Nuuu es gan redzu to situāciju no iekšienes! Mamma jau 10 gadus strādā. Algu mazina, premijas mazina, bet atbildība tā pati! Prasību ļoti daudz.... Daudz darba jāveic mājās! Tev kā zīmēšanas skolotajai tā nebūs, bet citiem priekšmetiem ir tik daudz jagatavojas - konspekti, plāni, materiāli, visādi izdevumi, vieglie, videjie, sareģītie, javeido visādas bezjēdzīgas darba mapes, metodiskās atskaites, japilda visādi ežurnāli, parasti žurnāli, jālabo mājasdarbi, jātaisa ieskates, kontroldarbi, jāveido dažādās metodēs uzdevumi, projekti jāuzdoz, jāņemās ar kavētajiem, jārīko konsultācijas, mammai katru dienu zvana sīko vecāki - vnk nenormāli tas ir! Jārisina visadas iekšeja sproblēmas, sūdzības, mazie bērni te zog, te kaujas, apsaukā, sūdzās... Āāāāā.... Kad viņa stāsta - tas ir nereāli!!!!! NMazajā klases berni nāk mācīties dažados līmenos - citi jau rēķina, citi pat burtus nepazīst, bet prasības vienas! mammai klase veins puika čurā biksēs katru dienu - kas maina vinam drebes??? Mamma!!!!!!!!!!!!! Un viņa pat neko nevar izmainīt, jo nav tiesību neko aizrādīt vecakiem vai pieprasīt! Vāks vnk... Es vsp esmu šoka, ka kāds kaut ko tādu vēlās strādat!
Vismaz ja ir tik apnemigs cilvēks jaizvēlās normāli priekšmeti, vislabāk ja var privāti vēl pasniegt! Mamma māca kultūras vesturi - pirms gada vai diviem pamainija so priekšmetu uz kulturoloģiju - viss jagatavo no jauna, visi darbi, plani + tgd tikai viena stunda nedēļā nevis divas! Nu vājprats...
Bet mana mamma strāda parastā rajona skolā. Varbūt ja tiek strādat kāda krutā ģimnāzijā kur pavisam cits kontingents un līmenis - tur pat algu aprēķina savādāku koeficientu, un lielākas piemaksas un premijas par to vien, ka tā ir gimnāzija! Tad tur gan varētu but duadz saulaināk... Bet tādas vietās grūti jaunam pedagogam iekļūt - tur savējie turās cik var!