Nauda

Reitings 69
Reģ: 19.01.2023
Quote by Sidney Sheldon: “Being poor is only romantic in books.” Vai piekrītat šim teicienam? Es uzskatu, ka nabadzība liecina par slinkumu, darbu var atrast vienmēr, tāpēc es nekad nežēloju bezpajumtniekus. Viņi vienkārši ir slinki un gaida, kad viņus pažēlos.
Tāpat arī uzskatu, ka tie cilvēki ir meļi, kuri saka, ka attiecībās nauda nav galvenais. Jā, galvenais ir cieņa, rūpes, sapratne, atbalsts, bet nauda arī ir vienlīdz svarīga, jo no vienas mīlestības paēdis nebūsi. Patiešām tikai filmās un grāmatās nabadzība ir romantizēta, bet realitāte tas ir slinkums. Tūlīt sāksies uzbrukumi, ka sievietēm vajag tikai naudu, bet, ja tu, vīrieti, būtu sieviete, tad tu arī nepaskatītos uz vīrieti, kurš nejēdz pelnīt. Runa nav par miljonu pelnīšanu un to, ka jāpērk briljanti dāvanā, bet gan runa ir par to, ka naudai dzīvē ir liela nozīme.
10.11.2023 12:34 |

Reitings 1210
Reģ: 03.04.2022
Naudai ir nozīme. Kad vienreiz pabūts 5* viesnīcā un michelin restorānā, pabraukts ar jaunāko poršu un lidots lux klasē, tad ir diezgan grūti un skumīgi braukt ar vecāku hondiņu un lidot ar Ryanair.
Domāju, ka daudz kas ir pašu rokās, bet uzskatu ka viss nav tik balts un melns. Māsiņas strādā pa pusotru, divām slodzēm un kā viņas saņem? Vai tas nozīmē, ka slinkas, ka muļķes? Protams, ka nē. Visiem nav un nevajag būt biznesmeņiem. Nauda dzīvi padara vienkāršāku praktiski, bet ne emocionāli laimīgāku.
10.11.2023 19:06 |

Reitings 175
Reģ: 02.11.2023
Padomāju un mans verdikts ir tāds, ka daļa cilvēku vienkārši gūst gandarījumu no dažādu dzīves izaicinājumu pārvarēšanas. Līdz ar to, ja esi iestrēdzis nabadzībā un visdažādākajos veidos visās sfērās izgrozies, krāj to naudu, gaidi katru nākamo algu, meklē iespējas pelnīt vairāk, cel kompetenci - tas viss ir grūti, bet vienlaicīgi arī sniedz ļoti lielu gandarījumu, kad to visu pamazām pārvari un sasniedz arvien vairāk. Un tajā šķēršļu pārvarēšanā ir tas gandarījums un romantika. Nevis komfortā, ko pēc tam vari atļauties, bet vienlaicīgi arī kļūsti dzīves garlaikots.
10.11.2023 19:18 |

10 gadiPatīk
Reitings 4933
Reģ: 31.10.2010
Elizabeteputnos @ 10.11.2023 19:06
Naudai ir nozīme. Kad vienreiz pabūts 5* viesnīcā un michelin restorānā, pabraukts ar jaunāko poršu un lidots lux klasē, tad ir diezgan grūti un skumīgi braukt ar vecāku hondiņu un lidot ar Ryanair.
Domāju, ka daudz kas ir pašu rokās, bet uzskatu ka viss nav tik balts un melns. Māsiņas strādā pa pusotru, divām slodzēm un kā viņas saņem? Vai tas nozīmē, ka slinkas, ka muļķes? Protams, ka nē. Visiem nav un nevajag būt biznesmeņiem. Nauda dzīvi padara vienkāršāku praktiski, bet ne emocionāli laimīgāku.

Droši vien, ka ir zināma taisnība tajā vecajā anekdotē - par naudu nevar nopirkt laimi, bet patīkamāk tomēr raudāt mersedesā, nevis tramvajā.
10.11.2023 19:20 |

Reitings 401
Reģ: 09.08.2022
Piekūn, okei, pat ja neredzi starpību starp sievieti un mašīnu, tā jau ir Tava un Tavas draudzenes problema. Bet but tādam kapeikpisim lai izvēlētos sievieti pēc kritērija, kura mazāk naudu prasa ir Tavu kompleksu izvēle. Es jau sen novēroju, ka nepalaidīsi garām iespēju kapeik pisēj domāšanu pademonstrēt. Citādi esi ladzigaks par pārējiem nozelojamajiem dzekiem šeit, bet nauda ir tēma ar kuru Tev būtu jāstrādā. Nabadzīga bērnība nav iemesls pieņemt tā sekas uz Tavu domāšanu.
10.11.2023 19:27 |

Reitings 401
Reģ: 09.08.2022
Es pati esmu uzaugusi turīgā ģimenē, arī pati ātri iemācījos sakarigi pelnīt, bet mani ģimenē iemācīja dalīties, tāpēc viena lieta ko neciešu un kas man šķiet ļoti nevīrišķīgi ir katra centa uzskaite. Skopums ir liels red flag prieks manis.
10.11.2023 19:30 |

Reitings 2017
Reģ: 01.02.2023
Piekritīšu šim
Nauda dzīvi padara vienkāršāku praktiski, bet ne emocionāli laimīgāku.
10.11.2023 19:31 |

Reitings 19
Reģ: 19.10.2023
Renaate301 @ 10.11.2023 19:27
Piekūn, okei, pat ja neredzi starpību starp sievieti un mašīnu, tā jau ir Tava un Tavas draudzenes problema. Bet but tādam kapeikpisim lai izvēlētos sievieti pēc kritērija, kura mazāk naudu prasa ir Tavu kompleksu izvēle. Es jau sen novēroju, ka nepalaidīsi garām iespēju kapeik pisēj domāšanu pademonstrēt. Citādi esi ladzigaks par pārējiem nozelojamajiem dzekiem šeit, bet nauda ir tēma ar kuru Tev būtu jāstrādā. Nabadzīga bērnība nav iemesls pieņemt tā sekas uz Tavu domāšanu.
Meklēt sievieti kas mazāk prasīs naudu nav kompleksi, bet gan vesalais saprāts. Protams tie kam kontā uzkrājumi ir, kaut ne miljoni, bet simtiem tūkstoši var mētāties pa labi pa kreisi un sponsorēt "zeltraces" un diži savās financēs neko daudz nejutīs, bet ja čalis is parasts strādnieks tad ar naudu būs piesardzīgāks un nesaiesies kopā ar tādu sievieti kas no viņa sūc arā pēdējo naudu, bet gan meklēs sievieti kura savām vajadzībām un kaprīzēm pati nopelna.
10.11.2023 20:14 |

Reitings 41085
Reģ: 21.08.2023
Džinga @ 10.11.2023 18:26

Nu, es kaut kādā mērā piekrītu, bet šo ir viegli atrisināt. Vienu mēnesi paknapinies ar minimumu iztikai un pēc tam akal izbaudīsi to pastu trifeļu mērcē :D

Un ja tev visu laiku ir pasta trifeļu mērcē?
10.11.2023 21:27 |

Reitings 174
Reģ: 09.08.2023
Man šķiet, la ja ir maz naudas, ir vairāk lietu, kas sagādātu prieku. Teiksim ēdiens, ko gribētos, bet dārgi, vai drēbe, ko gribētos, bet nesanāk, vai jebkas cits. Cilvēki ar mazāk naudu bieži iet pirkt to pašu apģērbu un spiež uz kvantitāti. Nesas pa humpalām un rok brendus, jo tas liekas svarīgi. Cilvēki, kam naudas ir vairāk un paliek pāri tās pašas drēbes, piemēram, nepērk kaudzēm un tās izvēlas dārgākas un kvalitatīvākas. Spiež vairāk uz kvalitāti, lai ilgāk kalpo.
10.11.2023 21:56 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits