Mūzikas ietekme

Reitings 21
Reģ: 17.11.2010

Jau rakstot diskusijas virsrakstu, pieļāvu domu, ka neviena meitene neatsauksies. :-D

Bet tomēr, iedomājos uzrakstīt. Nesen sanāca lasīt garu, garu pētījumu par to, kā mūsdienu mūzika ietekmē un degradē. Tur bija par visu - par izvirtību, mantkārību, vardarbību, smadzeņu darbības pasliktināšanos. Vai jūsuprāt sekla muīzka padara cilvēku seklāku? Vai mūzika ietekmē? Ja cilvēks klausās skumju britu popmūziku par sirdssāpēm un noraidījumu, vai tas var sekmēt sirdssāpes viņa dzīvē? Varmākas klausās vardarbīgu mūziku vai arī mūzika padara par varmāku? Ļoti sarežģīta tēma, gribēju dzirdēt jūsu viedokļus.

06.03.2011 16:30 |

Reitings 2739
Reģ: 25.02.2009
Carlene - es jau teicu, ka ļoti skatos uz lyricsiem. Pat ja Kesha, meša vai peša parādītos ar dziesmu, kuras teksts mani uzrunā, es to novērtētu. Bet līdz šim neesmu tādu dzirdējusi.
Nemetu visu vienā maisā, man vnk besī seklās dziesmas, kuras nu reāli nekam citam nerada, kā komercijai, jo tās ir viegli uztvert (patiesībā jau, manuprāt, tur pat nav ko uztvert). Vēl es novērtēju tieši izpildījumu, mākslinieka talantu, labu balsi, lielisku instrumenta spēli, vienalga. Piem., Beyonce, šajā ziņā ir mans Idol.
06.03.2011 17:06 |

10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
Pilnīgi piekrītu, Carlene :)

Mana mūzikas mapīte sastāv no galējiem pretstatiem un daudz ko pa vidu. Un tā man patīk. Katram noskaņojumam, katram posmam sava mūzika. Tas, ka mūzika maina cilvēku.. Nezinu, drīzāk tā ir kā papildu ārējais faktors, kas palīdz pašam cilvēkam iznest uz āru savu iekšējo es, veids, kā sevi izteikt ar mūziķu palīdzību, tāpat, kā, piemēram apģērbs to dara. :-)
06.03.2011 17:12 |

Reitings 209
Reģ: 07.06.2010
Saujā nekā nav - tekstiem es arī pievēršu uzmanību. Bet vēl vairāk es tieši pievēršos pašai mūzikai un izpildījumam. Ļoti patīk ieklausīties dziesmu instrumentālajos slāņos, kā tie savijas, harmonizē un izceļas uz citu fona. Tie sīkumi, un, protams, izpildījums. Tieši ko mākslinieks spēj izdarīt tikai ar savu balsi.
Nav Tavs gadījums, bet vienkārši liekas aprobežoti, ja cilvēki automātiski noraksta kādu žanru/izpildītāju pēc viena darba noklausīšanās - vienalga vai tas būtu no klasiskās vai populārās mūzikas.
06.03.2011 17:17 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits