Diabolus @ 06.10.2024 23:20Ļauj minēt… laulību pats esi sadirsis, tāpēc zemapziņa tevi grauž kā burkānu. Tad gribēji ātro risinājumu, zāles padzert, bet nepalīdzēja. Un tagad apsver vēl ātrāku risinājumu.
Ja jau neesi šeit, lai mainītu savas domas, tad nav arī vērts dot padomu.
Yeahyeahyeahs @ 07.10.2024 00:11Es nebrīnos, ka tev nav draugu. Izlasīju pusi no taviem komentāriem, bet tu jau mani sāki besīt, jo tik čīkstošu cilvēku, kurš brauc citiem virsū, kad viņi grib palīdzēt un noraida jau saknē visas palīdzības idejas, nevar izturēt. Tas, ka izdomāji skalbēm rakstīt kā sieviete, - jocīgi.
Ieteikumi (kuri visi būs tev nepiemēroti, kā tu pats domāsi) - mainīt psihiatru un zāles, apmeklēt cita veida psihoterapiju, strādāt ar sevi un izkāpt no upura lomas.
LifeLines @ 07.10.2024 07:26Tu varbūt nemaz nevēlies, lai Tev paliek labāk. Varbūt tas, pēc kā dziļi iekšienē ilgojies, ir iespēja būt vājam. Tu ārēji dari visu "pareizi", bet esi ļoti nelaimīgs. Vai Tu spēj nodefinēt, kādas ir Tavas dziļākās vajadzības šajā dzīves posmā?
Edijs391 @ 07.10.2024 07:36
Kļūdies.
Neko es nesadirsu. Gari būtu jāraksta plašāki iemesli, bet tieši viņas despotisms un vēlme pilnīgi visu kontrolēt sačakarēja. Tas arī izpaužas joprojām. Ar vāriem pilnīgi visu ir jauztver burtiski ka visu.
Edijs391 @ 07.10.2024 07:42
Prieks par tevi, tu man arī nepatīc.
Kamdēļ rakstīju skalbēm kā sieviete?
Lai pierādītu, ka sievietēm ir lielāka prioritāte, kad #vissirslikti!
Jo citādi - paskaidro kamdēļ sievietei atbildēja tajā pašā dienā (rakstīju dienu pēc savas pirmās ziņas), bet man atbildēja pēc nedēļas un arī tikai kad otro reizi uzrakstīju?
P.S esmu bijis pie 3 terapieitiem. (Neskaitot skolas gadus)
1 aizstāvēja manu bijušo sievu.
Otrā bija pāru terapija, kuru pārtraucu jo nespēju turpināt ja man blakus sēdošā kundze apvainojas par visu ko saku par viņū
Trešā - nezinu. Man no tās acu kustības terapijas jēga nebija nekāda.
Un ir vērts turpināt? Nu kur ar citiem būs labāk pēkšņi?
Edijs391 @ 07.10.2024 07:48
Ja es nevēlētos, vai dotos pie psihiatra? Terapeita?
Nerakstītu skalbēm? Nezvanītu uz krīzes telefonu?
Es lietoju antidepresantus. Jau rakstīju kurus. Ne nonzila gaisa tos nosaukumus izdomāju vai vienkārši atradu Pakāpeniski ārsti raktījuši arvien stiprākus. Nu nejūtu es sevī nekādas garastāvokļa, noskaņojuma vai mentālās veselības uzlabojumus. Cik var barot farmāciju? Padzer šo. Nelīdz? Tad dzer vairāk. Un tā katru mēnesi.
Zālēm būtu jādarbojas. Bet ja tās nedarbojas, tad attiecīgi vienkārši man nepalīdz.
Nepalīdz arī apkārtējo attieksme, tamdēļ vienkārši gribas un šodien dzīvei pārvelku treknu svītru.
Paldies visiem par vētīgajiem padomiem, prieks ka jums visiem te kas rakstīja dzīvē viss or labi.
Ardievas... ?
Tipiskais vīrietis. Cik vienkārši - izdarīt pašnāvību un viss. Visas savas problēmas atrisinās. tāpēc arī Latvijā ir tik daudz vīriešu pašnāvību, jo redzi, pat ar bērnu, tev šķiet, ka tavas problēmas ir svarīgākas par to, kā būs bērnam pēc tavas nāves.
Kāpēc sievietes nekaras un netaisa tik bieži pašnāvības? Jo mums jāaudzina bērni, nav laika ņaudēt un činkstēt, ir jādzīvo un jādomā izeja, nevis izvēlēties vieglāko variantu, nedomājot par savu ģimeni, bērniem.
Un nav tā, ka sievietes par to nedomātu. Domā un daudz, bet redz mums nav tādu opciju.
Edijs391 @ 06.10.2024 21:57
Kāpēc lai nezinātu?
Atlika man FB vienā grupā uzdot 1 jautājumu un par to apspriež visi.
Atliek man parādīties kaut kur publiski un tas ir jāapspriež visiem un pat vairākus gadus tas jāatgādina.
Atliek man ielikt IG bildi un par to ir jārunā pilnīgi visiem un jāatgādina par to.
Tak reāli ir apriebies, ka man nevar būt sava dzīve ārpus darba.
A kad citi kolēģi dara ko līdzīgu, tad par to nerunā un nedzird neviens.
Lielkā kļūda ir tas, ka joprojām eksistēju un esmu izsmēlis resursus kur meklēt palīdzību, jo vairs nezinu kur kam prasīt palīdzību vai padomu, kas spētu palīdzēt.
Artūrs77 @ 06.10.2024 22:56Tēvs no mātes aizgāja nespējot izturēt tās despotismu?
Kas bija tas, ko māte bērnībā “pieprasīja”, lika darīt/nekad nedarīji to pietiekami labi? Kādas lietas/notikumi/apstākļi apkārtējā vidē viņai vienmēr bija slikti?
Kur “pazuda” mātes tēvs viņas pašas ğimenē?
akul12 @ 07.10.2024 09:44
Varbūt tāpēc, ka vīriešiem jau no mazotnes tiek mācīts ciest sevī, neizrādīt emocijas un arī mentālās aprūpes sistēma būvēta domājot vairāk par sievietēm.
Nav jau arī tā, ka sievietes nečīkst, bet viņu čīkstēšana atrod dzirdīgas ausi, ir atbalsta, krīzes centri, šovi, kuri palīdz mentāli sagrautām sievietēm, stipri mazākas iespējas vīrietim?
Tāpat ja skatās pašnāvību mēģinājumus, tad sievietes ieņem pirmās vietas, bet vīrieši iet līdz galam.
Diabolus @ 07.10.2024 12:38
Cik var gausties par šo. Ja jums, vīriešiem, ir tik švaki ar palīdzības pieejamību, tad organizējat paši krīzes centrus, sarunu grupas, KAUT KO. Kā tev liekas, sievietēm tas viss ir no gaisa nokritis?
Diabolus @ 07.10.2024 12:38
Cik var gausties par šo. Ja jums, vīriešiem, ir tik švaki ar palīdzības pieejamību, tad organizējat paši krīzes centrus, sarunu grupas, KAUT KO. Kā tev liekas, sievietēm tas viss ir no gaisa nokritis?