Apnikusi dzīve, vēlos veikt pašnāvību

Reitings 11
Reģ: 06.10.2024
Man ir 30+ gadu, bet dzīvē ir bijušas tikai 1 attiecības, kuru laikā aprecējos un protams, ka izšķīros. Pirmās attiecības man izveidojās tikai 24 gados. Pirms tam gadus 10 visi mēģinājumi neveiksmīgi. Laulība aptuveni 5 gadi, piedzima bērns. Sīki nevēlos stāstīt laulības izjukšanas iemeslus, bet nu katrs devāmies uz savu pusi. Un tā jau 3 gadus viss turpinās un nekas nemainās. Neesmu bijis attiecībās vai uz randiņu.
Randiņā ar sievieti neesmu bijis kopš laulības šķiršanas. Jo? Jo vienkārši nav ar ko. Vienam iet?
Bijušai sievai arī viss vienmēr slikti. Kad viņa man zvana vai raksta, man trīc rokas. Nevēlos ar viņu runāt un komunicēt. Nekas viņai neder ko es daru, vai saku. Neko nenovērtē, ko bērna labā daru. Piebilde - par bērnu ļoti rūpējos un gādāju un nodrošinu visu, ko bērnam atbilstoši vecumam vajag. Visu! Pārtiku, apģērbu, pulciņus, atpūtu. Bet viņai viss slikti. Paldies nepateiks nekad. Visu laiku man pārmet, brauc augumā. Kad ar viņu jātiekas, es vēlos izvairīties, darīt jebko lai tas nebūtu jādara. Jo vienkārši man sākas panikas lēkme par to iedomājoties. Sirds sitas, sāk sāpēt galva, šķebina dūša. Kad beidzu runāt pa telefonu, gribas to izmest pa logu ārā. Pildu 110% (ar uzviju..), šķiršanās vienošanos, bet ar to vienalga nekad nav gana un labi. Sūc un prasa tik. Kad mēģinu ko teikt, prasīt uzreiz draud ka atņems man bērna tiesības, apgādību, aizbildniecību utt., jeb visu ko var. Visas idejas tikai pa viņas prātam. Jāpērk, jānodrošina tikai tas ko viņa izdomājusi. Šeit es bezspēcīgs ar viņu.
Meklēt palīdzību?
a kāda jēga? Skalbes man neatbild, bet atbild tikai pēc nedēļas, kad uzrakstu otru reizi.
Terapija? Acu kustību terapija nebija man. Pilnīgas muļķības. Psihiatrs? Esmu dzēris un joprojām lietoju antidepresantus. Nelīdz. Adaptol, Mirtazen, Zoloft, Valdoxan, Elanzapine un vēl. Lietoju vairākus gadus, efekts 0.
06.10.2024 19:46 |

Reitings 188
Reģ: 14.07.2020
Tēvs no mātes aizgāja nespējot izturēt tās despotismu?
Kas bija tas, ko māte bērnībā “pieprasīja”, lika darīt/nekad nedarīji to pietiekami labi? Kādas lietas/notikumi/apstākļi apkārtējā vidē viņai vienmēr bija slikti?
Kur “pazuda” mātes tēvs viņas pašas ğimenē?
06.10.2024 22:56 |

Reitings 1099
Reģ: 13.12.2023
Ļauj minēt… laulību pats esi sadirsis, tāpēc zemapziņa tevi grauž kā burkānu. Tad gribēji ātro risinājumu, zāles padzert, bet nepalīdzēja. Un tagad apsver vēl ātrāku risinājumu.
Ja jau neesi šeit, lai mainītu savas domas, tad nav arī vērts dot padomu.
06.10.2024 23:20 |

Reitings 122
Reģ: 18.09.2024
Es nebrīnos, ka tev nav draugu. Izlasīju pusi no taviem komentāriem, bet tu jau mani sāki besīt, jo tik čīkstošu cilvēku, kurš brauc citiem virsū, kad viņi grib palīdzēt un noraida jau saknē visas palīdzības idejas, nevar izturēt. Tas, ka izdomāji skalbēm rakstīt kā sieviete, - jocīgi.
Ieteikumi (kuri visi būs tev nepiemēroti, kā tu pats domāsi) - mainīt psihiatru un zāles, apmeklēt cita veida psihoterapiju, strādāt ar sevi un izkāpt no upura lomas.
07.10.2024 00:11 |

10 gadi
Reitings 81
Reģ: 23.03.2012
Tu varbūt nemaz nevēlies, lai Tev paliek labāk. Varbūt tas, pēc kā dziļi iekšienē ilgojies, ir iespēja būt vājam. Tu ārēji dari visu "pareizi", bet esi ļoti nelaimīgs. Vai Tu spēj nodefinēt, kādas ir Tavas dziļākās vajadzības šajā dzīves posmā?
07.10.2024 07:26 |

Reitings 11
Diabolus @ 06.10.2024 23:20
Ļauj minēt… laulību pats esi sadirsis, tāpēc zemapziņa tevi grauž kā burkānu. Tad gribēji ātro risinājumu, zāles padzert, bet nepalīdzēja. Un tagad apsver vēl ātrāku risinājumu.
Ja jau neesi šeit, lai mainītu savas domas, tad nav arī vērts dot padomu.

Kļūdies.
Neko es nesadirsu. Gari būtu jāraksta plašāki iemesli, bet tieši viņas despotisms un vēlme pilnīgi visu kontrolēt sačakarēja. Tas arī izpaužas joprojām. Ar vāriem pilnīgi visu ir jauztver burtiski ka visu.
07.10.2024 07:36 |

Reitings 11
Yeahyeahyeahs @ 07.10.2024 00:11
Es nebrīnos, ka tev nav draugu. Izlasīju pusi no taviem komentāriem, bet tu jau mani sāki besīt, jo tik čīkstošu cilvēku, kurš brauc citiem virsū, kad viņi grib palīdzēt un noraida jau saknē visas palīdzības idejas, nevar izturēt. Tas, ka izdomāji skalbēm rakstīt kā sieviete, - jocīgi.
Ieteikumi (kuri visi būs tev nepiemēroti, kā tu pats domāsi) - mainīt psihiatru un zāles, apmeklēt cita veida psihoterapiju, strādāt ar sevi un izkāpt no upura lomas.

Prieks par tevi, tu man arī nepatīc.
Kamdēļ rakstīju skalbēm kā sieviete?
Lai pierādītu, ka sievietēm ir lielāka prioritāte, kad #vissirslikti!
Jo citādi - paskaidro kamdēļ sievietei atbildēja tajā pašā dienā (rakstīju dienu pēc savas pirmās ziņas), bet man atbildēja pēc nedēļas un arī tikai kad otro reizi uzrakstīju?
P.S esmu bijis pie 3 terapieitiem. (Neskaitot skolas gadus)
1 aizstāvēja manu bijušo sievu.
Otrā bija pāru terapija, kuru pārtraucu jo nespēju turpināt ja man blakus sēdošā kundze apvainojas par visu ko saku par viņū
Trešā - nezinu. Man no tās acu kustības terapijas jēga nebija nekāda.
Un ir vērts turpināt? Nu kur ar citiem būs labāk pēkšņi?
07.10.2024 07:42 |

Reitings 11
LifeLines @ 07.10.2024 07:26
Tu varbūt nemaz nevēlies, lai Tev paliek labāk. Varbūt tas, pēc kā dziļi iekšienē ilgojies, ir iespēja būt vājam. Tu ārēji dari visu "pareizi", bet esi ļoti nelaimīgs. Vai Tu spēj nodefinēt, kādas ir Tavas dziļākās vajadzības šajā dzīves posmā?

Ja es nevēlētos, vai dotos pie psihiatra? Terapeita?
Nerakstītu skalbēm? Nezvanītu uz krīzes telefonu?
Es lietoju antidepresantus. Jau rakstīju kurus. Ne nonzila gaisa tos nosaukumus izdomāju vai vienkārši atradu Pakāpeniski ārsti raktījuši arvien stiprākus. Nu nejūtu es sevī nekādas garastāvokļa, noskaņojuma vai mentālās veselības uzlabojumus. Cik var barot farmāciju? Padzer šo. Nelīdz? Tad dzer vairāk. Un tā katru mēnesi.
Zālēm būtu jādarbojas. Bet ja tās nedarbojas, tad attiecīgi vienkārši man nepalīdz.
Nepalīdz arī apkārtējo attieksme, tamdēļ vienkārši gribas un šodien dzīvei pārvelku treknu svītru.
Paldies visiem par vētīgajiem padomiem, prieks ka jums visiem te kas rakstīja dzīvē viss or labi.
Ardievas... 🥲
07.10.2024 07:48 |

Reitings 364
Reģ: 30.08.2024
Edijs391 @ 07.10.2024 07:36

Kļūdies.
Neko es nesadirsu. Gari būtu jāraksta plašāki iemesli, bet tieši viņas despotisms un vēlme pilnīgi visu kontrolēt sačakarēja. Tas arī izpaužas joprojām. Ar vāriem pilnīgi visu ir jauztver burtiski ka visu.

Neko sieviete negrib kontrolet. Pec teorijas sieviete vienkarsi teste vīrieti vai vīrietis macēs sievieti nolikt pie vietas.
Sievietei ir svarīgi pārbaudīt vai tas cilvēks ar ko viņa ir ir īsts vīrietis un māk nolikt sievieti pie vietas.
Tev ir vienkārši jāmaina pieeja, jo kā pats redzi vecā nedod rezultātu.
07.10.2024 08:17 |

Reitings 772
Reģ: 28.01.2023
Tev jāpieņem un jāsaprot, ka ar visiem satiktajiem cilvēkiem šajā dzîvē tu nenoiesi visu ceļu kopā un tev nav jādzīvo kāda dēļ, bet sevis dēļ. Izveido savu dzīvi tādu, lai tu gribētu tajā būt pats. Kā nekā tev ir bērns, un neļauj bijušai sievai izrīkoties ar tevi pēc sirdspatikas. Padomā par bērnu, viņam dzîvē priekšā gaidāmas skaistas lietas-izlaidums, pirmā mīlestība, kāzas, un viņš noteikti tajā līdzās gribēs savu tēti.
Pārstāj būt atkarīgs no citiem cilvēkiem, viņi nevar darīt tevi laimīgu, tev tas jāiemācās pašam. Jāatrod jauni hobiji, ej uz zāli saved kārtībā savu ķermeni. Sāc ēst veselīgu pārtiku, skaties labas filmas, lasi labas grāmatas. Ņem biežāk pie sevis mazo un ej ar viņu izlaidēties, bērni spēj priecāties par tādiem sīkumiem, kas iedvesmo pieaugušos.
Iesaku pameklēt kaut ko no sadaļas meditācija vai garīgā izaugsme. Tev jāapzinās savs ceļš un jāsaprot, ka nevar mūžīgi rīt tabletes, un gaidīt brīnumu. Veiksmi!
07.10.2024 08:29 |

Reitings 648
Reģ: 04.09.2024
Tipiskais vīrietis. Cik vienkārši - izdarīt pašnāvību un viss. Visas savas problēmas atrisinās. tāpēc arī Latvijā ir tik daudz vīriešu pašnāvību, jo redzi, pat ar bērnu, tev šķiet, ka tavas problēmas ir svarīgākas par to, kā būs bērnam pēc tavas nāves.
Kāpēc sievietes nekaras un netaisa tik bieži pašnāvības? Jo mums jāaudzina bērni, nav laika ņaudēt un činkstēt, ir jādzīvo un jādomā izeja, nevis izvēlēties vieglāko variantu, nedomājot par savu ģimeni, bērniem.
Un nav tā, ka sievietes par to nedomātu. Domā un daudz, bet redz mums nav tādu opciju.
Tu sēdi vienītī un gaudies kā visa pasaule ir pret tevi, bet tu tik labs un jauks un kā visi tevi apbižo.
Tik tipiski komentāri, ka nezinu - tu dari visu un ļaunā māte nerūpējas par bērnu un ir slikts vecāks. Ko tu lej...ja māte ir tik slikta, tad vērsies bāriņtiesā un atņem vecāku tiesības, ņem un audzini savu bērnu pats - atgriezīsies jēga dzīve un nebūs laika ņaudēt, bet...neviens viņai bērnu neatņems, un tu to zini....
Tik slikta sieviete, tik briesmīga, bet gan saprecējāties, gan bērnu radījāt...kā tad tā....ja ir sūdīga, tad tā ir tikai tava paša sūdīgā izvēle.
Arī par to darbu.. vai tiešām visi par tevi smejas IG un FB bilžu dēļ? visi par tevi runā, visi par tevi smejas, visi, visi, visi...
Kāpēc izbeidzās laulība? Tas te tomēr ir svarīgs punkts.
07.10.2024 09:09 |

Reitings 122
Edijs391 @ 07.10.2024 07:42

Prieks par tevi, tu man arī nepatīc.
Kamdēļ rakstīju skalbēm kā sieviete?
Lai pierādītu, ka sievietēm ir lielāka prioritāte, kad #vissirslikti!
Jo citādi - paskaidro kamdēļ sievietei atbildēja tajā pašā dienā (rakstīju dienu pēc savas pirmās ziņas), bet man atbildēja pēc nedēļas un arī tikai kad otro reizi uzrakstīju?
P.S esmu bijis pie 3 terapieitiem. (Neskaitot skolas gadus)
1 aizstāvēja manu bijušo sievu.
Otrā bija pāru terapija, kuru pārtraucu jo nespēju turpināt ja man blakus sēdošā kundze apvainojas par visu ko saku par viņū
Trešā - nezinu. Man no tās acu kustības terapijas jēga nebija nekāda.
Un ir vērts turpināt? Nu kur ar citiem būs labāk pēkšņi?

Tev ir tik grūti atvērt googli un pameklēt par psihoterapijas veidiem? Nezinu, kas tev tās par acu kustību terapijām, bet ir dažādi atzīti psihoterapijas veidi kā psihodinamiskā, kbt, shēmu terapija utt. Esi bijis uz kaut kādu nesaprotamu psihoterapiju un tagad paziņo, ka neviens terapijas veids tev nepalīdzēs.
07.10.2024 09:09 |

Reitings 122
Edijs391 @ 07.10.2024 07:48

Ja es nevēlētos, vai dotos pie psihiatra? Terapeita?
Nerakstītu skalbēm? Nezvanītu uz krīzes telefonu?
Es lietoju antidepresantus. Jau rakstīju kurus. Ne nonzila gaisa tos nosaukumus izdomāju vai vienkārši atradu Pakāpeniski ārsti raktījuši arvien stiprākus. Nu nejūtu es sevī nekādas garastāvokļa, noskaņojuma vai mentālās veselības uzlabojumus. Cik var barot farmāciju? Padzer šo. Nelīdz? Tad dzer vairāk. Un tā katru mēnesi.
Zālēm būtu jādarbojas. Bet ja tās nedarbojas, tad attiecīgi vienkārši man nepalīdz.
Nepalīdz arī apkārtējo attieksme, tamdēļ vienkārši gribas un šodien dzīvei pārvelku treknu svītru.
Paldies visiem par vētīgajiem padomiem, prieks ka jums visiem te kas rakstīja dzīvē viss or labi.
Ardievas... ?

Tava manipulēšana ar pašnāvību ir slima. Taisi, ja gribi.
07.10.2024 09:10 |

Reitings 669
Reģ: 05.08.2024
VISI ir pret tevi un visi ir slikti. Visbiežāk, ja liekas, ka VISI ir sliktie, tad visdrīzāk, kā VISOS nav vaina, bet tevī vienā. Un to tu neredzi un negribi saskatīt.
Nomaini darbu, nākamajā darbā mēģini citādāk...ja nav neviena darba kolektīvā ar ko kaut cik sapasētu, draugu nav, sievietes nav un pat nav kandidātes - tas sūds esi tu, nevis visi citi.
07.10.2024 09:13 |

Reitings 1868
Reģ: 11.04.2023
Tipiskais vīrietis. Cik vienkārši - izdarīt pašnāvību un viss. Visas savas problēmas atrisinās. tāpēc arī Latvijā ir tik daudz vīriešu pašnāvību, jo redzi, pat ar bērnu, tev šķiet, ka tavas problēmas ir svarīgākas par to, kā būs bērnam pēc tavas nāves.
Kāpēc sievietes nekaras un netaisa tik bieži pašnāvības? Jo mums jāaudzina bērni, nav laika ņaudēt un činkstēt, ir jādzīvo un jādomā izeja, nevis izvēlēties vieglāko variantu, nedomājot par savu ģimeni, bērniem.
Un nav tā, ka sievietes par to nedomātu. Domā un daudz, bet redz mums nav tādu opciju.

Varbūt tāpēc, ka vīriešiem jau no mazotnes tiek mācīts ciest sevī, neizrādīt emocijas un arī mentālās aprūpes sistēma būvēta domājot vairāk par sievietēm.
Nav jau arī tā, ka sievietes nečīkst, bet viņu čīkstēšana atrod dzirdīgas ausi, ir atbalsta, krīzes centri, šovi, kuri palīdz mentāli sagrautām sievietēm, stipri mazākas iespējas vīrietim?
Tāpat ja skatās pašnāvību mēģinājumus, tad sievietes ieņem pirmās vietas, bet vīrieši iet līdz galam.
07.10.2024 09:44 |

Reitings 1303
Reģ: 15.07.2023
Edijs391
Domāju, ka Tu neapzinies, kā Tev paveicās, ka tā sieviete ar Tevi izšķīrās tik agri nevis pēc gadiem 30. Kā jau kārtīgs latvietis, Tu, droši vien, nezini, cik viņai bija partneru pirms Tevis. Viņa Tevi terorizē tikai tāpēc, ka viņu ir traumējuši iepriekšējie partneri. Mūsdienās gandrīz visas sievietes ir lielākā vai mazākā mērā traumētas no iepriekšējām attiecībām un Tavējā nav izņēmums. Tāpēc daudzi vidusmēra vīrieši izvēlas ar viņām vispār neko neveidot.
Skatos, ka naudas Tev netrūkst. Tātad tā nav problēma. Bērns? Ja Tev to bērnu ļauj redzēt 2 reizes nedēļā, tad viņš vairs nav Tavējais un tas ir tikai laika jautājums, kamēr viņam parādīsies jauns tētis (lohs)..., bet domāju, ka tieši ar bērnu Tev būs lielākās problēmas, jo tādām sievietēm patīk ņirgāties par garā vārgiem vīriešiem, kuri to pieļauj.
Ja prasi manu padomu, tad teiktu, ka vienkārši maksā alimentus un atbalsti bērnu, kad viņu satiec, bet apzinies, ka viņš vairs nav Tavējais. Šī apziņa palīdzēs Tev saprast, ka vīrietim galvenais ir fokusēties uz saviem mērķiem nevis uz garīgi nelīdzsvarotu un traumētu indivīdu problēmām.
Neviens psihologs vai psihoterapeits Tev nepalīdzēs. Vīrieši pēc būtības sabiedrības "acīs" ir vienreizlietojami (ang. disposable), bet Tu jau, droši vien, to saprati no atgriezeniskās saites par pašnāvību. Neviens nav ieinteresēts vīriešus atbalstīt un viņa šajā pasaulē ir vieni.
Tāpēc paskaties spogulī un pasaki sev, ka viss būs labi, jo Tu pats esi sev labākais atbalsts!
P.S. Ieteiktu "uzmest" atturēšanās tematikai. Vīrieši, kas to piekopj, var dzīvē sasniegt daudz vairāk nekā tie, kuriem ir pastāvīgs sekss vai kuri masturbē, jo viņiem ir ļoti daudz brīvās enerģijas, kuru kaut kur ir jāizmanto.
07.10.2024 10:06 |

Reitings 5
Reģ: 25.06.2015
Edijs391 @ 06.10.2024 21:57

Kāpēc lai nezinātu?
Atlika man FB vienā grupā uzdot 1 jautājumu un par to apspriež visi.
Atliek man parādīties kaut kur publiski un tas ir jāapspriež visiem un pat vairākus gadus tas jāatgādina.
Atliek man ielikt IG bildi un par to ir jārunā pilnīgi visiem un jāatgādina par to.
Tak reāli ir apriebies, ka man nevar būt sava dzīve ārpus darba.
A kad citi kolēģi dara ko līdzīgu, tad par to nerunā un nedzird neviens.
Lielkā kļūda ir tas, ka joprojām eksistēju un esmu izsmēlis resursus kur meklēt palīdzību, jo vairs nezinu kur kam prasīt palīdzību vai padomu, kas spētu palīdzēt.

Es nesapratu, Tu esi kāda slavenība, ka visiem interesē? Tak nav jau obligāti jāskrien visiem pakaļ un jāliek soc tīklos kaut kas. Patiesībā mūsdienās lielākoties neviens nevienam tā patiešām neinteresē, tā ir lielāka problēma, ka neredzam viens otru. A te viens saka, ka visi pievērš uzmanību un tik par viņu runā. Nopietni? Kāpēc tevi satrauc, ka kāds kaut ko pasaka par tevi, tur ir vislielāka problēma.
Sen zināma patiesība - ja nevari mainīt pārējo sev apkārt, maini attieksmi. Bāc, tev ir darbs un esi nodrošināts, kas pietrūkst daudziem citiem. Visu laiku piemini tik visus apkārt, kas neliek tev mieru. Esi dzēris tik daudz zāles, pie cik ārstiem tad esi pabijis? Neviens tiešām nepalīdz?
Ja man būtu vientuļi un būtu nauda, es braukātu visādās ceļotāju grupās. Visu laiku meklē kompānijas - kopīga nodarbe, neuzspiesta komunikācija, patīkami iespaidi utt. Labākās zāles.
07.10.2024 10:08 |

Reitings 188
Reģ: 14.07.2020
Artūrs77 @ 06.10.2024 22:56
Tēvs no mātes aizgāja nespējot izturēt tās despotismu?
Kas bija tas, ko māte bērnībā “pieprasīja”, lika darīt/nekad nedarīji to pietiekami labi? Kādas lietas/notikumi/apstākļi apkārtējā vidē viņai vienmēr bija slikti?
Kur “pazuda” mātes tēvs viņas pašas ğimenē?

Pastāsti. Mums būs interesanti. 🧠
07.10.2024 10:12 |

Reitings 1099
Reģ: 13.12.2023
akul12 @ 07.10.2024 09:44

Varbūt tāpēc, ka vīriešiem jau no mazotnes tiek mācīts ciest sevī, neizrādīt emocijas un arī mentālās aprūpes sistēma būvēta domājot vairāk par sievietēm.
Nav jau arī tā, ka sievietes nečīkst, bet viņu čīkstēšana atrod dzirdīgas ausi, ir atbalsta, krīzes centri, šovi, kuri palīdz mentāli sagrautām sievietēm, stipri mazākas iespējas vīrietim?
Tāpat ja skatās pašnāvību mēģinājumus, tad sievietes ieņem pirmās vietas, bet vīrieši iet līdz galam.

Cik var gausties par šo. Ja jums, vīriešiem, ir tik švaki ar palīdzības pieejamību, tad organizējat paši krīzes centrus, sarunu grupas, KAUT KO. Kā tev liekas, sievietēm tas viss ir no gaisa nokritis?
07.10.2024 12:38 |

Reitings 364
Reģ: 30.08.2024
Diabolus @ 07.10.2024 12:38

Cik var gausties par šo. Ja jums, vīriešiem, ir tik švaki ar palīdzības pieejamību, tad organizējat paši krīzes centrus, sarunu grupas, KAUT KO. Kā tev liekas, sievietēm tas viss ir no gaisa nokritis?

Neko sievietes nespēj organizēt.
Skalbes oranizēja nevis sievietes, bet valsts un tiek finansēt no valsts.
Skalbes sevi pozicionē kā dzimumneitrālu palīdzības sniedzēju.
Dzimumlīdztiecība nosak to ka pēc iespējas visiem servisiem jābūt dzimumneitrāliem un nedrīkst nevienu diskriminēt pēc dzimuma.
07.10.2024 12:47 |

Reitings 1868
Reģ: 11.04.2023
Diabolus @ 07.10.2024 12:38

Kamēr kopumā sabiedrība šādi domās, kā raksti, tikmēr vīrieši baidīsies laicīgi meklēt palīdzību, jo tiek nosodīti. Nevis no gaisa, bet par nodokļu maksātāju naudu gan...
07.10.2024 12:53 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits