Sarkanie karogi attiecībās

Reitings 2017
Reģ: 01.02.2023
Kad atgriezos aktīvā randiņošanas periodā, kļuva aktuāls jautājums, kā izvairīties no cilvēkiem - kuri jau pa gabalu kliedz RED FLAG.❌Kas ir jūsu sarkanie karogi, lai neveidotu attiecības ar kādu konkrētu cilvēku?
14.06.2023 21:37 |

Reitings 8090
Reģ: 10.01.2023
Lula @ 14.06.2023 23:50

Tas vairāk domāts gadījumos, kur par to stāsta ļoti ātri, jau pirmajos randiņos, atrod veidus kā īpaši uzsvērt cik iepriekšējā slikta un kāds pats nabadziņš.
Ja tas normāli, organiski tiek pateikts kaut kādu atbilstošu sarunu ceļā, tad jau viss normāli.
piekrītu.
15.06.2023 00:18 |

10 gadiPatīk
Reitings 4938
Reģ: 31.10.2010
1. Pakārto visu savu dzīvi jeb 50% saviem bērniem no iepriekšējām attiecībām.

Manās acīs tas, ka vīrietis aktīvi iesaistās savu bērnu dzīvē un ir mīlošs, gādīgs tētis, nekad nebūtu red flag. Tieši otrādi. Man red flag būtu vīrietis, kurš savam bērnam auksti pārskaita alimentus un varbūt reizi mēnesī satiekas.
15.06.2023 00:21 |

Reitings 1318
Reģ: 11.01.2023
sevis cildināšana/slavēšana

Ja, cilvēks sevi nedaudz paslavē vai pievērš uzmanību saviem sasniegumiem jeb panākumiem, vai kam citam pozitīvam, ko ir paveicis, tas ir normāli. Problėma ir tad, ja tas ir pārmērīgi daudz tur piem, katru dienu, nedēļu sevi slavēt.
Ar šo nevajadzētu būt problēmām par sevi pārliecinātam, drošam cilvēkam. Ja kāds sāk justies neveiksmīgs, uz otra fona, tad jau tie ir kādi mazvērtības kompleksi..
15.06.2023 04:08 |

Reitings 706
Reģ: 04.05.2015
Ir bērns vai bērni.
Uztur kontaktu ar bijušo.
Nepamatoti greizsirdīgs, kontrolējošs, tāds kas nosaka, ko darīšu un ko nē.
Nepatīk kaķi
Pārāk cacīgs, nedo dievs rociņas nosmērēt
Muskuļu kalns, kas sporta zālēs vien dzīvo
Resns
Brilles
Plikpauris
Nevīžīgs, kas neievēro higiēnu uml
Pārspīlēti pareizais
Veģetārietis vai vegāns
Alkoholiķis
Ganjau ir vēl, bet nenāk uzreiz prātā.
15.06.2023 04:17 |

Reitings 706
Reģ: 04.05.2015
Vēl ir konkrētu profesiju pārstāvji, slinkums visas saukt.
15.06.2023 04:24 |

Reitings 1318
-
Runā sliktu par bijušajām attiecībām, savu bērnu māti

Man tieši otrādi liktos, ja to savu bērnu māti vai bijušo sāktu pārāk daudz slavēt jeb tikai pozitīvu teiktu. Manuprāt, labāk lai neko nesaka par to tēmu,jo tā ir pagātne nevis tagadne.
15.06.2023 04:29 |

Reitings 1318
Forelee @ 15.06.2023 04:24
Vēl ir konkrētu profesiju pārstāvji, slinkums visas saukt.

Es nesatiktos ar :
Ugunsdzēsēju (liels risks nomirt)
Jūrnieku(tālu un ilgi prom)
Lopkautuves strādnieku, kas nosit dzīvniekus
Miskastes izvedēju(smaka)
Biroja darbinieku
15.06.2023 04:32 |

Autorizēts lietotājsPatīk
Reitings 2134
Reģ: 02.01.2022
Beverly Hilza @ 15.06.2023 04:08

Ja, cilvēks sevi nedaudz paslavē vai pievērš uzmanību saviem sasniegumiem jeb panākumiem, vai kam citam pozitīvam, ko ir paveicis, tas ir normāli. Problėma ir tad, ja tas ir pārmērīgi daudz tur piem, katru dienu, nedēļu sevi slavēt.
Ar šo nevajadzētu būt problēmām par sevi pārliecinātam, drošam cilvēkam. Ja kāds sāk justies neveiksmīgs, uz otra fona, tad jau tie ir kādi mazvērtības kompleksi..

Piekrītu.
15.06.2023 06:14 |

Reitings 1033
Reģ: 27.02.2022
Kāpēc slikta runāšana par savu ex ir red flag? Ja apgriež situāciju otrādāk un sieviete runā sliktu par savu ex tad arī ir red flag? Teiksim mums te ir bijušas diskusijas par toksiskām attiecībām, vardarbību kur daudzas, arī es, rakstām par to cik ex bija slikti. Tas ir red flag? Es uzskatu ka mans ex bija narcis un psihopāts vai tā darīt ir red flag? Protams, visiem to nestāstu tikai ja pajautā kāpēc izšķīrāmies.
Ja par maniem Red flag, tad tādus ir grūti nosaukt esot 6 gadus attiecības, jo uz citiem neskatos.
Arī slikta runāšana par māti ir divējāda. Zinu puisi kuram māte bija narkomāne,dzērāja un ņēma līdzi uz saviem dzerstiņiem kur citi cilvēki mazo bērnu sita, vēlāk nonāca audžu ģimenē. Es domāju tur ir pamats izteikties slikti par māti, lai gan viņš to dara reti.
-ciest nevaru smirdīgus cilvēkus
-tāds kam ir apsēstība ar auto, tāda līmenī kā iekāpjot mašīnā neļauj pieskarties nekam-paneļa pogām, teiksim lai piergulētu kondicionieri, jo kaut ko "salauzīs"
-slikti izturas pret pakalpojumu jomās darbiniekiem
-nepatīk dzīvnieki
-uzskata ka sievietei jāpaliek mājās, kamēr vīrietis strādā
-naudas likšana vienā kopējā kontā
15.06.2023 06:33 |

Reitings 15523
Reģ: 29.08.2022
Te daudz, kas ir minēts, bet nu man personīgi:
- agresija;
- atkarības;
- citu apcelšana;
- vienmēr visi citi ir vainīgi pie cilvēka nelaimēm;
- higēnas neievērošana.
Gan jau varētu vēl izdomāt. Šos bieži var redzēt no paša sākuma.
YaeMiko @ 15.06.2023 06:33
Kāpēc slikta runāšana par savu ex ir red flag? Ja apgriež situāciju otrādāk un sieviete runā sliktu par savu ex tad arī ir red flag? Teiksim mums te ir bijušas diskusijas par toksiskām attiecībām, vardarbību kur daudzas, arī es, rakstām par to cik ex bija slikti. Tas ir red flag? Es uzskatu ka mans ex bija narcis un psihopāts vai tā darīt ir red flag? Protams, visiem to nestāstu tikai ja pajautā kāpēc izšķīrāmies.
Ja par maniem Red flag, tad tādus ir grūti nosaukt esot 6 gadus attiecības, jo uz citiem neskatos.
Arī slikta runāšana par māti ir divējāda. Zinu puisi kuram māte bija narkomāne,dzērāja un ņēma līdzi uz saviem dzerstiņiem kur citi cilvēki mazo bērnu sita, vēlāk nonāca audžu ģimenē. Es domāju tur ir pamats izteikties slikti par māti, lai gan viņš to dara reti.
-ciest nevaru smirdīgus cilvēkus
-tāds kam ir apsēstība ar auto, tāda līmenī kā iekāpjot mašīnā neļauj pieskarties nekam-paneļa pogām, teiksim lai piergulētu kondicionieri, jo kaut ko "salauzīs"
-slikti izturas pret pakalpojumu jomās darbiniekiem
-nepatīk dzīvnieki
-uzskata ka sievietei jāpaliek mājās, kamēr vīrietis strādā
-naudas likšana vienā kopējā kontā

Es neuzskatu, ka slikta runāšana par ex būtu red flag. Ok, es to tēmu neceļu pirmajos randiņos, bet, ja tā pa godīgo, man nav nekā laba, ko pateikt par savu ex, jo nu cilvēks bija agresīvs, mani apsaukāja, grūstīja un brēca virsū kā kas nepatika.
Neuzskatu, ka par ex vajadzētu kā par nelaiķiem - labu vai neko. Galu galā, bieži vien gadās, ka paliek kāda trauma no ex, tās cēloņus nākošajam partnerim varētu būt interesanti saprast. Piemēram, sieviete komplekso par sevi. It kā virspusēji liekas, ka nu jā, kurš ta nekomplekso. Bet, ja var gadīties šī sieviete komplekso bijušā aizvainojumu dēļ. Tādos brīžos esošajam vai nākamajam būtu labi, izrādīt to, ka tā nav, pārliecinàt, ka tā nebūs. Man šķiet, ka šādas traumas var atturēt no attiecību izbaudīšanas. Bet varbūt kļūdos.
15.06.2023 07:18 |

Reitings 93
Reģ: 02.12.2017
*Te bija komentārs, ka dzīves pakārtošana bērniem ir red flag, tad man tieši otrādi - tēvs, kurš nepavada vai maz pavada laiku ar bērniem man ir milzīgs red flag.
*Arī jau pieminētie sliktie izteikumi par bijušajām. Fascinē tie vīrieši, kuri ir bijuši gadiem attiecībās, bet stāsta kāda bijusī bija briesmone. Man uzreiz rodas jautājums, kāpēc tad neizšķirās jau sen un kāpēc sevi tik ļoti neciena, ka bija blakus tādai šausmīgai sievietei…. Es pati arī nekad slikti neizsakos par savu bijušo, lai kā ir gājis, es cieņu viņu un man vienmēr paliks svarīgi un skaisti mūsu kopīgi pavadītie gadi.
*Nākamais red flag - praktiski jau esmu izšķīries, mēs vairs kopā neguļam, viņa tikai vēl nav izvākusies no mājas/dzīvokļa. Vienkārši…bez komentāriem.
*Nemīl dzīvniekus.
*Problēmas ar personīgo higiēnu.
*Apsmej, apsaukā citu cilvēku ārējo izskatu.
*Emocionāli nepieejams.
*Aicina uz randiņu, bet nav izdomājis pilnīgi neko, ko mēs darīsim. Un randiņš sākas ar “nu, kur iesim, ko vēlies darīt?”
*Nerespektē manas robežas, lien bučoties, pieskarties, kaut gan es to nevēlos.
15.06.2023 07:51 |

Reitings 752
Reģ: 03.01.2023
*Nākamais red flag - praktiski jau esmu izšķīries, mēs vairs kopā neguļam, viņa tikai vēl nav izvākusies no mājas/dzīvokļa. Vienkārši…bez komentāriem.

Jap. Vienu šādu kadru zināju. Viņa sieva pēc tam bija pārsteigta uzzināt, ka viņi it kā šķiroties.
15.06.2023 08:44 |

Autorizēts lietotājsPatīk
Reitings 2134
Reģ: 02.01.2022
Es tad laikam esmu bijis sarkanais karogs. 😆
Man sanāca tā, ka šķīrāmies, viss jau bija nolemts, un es krāju naudu pirmajai iemaksai lai pārceltos uz jaunu mājvietu. Tajā brīdī satiku savu nu jau līgavaini. Principā sanāca, ka es no vienas azotes otrā, vismaz no malas tā gan jau izskatijās. Bet vispār priecīga nebiju ar savu ex dzīvot vienā dzīvoklī. Pēc pāris nedēļām pārvācos pie esošā un no tā laika arī nekas nav mainijies. 3.5 gadi jau kopā, tā kā ne vienmēr sarkanie karogi tiešām ir sarkani. Bet tomēr, piesardzība lieti noder.
15.06.2023 09:45 |

Reitings 1356
Reģ: 27.05.2023
Te jau ļoti daudz kas minēts, bet man ir ļoti daudz red flag ko pateikt. Gan jau pierakstīšu visu šo tematu pilnu. :D
- pārāk daudz jokojas un neseko līdzi tam, kas pa muti nāk ārā. Bieži izskan aizvainojoši, aizskaroši jociņi vai komentāri un ja kāds ir aizvainots, tad seko ''nu tas taču bija tikai joks hehe''
- kā jau minēja iepriekš, tad sliktas runas par ex. Saruna par bijušajiem attiecībās ir nepieciešama, tas nenoliedzami, bet man ir bijuši randiņi, kur čalis to vien dara kā noliek savu bijušo un stāsta man nevajadzīgu, privātu informāciju. Tas ir no-no.
- par ex vēl piemetinot, stalker-tipa vaibs: ''Viņa izvācās un mēs izšķīrāmies pirms pusgada, bet es zinu kur viņa dzīvo, zinu ar ko viņa runā, zinu ar ko tusējas, sekoju viņai, viņas mammai, viņas draudzenēm, viņas sunim, viņas visiem instagramā.'' Aktīvi seko ex sociālajos tīklos un klausās vai jautā kopīgajiem paziņām informāciju. Tas tikai nozīmē, ka tikt no viņa vaļā pēc sķiršanās būs neiespējami.
- nespēja izplānot foršus randiņus. Nevajag uzreiz uz Munameģi, bet nu tik cik atrast foršu vietiņu kur pasēdēt un rezervēt galdiņu jau nu gan smadzenei ir jāpietiek.
- ja skatoties uz ēdienkarti skaļi un atklāti sūdzās par cenām. Vai arī saņemot rēķinu. Ja nevari īsti atļauties, neved uz turieni meiteni randiņā.
- ja pirmajās tikšanās reizēs uzreiz jau runā tieši par mūsu bērniem, kāzām, utt. Ir labi zināt, ka vīrietis vēlas ģimeni, kāzas, utt., bet čalīt es tevi vēl nepazīstu, kādus bērnus tu te meklē.
- sliktas attiecības ar savas ģimenes sievietēm. Mammu, māsām, utt.
- un tad tieši pretējais, nespēja nodalīties no mammas. Sazvanās katras pāris stundas, lai pastāstītu par katru savu soli. Par katru lietu jautā un prasa padomu mammai. Kā likums šie puiši vēl arī dzīvo pie mammas savos 25+.
15.06.2023 10:03 |

10 gadi
Reitings 749
Reģ: 29.01.2009
Nav jau jāizsakās labi par attiecībām, kurās nebija labi un tāpat arī jāslavē cilvēks, kas nija toksisks. Bet ir variants vispār to tēmu nepieminēt un neskaidroties. Jūs sākumposmā iepazīstat viens otru; ja ir trauma ar mega trigeri, kas vēlāk jau veidojot attiecības lec ārā, to var minēt.
Vienmēr var var iztikt ar “tās bija toksiskas attiecības” vai “viņš ir labs cilvēks, bet mums nesakrita dzīves uzskati”. Attiecas uz jebkuru dzimumu - ne čalim jāčīkst/jāslavina, ne sievietei.
15.06.2023 10:12 |

10 gadi
Reitings 16
Reģ: 12.06.2012
Dažas te ir jocīgas pēc velna. Vīrietis pavada laiku ar saviem bērniem - red flag! Wtf? Kurā visumā tas, ka vīrietis ir labs tēvs ir red flag? Veģetārietis, nēsā brilles, konkrētas profesijas pārstāvis - kādā veidā tie ir red flag?
15.06.2023 10:26 |

Reitings 1356
Reģ: 27.05.2023
Turpinu savu sarakstu:
- nekāds efforts savā izskatā, higiēnā un apģērbā. It īpaši dodoties ar meiču uz randiņu. Netīras drēbes, veci novalkāti apavi, personīgā higiēna. Man ir bijis gadījums, kad kādā 5 tikšanās reizē sanāca vīrietim uznākt uz manu dzīvokli, jo bijām ikea un es kko nopirku un viņš palīdzēja uznest. Un viņš novilka apavus... uhhh. Smirdēja un plus vēl cauras zeķes. Es paprasīju, lai uzvelk atpakaļ apavus, izvadīju pa durvīm ārā, pateicu atā un aizslēdzu durvis... :D unfollow un block. Paldies nē. Visu vakaru vēdināju dzīvokli un sēdēju pie smaržīgas sveces.
- tādi, kas vēlas būt vienmēr visur uzmanības centrā. Pārtrauc to ko cenšas teikt citi, stāsta savus stāstus. Katru tematu atrod kā pārvēst par sevi.
- ja cilvēks ir jau pieaudzis un ar savu dzīvi, bet dzīvo pie mammas vai pie vecākiem un pašam nekas vairāk par televizoru un xbox nepieder. Un viens plauktiņš mammas dvieļu skapī savām drēbēm. Bet galvenais, ka kruta mašīna.
- Pārmērīga alkohola lietošana. Nezin ko citu brīvdienās darīt, kā tikai ar draugiem (vai pat vienatnē) iedzert.
- muļķīgs draugu loks ar ko pierasts darīt stulbas lietas pa vakariem. Ja ir pirmais sniedziņš, jābrauc slīpēt. Brauc sēž staķikos un pļāpā par neko. Vienkārši braukājas apkārt pa pilsētu. Vai arī visu vakaru braukājas apkārt no vienas vietas uz otru, bez mērķa un vienkārši pasēdēt mašīnā. Wtf.
- Stāsta par to cik daudz un smagi strādā. Visu laiku.
- Visu laiku sūdzās par savu darbu. Par to kas jādara, par priekšniekiem, par algu, par kolēģiem. Saka, ka nepatīk un riebjas, bet mainīt kaut ko nevar saņemties.
15.06.2023 10:33 |

Patīk
Reitings 11059
Reģ: 01.10.2016
ravencass30 @ 15.06.2023 10:26
Dažas te ir jocīgas pēc velna. Vīrietis pavada laiku ar saviem bērniem - red flag! Wtf? Kurā visumā tas, ka vīrietis ir labs tēvs ir red flag? Veģetārietis, nēsā brilles, konkrētas profesijas pārstāvis - kādā veidā tie ir red flag?

Dažas? es zinu kura konkrēti :D :D
15.06.2023 10:50 |

Reitings 4051
Reģ: 10.04.2023
Beverly Hilza @ 15.06.2023 04:29
-
Man tieši otrādi liktos, ja to savu bērnu māti vai bijušo sāktu pārāk daudz slavēt jeb tikai pozitīvu teiktu. Manuprāt, labāk lai neko nesaka par to tēmu,jo tā ir pagātne nevis tagadne.

Šeit principā ir runa par randiņu periodu. Kad attiecības nav vēl sākušās. Tad kad tu sāc iepazīt cilvēku nevēlētos, lai runā par bijušajām un nodirš cilvēku ar ko bija kopā. Par bijušajām attiecībām vispār nevajag runāt randiņu periodā, jo tas vienkārši nav nepieciešams un ir lieki.
15.06.2023 10:55 |

Reitings 5147
Reģ: 11.08.2022
Nu vellos, ja red flag ir plikpaurība, brilles, konkrētas profesijas (nosauktās pat nebija nekas tāds), atbildības uzņemšanās par saviem bērniem no iepriekšējām attiecībām, tad man vienkārši nav ko teikt. Vēl diskutabls jautājums par braukšanu/palīdzēšanu tuviniekiem. Ja viens pats sēž savā "pilī", tas ir dīvaini, un tikpat dīvaini, ja katru nedēļu ir kaut kur jāskrien palīgā. Man šķiet, ka saziņa ar bijušo-bērnu māti ir pat vajadzīga bērnu audzināšanas jautājumos, nevis tāpat vien pačillot
15.06.2023 11:02 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits