Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Zobu taisnošana

10 gadi
Reitings 234
Reģ: 11.03.2013
Sveiki,
Vēlos izteikts savu pieredzi par zobu taisnošanu.
Loti nožēloju ka uzsāku taisnot zobus. Diemžēl izvelejos neveiksmīgu klīniku. Diemžēl arsti ne vienmer būs ieinteresēti uz pacientam vēlamu rezultātu. Pēc gada taisnošanas rezultats bija vel breismīgaks. Es nespēju smaidīt vairs. Jo zobu novietojums manai sejai nepiestāv. Arsts nebija ieinteresēts turpinat ko labot. Solijumi ka pec gada viss būs labi nepiepildījās. Tagad diemzel noluza 2 zobu malinas un kaut ko pieradīt par nekvalitativu darbu bus neiespējami. Tiesa bus papildis spiediens uz manis to es nevelos. Diemzel 3K iztereti bezjedzigi. Tapec no sirds iesaku taisnot zobus tikai Ja zobi stav X variantā. Ja ta nav tad labak dzīvojiet ar to smaidu ar ko uzaugāt.
07.03.2026 21:55 |

Reitings 396
Reģ: 17.05.2022
Nu nezinu, man māsa taisnoja un vīrs - rezultāti ir ļoti skaisti. Protams, ka tas ir gadiem ilgs process. Vīram bija smags gadījums, un taisnošana aizņēma kādus 7-8 gadus.
08.03.2026 16:38 |

Reitings 2425
Reģ: 20.06.2023
Protams, ka katrs gadījums ir citādāks - vienam sakodienā problēmas, vienam šķirbas utt.
Es savējos iztaisnoju un man viss lieliski, vienīgi permanentais reteineris ik palaikam atplīst.
Ja gadījies sūdīgs ortodontists - meklē citu. Normāls ārsts uzreiz pateiktu, vai taviem zobiem maz ar breketēm/invisalign kaut ko var darīt.
Bet vispār šai atskauksmei nav jēgas, ja nemini klīniku un konkrēto ārstu.
08.03.2026 17:18 |

Reitings 68
Reģ: 08.05.2024
Žēl par tādu pieredzi. Varu vien iedomāties cik vīlusies esi, kad ej it kā pie speciālista, bet rezultāts nav tas pat pēc tik lielas naudas izmešanas.
Diemžēl zobu taisnošanā ne vienmēr pietiek tikai iztaisnot zobus - svarīgs ir arī sakodiens, žokļa un sejas kopējās sejas estētikas izvērtēšana. Iespējams, Tavā gadījumā vajadzēja plašāku pieeju nevis tikai pašu zobu pārbīdīšanu. Noteikti cita speciālista viedoklis ir tas, ko varētu apsvērt šajā gadījuma.
Bija viena zobārste, kas runāja par žokļa stāvokli padziļinātāk (ne tikai par tupu zobu taisnošanu), bet nevarēju viņu vairs atrast.
Kas tā bija par klīniku un ārstu?
10.03.2026 13:24 |

Reitings 430
Reģ: 20.02.2024
Bet vispār šai atskauksmei nav jēgas, ja nemini klīniku

Piekrītu. Pārsvarā cilvēki ir apmierināti ar saviem rezultātiem (arī es). Tāpēc - taisnot zobus slikti, nekad to nedariet - nebūs vērā ņemams viedoklis.
11.03.2026 00:42 |

Reitings 7415
Reģ: 23.08.2022
Veicot ortodontisku ārstēšanu ļoti bieži ārstēšanas process vizuāli norit viļņveidīgi - ir brīži, kad liekas, ka zobi smuki jau taisnojas, un tad atkal liekas, ka paliek nesmukāk - tas saistīts ar to, ka zobs novietojas dažādos leņķos un katrā etapā tiek regulēts attiecīgajā virzinā/ leņķī. tas ir normāli.
Ļoti reti, kad ir iespējams ievilkt zobu "pa taisno" tam optimālajā pozīcijā.
Tieši tas pats par nolūzušajām zobu maliņām - klasiska situācija, jo sākotnēji sakodiens atrodas pozīcijā (A) - kā jūs sakodāt līdz šim, mainot to mainās arī veids kā jūs sakožat zobus procesa laikā (B) - zobi kuri iepriekš nekontaktēja, tagad kontaktē un var rasties kožamās šķautnes nodilums/lūzumi, un kā jūs sakodīsiet pēc ārstēšanas (C) - tas pats.
P.S. Ņemot vērā ortodontu noslogojumu, ļoti grūti iedomāties kādu kolēģi, kas nebūtu ieinteresēts pēc iespējas ātrāk koriģēt sakodienu, jo 1)pacientu rindas ir garas 2)jo ilgāku laiku aizņem ortodontiska ārstēšana, jo liekāki komplikāciju riski - un tos nu dien 100% neviens nevēlas!
Ortodontiska ārstēšana ir ilgtermiņa pasākums, izskatās, ka jums vienkārši trūkst pacietības un komunikācijas ar ārstējošo ārstu.
11.03.2026 10:57 |

10 gadi
Reitings 4977
Reģ: 25.05.2009
Ko nozīmē ‘zobu novietojums nepiestāv manai sejai’? Piestāv vai nepiestāv attiecībā uz jeb ko, ir ļoti subjektīvs viedoklis. Vai biji pie kāda cita ortodonta, kas tev var iedot papildus redzējumu? Cik ilgs laiks ir pagājis, kopš gala rezultāta? Man zobu taisnošana ir bijis viens no dzīvē labākajiem pieņemtajiem lēmumiem, jāsaka gan papildus uzliku zobiem arī pēc taisnošanas plāksnītes un tad gan vajadzēja laiku, lai nedaudz aprastu ar jauno izskatu. Kādas pāris nedēļas likās, ka īsti nepiestāv un izskatās dīvaini, bet jo ilgāks laiks ir pagājis, jo apmierinātāka esmu ar rezultātu.
11.03.2026 17:44 |

Reitings 2107
Reģ: 17.06.2024
Man interesē tās, kuras ir taisnojušas (ar kapēm), kuru klīniku ieteiktu?
12.03.2026 08:33 |

10 gadi
Reitings 1554
Reģ: 29.01.2009
Kad nolēmu taisnot savus zobus, sākumā gāju uz klīniku Dental Art, bija vēlme taisnot ar kapēm. Ņemot vērā, ka pirms tam vēl bija diezgan lielas problēmas ar smaganām, kuras uz to momentu bija apkarotas, Dental Art godīgi pateica, ka neuzņemsies tik specifisku ortodontiju ar kapēm. Aicināja pieteikties uz Stomatoloģijas institūtu, kur ir lielāka pieredze! Dr. Ābeltiņs paskatījās un pateica - taisnosim, bet ar breketēm. Jāsaka, ka tas bija mans labākais lēmums, jau pēc pusotra gada man bija skaisti, savi, perfekti iztaisnoti zobi augšējam žoklim. Tad sapratu, ka uz tā fona apakša ir jāiztaisno! ne mirkli nenožēloju, ka izvēlējos breketes, nevis kapes! Man jau 40+, bet keramiskās baltās breketes, pat likās kā odziņa! Tagad, kad augšā nostiprināšai nēsaju pa nakti kapi, priecājos, ka ar breketēm jutos daudz brīvāk, ērtāk. Liels paldies manam ārstam, nevaru jau sagaidīt vasaru, kad beidzot būs perfekts smaids gan augšā, gan apakšā! + vienmēr novērtēju savu higēnisti stomatoloģijas institūtā, kura katrus 4 mēnešus ņemas ap maniem zobiem zem breketēm un padara tos sniegbaltus! Kopā taisnošana aizņems +/- 3 gadus, ja būtu uzreiz uzlikusi augšu un apakšu, tad 1,5 gadi un jau būtu pabeigts
12.03.2026 12:59 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits