Es domāju, ka tur viss ir banāli vienkārši. Ja kopā būšanas laikā cilvēki tomēr jūt, ka nav īstais ko vēlas. Pārsvarā gan viena no pusēm ar domu nu ir, ir labāk lai ir kaut kas nekā nekas, parasti otra puse ir tā kura baigi mīl. Tad pašķirās un izjūt to mīlestību un prec nost.Justīne123 @ 13.02.2024 15:45Aizdomājos par tiem cilvēkiem, kas ilgstoši bija attiecībās un neprecējās, bet, kad izšķīrās, tad satiekot jaunu cilvēku ātri aprecējās.
Kādas ir Jūsu domas, kāpēc tā notiek? ?
Ja nevienam vai kādam no abiem tas nav svarīgi, tad neprecas.
Nesaprotu, kāpēc tieši laulība ir kaut kāds milestone, kas noteikti ir jāsasniedz?
SarmaD @ 13.02.2024 19:31
Ne vienmēr. Nereti precas jo otrs grib un tas kurš ne īpaši tomēr piekāpjas.
Laulība ir statuss sabiedrībā un līdz ar to nāk daži labumi kā sievai. Un nē, es nerunāju par mantas dalīšanu.
Diabolus @ 13.02.2024 19:54
Piemēram, kad runā par savu vīrieti, var ievērot valodas ekonomijas principu: vairs nekāda “otra pusīte”, “partneris”, “draugs”, ne “dzīvesbiedrs” vai “manējais” ??
Almea @ 13.02.2024 20:09Piekrītu gandriz katram komentāram, kas te rakstīts. Arī biju attiecībās, kurā mani mīlēja, bet es nē. Visi no malas teica, ka man tik labs vīrietis blakus utt., viņš tiktiešām bija gādīgs, bildināja mani, bet es zināju, ka tāpat izšķiršos, jo tas nav mans īstais cilvēks. Par laimi nebiju tāda nekauņa, lai sāktu krāpt vai meklēties attiecībās esot. Izšķīros un aizgāju dzīvot viena pati. Pēc dažiem mēnešiem iepazinos ar savu tagadējo vīru, un tur uzreiz bija skaidrs, ka ir īstais cilvēks, tāpēc ilgi garumā nevilkām un devāmies pie altāra. Kāpēc biju kopā ar ex, ja jau nemīlēju? Nu tā diemžēl dzīvē notiek, bet es neko nenožēloju, abi daudz ko ieguvām un iemācījāmies tajās attiecībās.
SarmaD @ 13.02.2024 19:31
Ne vienmēr. Nereti precas jo otrs grib un tas kurš ne īpaši tomēr piekāpjas.
Laulība ir statuss sabiedrībā un līdz ar to nāk daži labumi kā sievai. Un nē, es nerunāju par mantas dalīšanu.
Elemelekaramele @ 14.02.2024 08:34
Nu to arī saku, ka vismaz vienam tā precēšanās ir ļoti aktuāla, tad arī precas. Reizēm arī abiem ir aktuāla. Bet ja nav nevienam, tad neprecas. Iemesli gan var būt katram savi, kam neinteresē precēšanās, kam liekas, ka nav īstais tomēr u.c.
Bet kādi labumi nāk kā sievai? ? Mēs vēl esam jauni, ar ārstiem slimnīcā nav jākomunicē vēl. Kopīgu bērnu arī nav.
law7 @ 14.02.2024 09:44
Teorētiski - mantošanas tiesības viena partnera nāves gadījumā.
Ja neesat precējušies, tad aizgājēja mantu mantotu aizgājēja vecāki, nevis partneris, ar kuru aizgājējs dzīvoja nereģistrētā kopdzīvē.
Ja ir kopīgi bērni, tas zināmā mērā atrisina šo situāciju. Viena partnera nāves gadījumā, ja nav noslēgta laulība, visu manto bērns/-i.
Vēl starp laulātajiem ir pieļaujami lielāki (jebkura lieluma) dāvinājumi, kurus neapliek ar iedzīvotāju ienākuma nodokli, vai tā būtu māja, laba automašīna, vai lielāka naudas summa. Šo gan daļā gadījumu cilvēki mēdz vienkārši apiet. Visos gadījumos to nevar apiet.
JekaterinaKaterina @ 14.02.2024 20:29
Visi tā saucamie labumi parādās, kad kāds atmet pedāļus, līdz tam nekādu labumu nav. Dāvinājumi? Jēga no dāvinājumiem, ja tāpat šķiroties jādala vai arī ja tos šķiroties var teorētiski attiesāt?
law7 @ 14.02.2024 20:33
1. Saņemtie dāvinājumi šķiroties nav jādala, vismaz ne normālā gadījumā.
2. No nāves neviens nav pasargāts, t.sk., no pāragras. Tādēļ vēlams, lai tādā gadījumā viss būtu kārtībā. Starp citu, bērns ir mantinieks kopš ieņemšanas brīža. Daļai nelaulāto tas ir risinājums.
JekaterinaKaterina @ 14.02.2024 20:40
Nu, baņķieris O.F. gan pat auskarus un gredzenus tiesas ceļā prasa atpakaļ no ex sievas, tā ka........
Nu tak Fiļam viss pareizi ir pierādāma rupja nepateicība! Tāpat kā Gobzis mātes māju uzdāvināto Kristai pieprasa atpakaļ par rupju nepateicību. Tādēļ jau tikai Gobža māte vēl nav uz ielas izlikta un pret Kristu laikam kaut kas ierosināts!JekaterinaKaterina @ 14.02.2024 20:40
Nu, baņķieris O.F. gan pat auskarus un gredzenus tiesas ceļā prasa atpakaļ no ex sievas, tā ka........