Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Matiņi

Reitings 7
Reģ: 24.08.2023
Sveikas!
Sākšu ar to, ka nesen tiku diagnosticēta ar PCOS un vēlos uzzināt dažas lietas - sākšu ar matiņiem.
Man vienmēr +- ir bijis tumšs ķermeņa apmatojums, taču esmu sākusi pamanīt, ka ja vairāk aiztieku apmatojumu, tas nāk atpakaļ vēl tumšāks, biezāks un es jau krītu panikā, ka bez maz katru otro dienu jāskujas.
Man sāk rasties arī kakla daļā pāris matiņi, kas veidojas nu jau pa tādiem kā maziem pleķīšiem un ūsu daļā arī sāk augt ātrāk viss.
Esmu mēģinājusi vaksēties, skūties, elektroepilācijas aparāts man ir nopirkts, taču gaidu vēl apstiprinājumu, ka varu lietot viņu + sejas rajonā tāpat viņu lietot nevar, jo matiņi paliek vēl biezāki un aug ātrāk jo to ķermeņa daļas apmatojumu regulē vīriešu hormoni, kas man dēļ PCOS ir ļoti daudz.
Atradu info par Electrolyisis jeb Elektrolīzes epilācija sejai, taču nekur nevaru atrast kur kaut ko tādu piedāvā LV. Vai kādai ir līdzīgi? Kā jūs tiekat galā ar lieko apmatojumu?
Diemžēl dēļ PCOS man arī veidojas nu jau apmatojums uz vēdera un es šo visu pasākumu nevaru ciest. Kaut arī slēpju no pārējiem, manu pašpārliecinātību tas pavisam noteikti grauj un nejūtos sievišķīgi, BET esmu izmisusi.. :( help?
24.08.2023 18:33 |

Patīk
Reitings 11059
Reģ: 01.10.2016
Bāc, cik neforši, turies! :(
Manai draudzenei izrakstīja medikamentus, lai menedžētu tos matiņus. Nepateikšu konkrēti. Ārstam jautāji? Varbūt ieteiks to pašu.
24.08.2023 19:15 |

Reitings 2716
Reģ: 10.04.2022
Jā man arī ir matiņi ap krūtīm, nabu, straujāk aug uz kājām, uz zoda arī tumšāki aug, protams kur nu bez ūsām.
Mans siltais ieteikums, jo mazāk aiztiksi gaišos matiņus, jo vieglāka dzīve. Ja sāksi visas pūkas raut ārā, tad būs nebeidzamā cīņa un tad līdīs ārā tumšie sari. Galvenais skuj tikai kājas/bikini, visu pārējo ar pinceti.
Šaubos, ka var palīdzēt visas epilācijas, lāzeri utt, jo ir pastiprināts hormons, līdz ar ko šaubos ka tas var līdzēt. Līdzēt var vīrišķā hormona samazināšana ar medikamentiem.
Jātiek galā ar hormoniem, tad viss pārējais atrisināsies.
24.08.2023 19:32 |

Reitings 7
Lula @ 24.08.2023 19:15
Bāc, cik neforši, turies! :(
Manai draudzenei izrakstīja medikamentus, lai menedžētu tos matiņus. Nepateikšu konkrēti. Ārstam jautāji? Varbūt ieteiks to pašu.

Jā, es reāli jūku prātā. Man ir pieraksts pie ginekoloģes, bet neesmu pārliecināta, ka tieši pie viņas man ir jādodas? Iespējams šo visu menedžē endokrinologs?
sauliiite.paula @ 24.08.2023 19:32
Jā man arī ir matiņi ap krūtīm, nabu, straujāk aug uz kājām, uz zoda arī tumšāki aug, protams kur nu bez ūsām.
Mans siltais ieteikums, jo mazāk aiztiksi gaišos matiņus, jo vieglāka dzīve. Ja sāksi visas pūkas raut ārā, tad būs nebeidzamā cīņa un tad līdīs ārā tumšie sari. Galvenais skuj tikai kājas/bikini, visu pārējo ar pinceti.
Šaubos, ka var palīdzēt visas epilācijas, lāzeri utt, jo ir pastiprināts hormons, līdz ar ko šaubos ka tas var līdzēt. Līdzēt var vīrišķā hormona samazināšana ar medikamentiem.
Jātiek galā ar hormoniem, tad viss pārējais atrisināsies.

Jā, diemžēl esmu pieļāvusi to kļūdu - skūt arī kur gaišāki matiņi un tagad man visas rokas melnas, tas pats ar ciskām..
Tik un tā, dzirdēju, ka sejas zonā raut neko nevajadzētu, labāk skūt. Bet bļāviens, kā mani kaitina, ka jāskujas bez maz katru trešo, ceturto dienu.
25.08.2023 10:20 |

Patīk
Reitings 24260
Reģ: 27.01.2021
Ketsija @ 25.08.2023 10:20

Jā, es reāli jūku prātā. Man ir pieraksts pie ginekoloģes, bet neesmu pārliecināta, ka tieši pie viņas man ir jādodas? Iespējams šo visu menedžē endokrinologs?
Jā, diemžēl esmu pieļāvusi to kļūdu - skūt arī kur gaišāki matiņi un tagad man visas rokas melnas, tas pats ar ciskām..
Tik un tā, dzirdēju, ka sejas zonā raut neko nevajadzētu, labāk skūt. Bet bļāviens, kā mani kaitina, ka jāskujas bez maz katru trešo, ceturto dienu.
Noteikti pie ginekologa, PCOS terapiju nozīmē tieši ginekologs.
25.08.2023 10:51 |

Reitings 3343
Reģ: 23.01.2022

Pirmo reizi dzirdu, ka skūšana ir labāka. Tāda aplama informācija.
Tieši otrādāk - vaksējot matiņš ataug plānāks un gaišāks.
25.08.2023 11:22 |

Reitings 2716
Skūt nevar, būs biezi sari, labāk vaksēt vai raut ar pinceti.
Noteikti sadarboties ar ginekologu, endokrinologu
25.08.2023 12:43 |

Reitings 699
Reģ: 23.03.2020
Varbūt vērts padomāt par fotoepilatoru? Nāk prātā Philips Lumea,kuru var lietot arī sejai.
Bet pastāsti noteikti ginekologam par matiņiem.
25.08.2023 12:50 |

Reitings 7
Pilns internets ar to, ka ja ir problēmas ar hormoniem un tu sāc vaksēt seju, tad par cik dominē vīriešu hormoni, mati ataug daudz biezāki, jo kamēr mats izrauts, viņam tur iekšā ir kur izplesties jaunam. Sākumā iznāks plānāks, jo augs jauns, bet ar laiku paliks biezāki, melnāki, uz vīrišķo pusi.
Ja skuj matiņus, tad tie ātrāk ataug, taču tie nevar palikt biezāki un lielāki, jo pēc idejas, tu noskuj matu un viņš salīdzinājumā ar vaksēšanu var nedaudz sākumā izskatīties biezāks, jo tu noskuvi viņu no vidus, nevis viņš auga pa jaunam.
Es vakar lasīju kādas 2h par šo un tūkstošiem meiteņu atsaucās, ka vaksēšana sākumā strādājusi, bet pēc tam viss palicis vienkārši briesmīgi. Šis nav attiecināms uz meitenēm, kam nav pārlieku liels testosterons.
Paldies par ieteikumiem dāmas. Labi, ka man pie gina jau Septembra sākumā, savādāk ir kā ir.. jūtos kā sieviete, bet paskatoties uz ādu viss ko redzu ir melni matiņi visur. Pat manam draugam nav tādu problēmu, kaut arī ir ļoti vīrišķīgs. 🙁
25.08.2023 15:36 |

Reitings 2716
Ketsija @ 25.08.2023 15:36
Pilns internets ar to, ka ja ir problēmas ar hormoniem un tu sāc vaksēt seju, tad par cik dominē vīriešu hormoni, mati ataug daudz biezāki, jo kamēr mats izrauts, viņam tur iekšā ir kur izplesties jaunam. Sākumā iznāks plānāks, jo augs jauns, bet ar laiku paliks biezāki, melnāki, uz vīrišķo pusi.
Ja skuj matiņus, tad tie ātrāk ataug, taču tie nevar palikt biezāki un lielāki, jo pēc idejas, tu noskuj matu un viņš salīdzinājumā ar vaksēšanu var nedaudz sākumā izskatīties biezāks, jo tu noskuvi viņu no vidus, nevis viņš auga pa jaunam.
Es vakar lasīju kādas 2h par šo un tūkstošiem meiteņu atsaucās, ka vaksēšana sākumā strādājusi, bet pēc tam viss palicis vienkārši briesmīgi. Šis nav attiecināms uz meitenēm, kam nav pārlieku liels testosterons.
Paldies par ieteikumiem dāmas. Labi, ka man pie gina jau Septembra sākumā, savādāk ir kā ir.. jūtos kā sieviete, bet paskatoties uz ādu viss ko redzu ir melni matiņi visur. Pat manam draugam nav tādu problēmu, kaut arī ir ļoti vīrišķīgs. ?

Nu nezinu, nezinu. Negribētu ticēt, bet nu var jau būt.
25.08.2023 15:46 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits