Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Hormonālā spirāle

Reitings 898
Reģ: 23.08.2016
Sveikas! Vai kāda var padalīties ar pieredzi ar hormonālo spirāli? Vairāk interesē Kyleena un Fleree.
Ārste ieteica, jo mokos ar ļoti sāpīgām menstruācijām. Ar spirāli menstruācijas varot palikt vieglākas vai pazust pa visam. Izklausās ideāli, bet... Ir sievietes, kam tas neder. Ja tā, spirāle jāņem ārā un 200 eiro vējā. Tāpēc interesē pieredze - labā un sliktā.
Vai nāca klāt svars, akne, migrēnas, bija smērēšanās, iekaisumi vai kas tāds? Priecāšos arī par pozitīviem pieredzes stāstiem!
18.03.2025 14:47 |

Reitings 80
Reģ: 18.12.2023
Ir Kyleena jau 7.gadu. Negatīvas pieredzes nav. Prieks, ka mēnešreizes vairs neierobežo, jo iepriekš bija gan stipra asiņošana, gan pamatīgas sāpes.
18.03.2025 15:23 |

Reitings 80
Katru gadu gan pārbaude un USG jāveic, bet tas jau tāpat jādara arī bez hormonālās spirāles.
18.03.2025 15:24 |

Reitings 155
Reģ: 28.02.2024
Man tas pats, pēc 3.bērna bija ļoti stipras, garas mēnešreizes, ieliku Mirenu, nostaigāju visu laiku, mēnešreizes izzuda pavisam, blakusparādības mazliet kā pubertātē sākumā likās, pastiprināti svīšana, bet nekas vairāk. Vislabākais, ka pēc izņemšanas mēnešreizes atjaunojās, bet tik regulāras, nesāpīgas un vieglas kā nekad dzīvē pirms tam nebija bijis.
18.03.2025 18:29 |

Reitings 852
Reģ: 09.12.2019
Burtiski pirms mēneša arī izlēmu par labu spirālei.
Iepriekš vairākus gadus lietoju hormonālās tabletes (Belara), nebija nekādas blakus parādības.
Pamēģināju arī riņķīti - no tā bija menstruālās migrēnas, atgriezos pie tabletēm.
Bet tagad endokrinoloģe ieteica man apsvērt spirāli, tā nu devos pie ginekoloģes, izrunājām šo opciju, paņēma visas obligātās analīzes, kuras jāveic pirms spirāles ievietošanas. Un pirms mēneša ielika Fleree (termiņš - 3 gadi).
p.s. drausmīgas pāris minūtes tās bija :D
p.s.s. neesmu dzemdējusi, tas var ietekmēt sāpju līmeni
Pirmā nedēļa pēc ievietošanas laikam bija ar simptomiem "visbagātākā", pirmās 24 h bija spēcīgi krampji, tikai ibumetīns palīdzēja. Pēc tam jau ik pa laikam pa kādam krampim vai velkošai sajūtai. Par laimi nekādus citus blakus efektus nejutu, bija ļoti bail par migrēnām, bet tfu tfu nav bijušas.
Pēc vecā kalendāra man tagad būtu jābūt MR bet nekas neliecina par to tuvošanos, tā kā arī gaidu, kad sapratīšu vai man vispār tādas būs vai nebūs.
No citām sievietēm draugu un paziņu lokā, kas lieto hormonālo spirāli, tikai vislabākās atsauksmes esmu dzirdējusi, ja nemaldos nevienai arī nav MR vairāk.
19.03.2025 13:55 |

Reitings 898
Paldies par pieredzi! Izklausās labi, bet baida ievietošanas process. Esmu dzirdējusi, ka sāp vairāk nekā dzemdību kontrakcijas 😀
19.03.2025 17:20 |

Reitings 417
Reģ: 13.02.2024
SALOMEJA @ 19.03.2025 17:20
Paldies par pieredzi! Izklausās labi, bet baida ievietošanas process. Esmu dzirdējusi, ka sāp vairāk nekā dzemdību kontrakcijas ?

Meklē ārstu, kurš ievieto ar atsāpināšanu un neklausies tos pamuļķus, kuri saka, ka nekas jau tur nesāp. Atrodi youtube video, kā spirāle tiek ievietota, lai būtu skaidrs process, uztrāpīšana uz nerva var beigties ar ğīboni un sāpju šoku. Un tie, kas pasaka ieraut ibumetīna tabletīti, to ibumetīnu var iebāzt dirsā, ibumetīns nedarbojas uz sāpju skalas augšējo galu. Kaut kā tā.
19.03.2025 19:05 |

Reitings 1613
Reģ: 20.06.2023
GlorijaGrevcova @ 19.03.2025 19:05

Meklē ārstu, kurš ievieto ar atsāpināšanu un neklausies tos pamuļķus, kuri saka, ka nekas jau tur nesāp. Atrodi youtube video, kā spirāle tiek ievietota, lai būtu skaidrs process, uztrāpīšana uz nerva var beigties ar ğīboni un sāpju šoku. Un tie, kas pasaka ieraut ibumetīna tabletīti, to ibumetīnu var iebāzt dirsā, ibumetīns nedarbojas uz sāpju skalas augšējo galu. Kaut kā tā.

Es gan liku nehormonālo spirāli, bet process jau tas pats. Bija briesmīgi. Tā vien dēļ nevaru saprast, vai pēc termiņa beigàm likt vēl vienu, vai tomēr domāt citu variantu.
19.03.2025 23:05 |

Reitings 852
Reģ: 09.12.2019
SALOMEJA @ 19.03.2025 17:20
Paldies par pieredzi! Izklausās labi, bet baida ievietošanas process. Esmu dzirdējusi, ka sāp vairāk nekā dzemdību kontrakcijas ?

Uzreiz pēc ielikšanas zvanīju draudzenei un teicu, ka ja šādas būs dzemdības, tad paldies, nevēlos vairāk :D Tā sajūta bija kā milzīgs krampis pa visu vēderu, kurš vispār nelaiž vaļā. Biju iekrampējusies krēslā. Bet jā, ļoti daudz emocijas izgāja cauri tajā brīdī. Tā kā, ja tuvākajā laikā neplāno bērnus tad varbūt izvēlies tādu, kurai termiņš ir ilgāks.. :D
20.03.2025 07:51 |

Reitings 80
Šobrīd hormonālajām spirālēm pakāpeniski pieaug izmantošanas laiks. Un jāizvēlas ievietošana ar atsāpināšanu, ir varianti - lokālā, īslaicīga intravenozā, var būt arī smieklu gāze. Procedūra ir īsa, burtiski dažas minūtes.
20.03.2025 08:34 |

Reitings 3444
Reģ: 07.09.2023
Jautājums tām, kurām ir Mirena ielikta: vai mēnešreižu nav vispār? Vai arī tomēr ir kaut kādi minimāli smērējumi, kas liecina ka dabiskais cikls kaut kā strādā un grūtniecības nav? Jo atjēgties, ka esmu stāvoklī (atceramies, ka neviena metode nedod 100 procentu garantiju) un visi aborta termiņi galā ir vienas no lielākajām bailēm dzīvē..
20.03.2025 08:56 |

Reitings 1045
Reģ: 13.07.2024
Gaby Moreno @ 20.03.2025 08:56
Jautājums tām, kurām ir Mirena ielikta: vai mēnešreižu nav vispār? Vai arī tomēr ir kaut kādi minimāli smērējumi, kas liecina ka dabiskais cikls kaut kā strādā un grūtniecības nav? Jo atjēgties, ka esmu stāvoklī (atceramies, ka neviena metode nedod 100 procentu garantiju) un visi aborta termiņi galā ir vienas no lielākajām bailēm dzīvē..

Pirmo gadu bija pavisam nelieli smērējumi . Pēc tam kā kuro mēnesi . Bija mēnesi, kad kādas 4 dienas bija pavisam
Neliela asiņošana.
20.03.2025 09:05 |

Reitings 417
Lai būtu skaidrāks par sāpēm, ja trāpa uz nervu (kas notiek ļoti bieži), salīdzināšanai kaulu lūzumus un saišu plīsumus es liktu sāpju skalā 5-6. Spirāli uz visiem 10. Protams, ja dakterim piešauta roka, tas šoks ir pāris minūtes, bet vai to vajag, ja var atrast ārsta praksi, kur atsāpina.
Nedariet, kā savulaik es, neklausieties murgus par “nekas jau tur nesāp” un par ibumetīniņu. Plus googlējiet info angliski, latviski nav nekā jēdzīga.
Plus nedzemdējušas sievietes, kuras nav ziloņa svarā, lieciet minispirāli. Piemēram, Mirenas hormonu deva ir izstrādāta, lai derētu 120 kg ziloņiem. 55-65 kg sievietei tas nav vajadzīgs.
20.03.2025 11:30 |

Reitings 195
Reģ: 05.03.2024
Nu gan te šausmu stāsti sarakstīti, bet katram savs. Pastāstīšu savu pieredzi.
Pirms 4 gadiem ieliku Mirenu. Pirms tam biju nobijusies kā diegs, jo arī visādi šausmu stāsti bija saklausīti, bet... spirāles ielikšanu praktiski vispār nejutu. Par sāpēm tās noteikti nevarētu nosaukt. Jā, pusstundu pirms tam iedzēru ibumetinu, varbūt arī tas nostrādāja. Pēc spirāles ievietošanas nedaudz bija velkoša sajūta vēderā kā uz MR.
Pēc spirāles ielikšanas man neregulāra smērēšanās bija aptuveni 2 mēnešus (tāpēc spirāli labāk likt ziemas periodā, jo vasarā, zināmu iemeslu dēļ, tas ir nedaudz apgrūtinoši). Bet kaut kāda smērēšanās bija aptuveni pusgadu, pēc tam minimāla smērēšanās katru mēnesi kā uz MR.
Bet...
Ar Mirenu man pazuda libido. Bija tā, ka seksu negribējās vispār. Smējos, ka tāpēc jau ir spirālēm tik augsts kontracepcijas procents, jo seksu vienkārši negribas :D Tā nu man daktere ieteica mainīt Mirenu uz Kyleena, jo tai ir mazāks hormonu daudzums. Nesāpēja ne Mirenas izņemšana, ne Kyleena ielikšana, visu izdarīja vienā reizē, un teikšu tā - tiešām ir labāk. Libido ir atgriezies (nu varbūt ne tādā līmenī kā bez spirāles vispār), bet ir labāk, smērēšanās tāpat minimāli reizi mēnesī.
Noteikti neiesaku likt Fleree!!! Mana doka pateica, ka viņa vispār vairs nevienai meitenei neliekot Fleree, jo ar viņām esot augsts ārpusdzemdes grūtniecību risks. Viņām ir ļoti zems hormonu līmenis, līdz ar to nav tik drošas. Piebildīšu, ka ārste ir Rīgā no zināmas un dārgas klīnikas (lai nedomājat, ka kaut kāda kaktu dakterīte). Tāpēc silti iesaku apdomāt, pirms likt Fleeri.
20.03.2025 12:57 |

Reitings 1563
Reģ: 03.07.2024
Maija Pienene @ 20.03.2025 12:57
Nu gan te šausmu stāsti sarakstīti, bet katram savs. Pastāstīšu savu pieredzi.
Pirms 4 gadiem ieliku Mirenu. Pirms tam biju nobijusies kā diegs, jo arī visādi šausmu stāsti bija saklausīti, bet... spirāles ielikšanu praktiski vispār nejutu. Par sāpēm tās noteikti nevarētu nosaukt. Jā, pusstundu pirms tam iedzēru ibumetinu, varbūt arī tas nostrādāja. Pēc spirāles ievietošanas nedaudz bija velkoša sajūta vēderā kā uz MR.
Pēc spirāles ielikšanas man neregulāra smērēšanās bija aptuveni 2 mēnešus (tāpēc spirāli labāk likt ziemas periodā, jo vasarā, zināmu iemeslu dēļ, tas ir nedaudz apgrūtinoši). Bet kaut kāda smērēšanās bija aptuveni pusgadu, pēc tam minimāla smērēšanās katru mēnesi kā uz MR.
Bet...
Ar Mirenu man pazuda libido. Bija tā, ka seksu negribējās vispār. Smējos, ka tāpēc jau ir spirālēm tik augsts kontracepcijas procents, jo seksu vienkārši negribas :D Tā nu man daktere ieteica mainīt Mirenu uz Kyleena, jo tai ir mazāks hormonu daudzums. Nesāpēja ne Mirenas izņemšana, ne Kyleena ielikšana, visu izdarīja vienā reizē, un teikšu tā - tiešām ir labāk. Libido ir atgriezies (nu varbūt ne tādā līmenī kā bez spirāles vispār), bet ir labāk, smērēšanās tāpat minimāli reizi mēnesī.
Noteikti neiesaku likt Fleree!!! Mana doka pateica, ka viņa vispār vairs nevienai meitenei neliekot Fleree, jo ar viņām esot augsts ārpusdzemdes grūtniecību risks. Viņām ir ļoti zems hormonu līmenis, līdz ar to nav tik drošas. Piebildīšu, ka ārste ir Rīgā no zināmas un dārgas klīnikas (lai nedomājat, ka kaut kāda kaktu dakterīte). Tāpēc silti iesaku apdomāt, pirms likt Fleeri.

Mana ginekoloģe arī spirāli ielika nesāpīgi. Protams, jūt un tā, bet nu galīgi ne sāpīgi.
20.03.2025 13:30 |

Reitings 898
Noteikti neiesaku likt Fleree!!! Mana doka pateica, ka viņa vispār vairs nevienai meitenei neliekot Fleree, jo ar viņām esot augsts ārpusdzemdes grūtniecību risks. Viņām ir ļoti zems hormonu līmenis, līdz ar to nav tik drošas. Piebildīšu, ka ārste ir Rīgā no zināmas un dārgas klīnikas (lai nedomājat, ka kaut kāda kaktu dakterīte). Tāpēc silti iesaku apdomāt, pirms likt Fleeri

Neesmu dzemdējusi, bet man arī ārste no dārgā gala ieteica neņemt Fleree, jo hormoni esot par maz. Var nelīdzēt sāpīgām menstruācijām. Daudzas pēc tam ņemot ārā un maina uz Kyleena. Par ārpusdzemdes grūtniecību gan neko neteica.
Par sāpēm skaidrs - nevar paredzēt, vai būs elles sāpes vai vienkārši nepatīkamas sajūtas. Paldies, ka padalījāties par atsāpināšanas opcijām. Nezināju :)
20.03.2025 14:13 |

Reitings 195
Reģ: 05.03.2024
SALOMEJA @ 20.03.2025 14:13

Neesmu dzemdējusi, bet man arī ārste no dārgā gala ieteica neņemt Fleree, jo hormoni esot par maz. Var nelīdzēt sāpīgām menstruācijām. Daudzas pēc tam ņemot ārā un maina uz Kyleena. Par ārpusdzemdes grūtniecību gan neko neteica.
Par sāpēm skaidrs - nevar paredzēt, vai būs elles sāpes vai vienkārši nepatīkamas sajūtas. Paldies, ka padalījāties par atsāpināšanas opcijām. Nezināju :)

Jā, manējā arī teica, ka daudzas Flēri mainot uz Kyleena.
Ja neesi dzemdējusi, tad varbūt tā ievietošana varētu būt nepatīkamāka, bet tas viss jāizrunā ar ārsti. Es noteikti Tavā vietā mēģinātu. Labāk spirāle, nekā mocīties katru mēnesi ar sāpīgām MR.
20.03.2025 15:09 |

Reitings 1613
Reģ: 20.06.2023
GlorijaGrevcova @ 20.03.2025 11:30
Lai būtu skaidrāks par sāpēm, ja trāpa uz nervu (kas notiek ļoti bieži), salīdzināšanai kaulu lūzumus un saišu plīsumus es liktu sāpju skalā 5-6. Spirāli uz visiem 10. Protams, ja dakterim piešauta roka, tas šoks ir pāris minūtes, bet vai to vajag, ja var atrast ārsta praksi, kur atsāpina.
Nedariet, kā savulaik es, neklausieties murgus par “nekas jau tur nesāp” un par ibumetīniņu. Plus googlējiet info angliski, latviski nav nekā jēdzīga.
Plus nedzemdējušas sievietes, kuras nav ziloņa svarā, lieciet minispirāli. Piemēram, Mirenas hormonu deva ir izstrādāta, lai derētu 120 kg ziloņiem. 55-65 kg sievietei tas nav vajadzīgs.

Es pat nezināju, ka ir iespējams iegūt atsāpināšanu. Man ārste neko tādu pat nepieminēja. 🙄
20.03.2025 16:06 |

Reitings 417
Es arī esmu dzirdējusi pieredzes, ka ielika un neko nejuta, jums paveicās. Manā paziņu lokā nesāpēja tām, kuras ir dzemdējušas. Nedzemdējušas, kuras ir likušas spirāli personīgi nepazīstu, ja neskaitu sevi.
Bet lai izslēgtu iespējamo sajūtu gammu, ka ir atgriezušies viduslaiki un jūs nogalina, uzdurot uz mieta, tad ņemiet
atsāpināšanu.
P.S. Jā, ar smērēšanos gandrīz katru dienu uzreiz pēc ielikšanas var rēķināties vismaz 2-3 mēn garumā. Libido arī samazina. Par svaru man nav viedokļa, es vienmēr esmu bijusi tieva, gan bez hormoniem, gan ar hormoniem. Mēnešreizes kā tādas pazūd, mēnesī 1-2 dienas pasmērējas vai vispār nav. Paketes vai tamponi, kas lielāki par mini reāli nav vajadzīgi.
20.03.2025 18:26 |

Reitings 1327
Reģ: 06.07.2024
Varu padalīties ar savu pieredzi. Biju mēģinājusi iepriekš gan tabletes, gan hormonālos plāksterus, taču bija blakusparādības, nolēmu ielikt spirāli. Šobrīd jau ceturto gadu ir Kyleena. Teikšu tā - sāpes ieliekot un pēc tam neizjutu vispār, taču saskāros ar citām blakusparādībām - neliels svara pieaugums, MR laikā ilgāka smērēšanās, samazināts libido un depresija vieglā formā. Pēc gada apsveru iespēju vai nu vispār atteikties no spirāles vai meklēt citu alternatīvu.
20.03.2025 23:07 |

Reitings 1633
Reģ: 31.01.2023
Ar Mirenu man pazuda libido. Bija tā, ka seksu negribējās vispār.

Man libido bija augsts pirms Mirēnas un vēl augstāks pēc 😂 es pat jautāju ginekoloģei, vai tas no spirāles. Beigās secināju, ka vnk vīrietis man šķita daudz seksīgāks par iepriekšējo 🙈
22.03.2025 07:42 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits