Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

JURIDISKĀ fakultāte - eksāmens valsts tiesību pamati

10 gadi
Reitings 74
Reģ: 26.08.2013
Hei, šeit noteikti ir kāda, kas studējusi LU JF. Tuvojas eksāmens valsts tiesībās, kā arī tiesību teorijā. Vai kāda, kas to kārtojusi, atcerās aptuveno, kas tur bija? Stresiņš...
03.01.2025 01:41 |

Reitings 228
Reģ: 28.02.2023
Mācījos. Eksāmenos jau ir tāda paša formāta pārbaudījumi kā kontroldarbi. Ja runa ir par valsts zinātni pie Osipova, tad tur bija tests un atvērtais jautājums, kurā jāsniedz argumentēts viedoklis. Ja pareizi atceros, tad bija par aborta aizliegšanu līdz ar to bija jāraksta atbalstu vai neatbalstu un jāpamato. Piemēram, ja raksti, ka atbalsti, tad pamato, ka esi liberāls, atbalsti viņu vērtības, uzskaiti vērtības, galvenos idejas autorus u.tml.
Tiesību teorijā bija Bāra un tur arī bija tests un kāzuss. Neko izmantot nevarēja. Arī pie Osipova neko nevarēja izmantot.
Bet rēķini, ka šis bija pirms kādiem 3 gadiem. Noteikti jautājumi nav vieni un tie paši.
03.01.2025 07:02 |

10 gadi
Reitings 74
Hermesmel @ 03.01.2025 07:02
Mācījos. Eksāmenos jau ir tāda paša formāta pārbaudījumi kā kontroldarbi. Ja runa ir par valsts zinātni pie Osipova, tad tur bija tests un atvērtais jautājums, kurā jāsniedz argumentēts viedoklis. Ja pareizi atceros, tad bija par aborta aizliegšanu līdz ar to bija jāraksta atbalstu vai neatbalstu un jāpamato. Piemēram, ja raksti, ka atbalsti, tad pamato, ka esi liberāls, atbalsti viņu vērtības, uzskaiti vērtības, galvenos idejas autorus u.tml.
Tiesību teorijā bija Bāra un tur arī bija tests un kāzuss. Neko izmantot nevarēja. Arī pie Osipova neko nevarēja izmantot.
Bet rēķini, ka šis bija pirms kādiem 3 gadiem. Noteikti jautājumi nav vieni un tie paši.

Mīļš paldies par atbildi :)
Jā, abos esāmenos būs atvērtie jautājumi un kāzusi, testiņi tikai kontroldarbos laikam. Pasniedzēji arī pavisam citi. Vispār sesijas laiks ir traks.
03.01.2025 14:28 |

Reitings 465
Reģ: 03.08.2022
Valstszināte man nebija, jo tā ir izvēles priekšmets. Tiesību teoriju man mācīja Apse, diez gan viegli varēja nokārtot. Iesaku mācīties konstitucionālās tiesības, tas tajā semestrī arī bija smagākais.
03.01.2025 15:08 |

10 gadi
Reitings 74
Inna86 @ 03.01.2025 15:08
Valstszināte man nebija, jo tā ir izvēles priekšmets. Tiesību teoriju man mācīja Apse, diez gan viegli varēja nokārtot. Iesaku mācīties konstitucionālās tiesības, tas tajā semestrī arī bija smagākais.
Apse arī figurē :) hehe, nu cerams, ka būs tā kā tu saki..
04.01.2025 23:52 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits