Apnikusi dzīve, vēlos veikt pašnāvību

Reitings 11
Reģ: 06.10.2024
Man ir 30+ gadu, bet dzīvē ir bijušas tikai 1 attiecības, kuru laikā aprecējos un protams, ka izšķīros. Pirmās attiecības man izveidojās tikai 24 gados. Pirms tam gadus 10 visi mēģinājumi neveiksmīgi. Laulība aptuveni 5 gadi, piedzima bērns. Sīki nevēlos stāstīt laulības izjukšanas iemeslus, bet nu katrs devāmies uz savu pusi. Un tā jau 3 gadus viss turpinās un nekas nemainās. Neesmu bijis attiecībās vai uz randiņu.
Randiņā ar sievieti neesmu bijis kopš laulības šķiršanas. Jo? Jo vienkārši nav ar ko. Vienam iet?
Bijušai sievai arī viss vienmēr slikti. Kad viņa man zvana vai raksta, man trīc rokas. Nevēlos ar viņu runāt un komunicēt. Nekas viņai neder ko es daru, vai saku. Neko nenovērtē, ko bērna labā daru. Piebilde - par bērnu ļoti rūpējos un gādāju un nodrošinu visu, ko bērnam atbilstoši vecumam vajag. Visu! Pārtiku, apģērbu, pulciņus, atpūtu. Bet viņai viss slikti. Paldies nepateiks nekad. Visu laiku man pārmet, brauc augumā. Kad ar viņu jātiekas, es vēlos izvairīties, darīt jebko lai tas nebūtu jādara. Jo vienkārši man sākas panikas lēkme par to iedomājoties. Sirds sitas, sāk sāpēt galva, šķebina dūša. Kad beidzu runāt pa telefonu, gribas to izmest pa logu ārā. Pildu 110% (ar uzviju..), šķiršanās vienošanos, bet ar to vienalga nekad nav gana un labi. Sūc un prasa tik. Kad mēģinu ko teikt, prasīt uzreiz draud ka atņems man bērna tiesības, apgādību, aizbildniecību utt., jeb visu ko var. Visas idejas tikai pa viņas prātam. Jāpērk, jānodrošina tikai tas ko viņa izdomājusi. Šeit es bezspēcīgs ar viņu.
Meklēt palīdzību?
a kāda jēga? Skalbes man neatbild, bet atbild tikai pēc nedēļas, kad uzrakstu otru reizi.
Terapija? Acu kustību terapija nebija man. Pilnīgas muļķības. Psihiatrs? Esmu dzēris un joprojām lietoju antidepresantus. Nelīdz. Adaptol, Mirtazen, Zoloft, Valdoxan, Elanzapine un vēl. Lietoju vairākus gadus, efekts 0.
06.10.2024 19:46 |

10 gadi
Reitings 1033
Reģ: 29.01.2009
Kāds pamats Tev noņemt aprūpes tiesības?
Sāc krāt čekus vai bankas izdrukas, kur ko esi pircis bērnam. Vai arī nemaksā neko uz rokas, bet visu skaiti uz kontu, ar konkrētām norādēm.
Lai ja nu kas, tad Tev ir pierādījumi un tad jautā kāpēc lai Tev noņemtu aprūpes tiesības?
Ja saki, ka likumiski noteikts maksāt, piemēram, 300e - tad šo arī pierādi ar oficiāliem pierādījumiem, ka iztērēts uz bērna interesēm, piemēram, 1000e.
Šis nav šāds pirmais gadījums kuru dzirdu. Bijušajam vīram pat jaunās attiecības šādi izjauktas.
Vai pati bijusī sieva atrada sev citu vīrieti, kamēr ir randiņu, seksa periods, protams gribās bērnu kaut kur nogrūst ārpus norādītiem laikiem. Tad arī sākās elle un Indija, kā, Tu cūka tāds, nevari jau tad un tad paņemt bērnu, kaut bija norunāts tikai sestdienā un svētdienā.
Sāc pastāvēt par sevi! Nevis trīci kā apse, bet dod pretī ar pierādījumiem.
Ko dos pašnāvība? Kam no tā būs labāk? Savu bērnu negribi redzēt izaugam?
Sāc iet uz kādiem hobijiem - dejas, gleznošana, koris, kāds sports, valodas!
Ja sāksi pats attīstīties, būs arī augstāks pašnovērtējums!
07.10.2024 12:58 |

Reitings 1100
Reģ: 13.12.2023
Bebermans @ 07.10.2024 12:47

Neko sievietes nespēj organizēt.
Skalbes oranizēja nevis sievietes, bet valsts un tiek finansēt no valsts.
Skalbes sevi pozicionē kā dzimumneitrālu palīdzības sniedzēju.
Dzimumlīdztiecība nosak to ka pēc iespējas visiem servisiem jābūt dzimumneitrāliem un nedrīkst nevienu diskriminēt pēc dzimuma.

