Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

auzu pārslu putra

 
Reitings 1613
Reģ: 09.03.2010

Labrīt!

Man šōdien brokastīs paredzēta auzu pārslu putra, bet es nezinu kā pagatavot.

Skatījos repectēs, visur tik ielejam pienu, pieberam auzu pārslas, pavāram un gatavs!

Cik vienai porcijai vajag to pienu un cik auzu pārlas? :-)

02.02.2011 14:51 |
 
Reitings 1613
Reģ: 09.03.2010
paceļu, man gribās brokastis :-D
02.02.2011 14:52 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
es nezinu, es arī pēc proporcijām nekad netaisu. Ieleju pienu, cik gribu, un tad beru auzu pārslas, to jau apmēram var redzēt, cik daudz vajag. Tikai atceries, ka tās vēl uzbriedīs. :-)
02.02.2011 14:54 |
 
Reitings 293
Reģ: 06.10.2010
Iedvesmoji (l) Katrs jau dara pa savam :-)

Ieberu katliņā auzas, cik jau nu gribas (ar 100-150 g pilnīgi pietiek lai kārtīgi pieēstos), tad uzleju pienu/ūdeni tik daudz lai nosedz auzas un vāru, maisot kamēr vairs nav šķidruma :-) Var piebērt cukuru, ļoti garšīgi, bet kaitīgi :-)
02.02.2011 14:55 |
 
Reitings 1705
Reģ: 29.01.2009
es katru rītu apēdu superveselīgo putriņu:
bļodā ieber auzu pārslas, klijas un maltās linsēklas, visu samaisa un uzlej verdošu ūdeni. Uzliek šķīvīti virsū un pēc 5 min jau ir mitrs viss. Pielej jogurtu, samaisa un ņammā. Nenormāli veselīgi, garšīgi un man pat neapnīk katru dienu ēst. Šķiedrvielām bagāts ēdiens :)
02.02.2011 14:58 |
 
Reitings 50
Reģ: 29.01.2009
haha, man arī šorīt brokastīs bija pilngraudu auzu pārslu putra :D Es parasti ieleju ūdeni nedaudz, tad lieku auzu pārslas, man vienai pietiek ar 3-4. ēd. karotēm ar kaudzi, tad bik pavāru un pieleju pienu un tad atkal pavāru un, kad ir mīkstas un izskatās pēc putras, tad beidzu vārīt un ēdu ar ievārījumu (l)
02.02.2011 14:58 |
 
Reitings 1613
Reģ: 09.03.2010
Nu to pienu apmēram 200ml glāzi? Pietiks? Un tās pārslas- tā lai peld bīvāk vai lai ir jau biezāks uzreiz?
:-D es ceru, ka sapratīsiet kā domāju.
02.02.2011 14:59 |
 
Reitings 536
Reģ: 06.08.2010
Vajag tā,lai ūdens vai piens ir nedaudz, nedaudz pāri pārslām un tad uz palēna suguns maisot pavāri, līdz paliek viss biezputrā.
02.02.2011 15:02 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Pienu lej tik daudz, cik apmēram purtu gribi. Ja Tev pietiks ar glāzi putras, tad lej tik.
Atceries, ka vārot pārslas piebriezīs, bet ne tā, kā rīsi mēdz.
Eksperimentē!
02.02.2011 15:03 |
 
Reitings 1550
Reģ: 29.03.2010
:-D kāda tēma! Tikko uzvārīju sev auzu pārslu putru! Es daru tā - ņemu apmēram 300 - 400ml piena un uzvāru, tad pieberu divreiz mazāk auzu pārslu, jo viņas vēl krietni vien uzbriest. Labu apetīti, Chantelle ;-) !
02.02.2011 15:04 |
 
Reitings 350
Reģ: 19.11.2009
Īstenībā ūdens daudzums ir atkarīgs no tā kādu putru tu gribi, visveselīgākā ir šķidrā, kad udeni ir divreiz vai pat vairāk nekā pašu auzu pārslu.
02.02.2011 15:05 |
 
Reitings 1613
Reģ: 09.03.2010
milzīgs paldies!!! (l)
oiiii, īstenībā cik forši, ka ir cosmo :-D vienmēr meitenes zinās atbildes un palīdzēs!!! (l)
02.02.2011 15:06 |
 
Reitings 65
Reģ: 29.01.2009
elementāri!!
Bet atkarīgs kāda uazu pārslu putra Tev ir, ir tādas kurām pietiek ar 1min pavārīt, ir tādas kur 3 min un ir arī tādas,kuras ritīgi jāvāra, bet tas uz paciņas parādīts.

Es daru tā, ieleju bļodiņā ūdeni un uzlieku vārīties, kad tedzu,ka vārās beru lkāt auzu pārslas un kad viss ūdens aizklāts, tad ~ 1 min maisu un gatavs ir :)
02.02.2011 15:08 |
 
Reitings 3096
Reģ: 09.06.2009
nu mana drauga mamma vāra dievīgu auzu pārslu putru - nekad tā lāgā neesmu skatījusies, kā viņa viņu taisa :)
tik zinu, ka vāra 20 min, pievieno sviestu vārot..
pēc vārīšanas 10 min atpūtina putriņu:)
02.02.2011 15:10 |
 
Reitings 4504
Reģ: 21.05.2009
Pievienojos-man ar šorīt bija auzupārslas. Bet es esmu par slinku,lai vel atsevišķi taisītu. Nopērku paciņas, pieleju ūdeni un gatavs.
02.02.2011 15:15 |
 
Reitings 171
Reģ: 29.01.2009
Es arī ieberu blodiņā nedaudz auzu pārslas uzleju verdošu ūdeni un viršū šķivīti - kamēr esmu dušā - tikmēr savelkas - bet ja vēlos plutināt sevi tad pielikeu vēl karoti medu un nedaudz kanēļa - burvīga garša (l)
02.02.2011 15:15 |
 
Reitings 610
Reģ: 31.07.2010
Es vienmēr ņemu 1 glāzi piena, vāru līdz sāk jau putot un tad pieberu 1/3 no glāzes pārslu un vāru vēl pāris min. Tā vismaz pēc pagatavošanas instrukcijas uz paciņas sanāk :)
02.02.2011 15:28 |
 
Reitings 2051
Reģ: 29.01.2009
Pārslas jāvāra 1:2 attiecībā pret šķidrumu - viena daļa pārslu un divreiz vairāk piena/ūdens. Es parasti ņemu pusglāzi pārslu un glāzi piena. Mannai un līdzīgiem putraimiem, piem., kukurūzai, attiecība ir 1:5 (viena daļa putraimu, piecas šķidruma). Šito man mamma iemācīja! (l)
02.02.2011 16:03 |
 
Reitings 1080
Reģ: 29.01.2009
Es parasti pērku tās ātri pagatavojamās. Garšīgi un ātri ;-)
02.02.2011 16:10 |
 
Reitings 529
Reģ: 01.11.2009
Es auzu pārslas pērku tās,kuras jāvāra kādas 15minūtes(Herkules), jo viņas ir veselīgākas. Vienai porcijai nepieciešams-puse krūzītes piens,puse ūdens. 40grami auzu pārslas.Auzu pārslas ieber katliņā ar pienu un ūdeni, 3tējkarotes cukurs, šķipsniņa sāls un tējkarote sviests. Vāra apmēram 10minūtes, maisot, un tad vēl ļauj kādas 3minūtes ievilkties.
p.s. zinu, ka brokastu laiks jau pagājis, uzrakstīju, ja nu kādai interesē un noder.
02.02.2011 16:26 |
 
Reitings 1457
Reģ: 18.03.2009
lasot, liekas ka lielākā daļa meiteņu auzu pārslu putru ēd saldu!! bet man dikti garšo, kad pa virsu uzrīvē sieru, tad viņš tā forši pakūst, vienīgi vārot putru pieber klāt čut čut sāli, nevis cukuru!! :-D īsta ņamma! (l)
02.02.2011 16:31 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!