Pusmāsas un pubrāļi-kā tur īsti ir?

Reitings 4261
Reģ: 28.04.2011

Man ir māsa, mamma mums ir viena, bet tēvs katrai savs. Vai viņa skaitās man kā māsa vai pusmāsa?

Esmu dzirdējusi pieņēmumus, ka, ja mamma ir viena,bet tēvi atšķirīgi, tad esam māsas.

Bet es kaut kur lasīju, ka, ja abi vecāki nav abiem vieni, tik un tā esam pusmāsas.

Kā tur īsti ir?

12.07.2011 18:40 |

Reitings 16
Reģ: 15.07.2011
Man arī ir pusmāsa, visu bernību domāju, ka viņa ir mana māsa, bet izradas, ka vecāki šo to noklusē, jo man ar to masu mamma ir viena, bet tēvi dažādi un tā kā viņa ir adopteta (viņai ar mani ir vienlīdzīgas tiesības saukt manu tevu par tevu)vai arī aqdoptejot saglabājas tas nosaukums - pusmāsa un pusbrālis? Manuprāt, ja adoptē, tad jāsauc par brāli un māsu.
Kā ir tādā gadijumā?
15.07.2011 13:29 |

Reitings 2226
Reģ: 29.07.2009
krii81 +, domāju tāpat,man ir 2.pusmāsas un pusbrālis,bet viens īstais brālis,bāc,bet viņš ir tāds riebeklēns,ka labprātāk tieši viņu sauktu par pusbrāli,esam abi tik līdzīgi vien dēļ tā pretīgā raksturiņa :-O ,tamdēļ vien brīnos,kā vispār mani kāds var paciest :-D, ar pusmāsām un pusbrālis saprotos 100x labāk īpaši labi satieku ar pusbrāli,bet tāpat es visiem esmu māsa un viņš brālis,ģimenē tā visi mūs sauc,savādāk viens otru nemaz neuzrunājam,bet īsto brāli gan saucu vārdā,ar pusbrāli man daudz tuvāka saikne, 8-) ar īsto bračku nepārtraukti gribas kasīties :-D :-D
15.07.2011 13:46 |

Reitings 858
Reģ: 08.05.2011
Piekrītu Carmelai ;-)

Arī man ir māsiņa no tēta puses, bet mamma katrai sava, bet no pirmā brīža, kad uzzināju, ka viņiem būs ģimenes pieaugums, zinaju, ka man būs māsa vai brālis.

Mazā mani saucpar māsu jau no brīža, kad sāka teikt pirmos vārdus, nevaru iedomāties, ja kāds bērnam jauktu prātu ar kaut kādām pusmāsam vai pusbrāļiem.

15.07.2011 14:07 |

Reitings 2677
Reģ: 27.07.2010
Man arī ir 2 pusbrāļi un 1 pusmāsa, bet es nekad tā neesmu viņus saukusi, māsa un brāļi :-)
15.07.2011 14:45 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits