Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Sevis motivēšana, domāšanas spēks

Reitings 8
Reģ: 03.10.2023
Kā mainīt savu domāšanu, motivēt sevi, rast prieku, sparu, atbrīvoties no uzmācīgām domām? Varbūt ir kāda motivējoša grāmata, video? Vai ir pieredze ar to, ka esi saprotusi, ka gribas mainīt savu attieksmi un domāšanu, rīkojusies un tas patiešām ir izdevies?
03.10.2023 21:39 |

Patīk
Reitings 11059
Reģ: 01.10.2016
Godīgi sakot, es neticu, ka motivējošas grāmatas un lekcijas var kaut ko mainīt ilgāk kā uz 15 minūtēm vai max 1 dienu. Drīzāk ieteiktu strādāt ar sevi, rakstīt dienasgrāmatu, iet pie dabas domāt, neļaut ikdienu pārņemt soctīkliem un vieglai izklaidei. Sakārto savu domāšanu, izvirzi prioritātes, ja nepieciešams, runā ar psihlologu.
03.10.2023 22:28 |

Reitings 42
Reģ: 02.10.2023
Ieteiktu uz kādu laiku soctīklu "detoksu". Atbrīvošanās no liekas informācijas par cilvēkiem apkārt atjauno spēku un vēlmi darīt ko citu. Kā arī tas samazina negatīvu domāšanu par sevi, it īpaši ja salīdzina savu dzīvi ar citu un mēs jau zinām cik ļoti cilvēki publicē tikai skaisto pusi.
Motivējošas grāmatas ir noderīgas, ja tu aktīvi iesaisties norādītajos uzdevumos, tur gan vajag vēlmi to darīt.
Es cenšos veicināt pozitīvo domāšanu, ļoti grūti dažbrīd, bet galvenais ir piefiksēt un draudzīgi izlabot sevi. Bieži kad kaut kas nesanāk kā plānots, parasti nodomāju "Ja vienas durvis ir ciet tad otras būs vaļā". Mūzika palīdz ļoti, uzlieku kādu foršu playlisti ar pozitīvām boost dziesmām un diena uzreiz gaišaka paliek. Protams sports vai kāda aktīvāka pastaiga pie dabas tāpat uzmundrina. Vai kāds labs darbs, piemēram, patversmes apmeklējums, ziedojums vai jebkas cits, citu labā.
03.10.2023 23:14 |

Reitings 1297
Reģ: 15.07.2023
Madaksa @ 03.10.2023 21:39
Kā mainīt savu domāšanu, motivēt sevi, rast prieku, sparu, atbrīvoties no uzmācīgām domām? Varbūt ir kāda motivējoša grāmata, video? Vai ir pieredze ar to, ka esi saprotusi, ka gribas mainīt savu attieksmi un domāšanu, rīkojusies un tas patiešām ir izdevies?

Parasti teiktu, ka vajag nedaudz vairāk konteksta, bet šādu tādu padomu varu dot arī tāpat. Uzskatu, ka visa pamatā ir jābūt apziņai/izpratnei, ka tas, ko Tu centies sasniegt/darīt Tev ir ļoti nepieciešams. Rīcība parasti arī notiek "izejot" tieši no šī fakta. Jo cilvēkam būtiskāks/prioritārāks kaut kas ir, jo vairāk viņš ir spējīgs/gatavs uzņemties un paveikt.
04.10.2023 10:37 |

Reitings 403
Reģ: 26.07.2023
Es arī neticu, ka grāmatas un tml ārēji motivatori palīdz ilgtermiņā. Mans padoms: nospraud sev mērķi, kaut vai pieraksti sev uz rokas (tikai ne "laime", jo tas nav reāli sasniedzams mērķis), un dienas gaitā uzdod sev jautājumu: vai mana rīcība mani pietuvina vai attālina no šī mērķa. Sasniedz vienu, otru, trešo, un tava domāšana jau būs mainījusies uz labo pusi. Tas nav ātrs process.
04.10.2023 12:48 |

Reitings 174
Reģ: 09.09.2023
Pārāk nekonkrēti aprakstīta problēma. Tā iespējams arī ir tava bēda ikdienā, ka nevari noformulēt, kur ir problēma, kāpēc jādara citādi nekā dari, tāpēc visu laiku arī muļļājies uz vietas.
Es arī neticu, ka grāmatas un tml ārēji motivatori palīdz ilgtermiņā.

Ilgtermiņā pārsvarā nepalīdz, bet man vienreiz ir bijis, ka palīdz uz ~3 mēnešiem. Un, manuprāt, bija tā vērts. Ļoti daudz izdarīju tajā laikā. Bet atgriezties tajā prāta stāvoklī pēc tam vairs neesmu varējusi, kaut gan esmu mēģinājusi.
Citreiz uzlieku youtubē kaut ko, piemēram, sestdien tikai pateicoties šī video pirmajām 7min https://www.youtube.com/watch?v=CD7Q3B1Y9-s mans dzīvoklis tika iztīrīts :D
04.10.2023 14:00 |

Reitings 403
Reģ: 26.07.2023
sestdien tikai pateicoties šī video pirmajām 7min https://www.youtube.com/watch?v=CD7Q3B1Y9-s mans dzīvoklis tika iztīrīts

😀😀😀
04.10.2023 14:10 |

Reitings 3343
Reģ: 23.01.2022
Terapija
04.10.2023 14:44 |

Reitings 455
Reģ: 14.08.2023
https://www.janisroze.lv/lv/gramatas/pratam-garam-un-kermenim/praktiska-psihologija/kapec-neviens-man-to-ieprieks-nav-teicis.html
Grāmatā, protams, iekļauts tas, ko var atrast par brīvu internetā, nekādas brīnumreceptes, vienkārši smuki kopā viss salikts. Tur ir tehnikas, uzdevumi. Nav "domā pozitīvi un smaidi" ieteikumi.
04.10.2023 15:01 |

Reitings 755
Reģ: 18.06.2018
Lula @ 03.10.2023 22:28
Godīgi sakot, es neticu, ka motivējošas grāmatas un lekcijas var kaut ko mainīt ilgāk kā uz 15 minūtēm vai max 1 dienu. Drīzāk ieteiktu strādāt ar sevi, rakstīt dienasgrāmatu, iet pie dabas domāt, neļaut ikdienu pārņemt soctīkliem un vieglai izklaidei. Sakārto savu domāšanu, izvirzi prioritātes, ja nepieciešams, runā ar psihlologu.

Piekrītu katram vārdam.
Es pēdējos gadus aktīvi meklēju informāciju, lasu grāmatas, kas motivē un tiešām ir labas, bet diemžēl tiešām uz dienu vai kamēr konkrētā lapaspuse ir priekšā ar labo tekstu. Pēc tā ka neredzu priekšā to skaisto tekstu tas viss tik ātri aizmirstas. Un atkal atgriežos savā parastajā režīmā " viss slikti". Nezinu, laikam es personīgi esmu samierinajusies ka no sevis neko neizspiedīšu, esmu laikam piedzimusi ar pārāk lielu jutību, empātiju un vājiem nerviem un automātiski domāju visu slikti.
Lasīju Prisjolkovas grāmatas, Arta Puriņa, tad vienas rakstnieces " Tu esi sasodīti lielisks. Parastaj Sevi šaustīt". Tās visas ir labas, lasot liekas tiešām dzīvošu savādāk, jo domām ko domājam ir liels spēks, bet tik īsam periodam tas noder. Esmu rakstījusi dienasgrāmatas, runājusi ar sevi, domājusi, veidojusi domu kartes, diemžēl šobrīd atkal esmu posmā ka viss ir sliktāk par sliktu.
Piedodiet, par garo tekstu, bet gribēju arī pateikt savu sāpi...
04.10.2023 17:56 |

Reitings 455
Grāmata no grāmatas atšķiras. Kā jau teicu, manis ieteiktajā varēs atrast tās pašas tehnikas, par kurām stāstīs psihologs, psihoterapeits. Arī apmeklējot speciālistus labāka pašsajūta neuznāks pati no sevis, vajadzēs pašai pildīt šos uzdevumus, veidojot jaunus pieradumus, mainot domāšanu. Tāpat kā cilvēki iet uz sporta zāli, lai savestu kārtībā fizisko izskatu un veselību, tāpat ar disciplīnu jāizturas pret garīgo veselību. Tas loģiski nav tā, ka paņēmu grāmatu, izlasīju, noliku malā. Vai aizgāju pie speciālista papļāpāt un neko ārpus vizītēm nedaru.
04.10.2023 18:29 |

Reitings 455
Un, ja ir pavisam slikta pašsajūta, tad, lai kaut ko sāktu aktīvi darīt sevis labā, var sākumā padzert psihiatra izrakstītās zāles.
04.10.2023 18:35 |

Reitings 55
Reģ: 18.07.2023
Gordi @ 03.10.2023 23:14
Ieteiktu uz kādu laiku soctīklu "detoksu". Atbrīvošanās no liekas informācijas par cilvēkiem apkārt atjauno spēku un vēlmi darīt ko citu. Kā arī tas samazina negatīvu domāšanu par sevi, it īpaši ja salīdzina savu dzīvi ar citu un mēs jau zinām cik ļoti cilvēki publicē tikai skaisto pusi.
Motivējošas grāmatas ir noderīgas, ja tu aktīvi iesaisties norādītajos uzdevumos, tur gan vajag vēlmi to darīt.
Es cenšos veicināt pozitīvo domāšanu, ļoti grūti dažbrīd, bet galvenais ir piefiksēt un draudzīgi izlabot sevi. Bieži kad kaut kas nesanāk kā plānots, parasti nodomāju "Ja vienas durvis ir ciet tad otras būs vaļā". Mūzika palīdz ļoti, uzlieku kādu foršu playlisti ar pozitīvām boost dziesmām un diena uzreiz gaišaka paliek. Protams sports vai kāda aktīvāka pastaiga pie dabas tāpat uzmundrina. Vai kāds labs darbs, piemēram, patversmes apmeklējums, ziedojums vai jebkas cits, citu labā.

Dažiem labiem vajag foruma detoksu. Atslodzi no foruma. Kas ir jau gadiem slodze šeit.
Un vispār tā jau modes lieta detokss no soctīkliem. Cilvēki, tā nozombējušies, ka iet pa ielu lūredami tālrunī, pat acis nepaceļ augšā uz ceļu. Manuprāt steigšus pie atkarību speciālista. Tas nav normāli, .bija man draudzene , ar kuru es gāju pa ceļu runādama, un šī visu laiku lūreja telefona, knapi kautko atbildēja man. Vot tā ir necieņa un zombēšanās. Lieki pibilst, ka vairs neesam draudzenes, jo telefonā sedēt bija svarīgāk nekā runāties.
04.10.2023 22:43 |

Reitings 55
Reģ: 18.07.2023
dietiskais.cukurs @ 04.10.2023 12:48
Es arī neticu, ka grāmatas un tml ārēji motivatori palīdz ilgtermiņā. Mans padoms: nospraud sev mērķi, kaut vai pieraksti sev uz rokas (tikai ne "laime", jo tas nav reāli sasniedzams mērķis), un dienas gaitā uzdod sev jautājumu: vai mana rīcība mani pietuvina vai attālina no šī mērķa. Sasniedz vienu, otru, trešo, un tava domāšana jau būs mainījusies uz labo pusi. Tas nav ātrs process.

Ir ārējā motivācija (piemēram skaistas bildes)
Un ir arī iekšējā motivācija. Ir daudz cilvēku, kas kļūdās meklējot tikai ārejo motivåciju, ko darīt, bet obligāti jābūt arī iekšējai motivācijai.
04.10.2023 22:49 |

Reitings 1073
Reģ: 23.10.2019
Ja visu laiku darīsi vienu un to pašu, tad iegūsi to pašu rezultātu! 😀
Ja Tu izglītosies, dosi sev laiku atpūtai - meditācijai un arī laiku pārdomāt dienā notikušo atminoties dienas pozitīvāko brīdi, tad arī kaut kas mainīsies.
Nekad nepārstāj apgūt jaunas lietas un gan jau eventuāli nonāksi arī laimes zemē!
Man ir sanācis šo to izmainīt un es nepārtraukti kaut ko pamainu, uzlaboju, attīstu sevī. Lietas mainījās, jo es mainīju savu dzīvesvietu, darbu, dzīves uztveri.
Tam visam man arī talkā nāk sporta zāle un dažnedažādi uztura bagātinātāji...
Kā jau saka : "stiprā miesā, stiprs gars!"
05.10.2023 23:53 |

Reitings 1073
Reģ: 23.10.2019
06.10.2023 00:16 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)