AmieB @ 14.02.2024 20:49Bailes vai drosme saņemties nebija. Bet patiešām nevarēju iedomāties, ka tas viss kopā būs tik grūti, jo vēlējos ne vien audzināt bērnus un būt kopā, bet arī veidot karjeru, studēt, iesaistīties sabiedriskajā darbā. Tad vēl LV - karjeras pārtraukumi bērna kopšanas atvaļinājumu dēļ nereti nozīmē, ka būs jāmeklē cits darbs, jo pat pēc gada var izrādīties - neviens negaida jauno māmiņu atpakaļ.
Vēl tas, ka pie mums nav pieņemts rūpīgi parēķināt, vai vari atļauties vēl vienu bērnu, cik daudz no ienākumiem aizies bērnu vajadzībām. Un šīs vajadzības būs līdz pat brīdim, kad bērni sāks pelnīt paši.
LuckyStrike @ 15.02.2024 16:21Kad lasa intervijas ar slavenām sievietēm un jautā, ko dzīvē nožēlo, tad ļoti bieži ir atbilde, ka būtu gribējies vairāk bērnus.
Un kas tad īsti ir padzīvot sev? Ok, bez nakts barošanām, slimošanām, iespējas aizbraukt kur vēlies utt., bet nu es uzreiz atceros vienu kolēģi. Viņai bērni bija izauguši, no vīra izšķīrusies un viņa man vienreiz teica tā: kā man apnicis dzīvot SEV, gribu būt kādam vajadzīga.
Baigi aizķērās šis. Ne velti daudziem pēdējie bērniņi dzimst tad, kad lielākie jau pusaudži.
LuckyStrike @ 15.02.2024 16:21Kad lasa intervijas ar slavenām sievietēm un jautā, ko dzīvē nožēlo, tad ļoti bieži ir atbilde, ka būtu gribējies vairāk bērnus.
Un kas tad īsti ir padzīvot sev? Ok, bez nakts barošanām, slimošanām, iespējas aizbraukt kur vēlies utt., bet nu es uzreiz atceros vienu kolēģi. Viņai bērni bija izauguši, no vīra izšķīrusies un viņa man vienreiz teica tā: kā man apnicis dzīvot SEV, gribu būt kādam vajadzīga.
Baigi aizķērās šis. Ne velti daudziem pēdējie bērniņi dzimst tad, kad lielākie jau pusaudži.
Džinga @ 15.02.2024 19:05
Kura ir teikusi, ka nožēlo un gribēja vairāk bērnus? Nezinu nevienu
TinceD @ 15.02.2024 19:27
Anonīmajos forumos ik pa laikam uzduros. Cālī vienā no tēmām bija vairākas, kuras atzina, ka, ja zinātu, cik grūti tas būs, tad negribētu vairāk par 1.
Bēbīšperiods tiešām daudzām aptumšo prātu, jo maldīgi liekas, ka tādā veidā būs attaisnojums sēdēt mājās, paildzināt jaunību, izbaudīt to sākumu vēlreiz, Instagramšicas sev saturu ar to uztur, ražojot vienu pēc otra, lai tikai ir topā. Bet kā jau te minēja, bēbītis ātri izaug un jau no 3 gadiem ir tas mazais bērns, kuram augot pieaugs radziņi un tālāk jau būs liels bērns, tad tīnis, jaunietis. Visus tos gadus, izņemot dažus pirmos, bēbītis vairs nekāds nav. Tad padomājiet labi, ko jums vajag - lielāku ģimeni vai arī apmierināt savu egoismu?
Un ap 40 uzrodas tie mazie tad, kad pirmie jau lieli ne jau tāpēc lielākoties, ka sailgojas pēc bēbīša, bet gan tāpēc, ka ar kontracepciju tādām bieži kaut kas noiet greizi, jo sākas pirmie klimaksa disbalansi hormonos, kas arī rada to nestabilitāti.
Liekas, ka daudzas pārlieku uzspiež sev un citiem tos vairākus bērnus.