Arī kad Jūs augāt bija tāpat?

Reitings 1058
Reģ: 24.08.2010

Es tiešām esmu emocionāli nogurusi no savas klases, es vairs nespēju izturēt.

Es mācos 12. klasē, man ir mērķi, kurus vēlos sasniegt un realizēt, draugs, kuru mīlu, ar kuru vēlos veidot arī tālāku kopdzīvi, plāni, kā atrast darbiņu, kā izveidot dzīvi tālāk utt.

Bet es nevaru vairs izturēt to ikdienu skolā, goda vārds nejūtos ģimnāzijā, manuprāt, tad jau vakarskolā ir augstāks līmenis.

Mans kl.biedrs veselības mācībā sēž bez biksēm, valodu stundās iet vaļā tīrais ārprāts, viens kl.biedrs vnk visu laiku nokakā meitenes, ka tās ir zemākas par zemi, tad iet vaļā krievu val. zināšanas "leksika", nemaz nerunājot, kad aizej kaut ko nopirkt Tev visu prasa pagaršot, iedot nogaršot utt.!

Nu, kā ta var būt, ka 18-19 gados cilvēki ir tik aprobežoti???? Nu kāāāa??? Atceros, iepazinos ar draugu, kad viņam toreiz bija 19, jēziņ, vispār nevar salīdzināt, manieres, pieklājība, stabilitāte utt.!

Nomieriniet mani vai sagraujiet, bet sakiet, vai tiešām Jūs, kad beidzāt skolu bija tads pats bērnudārzs?

Es nezinu, kā lidz maijam izvilkt, kad katru dienu kladē zīmē locekļus, kad smejas par jebkuru tematu, kuru skolotājs cenšas pastāstīt, es tiešam vairs nespēju izturēt.

Piedodiet, gribēju izkratīt sirdi tikai sirdi :%27-(

28.01.2011 02:32 |

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Vispār esmu baigais tizlenis,taču māku būt arī nopietna,īpaši skolā.Visas skolotājas mani zin kā baigi nopietno un atbildīgo cilvēku,bet citur dzīvē es galīgi nenopietna.
28.01.2011 07:13 |

Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
Vidusskolā cilvēki ir daudz normālāki nekā pamatskolā,protams,ir pāris izlēcēji,bet nu ne tik daudz.Gribētos uzrakstīt dikti daudz, bet nu negribu lai uzķer.
28.01.2011 10:56 |

Reitings 435
Reģ: 29.01.2009
Kad mācījos Rīgas mikrorajona skolā, tad bija līdzīgi, kā Tev, bet tas bija līdz 9. klasei.
Bet tad pēc 9. klases pārgāju uz centra skolu. Lūk, tu gan bija pieauguši cilvēki ar humora izjūtu un viss kārtībā. Bija klases āksti, bet bez tiem jau nekādi. Un bija tikai viena skolotāja, kuras stundās visi bļaustījās, tad mums arī speciāli lika KD, kaut gan viela nav izņemta..
Tagad mācos LU 3. kursā, sākumā biju klātienē, tagad pārgāju uz sestdieniekiem... :-/ Tas ir ārprāts! Tie veči, kas ir ap 30, kam ir bērni utt., tie ākstās un traucē pasniedzējai visu laiku, pārtraucot viņu, uzdodot jautājumus ne pa tēmu utt. Un tie, kas ir jaunieši, tie tiešām grib mācīties. Šis kolektīvs man visvairāk laikam traucē no visiem, kas bijuši...
28.01.2011 12:09 |

Reitings 12651
"paveicies" Tev, mums atkal bija cita problēma - klase sadalījusies pa bariņiem nevis normāla, kurā viens par visiem, visi par vienu..Bet es nesūdzos, mūsu bariņš bija superīgs, nebijām maz cilvēku tajā, parasti gājām visur kopā, ļoti labi draugi bijām un tā, ļoti žēl, ka tagad vairs tik bieži netiekamies. :-/ Bet mani nedaudz nomāca pārējo attieksme..mēs bijām k kādas 3 meitenes, bet pārējie bija puiši, un līdz ar to bieži vien likās, ka pārējās meitenes mūs ienīst, jo tur atkal bija otrādāk - visas pārējās klases meitenes un 1 puisis, un tā kā esmu diezgan emocionāla, man tas lika galīgi neforši justies, man joprojām liekas, ka mēs tām pārējām meitenēm riebjamies, un uz ielas sveicinās viņas tikai pieklājības pēc. (t) It kā jau man vienalga, bet tomēr nav patīkami dzīvot ar apziņu, ka kādam Tu liecies kaitinoša, stulba un sazin kāda vēl.

Bet Tev jau vairs nav daudz palicis, izturēsi taču! :-) Vienīgais tad mājās sanāk pašai vairāk mācīties, ja skolā neiespējami. (t)
28.01.2011 13:04 |

Reitings 12651
ā, un vēl tā "ienīšana" bez iemesla, jo es tiešām centos sadraudzēties arī ar viņām.
28.01.2011 13:06 |

Reitings 1383
Reģ: 03.10.2010
es ar savu klasi maaciijos no 5.kl. lidz 12.kl. un teikshu taa, ka pamatskolaa jaa, taa bija un nekads brinums tas nav, jo tajaa vecumaa jaunieshi tikai attistas un maacaas dziivot, bet vidusskolaa man gan taa nebija, bijaam visi jau saliidzinoshi pieaugushi un bijaam diezgan saliedeta klase, mums bija daudz meitenju un maz puishu :D kaa rezultaataa muusu 5 puishi muus vienmeer lutinaaja un ljoti aizstaveja, 8.martaa pat pirka mums pukjes un pasuutiija vienmeer torti :D tas bija tieshaam skaisti...forsh laiks bija. ta kaa es neapskauzu tavu situaaciju. nav iespeejas paariet uz citu klasi?
28.01.2011 13:18 |

Reitings 276
Reģ: 05.01.2011
Man vienmēr skolā likās, ka ar mani kaut kas nav kārtībā, jo skolas biedri likās citādāki kā es (ar retiem izņēmumiem). Mēģināju viņiem pielāgoties, bet gadu pēc vidusskolas pabeigšanas sapratu, ka esmu iebraukusi galīgās auzās.
Bija grūti atkal palikt par cilvēku, kurš dzīvo pēc savām vērtībām.
28.01.2011 13:56 |

Reitings 1243
Bieži nākas sajusties vecais, lai gan tāda nemaz neesmu. Jo tiiiik bieži gribas teikt par mūsdienu jaunatni - "kad mēs augām, tad tā nebija". Bet nopietni, nesaprotu kā pa dažiem gadiem tā var izmainīties viss. Jo tagad paskatoties uz vidusskolniekiem šausmās gribas saķert galvu :-O Nezinu, var jau būt, ka vienkārši manā skolā bija kādi izredzētie :D
28.01.2011 14:02 |

Reitings 544
Tik traki man arī nav bijis. Manējie bija mežoņi tikai līdz kādai 8. klasei, pēc tam jau cienīja meitenes, cienīja pasniedzējus un tā :) Vidusskolā nekas tāds nebija, bet nu - man klasē no 30 bija tikai 2 puiši :D
28.01.2011 14:07 |

Reitings 13
Un kāpēc uzreiz domā, ka vakarskolā ir zemāks līmenis? es arī kādu laiku mācījos ģimnāzijā, bet tur nebija nekā labāka kā vakarskolā, tikai nosaukums ''ģimnāzija''. Vidusskolas klases mācījos vakarskolā un uzskatu sevi tikai par ieguvēju, jo klasē bija ļoti patīkama atmosfēra, kaut vai tikai tāpēc, ka audzēkņi bija dažādos vecumos, tāpat arī skolotāju profesionalitāte bija ļoti teicamā līmenī... Mūsu klases zēni un vīrieši nekad neatļāvās zīmēt locekļus kladēs vai kā savādāk tizloties, mūsējie bija bezgala pieklājīgi un draudzīgi :) Tāpēc varu tev ieteikt samierināties ar bērnudārzu vai mainīt skolu.
28.01.2011 14:11 |

Reitings 1058
Personīgi es nekad neesmu domājusi, ka tur ir zemāks līmenis! Man to tikai skandina ģimnāzijas skolotāji un māte mājās, bet lieliski apzinos, ka uz vakarskolu iet cilvēki, kuri vēlas tāpat kā visi citi pabeigt skolu! Piedošanu, ja kaut kā ne tā izteicos un liku pārprast!

Man pašai draugs mācas vakarskolā, nebūt neesmu par viņu zemās domās!!!
28.01.2011 14:14 |

Reitings 13
Tad labi :-) man šķiet, ka man vajadzētu iestāties kāda vakarskolu aizstāvju biedrībā :-D
28.01.2011 14:18 |

Reitings 2170
Man 12. klase bija 5 gadus atpakaļ.
Manuprāt, visos laikos bijuši indivīdi, kuriem nekas neinteresē, kuri tikai ākstās, nemācās, dzer utt. Kopumā man bija sakarīga klase. Bijām 14 meitenes un 18 zēni. Bija gan krutie, gan atstumtie, gan zubri, gan tusētāji. Mēs ar draudzeni bijām pašas par sevi. Mums bija savi mērķi, savas intereses un par pārējiem vienalga.
28.01.2011 14:20 |

Reitings 2130
Reģ: 29.06.2009
Nelasīju visus komentus - nav laika :(

par mani - vidusskolā situācija bija savādāka, jo mācījos licejā ar norirzienu, kur mācījās tie, kuri gandrīz visi tagad kļuvuši par juristiem.. bija tāda eksperementālā klase un pēdējo atmorozku nebija, ir bijuši daži, kuri īpaši ņirgājās par vienu meiteni (ļoti gurdu, bet nesmuku un ar runas defektiem.. ) bet arī ne traģiski, paŗējā parasti nebija tik traģiski kā tagad, varējām pat visi kopā kaut kur patusēt utt. :)

Bet pamatskolā mazpilsētā gan bijis ideotu bars (un tie kuri ir bijuši "viskrutākie", tagad ir pakaļā.., īpaši pēc krīzes, kad "stroikās"" nemaksā vairs tik daudz... Bet tad, kad biju ciemos pie savējiem mazpilsētā, kad tie jau gājuši 12. klasaē, bija arī viņiem vienotā klasē un pridurki no 9.00 jau bijuši prom un arī jau bija ciešami, bet man ir 28., tātad mācījos videne 10 un vairāk gadus atpakaļ, cik dzirdu no paziņām skolotājiem, un tiem, kuri beiguši nesen, vai kuriem sīkie mācās, tagad ir baigi deferencēta sabiedrība vidusskolā un daudzi uzvedās kā no Tvaikas izbēguši :(

28.01.2011 14:27 |

Reitings 2943
Drausmīgi! :-D Manā klasē tā bija līdz 9. klasei, bet vēlāk tehnikumā nekā tamlīdzīga. Visi uzvedās cilvēcīgi un daudz maz pieauguši.

Tavu aprakstīto situāciju esmu dzirdējusi ka var novērot lauku, mazajās skolās, kuri visi izliekas par pašiem krutākajiem un savu varenību var apliecināt tikai necienīgi izturoties pret apkārtējiem un pasniedzējiem. vai tieši pretēji- skolās kur tusē biezo vecāku dēliņi, tur jau iet uz muļķības un varenības pārspēšanu ar izcelšanos jebkādā veidā.
28.01.2011 14:41 |

Reitings 1055
Reģ: 10.04.2010
Kopumā bija normāla klase vidusskolā, bet kādi 4 zēni (vīrieši?) bija uzvedībā galīgi bērnišķīgi. Ne tikai bērnišķīgi, bet pretīgi tizli. Visas pazīmes, ko Jūs jau te minējāt. Nekad nevarēju saprast, kāpēc tā, man personīgi viņi netraucēja, šad tad tikai pašausminājos pie sevis, kad atkal "2metrīgais zirgs", uzvilcis savu mazo mugursomu uz vēdera tēloja grūtnieci, runāja preteklības, zīmēja locekļus visur, kur vien varēja, kā nenormāls visu dienu skrēja pakaļ pa skolu un raustīja 7.klasnieci (kura starp citu bija gan vizuāli, gan garīgi mazliet ne tāda, kā mēs visi) līdz paranojai u.tt. Tas viss bija 12.klasē, tad arī iepazinos ar vienu, kurš mācījās 9.klasē, kļuvām ļoti labi draugi, kā mani saistīja viņa vīrišķība, uzvedība, saprātība un mērķtiecība.. (l) Un vēl tagad īsti nevaru saprast, kā 9.klasē varēja būt tik saprātīgi puiši, kamēr manā 12. klasē bija nezinu kas, bet ne vīrieši savos 19 gados. :-)
28.01.2011 14:42 |

Reitings 536
Reģ: 06.08.2010
Nu varbūt 9.kl. bija šitādas stulbības, bet 12.kl. nu gan vairāk nebija.
28.01.2011 15:08 |

Reitings 1058
Tikko runāju ar klases audzinātāju, viņa man piezvanīja, jo bija satraukta par to, ko jau minēju, kur mans kl.biedrs klaji izsmej, nu jau aizgājušo M.Freimani, viņa teica, ka runās ar skolas vadību par to, ka tas esot pāri visām robežām.

Es viņai atklāti pateicu, ka sacepos par vakardienas dienu skolā un ka šodien vēlos mierīgi atpūsties mājās, galvenais mums arī ir superīga kl.audzinātāja, kura ir aicinājusi pie sevis uz mājām, esam pokeru spēlējuši uz končām un kopa ēst gatavojuši, bet arī viņu viņi izsmej, es nezinu, kur tādi kretīni var būt!

Ps. Kāda te minēja, ka variants lauki vai biezie, jāteic ne viens ne otrs, it kā normāla skola, pat rīgā zināma, jo ir dažas lietas, ko citas skolās nemāca, bet pie mums var apgūt, tapēc daudzi tiecas šeit iestāties, par biezajiem, pilnīgs absurds minēju, ka ja kaut ko nopērc tev visu laiku dīc, lai iedod nogaršot, padzerties utt, ja jārīko kl.ekskursija neviens nevar samaksāt, ja jāsamet žetonu vakaram skolotājiem dāvanai visi īd, ka zemē izmesta nauda un ir labākas lietas par ko darīt- man ir tikai viens vārds, ka tas noteikti nāk arī no ģimenes, kāpēc citi zin kā var izturēties pret vecāku cilvēku, bet citi var atļauties ne tikai uzkāpt uz galvas, bet pārkāpt arī tai pāri!
28.01.2011 15:23 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
man ar tā ir bijis skolā, ka mani ienīst vienkārši tāpat. biju klusa, gudra un ,iespējams, ar viņu acīs skaista. tas lūk ar ir iemesls, lai cilvēku pat uz ielas nepasveicinātu.
28.01.2011 15:37 |

Reitings 577
Nu es uzskatu ka tas ir normaali :ja tu 12 klasee esi tik paarpieaugusi tas nenoziimee ka citiem taadiem ir jaabuut .

28.01.2011 16:52 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits