akul12 @ 13.10.2025 09:59
Kas tieši no tā mainās, ka nomnieks, ja bizis griežas, tad nauda nāk, kamēr atrodas lohi, kuri maksā par viesu namiem.
Forumiete39 @ 13.10.2025 11:28
Vienu dienu esi nomnieks, citu dienu neesi. Iespējams, viņš to neslēpj, tikai visa tā šova būtība ar to, ka nevis kaut kāds džeks meklē sievu, bet saimnieks meklē sievu, jau sen ir aizpeldējusi.
akul12 @ 13.10.2025 12:16
Nomas attiecības ir visai paredzamas, ja neesi lohs. Es pat teiktu, ka nomāt viesu namu ir prātīgāk, cik tad ilgi būs viesu māju haips... Cenas sen nekonkurētspējīgas.
Protams, ja viesu namu izbīdi caur ES naudām, tad cits stāsts, bet savus pāris simtus nomest meža vidū un cerēt, ka tupmākos 20 gadus lohi brauks nav tālredzīgi.
Bet šova nosaukums sen neatbilst sainieka statusam, jo iepriekšējās sezonās tādi bomži un memes dēli piedalījušies saimnieka kārtā, ka mati stāvus ceļas.
Law9 @ 13.10.2025 12:34Saimnieki taisa biznesu - pelna naudu. Nav laika šoviem.
Forumiete39 @ 13.10.2025 12:59
Ja īpašumā, tad īpašumā liels zemes gabals un vairākas mājiņas, ja nomā - ienākumi no viesu mājas darbības mīnus nomas maksa.
akul12 @ 13.10.2025 14:29
Ipašums, kura vērtību nosaka reāls pircējs... citādi pēc biža bankrota, tas īpašums prasa tikai izdevumus apsaimniekošanai.
Ar nomu izslauc līdz pēdējam un taisi ciet kantori, pievērsies nākošajam trenda biznesam... Tas tāpat, kā veikalu telpas neviens nepērk, bet nomā, tā dara pat lielveikali.
Forumiete39 @ 13.10.2025 14:51
Zeme jebkurā gadījumā ir vērtīga.
Bet tas, par ko sākumā iesmēju pat bija citā kontekstā - to, ka pēc TV varētu domāt, ka viņam pieder īpašums (kas saskan ar šova konceptu), bet reāli tā nav. Es pati esmu bijusi pirms gadiem tajā viesu mājā un biju pārsteigta redzot pa TV to, jo nosaukums, izskats, mājaslapa, viss nemainīgs, īpašnieki arī un viņš tas nav. Bet nu jā, šovs ir šovs. :D