Luusis @ 05.12.2023 19:23Jautājums nav vai ar to naudu var bērnu pabarot bet jautājums ir vai ar tādu algu un kautvai vēl + bērnu pabalstu var GAN uzturēt bērnu, GAN apmierināt savas velmes?
mazaaduuda @ 05.12.2023 19:32
Nu kas gan ir 200 eiro mēnesī. Saprotu, ka ir cilvēki, kas tā dzīvo. Bet tā ir izdzīvošana, ne normāla dzīvošana. Pat bez ekstrām un nešikojot, ar 900 eiro nav iespējams apgādāt 3 cilvēku ģimeni. 300-500 eiro jau rēķiniem vien aiziet, 100-200 eiro apēd, mašīnā degviela jāielej, kaut kas mugurā arī jāģērbj, pie ārsta jāaiziet, kaut kas nebaltām dienām jāatstāj, kāda dāvana jānopērk.. kas tur vispār var palikt no 900 eiro.
Luusis @ 05.12.2023 15:31Tieši tā, jo es nepelnu tik daudz lai visu to atļautos. Atšķirībā no citiem es domāju ar to galvu kas man ir uz pleciem un pirms es ko daru kas mani varētu financiāli ietekmēt es parēķinu vai to varēšu atļauties.
akul12 @ 05.12.2023 19:42
Piezemē savas vēlmes un visu varēs ?
Citiem ir iespējams un viņiem ir ģimene un bērni.
Bez auto var iztikt un veselīgi 20-30 gadnieki nestaigā pie ārstiem, tur arī nauda ietaupas ?
akul12 @ 05.12.2023 21:09Kas vieglāk 32 gados, piezemēt prasības vai sākt pelnīt tik cik vajag? ?
kitijaarmazok @ 05.12.2023 21:14
Viņam nav sievietes ar ko taisīt bērnus, tāpēc nav īsti nekas jāmaina.? Gandrīz pusmūžā labu sievieti atrast ko precēt un ar ko taisīt bērnus nav viegli, Itsevišķi ja 32 gadi nodzīvoti ar mammu aiz sienas.
akul12 @ 05.12.2023 21:22
Tad atkrīt uztraukumi par 3000eiro ienākumiem
Elizabeteputnos @ 05.12.2023 21:30Es arī esmu par to, ka, ja atļauties nevar, tad labāk lai bērnu nav. Vai - jāmeklē risinājumi, lai nopelnītu vairāk, bez strādāšanas 24/7, jo tad kāda jēga no bērniem, ja tos tavā vietā audzina kāds cits?
Nav runa par to, vai bērnus var izaudzināt ar mazu algu. Jā, var. Bet ko tie bērni būs redzējuši, uzaugot? Humpalu drēbes, nekad nevar braukt nevienā ekskursijā ar klasi, nekad neaicinās pie sevis draugus, jo kauns no nabadzības, kādā dzīvo, telefonu drošvien nevarēs atļauties, mājasdarbus lai pilda bibliotēkā, jo mājās nav pat vienkāršākā datora... jā, daudzas no uzskaitītaj varbūt liekas ārišķīgas lietas, bet tas viss bērnu izstumj no vienaudžu sabiedrības, sākas apsaukāšanās un viss pārējais, jo esi citādāks. Tam bērnam ar to pēc tam jādzīvo visu dzīvi. Priekš kam? Jo egoistiskai mammītei un tētiņam gribējās vēl vienu bērniņu?
Nu un pastāsti kā tad var tā pēkšņi noteiktā vecumā "Sākt pelnīt tik cik vajag?"akul12 @ 05.12.2023 21:09Kas vieglāk 32 gados, piezemēt prasības vai sākt pelnīt tik cik vajag? ?
Luusis @ 05.12.2023 21:49Nu un pastāsti kā tad var tā pēkšņi noteiktā vecumā "Sākt pelnīt tik cik vajag?"
vaitad es kautkur šeit minēju ka es vēlos bērnus? Es mineju ka uzskatu ka CILVĒKIEM lai veidotu ģimeni vajag vismaz 3000€ ienākumus. Es pats sev nevēlos bērnus nekad neesmu vēlējies. Ne savus ne svešus. Man vienam mana alga pietiek.akul12 @ 05.12.2023 21:55
Tas ir jautājums tev, nevis ieteikums, kā pelnīt.
30+ gados jau jāpelna pietiekoši. Ja jūties, ka vajag 3000, bet tos nepelni, tad arī pēc 10 gadiem nepelnīsi pietiekoši.
Luusis @ 05.12.2023 22:17vaitad es kautkur šeit minēju ka es vēlos bērnus? Es mineju ka uzskatu ka CILVĒKIEM lai veidotu ģimeni vajag vismaz 3000€ ienākumus. Es pats sev nevēlos bērnus nekad neesmu vēlējies. Ne savus ne svešus. Man vienam mana alga pietiek.
Džinga @ 05.12.2023 21:38
Nepatīkama pēcgarša tam, ko saki. Izklausās, ka esi augstās domās par savu statusu un vietu sabiedrībā, un uz nabadzīgākiem cilvēkiem skaties kā uz kaut ko zemāku.
Es arī bērnus taisīšu tikai, kad jutīšos 100% komfortabli dzīvē un finansēs, bet es nekad tā neizteiktos par tiem, kas pērk bērnam drēbes humpalās utml.
Bet nu šis nav pirmais komentàrs, kur netieši lielies ar savu naudu. Negribu pārmest vai aizvainot, bet domāju nav par sliktu to pateikt.
es uzaugu manis pašas aprakstītajā situācijā, man tā diemžēl ir pārāk labi pazīstama bērnības realitāte. Nevienam bērnam nenovēlu dāvanu vietā Ziemassvētkos ar brāli dalīt apelsīnu ,jo nekā cita nav. Pirmo jauno drēbi, ko mamma man nopirka nekad neaizmirsīšu un toreiz novalkāju līdz pēdējam - tās bija "kļošenes" džinsu bikses, kad man bija 16. Ar kādu naudu es kur lielos? Tas, ka tevi tas trigero ir tava problēma un parocies sevī un pameklē kāpēc tev tas kož acīs!Džinga @ 05.12.2023 21:38
Nepatīkama pēcgarša tam, ko saki. Izklausās, ka esi augstās domās par savu statusu un vietu sabiedrībā, un uz nabadzīgākiem cilvēkiem skaties kā uz kaut ko zemāku.
Es arī bērnus taisīšu tikai, kad jutīšos 100% komfortabli dzīvē un finansēs, bet es nekad tā neizteiktos par tiem, kas pērk bērnam drēbes humpalās utml.
Bet nu šis nav pirmais komentàrs, kur netieši lielies ar savu naudu. Negribu pārmest vai aizvainot, bet domāju nav par sliktu to pateikt.