ronnie @ 31.10.2024 17:06Pat ja varētu atļauties, nekad nepirktu brenda apģērbus vai aksesuārus, kur nu vēl feikus. Pirmkārt, pilnīgi un galīgi nav mans stils. Otrkārt, nekad, pat ja būtu ļoti bagāta, negribētu tērēt milzu naudu par drēbēm, brillēm vai somām. Tās ir tādas lietas, kuras manā dzīvē ieņem tik mazu, nesvarīgu lomu, ka neredzu jēgu par tām tērēt lielas naudas summas. Savukārt tie cilvēki, kuri uzkrītoši cenšas izrādīt to, ka ir ģērbušies brendos (uzkrītoši brendu uzraksti uz t-krekliem, cepurēm utt.), manī drīzāk izsauc vieglu smīnu, jo vairumā gadījumu viņi izskatās kā lupatnieki, kuri iepirkušies "Titānikā".
ronnie @ 31.10.2024 17:06Pat ja varētu atļauties, nekad nepirktu brenda apģērbus vai aksesuārus, kur nu vēl feikus. Pirmkārt, pilnīgi un galīgi nav mans stils. Otrkārt, nekad, pat ja būtu ļoti bagāta, negribētu tērēt milzu naudu par drēbēm, brillēm vai somām. Tās ir tādas lietas, kuras manā dzīvē ieņem tik mazu, nesvarīgu lomu, ka neredzu jēgu par tām tērēt lielas naudas summas. Savukārt tie cilvēki, kuri uzkrītoši cenšas izrādīt to, ka ir ģērbušies brendos (uzkrītoši brendu uzraksti uz t-krekliem, cepurēm utt.), manī drīzāk izsauc vieglu smīnu, jo vairumā gadījumu viņi izskatās kā lupatnieki, kuri iepirkušies "Titānikā".
Mashka Kakashka @ 31.10.2024 19:30Nē, nepērku. Arī man apkārt esošie cilvēki nepērk. Priekš kam?! Arī paši brendu apģērbi, somas un citi aksesuāri neinteresē. Manā skatījumā tā ir lieka naudas izmešana. Ļoti nepatīk, ja uz apģērba un aksesuāriem ir redzami uzraksti, izskatās prasti.
Diabolus @ 31.10.2024 20:04Grūti teikt, jo Rīgā ir daudz ļoti turīgu cilvēku…bet, ja staigā novazātās newyorker trenuškās un uz pleca chanel somiņa…nu viss skaidrs. Es tik nesaprotu, kuru tie cilvēki cenšas piemuļķot. Tad vēl Rīgā ir daudz konkrētas pilsonības, konkrēta tipāža dāmas givenchy botās ar celine somām un dior brillēm. Par tām gan man nav īsti skaidrs ?
Par sevi - tikai un vienīgi vienu reizi agrā jaunībā esmu pirkusi fake brenda saulesbrilles, jo ļoti patika konkrēts modelis un atļauties oriģinālu pat sapņos nerādījās. Un feikam kvalitāte bija izcila, pat gāju veikalā salīdzināt. Kalpoja 10 gadus līdz neveiksmīgam laivošanas incidentam ://
Merilda @ 31.10.2024 20:06Nē, nepirktu fake, jo es zinātu, ka tas ir fake - pērku lietu sev, savai labsajūtai, jo man patīk un sagādā prieku. Fake ir fake. Ja nevaru atļauties brenda somu - piemēram, Chanel, tad pirkšu citu labu ādas somu, kaut vai noname, nevis pakaļdarinājumu, jo es to pērku SEV, nevis kādam ko pierādīt vai izrādīties.
cory @ 31.10.2024 20:27Nē, feikus nepērku. Ja kaut ko ļoti gribu no dizainera apģērbiem, tad meklēju pre-loved ārzemju second-hand lapās un ne jau AndelēMandelē. Jau iepriekš minēju Didras diskusijā, ka esmu šokā, ka Andele atļauj tik atklātu tirgošanos ar feikiem. Man sirdsapziņa neļauj staigāt feikos?
Uz vecumu arvien vairāk novērtēju kvalitatīvus materiālus, labus piegriezumus un dizainu. Nekādos Sheinos vai Temu neiepērkos, neatbalstu šos fast-fashion low quality uzņēmumus, bet ja kaut kas patīk kaut vai tajā pašā Zara vai Mango, tad gan mēdzu iegādāties. Labāk iegādājos 1 kvalitatīvu topiņu nekā 5 no Shein.
Džinga @ 31.10.2024 20:29
Kuras ārzemju second-hand lapas tu čeko? Es arī gribu paskatīties, Andelē tiešām vīlos.
Man arī ar vecumu ar vien lielāku prieku sagādā kvalitāte, labāk viena somiņa gadā vai divos, bet tāda, kuru reāli patīkami lietot un, kas koptēlu paceļ latiņu augstāk.
Lulo9 @ 31.10.2024 21:04Pērku un par to nekaunos! Pērku, jo patīk dizains, kāpēc man jāsamierinās ar to, ka it kā oriģinālu nopirkt nevaru? Man tak pilnīgi vienalga, ir tas oriģināls vai nē, ja dizains patīk, tad es pērku.
Man ir old money style un ar to izskatās fantastiski gan brendīgie lakati, gan saulenes, gan somas.
Bet man arī ir gaume, izskatos dārgi, ka jūs pašas padomātu, ka man ir viss oriģināls. Bet nekā. :)