Dziedviendziesmiņa @ 16.03.2025 21:43Vai topošais vīrs, tas kura vecākiem 30 viesu kāzas neiespējami mazas šķiet, ir no Latgales? Jautāju, jo pirms kāda laika mana radiniece apprecēja latgali un viņiem tik mazs viesu skaits sanāca tikai tamdēļ, ka bija Covid liegumi... Jo tur uz kāzām esot pieņemts aicināt paplašināto ģimeni (t.i.māsīcas, brālēni, tantes un tēvoči)...un tad tie 30 viesi, kas būtībā ir 15 pāri, tātad +/- pa septiņiem no katras puses ir maz. ..
Manis minētais pāris šo jautājumu "sakārtoja" vīra dzimtas saietā (kas notika pāris mēnešus pēc kāzām) uzorganizējot vakarā ballīti (bet neko sīkāk par šo es nemācētu pateikt).
Par tiem nereliģiozajiem vecākiem, kas par varītēm grib, lai laulājieties baznīcā gan nesaprotu.... Tā kā lietots termins "baznīca", pieļauju, ka viņi iedomājas kādu no kristīgajām konfesijām....bet, vai tādā gadījumā, viņi zin, ka jums ar vīru abiem ir jābūt kristītiem un iesvētītiem, lai vispār varētu to izdarīt? Jo ja jau viņi nav reliģiozi- tad līgava neko no ši nav darījusi...
Nezinu kā citviet, bet katoļiem pirms tam (bez jau iepriekš minētā) ir arī pirmslaulību "apmācības".... Tas taču nav izdarāms līdz šai vasarai/rudenim.
Mjā, jāatzīst , ka šī "prasība" man, kā reliģiozam cilvēkam, vispār liekas absurda, ņemot vērā, ka jaunais pāris nav ticīgi.
Stjuarte @ 16.03.2025 21:53
Es esmu kristīta un iesvētīta. Vecvecāko bija ticīgi, mani vecāki iet uz baznīcu tikai svētkos - lieldienās, ziemassvētkos. Līgavainis tikai kristīts un no tā visa svešs.
BURUNDUKS iignais @ 16.03.2025 22:17Cik jums gadi, ka vecākiem tik liela ietekme jūsu dzīvēs?
Iesaku nospraust robežas, galu galā jūs būsiet ģimene, un nevis viņi.
Tad bail padomāt ko tie senči sačubinās😂🙈patroneses @ 16.03.2025 00:08Es šādien senčiem pateiktu, ka lai visu saplāno un saorganizē kā šiem patīk, bet es tā kā ieradīšos uz pašu notikumu. Lai tikai pasaka cikos un kāds deskods.
Stjuarte @ 16.03.2025 22:25
25 un 26 gadi :)
Piekrītu par robežām, bet nu grūti, grūti, kad tiek pielietota šantāža.
Stjuarte @ 16.03.2025 22:25
Dziedviendziesmiņa @ 16.03.2025 22:03
Ak...svētku kristieši ...nu, labi- tad es uzklausītu vecāku argumentus- kam viņiem to vajag...ja tas ir ar domu, lai laulība būtu svētīta- nu tas tā mīļi no viņu puses...tiesa gan - ja pati nebūtu ticīga tas manu viedokli par precēšanos ārpus baznīcas nemainītu...
Ja nu vajag kompromisu (neesmu kristiete, varu kļūdīties), bet vai mācītāji nebrauc laulāt arī ārpus baznīcām? Bet tas derēs tikai tad ja pats rituāls jums abiem ir pieņemams....
Vispār neforša situācija..diez kas sāksies pie mazbērniem...
uztaisītu sapulci un tā arī pieklājīgi pateiktu, ka esi izaugusi un tevi sāpina vecāku izturēšanās un ultimāti. Ka tev ir savas robežas un tu vēlies, lai tās tiek respektētas.Stjuarte @ 16.03.2025 22:25
Par to Baznīcu Tu visu pilnīgi pareizi saki👌 Es tā vecāku iespaidā pirmo reizi baznīcā dabūju salaulāties🙈 Tagad nezinu kā izšķirt baznīcā laulību. Iespējams jau tas ir, bet Katoļiem nav tik vienkārši. Cīnos tagad pateicoties vecākiem. Man toreiz pat domas nebija par baznīcu, bet pakļāvāmies viņu gribai😢 Tagad ar citu vīrieti mēs gribam tās kāzas baznīca, bet gribam mēs abi ne vecāki. Tagad tik tiem maniem labvēļiem atliek paldies pateikt.Dziedviendziesmiņa @ 16.03.2025 21:43Vai topošais vīrs, tas kura vecākiem 30 viesu kāzas neiespējami mazas šķiet, ir no Latgales? Jautāju, jo pirms kāda laika mana radiniece apprecēja latgali un viņiem tik mazs viesu skaits sanāca tikai tamdēļ, ka bija Covid liegumi... Jo tur uz kāzām esot pieņemts aicināt paplašināto ģimeni (t.i.māsīcas, brālēni, tantes un tēvoči)...un tad tie 30 viesi, kas būtībā ir 15 pāri, tātad +/- pa septiņiem no katras puses ir maz. ..
Manis minētais pāris šo jautājumu "sakārtoja" vīra dzimtas saietā (kas notika pāris mēnešus pēc kāzām) uzorganizējot vakarā ballīti (bet neko sīkāk par šo es nemācētu pateikt).
Par tiem nereliģiozajiem vecākiem, kas par varītēm grib, lai laulājieties baznīcā gan nesaprotu.... Tā kā lietots termins "baznīca", pieļauju, ka viņi iedomājas kādu no kristīgajām konfesijām....bet, vai tādā gadījumā, viņi zin, ka jums ar vīru abiem ir jābūt kristītiem un iesvētītiem, lai vispār varētu to izdarīt? Jo ja jau viņi nav reliģiozi- tad līgava neko no ši nav darījusi...
Nezinu kā citviet, bet katoļiem pirms tam (bez jau iepriekš minētā) ir arī pirmslaulību "apmācības".... Tas taču nav izdarāms līdz šai vasarai/rudenim.
Mjā, jāatzīst , ka šī "prasība" man, kā reliģiozam cilvēkam, vispār liekas absurda, ņemot vērā, ka jaunais pāris nav ticīgi.
Lai viņi to šantāžu pakaļā iebāž! Ar tādu attieksmi sačekarēsiet tikai savus svētkus. Ar baznīcu vispār nekur nav jāsteidzās.Stjuarte @ 16.03.2025 22:25
Pilnīgi pareizi!Džinga @ 16.03.2025 22:27
Jēziņ, nu tad tiešām lai nenāk uz tām kāzām :D
Dovana @ 16.03.2025 22:25Tad bail padomāt ko tie senči sačubinās??
Kas tur forši būs? Manuprāt tikai briesmas sanākspatroneses @ 17.03.2025 12:04
Neko senči nespēs sačubināt. Bet ja nu sačubinās - būs forši..
smūtijs @ 17.03.2025 12:25Es nesaportu šitos cilvēkus, kuri ka tikai izdabāt visiem un aizmirst par sevi. Gribi, lai topošā vīra vecāki turpina ietekmēt dzīvi arī pēc kāzām, uz priekšu, ļaujies, lai šī diena tiek organizēta pēc viņu prāta.
Negribi? Tad paliec pie sava viedokļa.
Dovana @ 17.03.2025 12:35Kas tur forši būs? Manuprāt tikai briesmas sanāks
patroneses @ 17.03.2025 13:29
Forši būs tas ka nevajadzēs iespringt par gatavošanos, organizēšanu un finansēšanu.
Nekādas briesmas tur nevar būt principā.