Kāds naivums. Valsts pati izdomāja, ka vajag sponsorēt krīzes centru? Tā tas nenotiek. Ir jāiet, jāpārliecina, jāiegulda darbs. Un to darbu centra valdē turpina ieguldīt…sievietes 😱
Neviens netiek diskriminēts, arī kaudzēm sieviešu ilgi gaida atbildi no Skalbēm. Bet, ja jūs tas neapmierina un gribat centru tikai vīriešiem, par un ap jums specifiskām problēmām, tad attiecīgi pašiem ir jāorganizējas. Nesaprotu, kas tajā visā ir tik grūti aptverams.
07.10.2024 13:01 |

Reitings 39
Reģ: 19.03.2021
Edijs391 @ 07.10.2024 07:42

Prieks par tevi, tu man arī nepatīc.
Kamdēļ rakstīju skalbēm kā sieviete?
Lai pierādītu, ka sievietēm ir lielāka prioritāte, kad #vissirslikti!
Jo citādi - paskaidro kamdēļ sievietei atbildēja tajā pašā dienā (rakstīju dienu pēc savas pirmās ziņas), bet man atbildēja pēc nedēļas un arī tikai kad otro reizi uzrakstīju?
P.S esmu bijis pie 3 terapieitiem. (Neskaitot skolas gadus)
1 aizstāvēja manu bijušo sievu.
Otrā bija pāru terapija, kuru pārtraucu jo nespēju turpināt ja man blakus sēdošā kundze apvainojas par visu ko saku par viņū
Trešā - nezinu. Man no tās acu kustības terapijas jēga nebija nekāda.
Un ir vērts turpināt? Nu kur ar citiem būs labāk pēkšņi?

Laiks mainīt savu attieksmi. Absurdi pēc 1 gadījuma secināt, ka sievietēm tiek sniegta atbilde ātrāk nekā vīriešiem. Pats lieliski saproti, ka Skalbes pietrūkst speciālistu, e-pasti var nozust un Tu neesi vienīgais pašnāvnieks rindā. Katru dienu vairāki pašnāvības mēģinājumu veicēju ierodas ar ātro palīdzību tvaika ielā, Tu neesi vienīgais gribētājs.
No visām nosauktām terapijām, var secināt, ka neesi kārtīgi veicis izpēti par efektīvam terapijām un metodēm. Iesaku KBT. Palasi, noskaņojies, pieraksties.
Par medikamentiem - neviens medikaments netiek lietots kā zāles pret kaut ko (depresija, bipolarie uc). Medikamenti ir tikai daļa no ārstēšanas plāna. Jebkurš AD ir bezjēdzīgs, ja netiek apmeklēta terapija.
07.10.2024 13:04 |

Reitings 122
Reģ: 18.09.2024
akul12 @ 07.10.2024 09:44

Varbūt tāpēc, ka vīriešiem jau no mazotnes tiek mācīts ciest sevī, neizrādīt emocijas un arī mentālās aprūpes sistēma būvēta domājot vairāk par sievietēm.
Nav jau arī tā, ka sievietes nečīkst, bet viņu čīkstēšana atrod dzirdīgas ausi, ir atbalsta, krīzes centri, šovi, kuri palīdz mentāli sagrautām sievietēm, stipri mazākas iespējas vīrietim?
Tāpat ja skatās pašnāvību mēģinājumus, tad sievietes ieņem pirmās vietas, bet vīrieši iet līdz galam.

Ne privātie, ne valsts apmaksāti psihiatri, psihologi, stacionāri pēc dzimuma nešķiro.
Kāda ir tā citādākā mentālās veselības aprūpe, kas būtu nepieciešama vīrietim?
07.10.2024 13:11 |

10 gadi
Reitings 3284
Reģ: 29.01.2009
Kaut kāds nožēlojams ņaudētājs. Viņam dod padomus - kaut ko runā pretī un čikst nabadziņš #vissirslikti
07.10.2024 13:53 |

Reitings 1153
Reģ: 31.01.2023
Edijs391 @ 07.10.2024 07:48

Ja es nevēlētos, vai dotos pie psihiatra? Terapeita?
Nerakstītu skalbēm? Nezvanītu uz krīzes telefonu?
Es lietoju antidepresantus. Jau rakstīju kurus. Ne nonzila gaisa tos nosaukumus izdomāju vai vienkārši atradu Pakāpeniski ārsti raktījuši arvien stiprākus. Nu nejūtu es sevī nekādas garastāvokļa, noskaņojuma vai mentālās veselības uzlabojumus. Cik var barot farmāciju? Padzer šo. Nelīdz? Tad dzer vairāk. Un tā katru mēnesi.
Zālēm būtu jādarbojas. Bet ja tās nedarbojas, tad attiecīgi vienkārši man nepalīdz.
Nepalīdz arī apkārtējo attieksme, tamdēļ vienkārši gribas un šodien dzīvei pārvelku treknu svītru.
Paldies visiem par vētīgajiem padomiem, prieks ka jums visiem te kas rakstīja dzīvē viss or labi.
Ardievas... ?
Tev jāpastaigā uz KBT terapiju. Jau pēc dažām reizēm domas pavērsīsies citā virzienā.
Un jāatlaiž bijusī. Tu neesi ar viņu pārrāvis saikni.
07.10.2024 15:20 |

Reitings 110
Reģ: 26.08.2024
Mazliet paanalizēšu.
Man ir 30+ gadu, bet dzīvē ir bijušas tikai 1 attiecības, kuru laikā aprecējos un protams, ka izšķīros.
Te jau gandrīz viss ir pateikts.
Randiņā ar sievieti neesmu bijis kopš laulības šķiršanas. Jo? Jo vienkārši nav ar ko. Vienam iet?
A kā tu iedomājies, sieviete vienkārši vienu dienu pieklauvēs pie tava dzīvokļa durvīm un uzaicinās? Ko tu esi darījis, lai būtu ar ko iet? Ko vari piedāvāt adekvātai sievietei ar izdevušos dzīvi (tā kā paredzu, ka rakstīsi par savu nekustamo īpašumu un auto, uzreiz piebilde, ka runa nav par mantām)? Jo, cik saprotu no tālākā paragrāfa par ex, smadzeņu kompostrētājas neinteresē.
Paldies nepateiks nekad.
Tu par savu bērnu rūpējies, lai tev paldies pasaka? Bērna mātei daudz saki paldies? Vai tikai sūdzies par to, kāda viņa briesmone (kā tas ir šajā ierakstā)?
Meklēt palīdzību? A kāda jēga?
Nuja, lielāka jēga ir čīkstēt sieviešu forumos.
Esmu dzēris un joprojām lietoju antidepresantus. Lietoju vairākus gadus, efekts 0.
Neviens kvalificēts psihiatrs neliks vairākus gadus dzert AD, kurām nav efekta. Tātad vai nu tu ej pie kaut kāda diletanta, vai nu nestāsti visu psihiatram, vai arī vnk melo mums. Kā ir?
Tava problēma, vecīt, ir tā, ka tu vispār neproti veidot attiecības ne ar sievietēm, ne ar cilvēkiem kopumā (skat. sadaļu par kolēģiem). Bet, tā vietā, lai uzņemtos atbildību par šo nemākulību vecumā 30+, tu bērnam tipiskā manierē vaino visus citus. Pasaulei ir vienalga, vai tu dzīvo vai nē. Ja neesi sev apkārt parūpējies radīt vērtīgas attiecības ar cilvēkiem, kuriem nebūtu vienalga, tad ko tu sagaidi no svešiniekiem forumā? Domā, mūs ļoti uztrauks par vienu vienību lielāka pašnāvību statistika? Jeb cerēji šeit saņemt uzmanības devu, ar kuru pabarot savu nepieaugušo ego?
07.10.2024 15:51 |

Reitings 275
Reģ: 28.06.2013
man vispār liekas, ka tas ir trollis.
07.10.2024 17:37 |

Reitings 151
Reģ: 06.02.2023
Kārtīgs sex un dzīves spars atgriezīzies 🤣
07.10.2024 20:22 |

Reitings 73
Reģ: 24.09.2023
Bebermans @ 06.10.2024 21:59

kas tas ir rūpēties par bērnu?
pirkt mantas, ēdienu?
dēļ kam?
sieviete mierīgi tiks galā pati.
Ja tev brauc augumā, pārmet... tad jau zin ka var bez tevis.
Rūpes par bērnu var būt dažādas.
Pirmām kārtām tas ir jēdzīgs un veselīgs tēvs ar kaudzi naudas un iespējām.
Tāpēc vajag pelnīt naudu un sievietei atmest kripatas.
Pērc īpašumus - būsi beigts - bērni to saņems. Būs rūpes par bērniem.
Parādi bērniem kā uzvedās cilvēks ar mugurkaulu. Kā nesalūzt dzīves likstu priekšā - tās būs labākas rūpes par kaut kādām mantām, kas sievai nebūs gana labas.
Sataisi savus principus - dari tos zināmus - realizē. Lūk rūpes par bērniem. Lai mācās.

Man liekas otrādāk sievietei vajag tev atmest kripatas. Nolobīt gaļu no kluča un tu dabūtu kaulus tikai pusdienās. Gudrais runātājs ieradies, kas propogandēs vīriešiem ko darīt.
08.10.2024 03:02 |

Reitings 364
Reģ: 30.08.2024
ZeltaZebra @ 08.10.2024 03:02

Man liekas otrādāk sievietei vajag tev atmest kripatas. Nolobīt gaļu no kluča un tu dabūtu kaulus tikai pusdienās. Gudrais runātājs ieradies, kas propogandēs vīriešiem ko darīt.

domā ka sievietes man kaut ko atmet?
ka var vēl mazāk?
08.10.2024 07:08 |

Reitings 3233
Reģ: 05.09.2023
Zaudēt dzīvi šādā veidā ir gļēvuma pazīme un muļķība

Muļķības. Piedurt sev pirkstu prasa vairāk drosmes kā visiem šeit esošajiem kopumā. Tapēc kad līdz tam punktam nonāk, saka "tad es sāku novērtēt dzīvi", patiesībā slēpjoties aiz pašu gļēvuma. Pie nāves robežas daudz izkristalizējas, bet ne tad, kad to nodari pats sev.
08.10.2024 07:48 |

Reitings 3233
Yeahyeahyeahs @ 07.10.2024 00:11
Es nebrīnos, ka tev nav draugu. Izlasīju pusi no taviem komentāriem, bet tu jau mani sāki besīt, jo tik čīkstošu cilvēku, kurš brauc citiem virsū, kad viņi grib palīdzēt un noraida jau saknē visas palīdzības idejas, nevar izturēt. Tas, ka izdomāji skalbēm rakstīt kā sieviete, - jocīgi.
Ieteikumi (kuri visi būs tev nepiemēroti, kā tu pats domāsi) - mainīt psihiatru un zāles, apmeklēt cita veida psihoterapiju, strādāt ar sevi un izkāpt no upura lomas.

Rakstija kā sieviete lai sev velreiz apliecinātos, ka sievietes ir sliktās.
08.10.2024 07:51 |

Reitings 364
SarmaD @ 08.10.2024 07:51

Rakstija kā sieviete lai sev velreiz apliecinātos, ka sievietes ir sliktās.

Sievietes objektīvi ir sliktās.
Jo cīnās sava dzimuma interesēs nevis sugas kopējās interesēs.
Lūk te viena teica, ka vīriešiem pašiem jācīnās... Sievietes redz kaut ko izcīnījušas.
Vai nav dumja doma?
Ne velti kādreiz senči sievietēm tiesības ierobežoja. Tas bija sugas izdzīvošanas interesēs. Tikai tā varēja izdzīvot.
Sievietes it kā ir izcīnījušas tiesības. Ka tik ne vien. Kā tad sievietes tās tiesības sev izkaroja? Ko tādu padarīja? Dažas sievietes kaut kur ar plakātiem nostājās pirms gadiem?
Sievietēm tiesības ir tāpēc, ka populācija vairs necīnās par izdzīvošanu, bet gan par dzīvošanu labāk, patīkamāk un vieglāk. Produktu daudzums pieauga, ražība pieauga un var sākt visiem uzlabot apstākļus.
Sievietes te rindā ir pirmās. Bet uzlabojas viss. Vistu kūtis, govju fermas, zoodārzi... Tie arī izcīnīja?
Mēs visi sēžam vienā laivā. Un nav nemaz jācīnās, bet jādomā kā visiem būs vēl foršāk.
A sievietes sēž un ar visiem cīnās.
A dēļ kam?
Dēļ tam ka sliktās.
Jeb ir cits iemesls? Kāda zina?
08.10.2024 09:18 |

