Spanic @ 11.07.2023 23:04Paldies, meitenes. Tēta nāve bija pēkšņa, viss nāca kā liels trieciens, gribās tagad meklēt kādu vainīgo, gribās galvā to visu izspēlēt dažādos scenārijos, kā būtu, ja būtu.. Zinu, ja nepārstāšu šādi sevi mocīt, tad diez vai varēšu pieņemt tēta nāvi. Bērēs taču atvadījos, bet smadzenes pagaidām vēl nespēj pieņemt šo faktu.
Paldies!*Cap @ 11.07.2023 23:29Tēti pazaudēju ļoti pēkšņi, burtiski pāris minūtēs, gandrīz nu jau pirms diviem gadiem. Atceros, ka cilvēki man teica, ka pēc pirmā gada jau paliek vieglāk… nu, man personīgi liekas, ka paliek tikai smagāk. Ir skumji, neticami, netaisnīgi, kā jau pati minēji - visas iespējamās emocijas
Es mēģināju iet pie terapeita, bet sapratu, ka nespēju ne ar vienu tā īsti par to parunāt aci pret aci, tādēļ savas skumjas esmu noglabājusi
Esmu lietojusi arī antidepresantus, tie tikai apslāpēja emocijas, bet zaudējumam nepalīdzēja
Nedēļa ir tik īss laika sprīdis, ļaujies visām emocijām un neapspied tās. Ja vēlies parunāties, esmu atvērta dm
Paldies!EveliinaEli @ 12.07.2023 11:10Tik ļoti labi saprotu, kam Tu šobrīd ej cauri, jo pati pirms nedaudz vairāk kā gada pēkšņi zaudēju mammu, savu tuvāko un dārgāko cilvēku. Joprojām cīnos ar emocijām, dusmām, sāpēm, esmu bijusi arī tik dziļā bedrē, kam seko panikas lēkmes un depresijas epizodes.. Ja vēlies parunāt par to privāti - droši raksti dm.
Varu teikt, ka laiks nedziedē, Tu tikai lēnām pierodi, centies samierināties ar to faktu, ka savu mīļo nekas vairs neatgriezīs.. Galvenais - neslāpē emocijas, būs smagi, bet tas ar laiku norims. Man palīdzēja kavēšanās siltajās atmiņās, domās, jo zināju, ka mamma negribētu, lai pārdzīvoju, es centos dzīvot ar domu, ka man ir jāturpina sava dzīve par spīti visam, jādzīvo tā, lai mamma lepotos.
Tagad Tev tur augšā ir sarģenģelis, esi stipra un nenolaid rokas, ļaujies emocijām. Ceru, ka Tev ir atbalstoši draugi vai otra pusīte - man tas ļoti palīdzēja. Zinu, ka negribās ne ar vienu runāt (es vispār pirmajās nedēļās varēju stundām ilgi sēdēt un skatīties vienā punktā), bet tas ne pie kā laba nenovedīs.
Turies, tētis vienmēr būs tavā sirsniņā!
iesaku izlasīt šo. Ja nu nelīdz, aiziet uz bezmaksas konsultāciju pie speciālistaSpanic @ 11.07.2023 22:22Sveikas! Nebūs pati pozitīvākā diskusija, bet vēlējos jautāt, kā jūs tikāt galā ar tuvinieka nāvi? Pirms nedēļas zaudēju tēti, un vēl joprojām nespēju to aptvert, nespēju pieņemt un nespēju atlaist tēti. Izjūtu visa spektra emociju gammu, ieskaitot ļoti lielas dusmas, netaisnību, nesaprašanu, un beidzot, protams, ar ļoti lielām skumjām. Saka, ka pēc bērēm paliek vieglāk, nu nezinu.. nepaliek gan.
Ko ar sevi iesākt? Saprotu, ka ir vajadzīgs laiks, bet kā lai pieņemt to, ka viņa vairs nav?
Vārdotāja @ 12.07.2023 19:16iesaku izlasīt šo. Ja nu nelīdz, aiziet uz bezmaksas konsultāciju pie speciālista
https://arsts.lv/jaunumi/vents-silis-veseliga-un-neveseliga-serosana