Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Fake apģērbs

Reitings 1591
Reģ: 03.11.2023
Meitenes, jūs pašas vai jūsu paziņas pērkat fake firmīgos apģērbus, somas, saulenes?
Andelē meklēju vienu konkrētu somiņu un izlec tikai "replika", "pakaļdarinājums" , redzēju tikai vienu oriģinālu. Tā ir normāla prakse, staigāt feikos? Man likās, ka tas ir tākā rets izņēmums, bet, uz ielas arī redzu diezgan daudz firmīgu lietu, sākot no Guess, kas varbūt ir lētais gals, līdz pat Celine un tagad domāju, vai puse no tā ir pakaļdarinājums?
Tas nav pārmetums, pērc ko gribi, man vienkārši interesē.
31.10.2024 16:52 |

Reitings 462
Reģ: 13.06.2024
Pat ja varētu atļauties, nekad nepirktu brenda apģērbus vai aksesuārus, kur nu vēl feikus. Pirmkārt, pilnīgi un galīgi nav mans stils. Otrkārt, nekad, pat ja būtu ļoti bagāta, negribētu tērēt milzu naudu par drēbēm, brillēm vai somām. Tās ir tādas lietas, kuras manā dzīvē ieņem tik mazu, nesvarīgu lomu, ka neredzu jēgu par tām tērēt lielas naudas summas. Savukārt tie cilvēki, kuri uzkrītoši cenšas izrādīt to, ka ir ģērbušies brendos (uzkrītoši brendu uzraksti uz t-krekliem, cepurēm utt.), manī drīzāk izsauc vieglu smīnu, jo vairumā gadījumu viņi izskatās kā lupatnieki, kuri iepirkušies "Titānikā".
31.10.2024 17:06 |

Reitings 1591
ronnie @ 31.10.2024 17:06
Pat ja varētu atļauties, nekad nepirktu brenda apģērbus vai aksesuārus, kur nu vēl feikus. Pirmkārt, pilnīgi un galīgi nav mans stils. Otrkārt, nekad, pat ja būtu ļoti bagāta, negribētu tērēt milzu naudu par drēbēm, brillēm vai somām. Tās ir tādas lietas, kuras manā dzīvē ieņem tik mazu, nesvarīgu lomu, ka neredzu jēgu par tām tērēt lielas naudas summas. Savukārt tie cilvēki, kuri uzkrītoši cenšas izrādīt to, ka ir ģērbušies brendos (uzkrītoši brendu uzraksti uz t-krekliem, cepurēm utt.), manī drīzāk izsauc vieglu smīnu, jo vairumā gadījumu viņi izskatās kā lupatnieki, kuri iepirkušies "Titānikā".

klau, piedod, bet es nejautāju vispārīgo viedokli par brendu apģērbu
31.10.2024 17:11 |

Reitings 2960
Reģ: 05.09.2023

Noskaties "Devil wears Prada". Tev varētu patikt.
31.10.2024 17:28 |

Reitings 4
Reģ: 28.10.2024
Nē, nepērku fake apģērbu ar nolūku izskatīties brendīgi. Kāpēc, lai tēlotu kaut ko, ja tā patiesībā nav!?
Bet es no tiem, kas vispār nepievērš uzmanību - brendīgs vai nē. Man ir patīk vai nepatīk.
31.10.2024 19:24 |

Reitings 1515
Reģ: 15.09.2023
Nē, nepērku. Arī man apkārt esošie cilvēki nepērk. Priekš kam?! Arī paši brendu apģērbi, somas un citi aksesuāri neinteresē. Manā skatījumā tā ir lieka naudas izmešana. Ļoti nepatīk, ja uz apģērba un aksesuāriem ir redzami uzraksti, izskatās prasti.
31.10.2024 19:30 |

Reitings 1515
Reģ: 15.09.2023

+++
31.10.2024 19:31 |

Reitings 1591
Mashka Kakashka @ 31.10.2024 19:30
Nē, nepērku. Arī man apkārt esošie cilvēki nepērk. Priekš kam?! Arī paši brendu apģērbi, somas un citi aksesuāri neinteresē. Manā skatījumā tā ir lieka naudas izmešana. Ļoti nepatīk, ja uz apģērba un aksesuāriem ir redzami uzraksti, izskatās prasti.

Man liekas naudas izmešana drīzāk ir Shein, Temu un pārie mēsliņi, to dizaineru somu vismaz var nēsāt kādus 5 gadus.
Starp citu, kvalitatīvas dizaineru preces nav apdrukātas ar logo priekšā pakaļā, tas vairāk ir CK lauciņš. Man arī nepatīk tie T krekli ar Armani vai Guess virsū, galīgi neinteresanti
31.10.2024 19:43 |

Reitings 7
Reģ: 02.10.2024
Es vienreiz vienā īstā brendu veikalā trāpīju uz atlaidēm, gribēju brendīgu somiņu nopirkt. Cena bija paceļama, bet tie burti uz somām, nu nē! Pārāk uzkrītoši tie burti.
31.10.2024 19:50 |

Reitings 2311
Reģ: 07.09.2023
Kaut kad sen sen atpakaļ, vēl skolas laikā šad tad mēdzu iegādājos tirgū LV, Dior un tamlīdzīgu zīmolu somas (vairāk nekā 15 gadus atpakaļ). Tagad gan nē. Šovasar bija doma nopirkt Adidas Wales bonner apavus, par oriģinālajiem, kas maksāja ap 600 eiro un daudz kur bija izpirkti, tik daudz maksāt negribējās, radās doma paņemt repliku, bet nē - skaidri sapratu, ka nebūs prieka nēsāt pakaļdarinājumu, vai nu krāju naudu oriģinālam vai nu pērku to zīmolu, ko varu atļauties.
31.10.2024 20:04 |

Reitings 1041
Reģ: 13.12.2023
Grūti teikt, jo Rīgā ir daudz ļoti turīgu cilvēku…bet, ja staigā novazātās newyorker trenuškās un uz pleca chanel somiņa…nu viss skaidrs. Es tik nesaprotu, kuru tie cilvēki cenšas piemuļķot. Tad vēl Rīgā ir daudz konkrētas pilsonības, konkrēta tipāža dāmas givenchy botās ar celine somām un dior brillēm. Par tām gan man nav īsti skaidrs 😂
Par sevi - tikai un vienīgi vienu reizi agrā jaunībā esmu pirkusi fake brenda saulesbrilles, jo ļoti patika konkrēts modelis un atļauties oriģinālu pat sapņos nerādījās. Un feikam kvalitāte bija izcila, pat gāju veikalā salīdzināt. Kalpoja 10 gadus līdz neveiksmīgam laivošanas incidentam ://
31.10.2024 20:04 |

Reitings 827
Reģ: 29.05.2023
Nē, nepirktu fake, jo es zinātu, ka tas ir fake - pērku lietu sev, savai labsajūtai, jo man patīk un sagādā prieku. Fake ir fake. Ja nevaru atļauties brenda somu - piemēram, Chanel, tad pirkšu citu labu ādas somu, kaut vai noname, nevis pakaļdarinājumu, jo es to pērku SEV, nevis kādam ko pierādīt vai izrādīties.
31.10.2024 20:06 |

Reitings 1591
Diabolus @ 31.10.2024 20:04
Grūti teikt, jo Rīgā ir daudz ļoti turīgu cilvēku…bet, ja staigā novazātās newyorker trenuškās un uz pleca chanel somiņa…nu viss skaidrs. Es tik nesaprotu, kuru tie cilvēki cenšas piemuļķot. Tad vēl Rīgā ir daudz konkrētas pilsonības, konkrēta tipāža dāmas givenchy botās ar celine somām un dior brillēm. Par tām gan man nav īsti skaidrs ?
Par sevi - tikai un vienīgi vienu reizi agrā jaunībā esmu pirkusi fake brenda saulesbrilles, jo ļoti patika konkrēts modelis un atļauties oriģinālu pat sapņos nerādījās. Un feikam kvalitāte bija izcila, pat gāju veikalā salīdzināt. Kalpoja 10 gadus līdz neveiksmīgam laivošanas incidentam ://

