kabans @ 24.02.2025 13:06Jau ap 20 gadus ieturu sabalansētu uzturu.
Jā, ja nekam neseko l;idzi tad parasts vidējais cilvēks uzēnm pa pilbo OH un nereti arī daudz FAT ... un izteikti maz OBV
Nav jau tik traki maz to OBV produktu.. gaļa, olas, biezpiens, zivis, garneles, pāris pākšaugi (tie gan nebūs pilnvērtīgās obv bet tomēr), ir arī liesie sieri kur paaugstināts obv apjoms, m;ūsdienās arī nu jau visādi protein pudiņi, krēmi.. pat šokolādes kur daudz obv maz fat un oh .. ir arī pat paaugstinātu obv makaroni .. olu baltumi puidelēs utt... kaut taspats piena spēks 9% obv .. (parastā pienā 3-4%)
Liec katrā ēdienreizē vismaz 1 liesu kārtīgu obv produktu .. oh centies pārsvarā uzņemt ar zemu Gi produktus.. no fat pārsvarā labos taukus
Ja nopietni interesē varu sastādīt uztura plānu ņemot vērā tavu ikdienu, gaumi uttt
Esmu gan skaitījusi uzturvērtību aplikācijā, gan OB, OH uzņemšanai un secināju, ka pārtieku lielākoties no OH. Cenšos piedomāt pie OB vairāk, bet secinu, ka ir gaužām maz to ēdienu, kas priecētu garšas kārpiņas un būtu augsts OB avots. Turklāt, nav daudzveidīgas šīs izvēles.
Pō @ 24.02.2025 13:13
Tos proteina pudiņus es esmu redzējusi, vai tie ir normāli? pareizāk sakot - iekļaujami ikdienas ēdienkartē, ja redzu, ka nu nebūs tās noteiktais OB daudzums?
Ar mani ir tik švaki, ka esmu pat apsvērusi domu par kādu proteina pulveri, bet neesmu pārlieicnāta, ka zinu, kur to iejaukt, piejaukt tā, lai mazāk jūt, bet OB pienesumu dod.
Standby @ 24.02.2025 13:14Ja jāatbild uz tēmas nosaukuma jautājumu, tad piedomāju pat ļoti. Saku godīgi-tas ļoti nogurdina. Turēt fokusu uz ēdienu ir diez gan sarežģīti. Saprotu tos, kas daudz strādā un vienkārši nav laika vēl domāt,vai apēdi visu pareizi un pietiekami. Ja vēlies uzlabot veselību, tad kamēr pieradīsi, kamēr apzināsi ko un cik var ēst, paies labs laiks.
Jāizmēģina dažādas receptes un gan jau kaut kas iepatiksies. klasisko vistas fileju miljons veidos var pagatavot.
Man patīk @valeria_kalinich ja ar krievu valodu uz "tu" Sāksi IG skatīties, algoritmi tevi atradīs :D
Standby @ 24.02.2025 13:14Ja jāatbild uz tēmas nosaukuma jautājumu, tad piedomāju pat ļoti. Saku godīgi-tas ļoti nogurdina. Turēt fokusu uz ēdienu ir diez gan sarežģīti. Saprotu tos, kas daudz strādā un vienkārši nav laika vēl domāt,vai apēdi visu pareizi un pietiekami. Ja vēlies uzlabot veselību, tad kamēr pieradīsi, kamēr apzināsi ko un cik var ēst, paies labs laiks.
Jāizmēģina dažādas receptes un gan jau kaut kas iepatiksies. klasisko vistas fileju miljons veidos var pagatavot.
Man patīk @valeria_kalinich ja ar krievu valodu uz "tu" Sāksi IG skatīties, algoritmi tevi atradīs :D
Pō @ 24.02.2025 13:19
Tādo lielos vilcienos es zinu teoriju, esmu gan savulaik kalorijas skaitījusi, gan visus OB, T un OH, bet tas nebija uz palikšanu, jo secinājusi,ka es nevaru apēst OB tik, cik nepieciešams. Pat tā,ka piedomājot. Bieži vien nācās ēst, ēšanas pēc, lai savāktos norm, kaut ēst vairs negribas, vista, biepziens, olas jau izbesījušas pat uz aci, betesot šī brīža situācijā saprotu, ka bez OB nu nekā.
Paldies par IG ieteikumu. Piesekošu noteikti.
kabans @ 24.02.2025 13:15
Tie proteina pulveri ari ir dažādi.. jāsaprot kurš piemērotākais un garšu var piemeklēt
Tas atkarīgs par kuru pudiņu toeši iet runa.. jāskatās sastāvā..
Varam PM?
kabans @ 24.02.2025 13:21
Nez ko teiktu par mani .. Es ikdienā uzņemu ap 200g OBV (Tas ir bez pulveriem.. treniņa dienās nāk klāt 35g obv pulverī)
Cik Tu mēģini uzņemt?
Pō @ 24.02.2025 13:31Es jau priecājos par to, ka ikdienas kafijai pievienotais kolagēns ir 9g OB uz 10g kolagēna. Jau tuvāk normai.
Pō @ 24.02.2025 13:28Interesanti, vai cilvēks parastais pieņemot, ka ēd parastus latviešiem tipiskus ēdienus (kartupeļi ar kotleti, kādu soļanku ar rupjmaizšķēli, vai makaroni ar maltās gaļas mērci, utml.) var salasīt nepieciešamās OB?
Pō @ 24.02.2025 13:471g! Vēl labāk!?
Man vajadzētu kādu produktu, ko apēdot, kaut divus! es ļoti paceltu savas OB.
Pō @ 24.02.2025 13:49Turklāt, OB produkti ir tik sātīgi, ka tā daudz nemaz neapēdīsi!
Es domāju,ka varētu vēl iekļaut kādu sieru. Tas man ne visai garšo, bet būtu vienkāršāk pievienot to, jo derētu kā uzkoda ikdienā.
Pō @ 24.02.2025 13:471g! Vēl labāk!?
Man vajadzētu kādu produktu, ko apēdot, kaut divus! es ļoti paceltu savas OB.
kabans @ 24.02.2025 13:52
Cik Tev augums un svars? Fit augums.. nu ir muskulmasa ari>?