vīrieši un galantums

Reitings 2295
Reģ: 29.01.2009

Šodien pamanīju interesantu situāciju - puisis palīdzēja iekāpt transportā savai meitenei, bet tajā pašā laikā gandrīz ar varu nostūma malā vienu citu meiteni, lai varētu apsēsties.

Tas man lika aizdomāties par mūsu vīriešu galantumu. Vai vispār ir vēl sastopami vīrieši - īsti džentlmeņi? Vai tikai tādi, kas tādus tēlo savu sieviešu priekšā, bet uz pārējām sievietēm kaut spļauj virsū. Vai tā nav sava veida liekulība?

Viena meitene sarunā gan man atzinās, ka viņai ir pilnīgi vienalga, kā viņas vīrietis izturas pret citām, ka tik pret viņu labi. Turklāt - pat labi, ka pret citām slikti izturas, jo tas viņai liek justies īpašākai...

Vai jums ir svarīgi, kā jūsu vīrieši izturas pret sievieti kā tādu?

19.07.2011 23:19 |

Reitings 3431
Reģ: 19.08.2009
bet nu jā, tā jau ir, šajā tēmā tiešam būs tikai divi viedokļi :-)
20.07.2011 01:27 |

Reitings 4504
Reģ: 21.05.2009
Kautga to vienu teikumu tikko sapratu,ka var saprast tā baigi dzēlīgi ar :-D
20.07.2011 01:29 |

Reitings 4718
Ne vienu reizi neesmu viņam teikusi - ņem nes manu somu.

Reitings 1202
Normāla izmēra unisex somas jau jā, tas ir normāli, ka vīrietis tādu var nest, bet ne jau cacu somas! Vēl ar sunīti iekšā varētu:D

Reitings 4718
Gemini, tas bija domāts, tā, ka katra savu viedokli centīsies attaisnot.
Vienkārši mani nedaudz sakaitināja,tas ka uzreiz vecis ir zem tupeles.
20.07.2011 01:30 |

10 gadi
Reitings 1660
Dievinu galantus vīriešus, bet mani mazliet mulsina, ka draugs atver un aizver mašīnas durvis aiz manis un arī bieži piedāvājas nest somu, kurā patiešām "salādēti akmeņi". Iespējams, ka par šo nevajadzētu satraukties, jo tas tomēr vīrieša labās gribas žests un tāpēc jāatmet visi muļķīgie aizspriedumi. :-)
20.07.2011 01:30 |

Reitings 2295
Mašīnas durvju atvēršanu es pilnībā saprotu un atbalstu, kad kāpj iekšā.

Bet, kad kāpj ārā... tas man gan liekas tā dīvaini... tb jāgaida, kad viņš izkāps, apies apkārt un vērs... :-P
20.07.2011 01:33 |

Reitings 4504
Reģ: 21.05.2009
Zinu ne vienu vien pāri, kur reāli tā ir (slāvu izcelsmes gan), vecis nes to goldigger somiņu, sieviete šim vel uzbļauj. Protams, ka tā nav visur, bet nu, ja man prasa-tad, jā, man tiešām nepatīk, ka somiņu, kuru sieviete mierīgi var panest pati-ar telefonu un maku, vecis stiepj. Ne kaitina, ne izsmeju, vnk pasmaidu. Un nedomāju, ka tur ko kaitināties ir :-D
20.07.2011 01:34 |

Reitings 425
Reģ: 10.09.2009
Bāc, sen nav nācies dzirdēt vārdu "goldigger". :-D
Varu tikai iztēloties to skatu, ko Gemini dance or die noraksturoja. :-D
20.07.2011 01:37 |

Reitings 1867
Reģ: 14.07.2011
Visgalantākais un džentlmeniskākais vīrietis, ko esmu sastapusi, ir manas mammas vīrs. :) Reizēm brīnos, kā vīrietis ar tādu vieglumu un nepiespiestību var tik labi attiekties pret sievietēm.

Runājot par rokassomām, mans vīrietis bieži nes manu somu. Man ikdienā ir liela rokassoma, kas mūždien piekrāmēta ar dokumentiem, mapēm, pa vidam vēl pusdienas un citas lietas. Kad dienas beigās esmu nogurusi, smago somu dodu nest viņam. Mēs abi neko nenormālu tur neredzam.
20.07.2011 01:42 |

Reitings 17
Reģ: 24.06.2011
Dzentlmeniskums jaieraksta Latvijas sarkanaja gramata. Tas vai puisis virietis ir dzentlmenis, atkarigs no vinja gimenes. Piemeram, ja vinja tevs pret mammu izturejies, runajis rupji, tas ir kods, kas vinja ir ieaudzinats. Skumji, ka Latvijaa ir tik daudz tadu gimenu.
Man ir svarigi lai virietis ciena sievieti ka tadu, lai vins cienitu apkartejos, lai ta butu ista cienja ne telota.Neesmu parliecinata par savejo.. Bet kur ir sadi virieshi?
20.07.2011 05:28 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Ja vins izturas dzentelmeniski pret sievieti kaa taadu, taatad tas naak no pamatiem, ir ieaudzinaats, cepuri nost maatei. Bet ja tikai pret saveejo, znachit speelee teaatri, un var gadiities, kad saveejaa jau buus pieradusi kaa veca meebele un vairs nebuus jaaizraadaas, tad arii taas atveertaas durvis vinjai neredzeet kaa savas ausis un arii iepirkuma maisu vinja stieps pati.

Man ir svariigi, es vinju izveeleejos, vinjs sajaa zinaa ir virsotne, to es redzu vinja gimenee, vinja teevaa, un lepojos. Manu pasapzinu necels, ja mans viirietis atlausies buut rupjsh pret citu, driizak man buus kauns.
20.07.2011 05:48 |

Reitings 5119
breathe
ir, ir sadi viriesi. piemeram, manejais. ka jau teicu, pret savu masu, bet jo ipasi mati - tik liela milestiba, ciena..viss viss kopa.

bet ari kas - sievietem jalauj viniem tadiem but. cik biezi LV redzeti skati un dzirdets, ka sieviete redz, visu varot, visu ari uznemas. Zviedrija vispar..durvju atversanu aizvien vairak sieviesu uzskata par apkaunojumu, ne pieklajibu ... and so on
20.07.2011 06:49 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Mhm, tieshi taa. Taa arii taa ´paaraudzinasana´ izpauzas, varbut kadu reizi but vajakai neka esi, necelt pasai to somu, bet pagaidit, lai vins pacel. Principa pec. Skaidrs, ka pasas visu varam, bet laut vinam but istam vecim. Ja ari vinam tas nav ieksa, gan ar laiku iedresesies.

Par to Zviedriju, nezinu.. cik esmu saskarusies, nav realitate tik traki, vechi vienkaarshi vairak ir tadi miikstie, hipsteru bari rozaa kreklos heh... bet sievietes patiesibaa nekaadas te stipraas, varenaas nav, latvietes ir daudz varenaakas :D
daudz vairaak noveertee, kad savu reizi kaads paliidz pukju kaasti iecelt mashiinaa utml, pilniigi atplaukst. Laikam vinjaam biezhi negadaas :-)
20.07.2011 08:03 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es varu teikt ,ka mans virs ir galants pret visam sievietem :-P !Man loti patik ,ka vins vienmer pasaka kaut ko patikamu visam,neskatoties uz augumu ,vecumu uttVins katra sieviete saskata kaut ko sarmantu! :-) Ta metela pasniegsana ,durvju attaisisana ,te nav tik loti specigi izteikta,bet viriesi tiesam pieklaigi uzvedas majas un sabiedriba ari! :-)Loti patik si diskusija! :-)
20.07.2011 09:56 |

Reitings 1492
Reģ: 19.08.2010
Manā klasē gāja viens puisis. Tik nejauks, izturējās riebīgi pret visiem un visām, pilnīgas šausmas, nekorekts un rupjš cilvēks. Tomēr, pret savu meiteni bija galantuma iemiesojums, nesa somiņu, atvēra durvis un izturējās visādi citādi pieklājīgi. Ej nu saproti :-D
20.07.2011 12:24 |

Reitings 1906
Reģ: 05.04.2009
Manējais durvis man never, tikai dažreiz, bet smagas somas nes, protams, ja ir daudz somu, tad arī man jānes. Bet nu jā, tas no audzināšanas atkarīgs. Vēl kaitina, ja satiekot vai kādos pasākumos neiepazīstina ar draugiem/radiem utml.
Agrāk vispār man bija tāda pārbaude, ja satieku džeku un man ir rokā maiss vai liela soma, un viņš nepiedāvā to panest, tad džeks norakstīts :D
20.07.2011 14:45 |

Reitings 1655
Reģ: 27.08.2010
Man ir svarīgi ne tikai kā vīrietis izturas pret manām draudzenēm un citām (svešām!) sievietēm, bet ari vēroju, kā viņš izturas pret māti un vecākiem cilvēkiem, dzīvniekiem :-)

Vīrietis manu somiņu nekad nenes, jo viņam nepatīk. Ja smaga, tad, jā, paņem, bet maku, atslēgas un telefonu jau nu varu panest pati :-P
20.07.2011 15:17 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
man arii skjiet, ka pieklaajiigu viiriesu ir palicis ljoti maz. man ir bijis taa , ka virietis kapjot trolejbusaa aizliek roku prieksaa lai pats tiktu aatraak ieksaa :-| nu trakums kaut kaads!
manupraat pieklaajiigi ir vecaaki viiriesi, vinji retaak atlaujas buut nepieklaajiigi pret sievieti, bet jauni puisi ap 20 gadiem, retais maak pasniegt sievietei meeteli diemzeel..
20.07.2011 17:46 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Man tas šķiet ļoti svarīgi. Izturos pret tādām lietām piekasīgi, jo esmu pamanījusi, ka tie normālie, inteliģentie arī ir tie, kuri atver durvis, palaiž pa priekšu. Savukārt tie parastie, pāķiskie tipi (latviešu valodā nav iespējams viņus raksturot vienā vārdā) uzskata, ka tas ir pārāk sarežģīti. Domāju, ka varu atļauties šādas prasības pret vīrieti, jo pati cenšos vairāk vai mazāk kā dāma izturēties. :-D Vismaz tik daudz, cik tas ir normāli mūsdienās, nevis pirms vairākiem gadsimtiem, protams.
Man vienkārši pavisam automātiski sāk likties pievilcīgs vīrietis, ja viņš ir spējīgs ievērot visus šos NEDAUDZOS sīkumus. Tas ir liels plusiņš. Katrā ziņā, esmu piedzīvojusi arī gadījumus, kad vīrietim patiešām vairākas sekundes jāgaida, bet viņš vienalga patur durvis un sagaida, kamēr es nākšu. Ir gadījušies tādi, kuri slāj visur pirmie, var arī pagrūst. Pirmie tomēr patīk labāk.
20.07.2011 18:41 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits