Temata nosaukums, protams, nežēlīguma kalngals, bet tūlīt būs arī sīkākais izklāsts, kāpēc un kā :'-(
Es pati paņēmu kaķēnu no ielas, arī uz laukiem tagad vienu, bet ir tā, ka pēdējā laikā mani reāli besī visi sludinājumi ar kaķēniem, jā, izklausās drausmīgi un nekad līdz šim tā nav bijis.
To kaķēnu ir tik nereāli daudz, ka šķiet, ka ja pat visa latvija panems pa vienam, vienalga kāda mājas nepietiks... Un uz ielas tie kaķēni dzimst un dzimst. Mums kaut kas ir jādara ne tikai, lai kaķēniem būtu mājas, bet arī , lai tādu nabadziņu nebūtu... Jā, pārskaiti kādu naudiņu patversmēm, bet ar to pa maz.. Dažreiz gribās kādu kaķu mammu aizvest uz klīniku, bet parasti tie kaķi rokās nedodās rokās, man pagalmā tāds foršiņš , kas nāk pie cilvēkiem ir tikai puika.
Agrāk skatījos visas draugos, mēģināju arī kādam mājas piemeklēt. Bet tagad, kad saprotu, ka vienalga puse ne mīlīšiem paliks iemidzināti vai labākajā gadījumā patversmē, pilnīgi besī, izmisums un žēlums mijās ar aizkaitinājumu un pat dusmām. Vienreiz pat teicu, ka labāk , lai tie kaķēni visi vienā mirklī nomirtu un nekad nedzimtu, nekā būs izmesti pa miskastēm... Bet otrajā mirklī paliek nereāli žēl un galvā vienīgā doma – kaut varētu paņemt visus.
Saprotu, ka jaukie cilvēciņi, liekot bildes un meklējot saimniekus dara tikai labu, bet man kaut kādā mirklī iedarbojies kaut kāds „izmisuma efekts” – kas pa daudz , tas pa skādi.... Tā, laikam, to var nodefinēt...
Rakstu , lai saprast, vai esmu palikusi ļauna, vai tas ir tikai izmisuma sekas, ka d apmērām, mēģini, kaut ko, cītīgi, bet paliek arvien sliktāk... Saprotot, ka tagad kaķēnus nežēlīgi met prom pat tie, kuri paņem maziņos, paspējējas un izmet (gadījums ar manu mazulīti, kuru paņēmām ), negribās vairs neko darīt ar devīzi: „visiem nevar palīdzēt, bet palīdzot vienam paliek sāpes, ka nevari palīdzēt simtiem, vai vērts kaut ko darīt, ja vienalga sāp un vieglāk nepaliek”.
P.S.Es tas bildes neskatos vairs. Uz kaķēniem uz ielas – arī, bet tos kaķus, kurus uzsaku barot, baroju tapāt, bet ar smagāko sirsniņu....
(s) :'-( (s) :-/ :'-(