Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Projektu vadītājs/koordinators

 
Reitings 118
Reģ: 29.01.2009

Meitenes, kuras strādā šo amatu, vai arī, kuras labi pārzin šo profesiju, varat, lūdzu, padalīties, kas īsti slēpjas zem šiem nosaukumiem - darba pienākumi, uzdevumi, funkcijas, apjoms, nepieciešamās iemaņas, prasmes, izglītība.

Vienkārši meklēju darbu un nedaudz apjūku, ikreiz ieraugot to, ka daudzi uzņēmumi meklē projektu vadītājus, vienkārši man ir radies savs iespaids par to, kas tas ir, bet gribētos noskaidrot precīzāk, no pieredzes tā teikt :)

23.01.2011 04:12 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Pati neesmu projektu vadītāja, bet manā darba vietā ir šāds amats - redzu, ko kolēģi dara.
Projektu vadītāja darba pienākumi ļoti var atšķirties, atkarībā no sfēras, kurā uzņēmums darbojas - kādu pakalpojumu, preci piedāvā.
Īsumā - projektu vadītāja galvenais uzdevums ir darīt visu nepieciešamo, lai klients saņemtu savu iecerētu preci no uzņēmuma.
Piemērs par ražošanas uzņēmumu:
klients interesējās par preci/pakalpojumu, tu esi tā persona uzņēmumā, ar ko sazinās, tālāk tiek noteikta cena, par kādu pakalpojumu varētu saņēmt, tad tu kā projektu vadītājs organizē preces saražošanu uzņēmuma iekšienē, ja pajkalpojums, tad koordinē procesu visā tā īstenošanas laikā.
Plus vēl regulārs darbs ar jaunu klientu piesaistīšanu, parastu tāmēšanu.
Ļoti iespējams, ka te kāda uzrakstīs pilnīgi citu projektu vadītāja aprakstu - tiešām ļoti dažādas atšķirības var būt.
23.01.2011 11:38 |
 
Reitings 3379
Reģ: 29.01.2009
Manā darbavietā ir līdzīgi, kā te rakstīja, tikai atšķirība tā, ka pr.vad. arī jāvada kolektīvs, kas nodrošina šo pakalpojumu. Gandrīz vai kā nodaļas vadītājs, tikai strukturāli tā neskaitās nodaļa.
23.01.2011 13:12 |
 
Reitings 1774
Reģ: 30.01.2009
Ir arī cita veida projektu vadītāji, tādi, kas sēž un raksta projektu, lai kaut kam saņemtu naudu! Visbiežāk šāda veida projektu koordinatori ir novērojami pašvaldībās un iestādēs, kas nenodarbojas ar tirdzniecību. Mani pieminētājiem projektu vadītājiem ir jāprot rakstīt projektus, atbilstoši kā nu kura vieta pieprasa. Izglītība atkarīga no uzņēmuma veida - daudzi uzņēmumi prasa tehnisko izglītību, citi ekonomisko utt.

P.S. Man mazliet besī, ka daudzviet sludinājumos meklē PROJEKTU vadītāju, bet, zem tā īstenībā slēpjas pārdošanas aģents (pēc pienākuma aprakstiem top skaidrs), tās īstenībā manuprāt ir divas dažādas lietas!
23.01.2011 13:20 |
 
Reitings 2170
Reģ: 29.01.2009
Manā organizācijā projektu vadītājs ir tas, kurš piesaka un raksta projektus, "cīnās" par finansējumu, uzrauga, lai projektu izpildes laikā būtu uzrakstītas visas atskaites, visi papīri būtu kārtībā utml.
23.01.2011 13:32 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits