad priekshaa ejoshais viirietis taas durvis pat nepietureeja. Labi, ka paspeeju atleekt atpakalj, citaadi buutu taa skaisti dabuujusi ar taam durviim. :-D
Veel ir bijis Riigaa vienreiz taa, ka kaapu transportaa un kaut kaads vecis gruusoties visiem pa priekshu liida. :-D
Bet, jaa, kopumaa, uz vienas rokas pirkstiem varu saskaitiit gadiijumus, kad viirieshi izturaas slikti.
Durvju atveershaana, palaishana pa priekshu, rokas padoshana un piedaavaashana paliidzeet uzvilkt meeteli man shkjiet elementaaras lietas un par laimi nekad nav bijis taa, ka viirietis uzskatiitu citaadi.
Lai gan varu piekrist arii Lollipop tajaa zinjaa, ka tie viirieshi, kuri ir taadi labinjie pret visaam, ir baaaigie brunchu mednieki arii. Bet manis peec lai ir - labaak kaa gruustiishanaas un domaashana, ka sievietei pat piedaavaat paliidzeet nevajag! :-P
21.07.2011 04:10 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Nu jā, zinu tos tipus, kuriem galantums ir tikai spēle un teātris, bet es personīgi, pilnīgi un galīgi šobrīd nerunāju par tiem, kuri izrādās. :) Vismaz manā paziņu lokā vīrieši, kuri dara visus šos sīkumus ir arī visai klusi un kautrīgi, no bravūrīgajiem tipiem neko tādu nesagaidīt. :-D Bet manuprāt, teātri no ikdienišķas pieklājības var visai vienkārši atšķirt.
21.07.2011 04:45 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits