Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Iestiprināšana

Reitings 3
Reģ: 07.06.2025
Sveikas!
Nākamajā vasarā mums plānojas kāzas. Mēs plānojam laulāties baznīcā (katoļu). Saprotu, ka ir jābūt abiem kristītiem. Bet kā ir ar pārējo? Vai nepieciešams saņemt iestiprināšanas sakramentu? Un vai iestiprināšana ir tas pats kas pirmā Svēta komūnija? Īsti nesaprotu atšķirību. Atsevišķos avotos norādīts, ka tā ir iestiprināšanas sakramenta daļa, citur, ka tas nav tas pats. Saprotu, ka pirms tam esot jāiziet mācības un iestiprināt var tikai bīskaps(labojiet, ja kļūdos)? Gan jau bīskaps kura katra brīdī nav pieejams, tad to savlaicīgi jākārto...
Ceru uz atbildēm bez nosodījuma. :)
Paldies!
07.06.2025 10:43 |

Reitings 36465
Reģ: 06.11.2022
Šos jautājumus vislabāk apspriest ar mācītāju, kas jūs laulās. Tā kā izvelieties baznīcu un uz priekšu!
07.06.2025 12:04 |

Reitings 417
Reģ: 07.07.2020
Nepretendēju uz autentisku atbildi un labāk jautāt priesterim, bet man šķiet, ka iestiprināšana(saukta arī par iesvētīšanu citos avotos) ir darbību kopums, kur tev sākumā jāaiziet pie grēksūdzes, jo jāatrodas žēlastības stāvoklī jeb brīvam no grēkiem, tad persona saņem Pirmo svētko komūniju (jeb dievmaizi) un tādējādi tiek iestiprinats. Bīskaps arī uzliek rokas uz pieres, tādējādi dodot šo svētību...
Bet nu varbūt kaut ko jaucu. Man šis pasākums bija sen, neatceros vairs detaļas un neesmu par to tā domājusi, bet vienmēr esmu uzskatījusi, ka esmu iestiprinata :D lai gan tagad šī diskusija liek apšaubīt
07.06.2025 19:12 |

Reitings 243
Reģ: 28.01.2025
Bībelē nekas par iestiprināšanu nav teikts. Ejiet droši laulāties. Un ja mācītājs prasīs vai esat iestiprinājušies - sakiet ka iestiprināities piektdienas vakarā.
07.06.2025 20:26 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits