Lasma29 @ 02.07.2024 23:01Erna
debestinaa
lietotājs
Paldies par izsmeļošu skaidrojumu, kas man palīdz pieņemt lēmumu. Noteikti negribēšu iegūt vecišķo izskatu un tilts ir ceļš uz to. Jā, esmu pajauna, 40+... Domāju šo jautājumu sakārtot šajā vasarā. Varbūt varat ieteikt kādu implantologa? Ko Jūs teiktu par Stomat.inst. ?
mirtilla @ 03.07.2024 01:11
Dr. Kaspars Stāmers Stomatoloģijas institūta Implantoloģijas klīnikā (Baznīcas ielā). Ļoti profesionāls ārsts + patīkams un atsaucīgs komunikācijā, kas nav mazsvarīgi. Vienīgais mīnuss - rindas parasti ir garas, pieraksts pirms dažiem gadiem bija ~6 mēnešus uz priekšu.. Reizēm gan palaimējas tikt ātrāk (pastāv "gaidītāju rinda", ja kāds atceļ vizīti, zvana Tev). Par implanta cenām arī precīzāk pateiks vizītē, to ietekmē gan izmantotā implantu marka, gan tas, vai nepieciešams pieaudzēt kaulu utt. Turklāt jāņem vērā, ka implants ir tikai skrūve, ko Tev ieskrūvēs kaulā, papildus vēl jāpieskaita arī kroņa cena. Kopumā droši vien jārēķinās ar ~1500 EUR.
lietotājs @ 02.07.2024 01:36Ir jāliek implanti, ja negribi lai ir kā vecai tantei, kad smaganu kauls saraujas. Ja kaulā nebūs skrūve vai īstais zobs, laika gaitā - daži gadi, un tur būs pamatīga bedre un izzudis kauls, kuru varēs atgūt tikai ar kaula transplantāciju no apakšžokļa kaula.
Latvian pagan @ 03.07.2024 10:10
Žēl, ka titāna gabaliņš un keramika ir tik dārgas lietas. Saprastu, ja vel platīns vai palādijs tiktu skrūvēts iekšā, lai gan no fizioloģijas viedokļa tas būtu aplami, jo tie nav inerti metāli, bet organiskajā ķīmijā lietoti katalizātori. Bet keramikai ir paliels uzcenojums, to es sapratu pēc silikātķīmijas apgūšanas.
Varu iedomāties zoba cenu, kas audzēts no cilmšūnām ar signālmolekulu pievienošanu šūnu barotnē. Cena būtu astronomiska + vel ir risks izbaudīt vēža cilmšūnu darbību normālu kaulu šūnu vietā uz savas adās. Bet šaubos, ka šāda tehnoloģija vispār būs.
Īsti zobi diez vai kādreiz tiks implantēti.
Džinga @ 03.07.2024 10:59
Tev viss ir kārtībā?
Latvian pagan @ 03.07.2024 13:18
Vai nezināji, ka pētnieki mēģina no cilmšūnām izaudzēt audus un orgānus? Palasi zinātniskās publikācijas.
Te es nedaudz papļāpāju par zobu implanta anormālo dārdzību. Kā metāla gabals (titāna skrūve) un ķieģelis (keramika) var tik dārgi maksāt? Kāds uzvārās. Titāns nav cēlmetāls. Un keramiku veido pa lielam veido smilts. Uz Zemes ļoti viegli iegūstamas izejvielas. Tik cena kāda. Anormāla!
Lasma29 @ 05.07.2024 20:39Cik ilgi jāgaida pēc raušanas, lai sāktu implanta ievietošanas procesu?
Lasma29 @ 05.07.2024 20:39Cik ilgi jāgaida pēc raušanas, lai sāktu implanta ievietošanas procesu?
Vai nezināji, ka pētnieki mēģina no cilmšūnām izaudzēt audus un orgānus? Palasi zinātniskās publikācijas.
Te es nedaudz papļāpāju par zobu implanta anormālo dārdzību. Kā metāla gabals (titāna skrūve) un ķieģelis (keramika) var tik dārgi maksāt? Kāds uzvārās. Titāns nav cēlmetāls. Un keramiku veido pa lielam veido smilts. Uz Zemes ļoti viegli iegūstamas izejvielas. Tik cena kāda. Anormāla!