Sveiki! Varbūt kāda zin kādu labu paņēmienu kā mājas apstākļos tikt vaļā no pinnēm un pūtītēm? Pret pūtītēm it kā palīdz veikalā nopērkamie līdzekļi, bet no tiem melnajiem punktiņiem uz sejas nekādīgi nevaru tikt vaļā!
Melnos punktiņus var dabūt ārā tikai uz kādu laiku, pēc tam atkal parādās, ja ir! Bet tos ievērpjami samazina regulāra & pareiza sejas ādas kopšana, tīrīšana! Pamēģini uztaisīt kumelīšu novārījumu, ielej lielā bļodā (diezgan karstu) un liec seju virsū, virs galvas turot dvieli, piemēram! Tā nāks virsū siltie garaiņi un atvērs poras :-)
Esmu mēģinājusi ar kumelītēm, nekādus īpaši labos rezultātus tas man nav devis :-(
Vienīgais variants - laika jāiet pie kosmetologa.
P.S. Gribēju pajautāt vai kosmētiķi arī attīra ādu no pinnēm un pūtītēm vai to dara tikai kosmetologi?
Jā, kosmetologs ir labākais variants. Pašai ir taukainais ādas tips un lielā ādas tīrīšana pie kosmetologa palīdzēja vislabāk. Arī losjons, ko viņa izraktīja ļoti efektīvs un to gatavo tika aptiekās.
Zilais, zaļais, baltais un melnais māls. Uz paciņas parasti virsū ir tās masku receptes. Es gan parasti lietoju tīrus mālus, sajaucot ar ūdeni. Pirms maskas uzlikšanas, protams, vajag iztvaicēt seju, lai atverās poras un māliem ir vieglāk ''izsūkt'' to dranķību ārā.
Ādas tīrīšana izmaksāja 15Ls, veicu to ne Rīgā. Rīgā, manuprāt, jārēķinās ar 20Ls un vairāk. Tā losjona cenas arī atšķirās.. Mazpilsētās tas maksās pāri trim latiem, bet Rīgā ap 6 Ls. Rīgā obligāti prasa recepti, bet mazpilsētās to var dabūt bez. Varbūt, kad esi kaut kur ne Rīgā, pamēģini paprasīt aptiekā gatavoto losjonu pret pinnēm, viņi zinās. Jāprasa gan aptiekā, kurā gatavo zāles...
Prieks dzirdēt, ka kādām kosmetologs ir palīdzējis. Manai istabas biedrenei no augstskolas laikiem nepalīdzēja. Efekta nebija nekāda. Tieši pretēji - ieguva infekciju, kas izpaudās strutojošu pumpu veidā. Es neieteiktu iet pie kosmetologa.
Varu ieteikt, ka ar saviem melnajiem punktiem cīnos ar Teebaum līniju. Gēls ir vnk super! Vienmēr ir arī svaiguma sajūta pēc sejas tīrīšanas.
un Tu to secini no viena gadījuma..... Manuprāt, labāk aiziet gan. Bet jaa...man arī māli palīdz un tieši rozā. Uz iepakojuma arī tas rakstīts, ka palīdz cīnīties pret pinnēm. :-)
un vēl ļoti jāpiedomā pie tā, ko ēd...droši vien , ka pati jau zini, bet agrāk tam nepievērsu uzmanību un arī centos cīnīties, bet tad mani kā teikt apskaidroja un uzlabojumi bija pēc pāris dienām jau redzami. Čipsi sejai ir vnk nāvējoši.
Nu man palidzet saka melnas skidras Afrikas ziepes no dabigas kosmetikas.
Kad apdedzinaju seju un beidzu tirit, atkal paradijas.
Bet iesaku pameginat Afrikas Melnaas ziepes, tiesham..uz nakti ja seja loti taukaina var atstat, nu vismaz man der. Atkarigs no sejas adas tipa..
Par tām Āfrikas melnajām ziepēm es tagad nesaprotu. Kosmētiķei izstāstīju, ka mazgāju seju ar tām ziepēm, ka man patīk iedarbība, viņa man teica, ka tomēr iesaka seju tīrīt ar mazgāšanas līdzekli, putu, gēla vai krēma veidā.
Tad nu es nesaprašana - tad tas varbūt bija pašas kosmētiķes personīgias viedoklis..
man palīdz sasaldētas kumelīšu tējas kubiciņi, pēc ādas attīrīšanas to ledu izmantoju tonika vietā, pēc tam mitrinošu krēmu. ja saņemos un neslinkoju kādas 2-3 nedēļas šitā katru rītu un vakaru, tad rezultāts ļooti labs, var pat fočēties bez grima tuvplānā :)