Es pilnīgi varu iztēloties to čiksītes tipu ar Celine somu un Dior (vai tām melnajām Prada kantainajām) saulenēm. Un kā jau tu teici, ir feiki ar izcilu kvalitāti, neielienot iekšā tajā somiņā reāli nepateiksi.
Nu teorētiski, nav jau jābūt miljonāram, lai varētu tās lietas atļauties, bet mulsina repliku pilnā Andele :D
31.10.2024 20:26 |

Reitings 1591
Merilda @ 31.10.2024 20:06
Nē, nepirktu fake, jo es zinātu, ka tas ir fake - pērku lietu sev, savai labsajūtai, jo man patīk un sagādā prieku. Fake ir fake. Ja nevaru atļauties brenda somu - piemēram, Chanel, tad pirkšu citu labu ādas somu, kaut vai noname, nevis pakaļdarinājumu, jo es to pērku SEV, nevis kādam ko pierādīt vai izrādīties.

Pilnībā piekrītu, man arī labs pirkums sagādā prieku. Feiks, visticamāk, mētātos skapī.
31.10.2024 20:27 |

10 gadi
Reitings 3493
Reģ: 25.05.2009
Nē, feikus nepērku. Ja kaut ko ļoti gribu no dizainera apģērbiem, tad meklēju pre-loved ārzemju second-hand lapās un ne jau AndelēMandelē. Jau iepriekš minēju Didras diskusijā, ka esmu šokā, ka Andele atļauj tik atklātu tirgošanos ar feikiem. Man sirdsapziņa neļauj staigāt feikos😁
Uz vecumu arvien vairāk novērtēju kvalitatīvus materiālus, labus piegriezumus un dizainu. Nekādos Sheinos vai Temu neiepērkos, neatbalstu šos fast-fashion low quality uzņēmumus, bet ja kaut kas patīk kaut vai tajā pašā Zara vai Mango, tad gan mēdzu iegādāties. Labāk iegādājos 1 kvalitatīvu topiņu nekā 5 no Shein.
31.10.2024 20:27 |

Reitings 1591
cory @ 31.10.2024 20:27
Nē, feikus nepērku. Ja kaut ko ļoti gribu no dizainera apģērbiem, tad meklēju pre-loved ārzemju second-hand lapās un ne jau AndelēMandelē. Jau iepriekš minēju Didras diskusijā, ka esmu šokā, ka Andele atļauj tik atklātu tirgošanos ar feikiem. Man sirdsapziņa neļauj staigāt feikos?
Uz vecumu arvien vairāk novērtēju kvalitatīvus materiālus, labus piegriezumus un dizainu. Nekādos Sheinos vai Temu neiepērkos, neatbalstu šos fast-fashion low quality uzņēmumus, bet ja kaut kas patīk kaut vai tajā pašā Zara vai Mango, tad gan mēdzu iegādāties. Labāk iegādājos 1 kvalitatīvu topiņu nekā 5 no Shein.

Kuras ārzemju second-hand lapas tu čeko? Es arī gribu paskatīties, Andelē tiešām vīlos.
Man arī ar vecumu ar vien lielāku prieku sagādā kvalitāte, labāk viena somiņa gadā vai divos, bet tāda, kuru reāli patīkami lietot un, kas koptēlu paceļ latiņu augstāk.
31.10.2024 20:29 |

10 gadi
Reitings 3493
Runājot par tiem "Titānika" lielo uzrakstu brendu cienītājime- par piķi gaumi nenopirksi! Ja nav gaumes, tad nav gaumes, neatkarīgi no tā, kāds tev maka biezums. Tagad arī Ostapenko iztirgo instagram savu skapi un tur arī 70% no lietām, ko viņa tirgo ir užas, manā skatījumā. Nekad nemaksātu 200 eiro par Balmain lieluzrakstu uz t-krekla ar zelta pogām 😬 Labāk nopērku parastu melnu t-kreklu nevis nesāju to 200 eiro Balmain no Ostapenko skapja.
31.10.2024 20:31 |

10 gadi
Reitings 3493
Džinga @ 31.10.2024 20:29

Kuras ārzemju second-hand lapas tu čeko? Es arī gribu paskatīties, Andelē tiešām vīlos.
Man arī ar vecumu ar vien lielāku prieku sagādā kvalitāte, labāk viena somiņa gadā vai divos, bet tāda, kuru reāli patīkami lietot un, kas koptēlu paceļ latiņu augstāk.

Man patīk Vestiaire Collective (https://www.vestiairecollective.com/). Tur gan bišķīt jāpiešaujās, var pazust uz stundām pētot piedāvājumus un kādā stāvoklī ir lietas, kas tiek pārdotas 😁 Iesaku arī meklējot lietas, nerakstīt kaut ko super specifisku, kā piem. "Celine CLASSIQUE TRIOMPHE BAG in shiny calfskin" bet vienkārši "Celine" un atfiltrēt somu kategoriju, jo daudzi pārdevēji nenorāda specifiskus nosaukumus.
31.10.2024 20:36 |

Reitings 67
Reģ: 21.06.2023
Pērku un par to nekaunos! Pērku, jo patīk dizains, kāpēc man jāsamierinās ar to, ka it kā oriģinālu nopirkt nevaru? Man tak pilnīgi vienalga, ir tas oriģināls vai nē, ja dizains patīk, tad es pērku.
Man ir old money style un ar to izskatās fantastiski gan brendīgie lakati, gan saulenes, gan somas.
Bet man arī ir gaume, izskatos dārgi, ka jūs pašas padomātu, ka man ir viss oriģināls. Bet nekā. :)
31.10.2024 21:04 |

Reitings 229
Reģ: 30.08.2024
apģērbs nav fake. Fake ir brendu logo uz apģērba.
Ja cilvēks tādu lieto, tad jau uzskata ka tas ir pareizi.
Kāpēc mums no malas būtu jāiejaucās ar vērtējumiem?
Bez tam - var būt nemaz nav fake, bet ir īsti.
Nav nekas bijusi vajadzība analizēt vai kādam citam brendu logo īsti vai ne. Vai tad nav vienalga?
31.10.2024 21:14 |

10 gadi
Reitings 3493
Lulo9 @ 31.10.2024 21:04
Pērku un par to nekaunos! Pērku, jo patīk dizains, kāpēc man jāsamierinās ar to, ka it kā oriģinālu nopirkt nevaru? Man tak pilnīgi vienalga, ir tas oriģināls vai nē, ja dizains patīk, tad es pērku.
Man ir old money style un ar to izskatās fantastiski gan brendīgie lakati, gan saulenes, gan somas.
Bet man arī ir gaume, izskatos dārgi, ka jūs pašas padomātu, ka man ir viss oriģināls. Bet nekā. :)

Tīri intereses pēc man ir daži jautājumi- Kas ir tā feiku kategorija, ko tu pērc? Somiņas, jostas, brilles vai drēbes? Un vai tu pērc tos saucamos 'dupe' vai reālus pakaļdarinājumus, ar visiem logo utt? Un kā ar kvalitāti? Vai esi salīdzinājusi blakus noliktu orģinālu ar savu fake?
Pirms sāku iegādāties orģinālas lietas, man arī likās, ka baigā atšķirība starp fake un īsto nav, kurš gan pamanīs, bet pēc savas pirmās dizaineru somas, sapratu, ka atšķirība tomēr ir manāma, īpaši pērkot ādas izstrādājumus.
31.10.2024 21:15 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits