Saldētos dārzeņus (veikalos pieejami dažādi maisījumi vai arī viena veida dārzeņi) uzvārīt - sanāk bez eļļas, neliekt klāt arī sāli, bet aizvietot to ar kādu citu garšvielu.
Uzkodām - nomizo burkānu un grauz, nomazgā un sagriez papriku, āboli ir kraukšķīgi, gana saldi un sātīgi.
Vārīti rīsi + sautēti/tvaicēti burkāni + sautēti/tvaicēti šampinjoni.
Kuskuss(gatavots pēc receptes uz iepakojuma paciņas)+garneles+paprika grillēta cepeškrāsnī
Uzvārīt dažādas putras/putraimus - miežu, šķelto zirņu, auzu pārslu, utt.
Visādi dārzeņu salāti - kādi nu kurai garšo labāk.. paprika, gurķi, tomāti, selerijas kāti, salātlapas, redīsi, burkāni, utt. ar tiem var visādi variēt. sarīvēti burkāni+olīveļļa+saulespuķu sēklas, paprika+gurķis+balzamiko etiķis,utt.
vājpiena biezpiens-ar to var uztaisīt gan saldo ēdienu (pievieno tējkaroti ievārījuma/biolakto/kanēli/medu), gan sāļo(gurķis/redīss/dilles/lociņi).Tajā veselīgas ēšanas diskusijā viena meitene rakstīja par biezpiena-linsēklu bumbiņām,arī interesanti&veselīgi!
Olu baltumi, vārīta/sautēta/tvaicēta vistas gaļa. Griķi, pilngraudu makaroni,klāt ar kādiem salātiņiem vai vienkārši sarīvētām svaigām bietēm klāt(vai marinētām)..Jogurti tomēr nevisai ieteicami, ja tomēr vēlies, tad izvēlies labāk biolakto vai Daugavas ražojuma jougurtu(palasot tā sastāvu un nogaršojot, tiešām var just atšķirību!)
Brokastīm esmu sajaukusi pati savu musli (auzu pārslas, kviešu klijas, maltas linsēklas, žāvēti augļi (plūmes+aprikoze-sagrieztas), saulespuķu sēkliņas), to ēdu no rītiem, aplejot ar karstu ūdeni vai biolakto jogurtu vai pienu!
Gardumiņam iesaku auzu pārslu cepumus, bet tādus,kuros negāž kvantumu kviešu miltus un cukuru!
Ir jau gan jau vēl daudzas receptes,bet grūti tā uzreiz sarakstīt visas un atcerēties.
Nezinu,tikko piedzīvoju to vēdera vīrusu un vispār visu lasot,rakstot paliek slikti,tāpēc arī cenšos neēst neko ''smagu''..man lielākoties ''smagais ēdiens'' (cepta gaļa+kartupeļi, cepti kartupeļi, visādi miltu izstrādājumi,utt.)saistās ar kaut ko neveselīgu..
:-)