AnnnaMannna @ 04.10.2023 11:26https://www.politicalcompass.org/yourpoliticalcompass_js?ec=-2.75&soc=-5.33
Mani rezultāti. Uz ātro iegooglējot par left libertarian, saskatu gan līdzības savos uzskatos, gan atšķirības. Katrā ziņā uz to pusi ir. Bet nu man grūti nosaukt savu politisko piederību, jo gadu laikā un jauniem apstākļiem nākot uzskati kopumā vai tikai kādā vienā jautājumā mainās. Tad teiksim ir kāda partija, kuras uzskati kopumā man patīk, bet tad izlien kāds būtisks uzskats, kas nesaskan ar manējo.
Elīzīte12345 @ 04.10.2023 10:59Facebook trans diskusijā jau pierādījās, ka te 90% ir demokrātes. Nav pat nepieciešams nekāds tests.?
YaeMiko @ 04.10.2023 12:01Esmu zaļajam lauciņā tieši pa vidu no abām līnijām.
Interesants tests, bet jāņem vērā ka amerikāņu demokrāti/liberāļi/kreisie/centriski/labējie atšķiras no Eiropas. Vismaz izskatās ka tests ir veidots balstoties uz USA kur reliģija ir ļoti svarīga un ietver daudzus dzīves aspektus.
Interesants tests, bet jāņem vērā ka amerikāņu demokrāti/liberāļi/kreisie/centriski/labējie atšķiras no Eiropas. Vismaz izskatās ka tests ir veidots balstoties uz USA kur reliģija ir ļoti svarīga un ietver daudzus dzīves aspektus.
Eiropā reliģija arī uz urrā tur buru, piemēram, Polija😬, Malta, Ungārija,tur ir diegzna sāpīgs regulējums aborta tiesībām, mani pārsteidza, ka nesākās daudz plašākas kampaņas par šo. LV mums ir savi mīnusi, ofc, visi šie te reliģiozie vadītāji ar savām runām, uzrunām publiskajā telpā, manu prāt, ļoti var ietekmēt visus šos reliģizo cikvēku barus, kuru nav maz.
krista01 @ 04.10.2023 13:37https://www.politicalcompass.org/yourpoliticalcompass_js?ec=-0.5&soc=-0.92
Slikts tests, jo ekonomiski esmu ļoti labēja. Sociālajā skalā arī līdzīga situācija, bet mazāk. Pārāk vispārīgi formulēti un dažādi interpretējami jautājumi. Manuprāt, ja nepiederi kaut kādam stereotipiskam labējam/kreisajam galam, tevi vnk ieliek kaut kur pa vidu, jo nav kur citur likt.
dietiskais.cukurs @ 04.10.2023 14:15
Ja tu neesi ne pa labi, ne pa kreisi, tad jau atliek tikai vidus, ne? Kādu pusi tu vēl piedāvā? ?
Lula @ 04.10.2023 14:28
Stulbi ir tas, ka tas vidus jau pilnīgi neko neizsaka.
dietiskais.cukurs @ 04.10.2023 14:15
Ja tu neesi ne pa labi, ne pa kreisi, tad jau atliek tikai vidus, ne? Kādu pusi tu vēl piedāvā? ?
dietiskais.cukurs @ 04.10.2023 14:46
Nepiekrītu! Politikas teorijā centrisms ir līdzsvars starp abām galējībām, kas attiecīgi tiek panākts, izslēdzot emocijas un ideoloģijas. Citiem vārdiem sakot, auksts racionālisms.
dietiskais.cukurs @ 04.10.2023 12:20
Demokrātija un liberālisms ir divi dažādi jēdzieni, kas var arī savstarpēji konfliktēt.
law7 @ 05.10.2023 08:02Demokrātijas ietvaros var īstenot politiku, kura sociālekonomiskajos jautājumos ir kreisāka vai labējāka un citos politiskajos jautājumos liberālāka vai konservatīvāka.
Piemēram, Zviedrijā un Somijā šobrīd ir vienas no vēsturiski šajās valstīs labējākajām valdībām un tās ir ļoti demokrātiskas valstis.
Piemēram, Zviedrijā un Somijā šobrīd ir vienas no vēsturiski šajās valstīs labējākajām valdībām