pepija @ 11.09.2024 22:36man alga uz papira ir ap 1400-1700 ka kuru menesi un man neapliekamais visu laiku ir uz 0,lai marta nav jaatmaksa valstij.Ta ka man peronigi tas vsipar neko nemainis,nekads algas pieaugums vairak nebus.Te vinnes kautko varbut tik tie,kam ir minimalas algas vai nav neapliekamie uzlikti uz 0
pepija @ 11.09.2024 22:36man alga uz papira ir ap 1400-1700 ka kuru menesi un man neapliekamais visu laiku ir uz 0,lai marta nav jaatmaksa valstij.Ta ka man peronigi tas vsipar neko nemainis,nekads algas pieaugums vairak nebus.Te vinnes kautko varbut tik tie,kam ir minimalas algas vai nav neapliekamie uzlikti uz 0
ronnie @ 11.02.2025 16:38Negribu veidot jaunu tēmu, tāpēc ierakstīšu šajā. Vai šeit ir kāda, kura šajā tēmā orientējas un kurai es varētu uzrakstīt privāti, lai lūgtu atbildēt uz vienu jautājumu par šī gada neapliekamo minimumu? :)
Diabolus @ 12.02.2025 15:53
Zvani man +371 67120000
ronnie @ 12.02.2025 22:48
Vakar zvanīju uz VID, bet tā īsti netiku skaidrībā. Varbūt varu uzrakstīt privāti? :)
ronnie @ 12.02.2025 22:48
Vakar zvanīju uz VID, bet tā īsti netiku skaidrībā. Varbūt varu uzrakstīt privāti? :)
ronnie @ 13.02.2025 01:19Droši vien, ka viss ir elementāri, vienkārši es pārāk labi neorientējos Latvijas likumos, jo līdz šim ilgi gadi pavadīti ārzemēs. Situācija sekojoša: šī gada janvāra beigās iestājos jaunā darba vietā, janvārī nostrādāju 6 dienas. Stundas likme - 6eur/h bruto. Izmantojot internetā pieejamos neto/bruto algas kalkulatorus, izrēķināju, ka par janvāri man "uz rokas" būtu bijis jāsaņem 322eur, taču realitātē saņēmu 286eur, savukārt algas lapiņā kā neapliekamais minimums norādīti 180eur. Nodokļu grāmatiņa ir iesniegta darba devējam. Biju dzirdējusi, ka no šī gada neapliekamais minimums ir fiksēta summa - 510eur, līdz ar to īsti nav skaidrs, kas tie par 180eur un kāpēc konkrēti tāda summa. Gribēju parunāt ar darba devēju, taču nospriedu, ka vispirms par šo vajag pajautāt kādam zinošam cilvēkam, jo, ja varbūt pati kaut ko neesmu pareizi sapratusi, negribas izgāzties darba devēja acīs un likt domāt, ka eju kasīties dēļ 36eur. :D
Neapliekamo minimumu aprēķina proporcionāli nostrādātajām dienā. Janvārī bija 22 darba dienas. 510/22=23,18 minimums par vienu darba dienu. Sanāk, ka tev aprēķināja par 8 vai 7 darba dienām.ronnie @ 13.02.2025 01:19Droši vien, ka viss ir elementāri, vienkārši es pārāk labi neorientējos Latvijas likumos, jo līdz šim ilgi gadi pavadīti ārzemēs. Situācija sekojoša: šī gada janvāra beigās iestājos jaunā darba vietā, janvārī nostrādāju 6 dienas. Stundas likme - 6eur/h bruto. Izmantojot internetā pieejamos neto/bruto algas kalkulatorus, izrēķināju, ka par janvāri man "uz rokas" būtu bijis jāsaņem 322eur, taču realitātē saņēmu 286eur, savukārt algas lapiņā kā neapliekamais minimums norādīti 180eur. Nodokļu grāmatiņa ir iesniegta darba devējam. Biju dzirdējusi, ka no šī gada neapliekamais minimums ir fiksēta summa - 510eur, līdz ar to īsti nav skaidrs, kas tie par 180eur un kāpēc konkrēti tāda summa. Gribēju parunāt ar darba devēju, taču nospriedu, ka vispirms par šo vajag pajautāt kādam zinošam cilvēkam, jo, ja varbūt pati kaut ko neesmu pareizi sapratusi, negribas izgāzties darba devēja acīs un likt domāt, ka eju kasīties dēļ 36eur. :D
ronnie @ 13.02.2025 01:19Droši vien, ka viss ir elementāri, vienkārši es pārāk labi neorientējos Latvijas likumos, jo līdz šim ilgi gadi pavadīti ārzemēs. Situācija sekojoša: šī gada janvāra beigās iestājos jaunā darba vietā, janvārī nostrādāju 6 dienas. Stundas likme - 6eur/h bruto. Izmantojot internetā pieejamos neto/bruto algas kalkulatorus, izrēķināju, ka par janvāri man "uz rokas" būtu bijis jāsaņem 322eur, taču realitātē saņēmu 286eur, savukārt algas lapiņā kā neapliekamais minimums norādīti 180eur. Nodokļu grāmatiņa ir iesniegta darba devējam. Biju dzirdējusi, ka no šī gada neapliekamais minimums ir fiksēta summa - 510eur, līdz ar to īsti nav skaidrs, kas tie par 180eur un kāpēc konkrēti tāda summa. Gribēju parunāt ar darba devēju, taču nospriedu, ka vispirms par šo vajag pajautāt kādam zinošam cilvēkam, jo, ja varbūt pati kaut ko neesmu pareizi sapratusi, negribas izgāzties darba devēja acīs un likt domāt, ka eju kasīties dēļ 36eur. :D