Ja ziedoju,tad zvanu uz ziedojumu numuriem dzīvnieku patversmēm.
Varbūt esmu baigā egoiste,bet man to lūdzēju nav žēl. Vēl pāris dienas atpakaļ gāju pa ielu ar paziņu,kura tikai pusgadu dzīvo Rīgā un mums piesējās(tā es to uztveru) sieviete,prasīja naudu,kā parasti bija viens no-tikko apzaga,bērniņi mājās gaida,nav ko ēst,utt. iemesliem. Es vispār ignorēju šos cilvēkus,eju garām un neklausos viņu pasakās.Paziņa parunājās ar to sievieti un ļoti atvainojās,jo viņai nauda bija tikai kartē.
Man bija jāpasmaida par paziņas naivumu,laikam to,kā šie cilvēki "strādā" saprot tikai ar laiku.
Tā es katru dienu 2 gadus gāju centrā pār kanālu un tur vienmēr(vēl tagad) stāv večiņa un lūdz naudu,viņa bieži vien sāk bļaut kautko pakaļ,jo es viņu ignorēju. Kam man viņai ko dot? Ir citi lētticīgie,kas uztur viņu. Cik nav tās intervijas lasītas ar bezpajumtniekiem,kuri ēd delikateses,kuras pat iepriekš normāli dzīvojot neēda, jo viņi zina,kur restorāni atbrīvojas no pārpalikumiem,utt.
Un tā kā Dievam neticu, es drīzāk uzskatu,ka dodot naudu šiem lūdzējiem,tiek tikai kultivēta viņu esamība.