Apnikusi dzīve, vēlos veikt pašnāvību

Reitings 11
Reģ: 06.10.2024
Man ir 30+ gadu, bet dzīvē ir bijušas tikai 1 attiecības, kuru laikā aprecējos un protams, ka izšķīros. Pirmās attiecības man izveidojās tikai 24 gados. Pirms tam gadus 10 visi mēģinājumi neveiksmīgi. Laulība aptuveni 5 gadi, piedzima bērns. Sīki nevēlos stāstīt laulības izjukšanas iemeslus, bet nu katrs devāmies uz savu pusi. Un tā jau 3 gadus viss turpinās un nekas nemainās. Neesmu bijis attiecībās vai uz randiņu.
Randiņā ar sievieti neesmu bijis kopš laulības šķiršanas. Jo? Jo vienkārši nav ar ko. Vienam iet?
Bijušai sievai arī viss vienmēr slikti. Kad viņa man zvana vai raksta, man trīc rokas. Nevēlos ar viņu runāt un komunicēt. Nekas viņai neder ko es daru, vai saku. Neko nenovērtē, ko bērna labā daru. Piebilde - par bērnu ļoti rūpējos un gādāju un nodrošinu visu, ko bērnam atbilstoši vecumam vajag. Visu! Pārtiku, apģērbu, pulciņus, atpūtu. Bet viņai viss slikti. Paldies nepateiks nekad. Visu laiku man pārmet, brauc augumā. Kad ar viņu jātiekas, es vēlos izvairīties, darīt jebko lai tas nebūtu jādara. Jo vienkārši man sākas panikas lēkme par to iedomājoties. Sirds sitas, sāk sāpēt galva, šķebina dūša. Kad beidzu runāt pa telefonu, gribas to izmest pa logu ārā. Pildu 110% (ar uzviju..), šķiršanās vienošanos, bet ar to vienalga nekad nav gana un labi. Sūc un prasa tik. Kad mēģinu ko teikt, prasīt uzreiz draud ka atņems man bērna tiesības, apgādību, aizbildniecību utt., jeb visu ko var. Visas idejas tikai pa viņas prātam. Jāpērk, jānodrošina tikai tas ko viņa izdomājusi. Šeit es bezspēcīgs ar viņu.
Meklēt palīdzību?
a kāda jēga? Skalbes man neatbild, bet atbild tikai pēc nedēļas, kad uzrakstu otru reizi.
Terapija? Acu kustību terapija nebija man. Pilnīgas muļķības. Psihiatrs? Esmu dzēris un joprojām lietoju antidepresantus. Nelīdz. Adaptol, Mirtazen, Zoloft, Valdoxan, Elanzapine un vēl. Lietoju vairākus gadus, efekts 0.
06.10.2024 19:46 |

Reitings 364
Reģ: 30.08.2024
Džinga @ 08.10.2024 11:09

Negribi labāk sākt dzeju rakstīt? Vai labāk tomēr turpināt nīdēt sieviešu forumā?

negribu.
Upuri mums ir visur godināti. Tiem ceļ pieminekļus un muzejus. Ierīko atceres dienas. Visiem kas ieņem upuru lomu cenšas palīdzēt.
Tiklīdz kāds necenšas ieņemt upuru lomu, tā to sagaida jauni nodokļi un apgrūtinājumi, lai var atņemt līdzekļus un dot tiem, kam upuru loma ir.
Tāpēc upura lomas ieņemšana ir tālredzīga stratēģija, pat ja tai neseko sabiedrības līdzjūtība un palīdzība.
Tā ka pārmest īdēšanu ir nevietā. Tā ir pareiza taktika. Var būt izpildījums pieklibo. Un īdēšana traucē ar to ka citiem tad mazākas izredzes komfortabli uzturēties savā upura lomiņā. Tā tiek apdraudēta.
08.10.2024 11:32 |

Reitings 2040
Reģ: 03.11.2023
Bebermans @ 08.10.2024 11:32

negribu.
Upuri mums ir visur godināti. Tiem ceļ pieminekļus un muzejus. Ierīko atceres dienas. Visiem kas ieņem upuru lomu cenšas palīdzēt.
Tiklīdz kāds necenšas ieņemt upuru lomu, tā to sagaida jauni nodokļi un apgrūtinājumi, lai var atņemt līdzekļus un dot tiem, kam upuru loma ir.
Tāpēc upura lomas ieņemšana ir tālredzīga stratēģija, pat ja tai neseko sabiedrības līdzjūtība un palīdzība.
Tā ka pārmest īdēšanu ir nevietā. Tā ir pareiza taktika. Un īdēšana traucē ar to ka citiem tad mazākas izredzes komfortabli uzturēties savā upura lomiņā. Tā tiek apdraudēta.

pēc pirmā teikuma aizmigu, sorrii
08.10.2024 11:33 |

Reitings 1303
Reģ: 15.07.2023
Neviens, izņemot mani, šim puisim nevarēja palīdzēt. Žēl, ka tik vēlu pamanīju. Vai tad tiešām tik grūti bija saprast, ka viņš jau visas terapijas un zāles bija izmēģinājis? Viņam vajadzēja sākt rūpēties par sevi (ko viņš nebija darījis jau ļoti sen), pieņemt realitāti, ka bērns vairs nav viņa un censties minimāli komunicēt ar savu neadekvāto ex.
Tiešām kāds no visa lēmuma lietotāju nevarēja uzrakstīt šos pāris teikumus? Nožēlojami...
08.10.2024 12:58 |

Reitings 2040
Elīzīte12345 @ 08.10.2024 12:58
Neviens, izņemot mani, šim puisim nevarēja palīdzēt. Žēl, ka tik vēlu pamanīju. Vai tad tiešām tik grūti bija saprast, ka viņš jau visas terapijas un zāles bija izmēģinājis? Viņam vajadzēja sākt rūpēties par sevi (ko viņš nebija darījis jau ļoti sen), pieņemt realitāti, ka bērns vairs nav viņa un censties minimāli komunicēt ar savu neadekvāto ex.
Tiešām kāds no visa lēmuma lietotāju nevarēja uzrakstīt šos pāris teikumus? Nožēlojami...

Bet tu tak to visu jau sākumā uzrakstīji, kur problēma?
aaaa paareizi, problēma tāda, ka neviena lietotāja taviem trollismiem nepievērš uzmanību 😂
08.10.2024 13:04 |

Reitings 1303
Džinga @ 08.10.2024 13:04

Bet tu tak to visu jau sākumā uzrakstīji, kur problēma?
aaaa paareizi, problēma tāda, ka neviena lietotāja taviem trollismiem nepievērš uzmanību ?

Mani galīgi neinteresē Tava vai kāda cita uzmanība. Vienkārši izskatās, ka iekomentēju par vēlu.
Tu kaut apzinies, ka Tu arī esi līdzvainīga, ja tā cilvēka vairs nav. Kā Tu vispār vari tādā situācijā likt smaidiņus?
08.10.2024 13:06 |

Reitings 2040
Elīzīte12345 @ 08.10.2024 13:06

Mani galīgi neinteresē Tava vai kāda cita uzmanība. Vienkārši izskatās, ka iekomentēju par vēlu.
Tu kaut apzinies, ka Tu arī esi līdzvainīga, ja tā cilvēka vairs nav. Kā Tu vispār vari tādā situācijā likt smaidiņus?

Jā, neinteresē uzmanība, labs! :D
08.10.2024 13:54 |

Reitings 122
Reģ: 18.09.2024

Ko var muldēt. Cilvēks turpina dzīvot bez foruma, jo forumā nesaņēma atbildes, kādas gribēja saņemt.
Divu cilvēku teksti, ka tēvam jāaizmirst bērns, - neadekvāti. Tēvam ir jāturpina rūpēties par bērnu emocionāli un finansiāli, ar bērna māti jāsaglabā minimāls, neitrāls kontakts un jāstrādā pie tā, lai pašam patiktu sava dzīve.
08.10.2024 14:12 |

Reitings 579
Reģ: 13.06.2024

Neviens no mums nav atbildīgs par citu cilvēku dzīvi. Ja cilvēks nedomā par savu bērnu, kurš var palikt bez tēva, un tā vietā nolemj taisīt pašnāvību, jo viņam nepatika komentāri (kaut gan daudzi no komentāriem bija pilnīgi normāli un sakarīgi), tad tā nav mūsu vaina. Dabiskā atlase. Skarbi, bet fakts.
08.10.2024 14:46 |

Reitings 1303
ronnie @ 08.10.2024 14:46

Neviens no mums nav atbildīgs par citu cilvēku dzīvi. Ja cilvēks nedomā par savu bērnu, kurš var palikt bez tēva, un tā vietā nolemj taisīt pašnāvību, jo viņam nepatika komentāri (kaut gan daudzi no komentāriem bija pilnīgi normāli un sakarīgi), tad tā nav mūsu vaina. Dabiskā atlase. Skarbi, bet fakts.

Ja viņš to bērnu praktiski neredz, tad tas nav viņa bērns.
08.10.2024 21:07 |

Reitings 1303
ronnie @ 08.10.2024 14:46

Pēc šādiem tekstiem Tu vairs nevari apgalvot, ka vīriešu dzīvībai mūsdienās ir daudz mazāka vērtība nekā sieviešu. Faktiski Tu esi līdzvainīga vīriešu pašnāvību īpatsvarā.
08.10.2024 21:11 |

Reitings 2040
Elīzīte12345 @ 08.10.2024 21:11

Pēc šādiem tekstiem Tu vairs nevari apgalvot, ka vīriešu dzīvībai mūsdienās ir daudz mazāka vērtība nekā sieviešu. Faktiski Tu esi līdzvainīga vīriešu pašnāvību īpatsvarā.

:D :D
08.10.2024 21:14 |

Reitings 1303
Pēc šādiem tekstiem Tu vairs nevari apgalvot, ka vīriešu dzīvībai mūsdienās ir daudz mazāka vērtība nekā sieviešu. Faktiski Tu esi līdzvainīga vīriešu pašnāvību īpatsvarā

Labojums - "nav" daudz mazāka vērtība.
08.10.2024 21:27 |

Reitings 1303
Yeahyeahyeahs @ 08.10.2024 14:12

Ko var muldēt. Cilvēks turpina dzīvot bez foruma, jo forumā nesaņēma atbildes, kādas gribēja saņemt.
Divu cilvēku teksti, ka tēvam jāaizmirst bērns, - neadekvāti. Tēvam ir jāturpina rūpēties par bērnu emocionāli un finansiāli, ar bērna māti jāsaglabā minimāls, neitrāls kontakts un jāstrādā pie tā, lai pašam patiktu sava dzīve.

To otro daļu Tu laicīgi viņam pati nevarēji uzrakstīt. Tas būtu par 1000% vērtīgāk nekā viss tas, ko dalībnieces uzrakstīja pirms viņa pēdējā komentārā.
Kā Tu vari garantēt, ka viņš turpina dzīvot? Tu spēj nolasīt cilvēku domas?
08.10.2024 21:33 |

Reitings 364
Reģ: 30.08.2024
Elīzīte12345 @ 08.10.2024 21:33

To otro daļu Tu laicīgi viņam pati nevarēji uzrakstīt. Tas būtu par 1000% vērtīgāk nekā viss tas, ko dalībnieces uzrakstīja pirms viņa pēdējā komentārā.

es domāju ka cilvēks atnāca pamanipulēt ar šejienes cilvēku emocijām.
Ne visai sanāca un aizgāja.
Ja arī pašnāvība būs, tad ne jau tāpēc, ka šeit ko pateica vai neatrada īstos vārdus.
Daudz maz veiksmīgs cilvēks. Pelna naudu, ir bērns, sanāk pa laikam rūpēties. Tik vien ka mātīte kritizē nedauz par to ka šis šo to pa taisno pērk bērnam, nevis naudu pārskaita uz mātes kontu un uztic viņai. Gan jau viņa pati to neapzinās.
08.10.2024 21:43 |

Reitings 122
Elīzīte12345 @ 08.10.2024 21:33

To otro daļu gan es, gan citi jau rakstīja. Sākot ar pirmo lapu.
Man vienalga, vai viņš dzīvs vai miris, tāpat kā lielākai daļai cilvēku.
08.10.2024 22:15 |

Reitings 122
Bebermans @ 08.10.2024 21:43

Ja arī pašnāvība būs, tad ne jau tāpēc, ka šeit ko pateica vai neatrada īstos vārdus.
Daudz maz veiksmīgs cilvēks. Pelna naudu, ir bērns, sanāk pa laikam rūpēties. Tik vien ka mātīte kritizē nedauz par to ka šis šo to pa taisno pērk bērnam, nevis naudu pārskaita uz mātes kontu un uztic viņai. Gan jau viņa pati to neapzinās.

Kamēr bērns ir nepilngadīgs, uzturlīdzekļus skaita uz mātes kontu, norādot maksājuma mērķī, ka uzturlīdzekļi.
Cita naudas došana vai mantu pirkšana var būt papildus minimālajiem uzturlīdzekļiem vai tiem, ko tiesa nolēmusi, vai par ko abas puses rakstiski vienojās.
08.10.2024 22:21 |

Reitings 579
Reģ: 13.06.2024
Elīzīte12345 @ 08.10.2024 21:11

Nē, es neesmu vainīga pie tā, ka cilvēkam trūkst mugurkauls. Un tieši tas ir tas, kas man nolasījās, lasot autora komentārus. Ja vecim būtu mugurkauls, viņš jau sen būtu nolicis pie vietas gan kolēģus, kuri viņu it kā apsmej, gan bijušo sievu, pasakot, ka par bērnu viņš rūpējas, līdz ar to, lai beidz ar viņu manipulēt un viņu izmantot. Taču, ja vīrietim nav sava mugurkaula, tad nav brīnums, ka bijusī izmanto, kolēģi apsmej un foruma komentētāji arī vainīgi. Man, lasot tos komentārus, vairāk šķita, ka visa problēma ir tieši mugurkaula trūkumā un nespējā par sevi pastāvēt, no kā arī attiecīgi izriet visas pārējās problēmas. Kā jau te vienā komentārā ļoti labi pateica, komentētāji šajā diskusijā nepabaroja autora ego, tāpēc arī autors pameta diskusiju, uz atvadām vēl paspēlēdams uz komentētāju jūtām, sakot, ka, vot, šodien savai dzīvei pārvilks pāri svītru. Nu, manis pēc. Ja cilvēks nevēlas savas problēmas risināt un tā vietā nolemj darīt galu, jo komentāri nepaglaudīja viņam pa spalvai, tad tā jau ir šī cilvēka problēma, ne mūsu. Tipiska manipulācija un vēlme paspēlēt uz citu jūtām.
08.10.2024 22:44 |

Reitings 188
Reģ: 14.07.2020
Bebermans @ 08.10.2024 21:43

Es viņu sauktu par Narcisa mazo-Edipa k-gu. 🙂
Elīzas ieskatā foruma biedri ir atbildīgi viņa mātes dzīvesbiedra/bērnu tēva izvēlē. Specifiska lietu kārtības uztvere.
08.10.2024 23:36 |

Reitings 1303
Artūrs77 @ 08.10.2024 23:36

Es viņu sauktu par Narcisa mazo-Edipa k-gu. ?
Elīzas ieskatā foruma biedri ir atbildīgi viņa mātes dzīvesbiedra/bērnu tēva izvēlē. Specifiska lietu kārtības uztvere.

Viņa galvenā kļūda bija emoconāli traumētas sievas izvēle. Tas ir neapstrīdams fakts. Jā - varbūt viņam pietrūkst "mugurkaula" un viņš pārāk daudz uzmanības pievērš nepareizajām lietām, bet viņa lielākās problēmas sākās, līdzko viņš izvēlējās sev tādu sievieti.
09.10.2024 00:33 |

Reitings 1303
ronnie
Viņš jau arī risināja tās problēmas, lietojot kaut kādas tabletes un ejot pie visādiem ekspertiem. Nekas no tā, protams, viņam nepalīdzēja. Tāpēc arī izdomāja prasīt palīdzību šeit. Tā vietā visi viņu mudināja ātrāk sev darīt galu.
09.10.2024 00:42 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits