KEIZARGRIEZIENS, STRIJAS, LIEKIE KG

Reitings 293
Reģ: 06.10.2010

Sveikas :-)

Jautājums tām kas jau ir māmiņas :-) Visu dzīvi satraucos par figūru, sportoju, cenšos uzturēt sevi formā. Mani ļoti satrauc dažas lietas saistībā ar grūtniecību, man tas vienmēr bijis lielākais biresmu bubulis, ceru kāda pastāstīs no personīgās pieredzes, būšu ļoti pateicīga (l)

1. Vai pēc ķeizargieziena paliek stipri redzamas un lielas rētas? Pēc tam izskatas sakropļots vēders? peldkostīmu vispār var vilkt? Vai palīdz plāksteri rētu likvidēšanai?

2. Strijas un nokārušās krūtis - no kā tas rodas? Cik zinu daudzām ir tāda problēma. Tām kas izvairījušās - ko ir jādara lai nebūtu striju un punča un lai krūtis nav nokārušās?

3. LIEKAIS SVARS!!!!!! Ar šausmās un dziļu izbīli noskatos uz jaunajām māmiņām - ļoti ļoti daudzas pēc dzemdībām ir resnas, sver par 15-25 kg vairāk un nēsā daudz lielāka izmēra apģērbu. PASAKIET GODĪGI: tas ir tāpēc ka grūtniecības laikā nekontrolējot sevi izrijas visu atļauto un neatļauto? Vai arī pastāv iespēja palikt resnam cilvēkam kas ēd veselīgi un sabalansēti jeb tomēr nezūdošs liekais svars ilgi pēc dzemdībām ir pārmērīgas ēšanas rezultāts?

Būšu ļoti pateicīga, kas varēs pakomentēt no pieredzes par grūtniecību un figūru :-)

10.02.2011 04:12 |

Reitings 1383
Reģ: 03.10.2010
Man ir daudzas draudzenes, kas jau ir dzemdeejushas, vienai draudzenei jau divi beernini, divas meitenes, bet nevienai no taam draudzeneem nav shaadi tragisku probleemu, visas ir tievas, pat tiesvaakas palikushas, kas attiecas uz kruutiim, tai kurai divi beernini, ir drusku valjigaaks palikushas un uz vedera strijas, bet cik man zinaams, vinja neko nedara, patiesiibaa visas vinjas itin neko nedara un izskataas labi, bet taas ir taas, kas man apkaart, sliktu piemeeru man nav ;)
10.02.2011 14:23 |

Reitings 326
Reģ: 25.01.2011
Paziņai bija ķeizargrieziens, teica, ka rēta ir niecīga un tik pat kā nepamanāma.
Pašai pēc grūtniecības ir strijas. Smērēju gan visādus dārgus krēmus un eļļas, bet tāpat - daktere teica, ka ja ir tāds ādas tips, tad nekāda dārgā eļļa nepalīdzēs, ādā vnk plīsīs un viss, un tie krēmi un eļļas ir vnk labs veids kā nopelnīt.
10.02.2011 15:38 |

Reitings 1705
Reģ: 29.01.2009
kā var grūtniecības laikā ieteikt taisīt biezpiena atslodzes dienas? :-O
10.02.2011 15:49 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es laikam grutniecibas laika neieteiktu nekadas atslodzes,jo berninam "ieksa", vajag est katru dienu normali-ta ir jaunas maminas nakotne-kads bus bernins ,cik vesels ,smuks,loti liela mera saistits ar to ,ka sieviete ir rupejusies par sevi grutniecibas laika!!Sakas dzive ,kur mes sevi tomer dalam ar to dzivibinu ieksa!!!Atceros ,ka man visas domas bija tikai pie ta kunkulisa!!!Tagad pasai prieks ,ka mani puisi patik meitenem!!! (l)
11.02.2011 04:07 |

Reitings 1475
Reģ: 05.01.2010
Dāmas, paldies par šo diskusiju, ļoooti daudz ko noderīgu uzzināju :-) (l)
11.02.2011 04:14 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Gardumin-tik uz prieksu!!!! (l) (l)
11.02.2011 04:18 |

Reitings 953
Reģ: 13.02.2010
Man liekas, ka iepriekšējā paaudzē bija topā uzēst nenormālus liekā svara kg un pēc dzemdībām nedarīt neko sava izskata labā :D Tāpēc mūsu paaudzei ir tāda asociācija, ka mammām figūra kā mucām :D
Cik redzēts, tad mūsdienās sen tā vairs nav, ka pēc dzemdībām sievietes paliek resnas. Ja sieviete sevi kopa un domāja par savu izskatu pirms dzemdībām, tad parasti ļoti ātri atkopjas arī pēc dzemdībām. Nepazīstu nevienu meiteni, kas pēc dzemdībām būtu izplūdusi.
Par rētām- nu ķeizaru jau negriež šņik šņak pa visu vēderu. Rēta ir gara, tā ir horizontāla attiecībā pret augumu, novietota pietiekami zemu, lai velkot peldkostīmu nebūtu redzama. Teikt, ka rēta var nebūt redzama- nu tās gan ir muļķības- jebkuru rētu var redzēt- cita lieta, vai tā ir līdzena vai reljefa, sārta vai gaiša, utml.
Strijas, jā, tās ir ādas elastības problēmas, ko var novērst ar ādas mitrināšanu, bet tikpat labi tās var rasties, ja cilvēks ļoti strauji pieņemas svarā- tad pat grūtniecība nav vajadzīga :-D
11.02.2011 13:34 |

10 gadi
Reitings 26
1.kaa kurai...ir taadas,kuraam reeta absoluuti nav redzama,un zinu arii taadas,kuraam reeta ilgi dziist un peec tam ari taada ljoti nesmuka paliek uz visu muuzhu,taa ka tomeer iesaku dabiigaas dzemdiibas,probleemu mazaak:)
2.strijas arii nav visaam,man piem. vispaar nevienas strijas,dazhaam pazinjaam tieshi otraadi-strijas gan uz veedera,gan kruutiim,gan dibena,bet tas laikam atkariigs no aadas elastiibas un no taa,cik strauji aug puncis.
Kruutis-nu jaa,visdriizaak peec beerninja baroshanas ar kruuti zaudees formu...baroshanas laikaa gan izkats pat ljoooooti patiikams:)
3.Gruutnieciibas laikaa pienjeemos svaraa par nepilniem 10kg...dzemdiibu zaalee zaudeeju kaadus 5,turklaat ja baro beerninju ar kruuti arii liekie kg pamazaam pazuud...satraucos arii protams gruutnieciibas laikaa par to vai neuzresneeshu,jo paziistu vienu sievieti,kas gruutnieciibas laikaa tika pie 35kg pa virsu....un veel joprojaam 3g nav tikusi valjaa...bet man 1meen. peec dzemdiibaam jau bij atpakalj ieprieksheejais svars.

Nu respektiivi,katrs gadiijums individuaals :-)
16.02.2011 15:59 |

Reitings 293
Reģ: 06.10.2010
Paldies visām par atbildēm ,man tas viss galīgi svešs un interesanti uzzināt :-)

Nepiekritīšu gan Lollipop, ka agrāk sievietēm bija tendence uzresnēt un mūsdienās tā nav - tieši otrādi, es satraucos skatoties uz tagadējām jaunajām māmiņām - īstas govis, ļoti daudzas. Tievētāju diskusijās arī bieži uzrodas un min savu svaru - pēc dzemdībām pieņemušās par 20, rekords vienai pat 35 kg svarā - tad nu man šoks - NO KĀ? :-D Gribēju dzirdēt citu viedokli, jo pēc manām domām tā nevar būt, ja cilvēks nerij kā cūka. Jo 9 mēnešu laikā uzbaroties par tādu skaitu kg... :-D
No draudzenēm neviena nav bijusi stāvoklī, tā ka nav kam pajautāt, mamma uzreiz zaudēja svaru jo nebija uzresnējusi, viņa pat man netic kad jautāju vai tiešām pēc dzemdībām vēdera āda karājas kā tukšs stijains maiss un pupi nokārušies :-D Saka ka es izdomāmjot, bet nu ir zinu ka reāli tā ir ļoti daudzām. :-O
Gribas kaut mazliet pieredzes, jo ir jau skaisti kļūt par māmiņu, tikai šausmās iedzen tas kad redzu dažas māmiņas - izskatas tā, ka dzīvei bezmaz krustu jāpārvelk pēc dzemdībām, vismaz sievietes dzīvei - resnumresnas, noplukušas, pat nožēlojamas, un vis sizstiepts un karājas.. :-O visa figūras d*rsā. Kgan es jau nezinu - kādas tās drausmīgās sievietes uz ielām ir bijušas pirms bērniņa - varbūt visu dzīvi kā sivēnmātes ēdušas :-D
Tā ka interesanti zināt kā pēc bērniņa bija citām, kas bijušas normāla svara, un ēd saprātīgi. :-)
16.02.2011 17:11 |

Reitings 953
Reģ: 13.02.2010
PinkCandy
Par to jaunās paaudzes neapresnēšanu es spriežu tikai pēc sev pazīstamajām meitenēm. Un es tiešām no tām daudzajām jaunajām mammām nepazīstu nevienu, kas pēc dzemdībām būtu kļuvušas resnas vai neglītas. Kādas bija pirms, tādas ir tagad, dažas pat vēl tievākas.
16.02.2011 17:15 |

Reitings 651
1. Ķeizaru taisīja zem biksīšu līnijas, tāpēc peldkostīmu var droši vilkt. UN vispār rēta, vismaz man, ir ļoti minimāli redzama :)
2.Par strijām. Jāsmērē speciāli krēmi grūtniecēm. Man vislabāk patika Bebē. Vēl ja gāju vannā, pielēju Džonsona eļļiņu, tad ādai iznākot no vannas smuki piesūkusies tā eļļa, tikai jānosusinās. Tā kā sekoju līdzi, un kā sāka niezēt kādā viedā uzreiz smērēju virsū kko treknu, nekādu striju man nav :)
3. Viss liekas pazuda svars pazuda 3 menešu laikā, pēc ķeizara. Kgan man īpaši daudz viņa nebija.

Lai veicās (l)
16.02.2011 17:32 |

10 gadi
Reitings 26
PinkCandy...nu galiigi nepiekritiishu tev!Arii apaljiigas sievietes VAR IZSKATIITIES SKAISTAS ;-) Cita runa jau ir par sevis kopshanu,ja tur staigaas taada apaljiiga sieviete,nemazgaatiem matiem,kaut kaadaas briesmiigaas maisveidiigaas dreebees,tad jau gan var runaat par to negliitumu.
Un gruutnieciibas laikaa nevar un nedriikst ieveerot nekaadas dieetas,nu pienjemsies svaraa,arii eest gribeesies vairaak...bet manupraat galvenais jau ir MAZULIS!
16.02.2011 17:34 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits