Madaksa @ 03.10.2023 21:39Kā mainīt savu domāšanu, motivēt sevi, rast prieku, sparu, atbrīvoties no uzmācīgām domām? Varbūt ir kāda motivējoša grāmata, video? Vai ir pieredze ar to, ka esi saprotusi, ka gribas mainīt savu attieksmi un domāšanu, rīkojusies un tas patiešām ir izdevies?
Es arī neticu, ka grāmatas un tml ārēji motivatori palīdz ilgtermiņā.
sestdien tikai pateicoties šī video pirmajām 7min https://www.youtube.com/watch?v=CD7Q3B1Y9-s mans dzīvoklis tika iztīrīts
Lula @ 03.10.2023 22:28Godīgi sakot, es neticu, ka motivējošas grāmatas un lekcijas var kaut ko mainīt ilgāk kā uz 15 minūtēm vai max 1 dienu. Drīzāk ieteiktu strādāt ar sevi, rakstīt dienasgrāmatu, iet pie dabas domāt, neļaut ikdienu pārņemt soctīkliem un vieglai izklaidei. Sakārto savu domāšanu, izvirzi prioritātes, ja nepieciešams, runā ar psihlologu.
Gordi @ 03.10.2023 23:14Ieteiktu uz kādu laiku soctīklu "detoksu". Atbrīvošanās no liekas informācijas par cilvēkiem apkārt atjauno spēku un vēlmi darīt ko citu. Kā arī tas samazina negatīvu domāšanu par sevi, it īpaši ja salīdzina savu dzīvi ar citu un mēs jau zinām cik ļoti cilvēki publicē tikai skaisto pusi.
Motivējošas grāmatas ir noderīgas, ja tu aktīvi iesaisties norādītajos uzdevumos, tur gan vajag vēlmi to darīt.
Es cenšos veicināt pozitīvo domāšanu, ļoti grūti dažbrīd, bet galvenais ir piefiksēt un draudzīgi izlabot sevi. Bieži kad kaut kas nesanāk kā plānots, parasti nodomāju "Ja vienas durvis ir ciet tad otras būs vaļā". Mūzika palīdz ļoti, uzlieku kādu foršu playlisti ar pozitīvām boost dziesmām un diena uzreiz gaišaka paliek. Protams sports vai kāda aktīvāka pastaiga pie dabas tāpat uzmundrina. Vai kāds labs darbs, piemēram, patversmes apmeklējums, ziedojums vai jebkas cits, citu labā.
dietiskais.cukurs @ 04.10.2023 12:48Es arī neticu, ka grāmatas un tml ārēji motivatori palīdz ilgtermiņā. Mans padoms: nospraud sev mērķi, kaut vai pieraksti sev uz rokas (tikai ne "laime", jo tas nav reāli sasniedzams mērķis), un dienas gaitā uzdod sev jautājumu: vai mana rīcība mani pietuvina vai attālina no šī mērķa. Sasniedz vienu, otru, trešo, un tava domāšana jau būs mainījusies uz labo pusi. Tas nav ātrs process.