es nezinu, es arī pēc proporcijām nekad netaisu. Ieleju pienu, cik gribu, un tad beru auzu pārslas, to jau apmēram var redzēt, cik daudz vajag. Tikai atceries, ka tās vēl uzbriedīs. :-)
Ieberu katliņā auzas, cik jau nu gribas (ar 100-150 g pilnīgi pietiek lai kārtīgi pieēstos), tad uzleju pienu/ūdeni tik daudz lai nosedz auzas un vāru, maisot kamēr vairs nav šķidruma :-) Var piebērt cukuru, ļoti garšīgi, bet kaitīgi :-)
es katru rītu apēdu superveselīgo putriņu:
bļodā ieber auzu pārslas, klijas un maltās linsēklas, visu samaisa un uzlej verdošu ūdeni. Uzliek šķīvīti virsū un pēc 5 min jau ir mitrs viss. Pielej jogurtu, samaisa un ņammā. Nenormāli veselīgi, garšīgi un man pat neapnīk katru dienu ēst. Šķiedrvielām bagāts ēdiens :)
haha, man arī šorīt brokastīs bija pilngraudu auzu pārslu putra :D Es parasti ieleju ūdeni nedaudz, tad lieku auzu pārslas, man vienai pietiek ar 3-4. ēd. karotēm ar kaudzi, tad bik pavāru un pieleju pienu un tad atkal pavāru un, kad ir mīkstas un izskatās pēc putras, tad beidzu vārīt un ēdu ar ievārījumu (l)
Pienu lej tik daudz, cik apmēram purtu gribi. Ja Tev pietiks ar glāzi putras, tad lej tik.
Atceries, ka vārot pārslas piebriezīs, bet ne tā, kā rīsi mēdz.
Eksperimentē!
:-D kāda tēma! Tikko uzvārīju sev auzu pārslu putru! Es daru tā - ņemu apmēram 300 - 400ml piena un uzvāru, tad pieberu divreiz mazāk auzu pārslu, jo viņas vēl krietni vien uzbriest. Labu apetīti, Chantelle ;-) !
elementāri!!
Bet atkarīgs kāda uazu pārslu putra Tev ir, ir tādas kurām pietiek ar 1min pavārīt, ir tādas kur 3 min un ir arī tādas,kuras ritīgi jāvāra, bet tas uz paciņas parādīts.
Es daru tā, ieleju bļodiņā ūdeni un uzlieku vārīties, kad tedzu,ka vārās beru lkāt auzu pārslas un kad viss ūdens aizklāts, tad ~ 1 min maisu un gatavs ir :)
nu mana drauga mamma vāra dievīgu auzu pārslu putru - nekad tā lāgā neesmu skatījusies, kā viņa viņu taisa :)
tik zinu, ka vāra 20 min, pievieno sviestu vārot..
pēc vārīšanas 10 min atpūtina putriņu:)
Es arī ieberu blodiņā nedaudz auzu pārslas uzleju verdošu ūdeni un viršū šķivīti - kamēr esmu dušā - tikmēr savelkas - bet ja vēlos plutināt sevi tad pielikeu vēl karoti medu un nedaudz kanēļa - burvīga garša (l)
Es vienmēr ņemu 1 glāzi piena, vāru līdz sāk jau putot un tad pieberu 1/3 no glāzes pārslu un vāru vēl pāris min. Tā vismaz pēc pagatavošanas instrukcijas uz paciņas sanāk :)
Pārslas jāvāra 1:2 attiecībā pret šķidrumu - viena daļa pārslu un divreiz vairāk piena/ūdens. Es parasti ņemu pusglāzi pārslu un glāzi piena. Mannai un līdzīgiem putraimiem, piem., kukurūzai, attiecība ir 1:5 (viena daļa putraimu, piecas šķidruma). Šito man mamma iemācīja! (l)
Es auzu pārslas pērku tās,kuras jāvāra kādas 15minūtes(Herkules), jo viņas ir veselīgākas. Vienai porcijai nepieciešams-puse krūzītes piens,puse ūdens. 40grami auzu pārslas.Auzu pārslas ieber katliņā ar pienu un ūdeni, 3tējkarotes cukurs, šķipsniņa sāls un tējkarote sviests. Vāra apmēram 10minūtes, maisot, un tad vēl ļauj kādas 3minūtes ievilkties.
p.s. zinu, ka brokastu laiks jau pagājis, uzrakstīju, ja nu kādai interesē un noder.
lasot, liekas ka lielākā daļa meiteņu auzu pārslu putru ēd saldu!! bet man dikti garšo, kad pa virsu uzrīvē sieru, tad viņš tā forši pakūst, vienīgi vārot putru pieber klāt čut čut sāli, nevis cukuru!! :-D īsta ņamma! (l)