Reitings 2040
Reģ: 03.11.2023
Bebermans @ 08.10.2024 09:18

Lūk te viena teica, ka vīriešiem pašiem jācīnās... Sievietes redz kaut ko izcīnījušas.
Vai nav dumja doma?
Ne velti kādreiz senči sievietēm tiesības ierobežoja. Tas bija sugas izdzīvošanas interesēs. Tikai tā varēja izdzīvot.
Sievietes it kā ir izcīnījušas tiesības. Ka tik ne vien. Kā tad sievietes tās tiesības sev izkaroja? Ko tādu padarīja? Dažas sievietes kaut kur ar plakātiem nostājās pirms gadiem?
Sievietēm tiesības ir tāpēc, ka populācija vairs necīnās par izdzīvošanu, bet gan par dzīvošanu labāk, patīkamāk un vieglāk. Produktu daudzums pieauga, ražība pieauga un var sākt visiem uzlabot apstākļus.
Sievietes te rindā ir pirmās. Bet uzlabojas viss. Vistu kūtis, govju fermas, zoodārzi... Tie arī izcīnīja?
Mēs visi sēžam vienā laivā. Un nav nemaz jācīnās, bet jādomā kā visiem būs vēl foršāk.
A dēļ kam?
Dēļ tam ka sliktās.

Tu no šīs diskusijas un no autora teiktā noprati, ka sievietes ir tās, kas ar visiem cīnās? :D lol
08.10.2024 10:32 |

Reitings 2040
Starp citu, domāju, ka Skalbes uz sievietes ziņu reaģēja uzreiz tāpēc, ka sieviete !tieši tāpat kā autora sieva! ļoti iespējams pati audzina bērnu un ir pārāk riskanti nereaģēt uzreiz.
Protams, ka iestādēm būtu adekvāti jāreaģē nešķirojot dzimumus. Bet vēl viena lieta - neviens jau nezina, ko autos viņiem teica/rakstīija, kad rakstīja kā vīrietis, iespējams nosūtīja to pašu čīkstīgo penteri, ko šeit.
08.10.2024 10:35 |

Reitings 2040
Vispār ziņa autoram un pārējiem foruma nīdētājiem - jūs pat iedomāties nevarat, kā visu dzīvi var izmainīt tas, ja jūs beigtu tēlot upura lomu. Pārstājat uz vieiem apvainoties, ar visiem dirsties un sevi žēlot! Simt punkti tu par bērnu rūpējies tad, kad tev pašam ir izdevīgi nevis tad, kad jūs kopīgi norunājat. Pamēģini vienreiz bez nīdēšanas panākt pretī, komunicēt un nomaini psihiatru.
08.10.2024 10:37 |

Reitings 364
Džinga @ 08.10.2024 10:37
Vispār ziņa autoram un pārējiem foruma nīdētājiem - jūs pat iedomāties nevarat, kā visu dzīvi var izmainīt tas, ja jūs beigtu tēlot upura lomu. Pārstājat uz vieiem apvainoties, ar visiem dirsties un sevi žēlot! Simt punkti tu par bērnu rūpējies tad, kad tev pašam ir izdevīgi nevis tad, kad jūs kopīgi norunājat. Pamēģini vienreiz bez nīdēšanas panākt pretī, komunicēt un nomaini psihiatru.

Pie mums ir upuru kults.
Daudzās jomās.
Tāpēc indivīdi cenšas ieņemt izdevīgo upuru lomu.
Pie kam cenšas pagūt pirmie.
Vīriešiem, it sevišķi baltajiem un heteroseksuāliem, šeit nav izredžu. Sievietes monopolizējušas šo lomu. Ne tikai sievietes. Tāpēc vīriešiem ir muļķīgi pat mēģināt.
Sievietēm arī būtu ieteicams izvairīties, jo tāds paņēmiens kļūst pārāk polulārs.
Paskatieties uz bērniem. Nepārtraukta upuru loma.
08.10.2024 10:57 |

Reitings 3233
Bebermans @ 08.10.2024 09:18

Vai nav dumja doma?
A dēļ kam?
Dēļ tam ka sliktās.

Boooring... 🥱🥱🥱
08.10.2024 10:57 |

Reitings 2040
Bebermans @ 08.10.2024 10:57

Pie mums ir upuru kults.
Daudzās jomās.
Tāpēc indivīdi cenšas ieņemt izdevīgo upuru lomu.
Pie kam cenšas pagūt pirmie.
Vīriešiem, it sevišķi baltajiem un heteroseksuāliem, šeit nav izredžu. Sievietes monopolizējušas šo lomu. Ne tikai sievietes. Tāpēc vīriešiem ir muļķīgi pat mēģināt.
Sievietēm arī būtu ieteicams izvairīties, jo tāds paņēmiens kļūst pārāk polulārs.
Paskatieties uz bērniem. Nepārtraukta upuru loma.

Negribi labāk sākt dzeju rakstīt? Vai labāk tomēr turpināt nīdēt sieviešu forumā?
08.10.2024 11:09 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits